Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

ULTRAJUL #REZIST – Scandalagiii #rezist Cristian Dide si Marian Ceausescu au aruncat cu oua in sediul Autoritatii Nationale de Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal, proferand injurii la adresa presedintei Ancuta Opre. Motivul este halucinant: #rezistentii acuza ca Opre ar fi cerut site-ului RiseProject sursa care le-a livrat valiza cu TelDrum. Autoritatea respinge vehement acuzatiile. Reprezentantii #rezist au intrat peste Ancuta Opre: "100 de lei, hai, da-i"

Vineri, 9 noiembrie 2018 18:51 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

#Rezistentii nu mai stiu din ce sa faca scandal si se dau in spectacol cu oua si propaganda in centrul Capitalei, in numele "libertatii presei si a libertatii de exprimare". Vineri, 9 noiembrie 2018, in fata sediului Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, a avut loc o desfasurare de "forte" cu oua si injurii la adresa conducerii acestei institutii, mai exact a presedintei ANSPDCP, Ancuta Opre, pe care o mana de #rezistenti, in frunte cu deja cunoscutii Marian Ceausescu si Cristian Dide, o acuza ca a amenintat site-ul RiseProject cu o amenda in valoare de 20 milioane euro, daca nu sunt puse la dispozitie Autoritatii sursele de la care a fost obtinuta valiza cu documente legate de afacerea TelDrum.


"Actiune de gherila" cu amenda asumata

"Actiunea de gherila", astfel cum au descris-o rezistentii din Piata Romana, a constat in lipirea unor coli A4 (fascimil 1) pe peretele si pe sigla institutiei, in aruncarea cu oua in imaginea presedintei Autoritatii, si in proferarea de injurii la adresa acestora. Punctul culminant a fost atunci cand #rezistentii au urcat la etajul unde isi desfasoara activitatea Ancuta Opre pentru a lipi pe usa biroului acesteia unul dintre mesajele care ii erau adresate. Dupa ce au coborat, potrivit filmarilor realizate in direct de o reprezentanta a paginii de Facebook "Evolutie in Institutie", au continuat sa lipeasca afise cu chipul Ancutei Opre pe cosurile de gunoi, pe asfalt si pe separatoarele din centrul Capitalei. In toata aceasta "actiune de gherila" a #rezistentilor ne-a atras atentia usurinta cu care acestia emit amenintari la adresa unui reprezentat al Statului, amenintari care, in opinia noastra, ar trebui urgent investigate de autoritati, fiind de nepermis ca unui cetatean roman sa ii fie teama sa mearga pe strada, gandindu-se ca afirmatiile acestor persoane ar putea fi puse in practica.


Spre exemplu, in timp ce lipeau coli A4 cu imaginea sefei Autoritatii, Anuca Oprea, #rezistentii faceau afirmatii de genul:

-"Sa poata oamenii sa o calce in picioare"

-"Sosetele lui Dragnea, fix astea sunt!"

-"Dna Opre este presedinta ANSPDCP... nu stiu daca stiti dar cei de la Rise Project au fost amenintati ca vor fi amendati cu suma de 20 milioane euro in cazul in care nu divulga sursa materialelor in posesia carora au intrat de curand, este vorba despre TeleormanLeaks, care are tot felul de documente care il incrimineaza pe Liviu Dragnea si care arata legatura cu TelDrum...

-"Am urcat cu Dide la biroul doamnei si i s-a lipit o astfel de poza pe usa biroului, sigur ca a iesit cineva si a dezlipit-o".

-"Suntem la Romana, aici in aceasta cladire la etajul 5 isi desfasoara activitatea aceasta autoritate."

#Rezistentul Dide a aruncat cu oua in sediul ANSPDCP

"Actiunea de gherila" a rezistentilor indreptata impotriva presedintei ANSPDCP, Ancuta Opre, a atins apogeul in momentul in care Cristian Dide, #rezistent asumat cu state vechi, a adus un cofrag de oua, pe care a inceput sa il arunce in sigla institutiei, dar si intr-un cos de gunoi pe care lipise in prealabil o coala A4 cu chipul sefei Autoritatii.

De remarcat este faptul ca inainte sa arunce cu oua, Cristian Dide l-a intreabat pe Marian Ceausescu cat costa amenda pentru actiunea sa, acesta din urma raspunzandu-i: "100 de lei, hai da-i", dupa care incepe numaratoarea cunatumului amenzii, in functie de cate oua sunt aruncate in "100, 200, 300, 400 de lei, sa traiasca. Sa traiasca... Ii face bine la ten".

Intrebat de ce aruncat cu oua in institutie si in cosul de gunoi, Dide a raspuns: "Libertatea presei este garantata de Constitutie si la fel si libertatea de exprimare... Ceea ce a facut aceasta doamna pe care noi o hulim in momentul de fata este josnic pentru democratie".

La randul sau, Marian Ceausescu a sustinut: "Ancuta care a stat la .... lui Dragnea... Prelucrarea datelor, ca ea a prelucrat la Dragnea mult... Procurorii trebuie sa aiba experienta minim 5 ani. Asta ce experienta are, decat in sex, poate. Sincer, ce experienta are ea sa fie presedinta... Aceasta persoana se poate juca cu omul".

Ultraj si amenintare, pe fata

Fata de modul in care au inteles niste cetateni romani sa se manifeste in spatiul public, sa vandalizeze sediul unei institutii si bunul public, consideram ca autoritatile publice ar trebui sa reactioneze de indata, fiind de nepermis un astfel de comportament care poate fi incadrat usor la infractiunea de ultraj si amenintare, prevazuta in Codul penal, infractiune care se sanctioneaza cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

Iata ce prevad articolul 257 din Codul penal si articolul 206 din Cod penal:

"Art. 257 - Ultrajul

(1) Amenintarea savarsita nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directa, lovirea sau alte violente, vatamarea corporala, lovirile sau vatamarile cauzatoare de moarte ori omorul savarsite impotriva unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu sau in legatura cu exercitarea acestor atributii, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta de lege pentru acea infractiune, ale carei limite speciale se majoreaza cu o treime.

(2) Savarsirea unei infractiuni impotriva unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat ori asupra bunurilor acestuia, in scop de intimidare sau de razbunare, in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta de lege pentru acea infractiune, ale carei limite speciale se majoreaza cu o treime."

"Art. 206 - Amenintarea

(1) Fapta de a ameninta o persoana cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptate impotriva sa ori a altei persoane, daca este de natura sa ii produca o stare de temere, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda, fara ca pedeapsa aplicata sa poata depasi sanctiunea prevazuta de lege pentru infractiunea care a format obiectul amenintarii."

ANSPDCP neaga acuzatiile

In timp ce #rezistentii se dadeau in spectacol facand tot felul de acuzatii, pe site-ul oficial al Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal era deja publicat un comunicat de presa in care erau respinse cu vehementa acuzatiile RiseProject, institutia facand o serie de precizari si dezmintiri menite sa clarifice pentru orice om de buna credinta, cum au stat de fapt lucrurile.

Prezentam in continuare comunicatul ANSPDCP:Prezentam in continuare imagini de la "actiunea de gherila" a #rezist:

Accesari:6880

Comentarii

# 2/15 date 9 noiembrie 2018 19:08 +17

Asteptam cu interes evenimente sportive de acest gen si pe la ministerul parchetelor. PS Pentru cei mai incetuti...asta e forma clasica de santaj...si daca statul nu ar fi asa de impotent i-ar lua pe sus maine la prima ora

# ^^ date 9 noiembrie 2018 23:05 +4

Ce maine, ii lua de azi. Nu inteleg de ce li se tot sufla in c*r astora de la #rezist, nu care cumva sa ii deranjam cu ceva.. Politia romana ce pazeste? Jandarmeria? Autoritatea asta pazeste ce? Nu exista 112? Parchetul general?

# Vivian date 10 noiembrie 2018 11:11 0

Stai liniștit, ca nu vor păți absolut nimic, pentru ca sunt sprijiniți de occident...

# Amy date 11 noiembrie 2018 00:13 +1

Ceea ce spui tu e foarte grav. Inseamna ca Occidentul nu vrea binele Ro. De fapt stim acest lucru. Nu este in interesul lor. Ce e mai grav e ca acesti huligani sunt lasati sa faca ce vor. Iar daca sunt sprijiniti de occident sunt tradatori de neam. Justitia si SRI submineaza economia. Coalitia nu a facut absolut nimic. Deja suntem aproape in decembrie si nimic. Au castigat alegerile si gata reforma in justitie. Daca se scot ei cu anularea dosarelor completelor de 5 gata s-a"rezolvat" tot pt ei. Protocoalele nesimtitiinici acum nu le-au declarat ilegale,legile justitie si codurile penale in vigoare nu, semnatarii protocoalelor si acum au superfunctii nicidecum sa fie trasi la raspundere. Trump nici nu se terminase bine de numarat voturile ca deja a trecut la actiune nu ca panaramele astea romanesti care nu fac absolut nimic si o tin in minciuni tergiversari amanari si diferite motive sa nu faca ceea ce trebuia de mult facut

# alt_roman date 10 noiembrie 2018 15:58 +3

eu va intreb pe voi:ii lasam pe partarii astia de cacao sa faca ce vor?doi papagali care isi inchipuie ceva;chiar nu conteaza ce!ii lasam sa ne faca cum vor ei ,cu oua,cu imbranceli,cu urlete de maimute,cica asa e democratic ei sa faca ce vor ,iar noi sa suportam!pe bune?nu le luam o fata dreapta candva,si sa le spunem si noi ca asa este in democratie ti-o mai si iei daca tot manci c...t mereu!Papagalii astia nici nu stiu sa vorbeasca in p..a mea de analfabeti!(scuzati fraceza mea!)

# gionica date 10 noiembrie 2018 10:45 0

Este evident ca, staul roman este zero barat fiindca nu-i in stare sa-i puna cu botul pe labe pe acesti anarhisti! Huuo!

# indignata date 9 noiembrie 2018 19:35 +15

Cu cata nonsalanta , rezistentii se organizeaza si lupta impotriva ... a ce ???? Cine sunt astia, cine i-a investit cu autorizatia de a reprezenta pe cineva ca sa ameninte pe altcineva ??? Unde traim ? In ce tara ? Chiar nu se pot lua pe sus si baga la racoare elemente ca astea ? cea de "rezistent" este o noua meserie usoara, fara batai de cap. Societatea o accepta? Da, ce ne pasa noua ? Pana cand nu dau in noi insine cu bate, cu scuipati , cu oua sau cu alte celea, ii toleram. Libertatea de exprimare... Femeia care a furat o bucata de salam si-a exprimat liber foamea copilului ei si pentru asta a facut puscarie 3 ani jumate. Ei, si ? exista libertate de exprimare platita de cineva si libertate pe care trebuie s-o platesti tu insusti...

# eomanul date 9 noiembrie 2018 19:54 +6

Sta si ma intreb cum de mai sunt in libertate derbedei astia! Halo statule de drept, cantat cat e ziua de lunga de infractorul de la Cotroceni (ca penal nu mai am voie sa spun-ha,ha,ha) de ce sunt haimanalele astea in libertate dupa toate aceste idiotenii facute?

# avocat traditional date 9 noiembrie 2018 20:13 +6

Ce studiu ar fi putut face Lombroso pe imbecilii astia!Dar ce studiu s-ar putea face pe procurori pentru ignorarea derbedeilor hastagisti.Oare taica Lazar ce zice?Pai el,pr4cfum maimutele alea:nu aice,nu vede ,nu aude. E normal pentru un procuror general de sistem si de stat paralel.

# livia date 9 noiembrie 2018 20:19 +3

Mai sunt in libertate descreieratii astia?

# Ioan date 9 noiembrie 2018 21:42 +4

Rezist. Niste măscărici.

# Semiramida date 9 noiembrie 2018 22:47 +6

Aoleoooo! Le-a tăiat moş Soros conducta cu dolărei #trepanaţilor şi nu mai au bani decât pentru ouă ????!!!! Păi, tu ce păzeşti, măi, Klaus, măi Cioroş, măi Ludovice ? Voi nu vede'i că băieţii E în pană financiară, sau păstraţi banii bozgorului să mai cumpăraţi nişte substanţe de-ale mişto ca la Colectiv ????!!!!!

# Dobitocii astia trebuie inchisi de urgenta ! date 9 noiembrie 2018 23:13 +3

Dupa cum se vede treaba , astia sunt platiti de aceeasi sursa ca Realitatea TV ! Hopa ! :-*

# Vivian date 10 noiembrie 2018 11:16 +1

Adică de Securitate... Adică din banii noștri...

# Eu zic sa aruncam cu oua in ei cand ii vedem ! date 9 noiembrie 2018 23:16 +2

Loviti-i fara mila cand apar pe strada . :-)

# Valter Cojman date 10 noiembrie 2018 05:47 +2

Fascisti #rezist... si cu asta am spus tot... Unde sunt organele de ordine si ancheta? Justitie stiu ca nu exista in Romanie ci "justitie" = politie politica stalinisto-nazista de tip mafiot.

# imun/teanu date 10 noiembrie 2018 07:26 +2

Totusi! Pana cand! Se pare oricat, din moment ce insusi domnia sa Hoha Intai a dat cu acest ceausescu mana si s-a si futografiat cu el. A fost acelas semnal ca si "geaca rosie"! Astia fiind numai "trupeti", cine-i sforeste nemai fiind un secret, ni se poate orice. Putem vedea ca "se evolueaza" mereu...pana si unde! O fi fost Base ordinar, dar pana asa tot nu a ajuns. Ce-i de facut!, daca mai e de facut.

# Matei date 10 noiembrie 2018 07:31 +3

In 2000, Emil Constantinescu a fost stropit cu cerneala de un protestatar (Faur Isaia). Consecinta? 400 de lei amenda... Cam asa este tratat ultrajul in Romania. Si ne mai miram cand vedem politisti pe strada ce inghit toate flegmele infractorilor si äpartinatorilor"acestora fara sa zica nimic...

# Jemapel Costel date 10 noiembrie 2018 07:43 +4

Macar de le-ar trage-o autoritatea asta a statului, ca de celelalte m-am lamurit... Nu-i de colea douaj'da'meleoane.. Pentru banii astia o sa se duca Dide cu Marean si riseprojectu' cu valiza cu tot, impreuna cu pretenu' lor, Badita, la metrou, sa-si dea pantalonii jos si sa cerseasca tot restul vietii.. Dar pana sa se-ntample o minune de genul asta o sa tot asistam la scene d'astea de circ oferite de compania de sunet si lumini soros&mononeuronalii  :lol:

# justinianus date 10 noiembrie 2018 09:30 +1

Pe indivizii astia, nu-i linisteste nimeni? Mai avem organe de ordine in tara asta? S-a infiintat o noua meserie? Adica de borfasi la ordin? Astia incalca norme administrative si penale la fiecare miscare pe care o fac in strada!

# Gabriel GHEORGHIU date 10 noiembrie 2018 10:19 +2

Ca sa fie cla de la inceput, i-am votat pe cei care guverneaza azi Romania, mai putin pe KWI si as face-o din nou atata timp cat cei care sunt in opozitie nu fac nimic sa ma convinga sa-i votez pe ei. Cu toate acestea, nu pot sa nu remarc frica de care dau dovada in aplicarea legilor in vigoare. Sau poate chiar necunoasterea legilor. Cred ca cele doua elemente luate impreuna, frica si necunoasterea, duc spre incompetenta. Si imi pare rau sa spun asta. Iar acesti indivizi isi fac de cap in Romania datorita acestei incompetente. Daca am avea niste oameni cu "maini de fier" care sa ne conduca, cred ca in maximum un an de zile am deveni cu adevarat un "Stat de Drept". Din nou, din pacate, nu-i avem. Cel putin in spectrul politic actual. In totalitatea lui.

# Neanae date 10 noiembrie 2018 11:30 +2

Este preocupant ca indivizi de calibrul astora, țicniți natural si de droguri, vor alta guvernare si se dau de ceasul morții pentru idealul lor bolnav. VOR GUVERNUL LOR, susținându-și-l pe KWI, fiind in acelasi timp carnea de tun a USR si in parte a PNL. Sunt toti de aceeasi teapa, turma de behaitoare e condusă de măgari si câini turbați. Cu scuzele de rigoare pentru oi, măgari si câini. Animalele au integritate si demnitate totuși. Si totuși, astia au si ei un servici? O casa? Familie? Neamuri? Ori sunt doar niste nesimțiți fără căpătâi ... Frumos sunteți reprezentați dragi tovarăși de la opoziție si presedentie - cine se aseamănă, uite, se aduna!

# Mihaela date 10 noiembrie 2018 17:25 0

Taica lazar, campionul justitiei romane , ce dracu face ? Politia I-a lasat liberi, sa faca ce vor ? Ce fel de tara e asta ? TOTUSI !

# indignata date 10 noiembrie 2018 19:42 +2

Totul, in Romania este inteles pe dos : dreptul de a manifesta, drepturile omului fata de abuzurile justitiei.... Care " drept de a manifesta libera exprimare " li se apara acestor imbecili, platiti de Soros, care nu gandesc dar repeta la nesfarsit fraze care le-au fost impuse ???? Mi se pare ca Dide a abandonat serviciul pe care-l avea pentru a se face activist "rezist" sau nu ? Dragi romani, toleranta voastra pentru astfel de fapte reprobabile , vorbeste despre LASITATEA VOASTRA. Nu va intereseaza nici o fapta abominabila, pana cand va este facuta voua. Iar atunci, sariti ca arsi. Eu sunt o romanca cu domiciliu in strainatate, nu vreau sa ma amestec in treburile voastre interne pentru ca aici, unde locuiesc, toti vor sa ma includa, sa ma faca sa votez pentru ei, caci asta e patria mea de adoptiune. Dar, vad ca sunteti tampiti. Cum puteti permite unor astfel de imbecili sa intre in institutii , sa faca ce vor, fara frica... iar voi sa fiti victime ???

# ?????? date 11 noiembrie 2018 11:14 0

Vă amintiți totuși că domnul Tăriceanu este un susținător al drepturilor și libertăților, deci și al dreptului la liberă exprimare și probabil că nici nu sunt ouă de la domnul Adrian Năstase, dintre cele nenumărate și neimpozitate , cum propunea domnul Vosganian?

# gelu date 12 noiembrie 2018 11:43 +1

Cfo legii,cei de la riseproject aveau obligatia predarii bunului gasit.Deci inca o fapta penala pe langa publicarea datelor cu caracter personal.Foarte grav si nu stiu de ce nu se autosesizeaza Parchetul.

# Klaus_Klaus date 12 noiembrie 2018 22:20 +1

8) Mey frate... stau si ma intreb cateva kestii. Iaca: - UNDE lucreaza aceste prea-frumoase personaje - parca izvorate si inviate de prin BORCANELE de la ANTIPA? - DIN CE PARALE (in afara desigur de milosteniile lui soros, moni******, guseth, etc- ) sunt astia hraniti, " ajutati" , etc? - CINE SI CUM LE ORGANIZEAZA & DIRIJEAZA si SINCRONIZEAZA (in afara de "voluntarii lui Cxxxxa" & co) ACTIVITATILE... - la fiecare " event" nou apar mecle noi ..dar fix pe acelasi TIPAR - DACA as fi procuror le-as da o reteta compensata de 29 de zile la un anume hotel si cate un top de hartie & condeie.. .. Evident NU o voi uita si pe GRATIOASA ANGI :P .. o adevarata SILFIDA a " protestelor reziTONTILOR"

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 23.01.2019 – Luluta s-a imbolnavit de Sindromul Carmen Iohannis

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER