Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

SISTEMUL TICALOS TREBUIE NIMICIT – Presedintele Senatului Calin Popescu Tariceanu: “Ne aflam la finalul unui asediu nereusit al institutiilor nedemocratice asupra institutiilor rezultate din votul romanilor... Ce se intampla cu protocoalele si ce garantii exista ca acestea nu vor mai fi instrumente folosite in mod curent? Care vor fi limitele puse in actiunile serviciilor si ma refer aici in special la explozia numarului de ascultari de telefoane?”

Marţi, 10 iulie 2018 13:57 | Scris de G.T. | pdf | print | email

Demiterea Laurei Kovesi (foto dreapta) de la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie reprezinta finalul asediului institutiilor nedemocratice asupra institutiilor rezultate din votul romanilor, insa decizia de revocare trebuie urmate si de alte masuri care sa conduca la distrugerea totala a Sistemului ticalos care a condus in ultimii ani Romania cu arma catuselor. Presedintele Senatului si liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu (foto stanga) subliniaza ca in pofida revocarii Laurei Kovesi trebuie luate masuri astfel incat sa existe garantia ca protocoalele dintre SRI si institutiile din Justitie nu vor mai functiona, ca SRI va activa in limitele constitutionale si ca la nivelul DNA va avea loc o schimbare de mentalitate in care primordiala sa fie respectarea drepturilor si libertatilor omului.


Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de marti 10 iulie 2018, Calin Popescu Tariceanu arata ca revocarea Laurei Kovesi a venit la mai bine de zece ani de la momentul in care fostul presedinte Traian Basescu a instituit un sistem ilegal, anticonstitutional al carui scop a fost acapararea puterii prin metode antidemocratice, de la fabricarea de dosare liderilor politici incomozi, la abuzuri impotriva unor oameni care nu erau implicati politic, dar care au avut ghinionul sa devina adversarii unor personaje cheie ale sistemului, cum a fost cazul Marianei Rarinca. Un sistem care din 2014 a scapat de sub control, si care s-a manifestat prin practici ce au amintit de Securitatea anilor '50, cu dosare fabricate, oameni defilati in catuse si milioane de persoane interceptate.

Iata analiza presedintelui Senatului si liderului ALDE Calin Popescu Tariceanu:

“Decretul semnat de presedinte este un act de normalitate in conditiile abuzurilor si incalcarilor repetate ale Constitutiei comise in mandatul fostei sefe a DNA si a deciziei CCR.

Mai important decat decretul este sa intelegem momentul in care se afla Romania astazi, pentru ca revocarea sefei DNA vine dupa mai bine de 10 ani de cand fostul presedinte Traian Basescu a instituit un sistem ilegal, anticonstitutional al carui scop a fost acapararea puterii in Romania, folosind metode antidemocratice - de la fabricarea de dosare liderilor politici incomozi, la abuzuri impotriva unor oameni care nu erau implicati politic, dar care au avut ghinionul sa devina adversarii unor personaje cheie ale sistemului, cum a fost cazul Marianei Rarinca.

Dupa 2014, sistemul a scapat complet de sub control si a generat abuzuri care au amintit de Securitatea anilor '50. In foarte multe cazuri, actul de justitie a fost denaturat: dosare fabricate, oameni politici purtati in catuse prin fata camerelor de luat vederi, anchete declansate impotriva unor decizii de oportunitate ale Guvernului, cu sute de mii, daca nu milioane de oameni ale caror telefoane au fost ascultate.

Pentru a completa acest tablou al abuzurilor si incalcarii drepturilor si libertatilor cetatenilor, a fost pusa la punct o masinarie de manipulare, cu UM din presa care raspundeau la comenzi; si aici am mari rezerve legate de implicarea unor oameni din servicii in sustinerea acestei masinarii.

Rezultatul a fost divizarea intregii societati romanesti. Multi tineri, de altfel poate bine intentionati, au fost manipulati sa iasa in strada in baza unor lozinci si minciuni – si chiar cand acestia nu au mai iesit (cum este cazul ultimelor saptamani), masinaria de manipulare a continuat sa alimenteze ura si resentimentele din societate.

Pe fond, decizia presedintelui rezolva prea putine lucruri si lasa multe semne de intrebare: ce se intampla cu protocoalele si ce garantii exista ca acestea nu vor mai fi instrumente folosite in mod curent? Care vor fi limitele puse in actiunile serviciilor si ma refer aici in special la explozia numarului de ascultari de telefoane? Cum poate fi realizata o schimbare de mentalitate la nivelul DNA? S-a instituit o mentalitate a abuzului – in care drepturile si libertatile cetatenilor au fost de multe ori privite drept obstacole inutile pentru finalizarea unor dosare, care nu trebuie sa continue dupa revocarea procurorului-sef al DNA.

Citez una din declaratiile de ieri ale sefei DNA: 'vointa politica este pentru blocarea anchetelor, pentru blocarea justitiei'. Nu pot sa nu constat perpetuarea mentalitatii conform careia 'noi suntem DNA'. Cu alte cuvinte, cei care au condus vremelnic DNA au ajuns sa confunde actiunile lor antidemocratice, menite sa le ofere cat mai multa putere, cu actul de Justitie, iar forul democratic suprem – Parlamentul – este pentru ei o piedica.

Acum este momentul sa oferim raspunsuri viabile la toate aceste intrebari. Este singura cale prin care vom repune Justitia pe baze democratice, inclusiv actiunile anticoruptie si prin care putem rezolva divizarea societatii romanesti.

Modul in care dam aceste raspunsuri este insa esential! Fiecare institutie trebuie sa isi faca datoria si ma voi referi, momentan, la Parlament si CSM.

Parlamentul are responsabilitatea de a genera un cadru legislativ care sa sustina drepturile si libertatile cetatenilor – fie ca vorbim de recentele legi ale Justitie, fie ca vorbim despre infiintarea unei autoritati independente- , astfel incat abuzurile legate de ascultarea telefoanelor romanilor sa nu mai aiba loc.

CSM are un rol important, de a repune in echilibru balanta din justitie. CSM este institutia chemata sa se asigure ca mentalitatea care a incurajat abuzurile, care a fost instaurata la nivelul DNA, nu va fi perpetuata sub noua conducere. CSM este chemat sa vegheze ca protocoalele dintre servicii si institutiile din justitie nu vor mai functiona.

Ne aflam astazi la finalul unui asediu nereusit al institutiilor nedemocratice asupra institutiilor rezultate din votul romanilor, care a generat insa costuri masive: mii de destine frante in urma abuzurilor, o mare neincredere in societatea romaneasca in legatura cu actul de justitie si o divizare a societatii. Deciziile si actiunile din urmatoarele saptamani vor arata daca vom merge spre normalitate si pentru a repune societatea pe drumul cel bun, lasand in urma anii de abuzuri, conflicte si divizare”.

Accesari:7308

Comentarii

# gelu date 10 iulie 2018 14:05 +22

Statul Paralel va fi pus pe butuci definitiv si irevocabila de abia atunci cand: 1. Se va reduce personalul SRI cu 6/7 din efectiv. 2. Se va interzice ca SRI sa mai desfasoare activitati economico-financiare. 3. SRI va fi demilitarizat. 4. Toti procurorii, judecatorii si sristii care au semnat si pus in aplicare protocoalele SRI-DNA, CSM, ICCJ… vor fi ejectati din functiile lor si vor fi trasi la raspundere penala pentru activitatea de Politie Politica desfasurata in perioada 2006-2018. 5. Toate pedepsele penale in dosarele judecate pe baza acestor protocoale vor fi anulate iar cauzele repsective vor fi REJUDECATE de la ZERO.

# Vica date 10 iulie 2018 15:18 +5

Corect! Punct şi de la ZERO!...Statul paralel NU trebuie lăsat iar "liber" să se reorganizeze.Dacă PSD-ALDE vor să doboare total statul mafiot Ar trebui continuarea SUSPENDĂRII lui Klaus la pachet cu lovitura decisivă PRIN LEGI MOTIVATĂ DE PROTOCOALE şi redimensionarea DNA,DIICOT,SRI,PG,ICCJ la o scară mică proporțională cu țări UE.Apoi FONDURILOR rămase de la aceste instituții SUPRADIMENSIONATE la investiții concrete la vedere, ca să ştie tot contribuabilul ce se va face cu banii rămaşi de la restructurarea sistemului anticonstotuțional care a SERVIT DOAR INTERESELOR EXTERNE ŞI DE GRUP MAFIOT pe care DIICOT la oblăduit. Iar în locul adevăraților mafioți ANTINAȚIONALI a paradit ilegal şi nedrept populația prin interceptări SRIde milioane de persoane ilegale :o ADICĂ mai simplu* ȚINTA DIICOT e TOT POPORUL iar*ȚINTA DNA E POLITICUL :-x CULMEA ABERAȚIEI că CEI din instituțiile plătite să ne apere de corupți şi mafie chiar EI SUNT MAFIA şi CRIMA ORGANIZATĂ dar NIMENI N-A VĂZUT? :-x

# DOREL date 11 iulie 2018 09:08 +3

Cred ca nu ati inteles mai nimic: nu e vorba de un Stat Paralel (asta exista in US), la noi e mai mult de atat, e vorba de "Noi Suntem Statul, domnule presedinte" = personaje instalate in justitie ("Cheile Justitiei"), institutiile de forta presa, ONG-uri .. in fine, in tot ce misca, raul, ramul astfel incat vointa poporului sa fie sugrumata, tara sa fie vanduta strainilor si, of course, cine nu e cu noi e impotriva noastra locul lor in puscarii sau cimitire, dec, mai e mult pana departe ! Si, b): da' e un bun inceput, primavara incepe totusi cu o floare, trebuie sa urmeze Lazar, Horodniceanu, Nistor, Iacob, Oprean (mana dreapta a lui Morar la DNA), ca sa nu mai vorbim de ICCJ ! Parerea mea ...

# Vlad date 11 iulie 2018 13:07 0

numai sa spui "stat paralel" iti da imagine de ce gandire spalata ai... mai terminati dracului cu Kovesi ca deja e o tiganie mai mare decat a fost in asa zisele site-uri de "informare" sa nu zic spalare a meltenilor. Vai de capul vostru...

# EUGEN date 10 iulie 2018 14:14 +4

NUMAI prin curaj si legi clare care sa nu lase loc la interpretari se poate distruge acest sistem mafiot care a hotarat si inca mai hotaraste cine traieste si cine moare.MULT SUCCES!

# DODI date 10 iulie 2018 14:18 +8

Dacă am fi avut un președinte normal (cum ar putea fi dl. Tăriceanu!) acesta ar fi un discurs de președinte. Dar noi avem la Coptroceni o marionetă vândută serviciilor care l-au propulsat prin fals în această funcție ”comodă”, dar care tremură atunci când i se arată pisica (suspendarea, dosarele pentru furtul imobiliar practicat de el și prima lui soție!). Din păcate această caricatură de președinte (ciolanis) a făcut un concubinaj cu sistemul mafiot băsescian și avortul ieșit se numește USL, la care se poate adăuga și puradelul adoptat PNL. Viziunea coaliției este clară, putând fi criticată doar lentoarea cu care încearcă schimbarea sistemului și care dă o aparență de noncombat. Nu ar fi de lepădat o asumare de răspundere a guvernului sau ordonanțe de urgență, așa cum ”necriticat” a practicat și bețivul hăhăilă și ”guvernul meu” al ratatului profesional german.

# un mizantrop date 10 iulie 2018 14:36 +3

Dincolo de necesitatea unui control real la institutiile de represiune, pe eficienta, pe bani cheltuiti si mai ales pe abuzuri, cu tragerea la raspundere, penala. a abuzatorilor, avem o uriasa problema, aceea a impartirii cetatenilor pe calitati. In Marea Britanie, dintr-un exces de corectitudine politica, s-a ajuns la aparitia in codul penal a delictului de opinie, numit de ei "delict de ura". Pana la Ministerul Adevarului mai au un pas. Noi, in conditiile in care de ani avem societatea impartita intre "oameni de valoare", "oameni de calitate", intelectualii de dreapta, istericii elitisti si infractorii cu voie, peste toti astia tronand un adevarat Minister al Adevarului, numit la noi DNA si restul populatiei, de fapt, poporul caruia i se aplica alte reguli, pentru care a fost facut ticalosul Cod Penal, caruia i se aplica interceptarile in masa si care plateste din greu toate astea, la propriu si la figurat.

# un mizantrop date 10 iulie 2018 14:47 +9

Continuare....Avem aceeasi fapta odata platita cu ani de puscarie, alta data achitata pe "nu exista fapta", sau "nu e prevazuta de legea penala", asta pentru ca motul Justitiei, ICCJ face politica, face colaborari cu serviciile, reinterpreteaza pana la distorsionare Deciziile CCR si nu face exact ce e in fisa postului, adica gasirea unei cai comune, un indreptar pentru judecatori. Toate institutiile sunt in aceasta situatie. Trebuie, urgent, sa ne intoarcem la un moment zero, de unde sa abrogam toate actele subsecvente, sa ramanem la legile de functionare, pentru ca toate ticalosiile s-au facut pe adaugari la lege prin ordonante, HG-uri, OM-uri. Revenirea la spiritul si litera Constitutiei, fara privilegiati, fara derogari de la lege. Dar, mai ales, functiile publice, cele de demnitate sa fie ocupate prin concurs, interviul de departajare (numai acolo unde probele profesionale au dar acelasi rezultat!)sa fie public, sa stim la ce ne asteptam..Daca justitie nu e, nimic nu e!

# Baran Gheorghe date 10 iulie 2018 21:03 -1

Va rog sa nu confundati lupta pentru putere economica interna cu lupata pentru putere politica interna! Va rog sa nu ne atrageti in dispute de pierzanie nationala de dragul "plozilor" !!!!. Credeti dumneavoatra ca nu vdm???

# Nicu date 10 iulie 2018 21:28 +1

Dacă Tăriceanu v-am fi propus de ALDE la președinție îl voi vota ,chiar ar merita sa fie presedinte si sa puna la punct toata clica asta care a distrus tara din 2005 încoace pe protocoale secrete si pe distrugerea clasei politice cu dosare politice în marea lor majoritate . DNA ce mare lupta anticorupție a făcut? Că a reușit să distrugă vieți omenești,oameni care au murit de inima rea din cauza proceselor si tarati prin tribunale degeaba ca in final sa fie achitați,madam Kovesy s-a lăudat în toti acesti ani la bilanțuri pe facaturi. Sa nu mai vorbim de unitatea de la Ploiești cu acei procurori mafioți care la fel au distrus destine din plăcere ,sincer toate dosarele astea făcute pe facaturi care inca se mai judecă în instanțe ar trebui anulate si reluate de la 0. Pe de altă parte daca nu se face curățenie în instituțiile astea de forță la fel o sa meargă justitia. Toate protocoale ar trebui anulate ,chiar nu se mai poate! Sper ca sa fie promulgate legile justiției de către Iohannes si abuzurile sa se oprească.

# nae girimea date 11 iulie 2018 06:51 +1

Ar exista o solutie siimpla : sa se infiinteze o " autoritate nationala de intarceptari " luindu-se oricarei alte institutii ( SRI , DNA , DIICOT , etc) dreptul de a face interceptari .

# ?????? date 13 iulie 2018 18:20 0

Ăsta susține public că are mai multe voturi decât Klaus Iohannis ?

# ?????? date 13 iulie 2018 18:42 0

Ce rol din schița "Amicii" al lui I.L. Caragiale , ce ar putea aminti și de alegerile din anul 2004 ,i-ați da lui Popescu Tăriceanu, Lache sau Mache, Traian Băsescu fiind, "îndeosebi mache" ?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi numita suspecta Laura Kovesi sefa Parchetului European, in pofida dosarului de mita in care este urmarita penal?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 19.02.2019 – Kovesi fuge de dosar ca dracu' de tamaie. Misterul din denuntul Elenei Udrea

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER