Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

GHICA SI HAINEALA, MUTARE PE PROTOCOL – Alina Ghica si Oana Haineala cer declansarea verificarilor pentru a se stabili daca CSM si SRI au lucrat pe "plan comun" ori au facut schimburi de informatii. Cele doua sustin ca Protocolul CSM-SRI, pe care l-au semnat fara sa aiba acordul CSM, nu a fost pus in aplicare. CSM a discutat in 2011 despre accesul magistratilor la informatii clasificate, dar in legatura cu posibilitatea renuntarii la certificatul ORNISS in instante

Miercuri, 9 mai 2018 13:34 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Alina Ghica si Oana Haineala pareaza dupa ce au fost acuzate in spatiul public ca au pus in pericol independenta magistratilor si bunul mers al Justitiei, atunci cand au semnat protocolul CSM-SRI, in 2012, fara a avea acordul intregului Consiliu si fara a-l discuta in Plen. Fosta conducere a CSM din 2012-2013, formata din judecatoarea Alina Ghica si procuroarea Oana Schmidt-Haineala, cere actualei presedinte a Consiliului Superior al Magistraturii, judecatoarea Simona Marcu, sa dispuna, in regim de urgenta, verificari in cadrul Consiliului pentru "aflarea adevarului" in ce priveste colaborarea dintre CSM si SRI, dupa semnarea protocolului din 2012.


Alina Ghica si Oana Haineala: "Fata de caracterul nereal al acestor afirmatii si pentru aflarea adevarului, va adresam solicitarea de a dispune verificarile ce se impun in evidentele CSM"

Printr-o adresa transmisa presedintei CSM, judecatoarea Simona Marcu, in data de 9 mai 2018, Oana Haineala si Alina Ghica solicita Consiliului, in baza Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, sa raspunda la o serie de opt intrebari privitoare la modul de punere in aplicare a Protocolului CSM-SRI din 2012.

In acest sens, Alina Ghica si Oana Haineala vor ca CSM sa comunice public daca "in intervalul 2004-2017" au existat informari transmise de CSM catre SRI, daca SRI a solicitat si a obtinut acces la mapele profesionale ale magistratilor, ori daca exista vreun document comun CSM-SRI intitulat "plan comun".

O cerere aparte se gaseste in adresa trimisa de Alina Ghica si Oana Haineala la CSM la intrebarea nr. 7. Mai exact, acestea solicita actualei conduceri a Consiliului sa precizeze daca, in 2011, au existat discutii in comisiile de specialitate ale CSM privind accesul magistratilor la informatii clasificate.

Intrebarea este pusa in conditiile in care este cunoscut faptul ca astfel de discutii au existat si au fost purtate in prezenta generalului Dumitru Dumbrava, fostul sef al Directiei juridice din cadrul Serviciului Roman de Informatii.

Mai exact, conform minutei Comisiei nr. 1 – Independenta Justitiei si Cooperarea Interinstitutionala din data de 25.05.2011, coordonata de judecatorul Alexandru Serban, in timpul intalnirii s-a discutat Nota DLDC cu privire la situatia accesului judecatorilor la informatii clasificate.

Atentie, insa! Nota la care se face referire nu avea legatura cu Protocolul CSM-SRI si nu viza informatiile clasificate care circulau in Consiliu, ci privea o propunere legislativa privitoare la eliminarea Certificatului ORNISS pentru judecatorii care aveau spre solutionare dosare ce contineau informatii clasificate. De altfel, discutiile din cadrul Comisiei nr. 1 privitoare la accesul magistratilor la informatii clasificate au fost finalizate si cu o propunere de modificare a legilor privitoare la informatii clasificate.

Iata ce prevedea Minuta Comisiei nr. 1:


Iata Cererea semnata de Alina Ghica si Oana Schmidt-Haineala si trimisa sefei CSM, judecatoarea Simona Marcu, in 9 mai 2018:

"Subsemnatele, Alina-Nicoleta Ghica, vicepresedinte cu delegatia al Curtii de Apel Bucuresti si Oana Andrea Schmidt-Haineala, procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bacau, detasata in cadrul Ministerului Justitiei, in temeiul art. 6 alin. 1 raportat la art. 5 alin. 1 lit. a), g), h) si al art. 7 alin. 1 din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public,

Vazand o serie de afirmatii vehiculate in spatiul public in contextul generat de declasificarea si publicarea de catre CSM a protocolului incheiat intre CSM si SRI in luna martie 2012, fata de caracterul nereal al acestor afirmatii si fata de potentialul acestora de a induce o perceptie publica eronata asupra modului in care CSM si-ar fi indeplinit atributiile legale si constitutionale anterior anului 2017, pentru corecta stabilire a situatiei de fapt si de drept, precum si pentru aflarea adevarului,

Va adresam solicitarea de a dispune in regim de urgenta, in considerarea prevederilor art. 24 din Legea 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, verificarile ce se impun in evidentele CSM si, ulterior, sa ne comunicati urmatoarele informatii de interes public:

1.Daca in intervalul 2004-2017 au existat informari transmise de CSM catre SRI?

2.Defalcat pe fiecare an in parte, in intervalul 2004-2017, numarul informarilor transmise de catre SRI catre CSM si temeiul legal in baza carora acestea au fost transmise, precum si daca acestea au fost aduse la cunostinta membrilor CSM?

3.Pentru intervalul 2004-2017, care a fost regimul de acces la mapele profesionale ale magistratilor si daca din evidentele CSM rezulta ca a existat vreo imprejurare in care SRI sa fi solicitat si obtinut acces la mapele profesionale ale magistratilor?

4.Daca, din verificarea documentelor privind accesarea mapelor profesionale ale magistratilor, rezulta ca, in intervalul 2004-2017, a existat vreo imprejurare in care persoane din afara autoritatii judecatoresti sa fi accesat mapele profesionale ale magistratilor?

5.Daca, in intervalul 2012-2017, exista inregistrat in evidentele CSM vreun document comun CSM-SRI intitulat "plan comun" sa care sa se circumscrie notiunii de "plan comun"?

6.Daca, in intervalul 2012-2017, exista in evidentele CSM vreo analiza a modului de desfasurare a cooperarii CSM-SRI?

7.Daca in cursul anului 2011, in vreuna din comisiile de specialitate ale CSM, au existat discutii privind accesul magistratilor la informatii clasificate, in cadrul normativ incident la acel moment?

8.In intervalul 2004-2017, in ce s-au concretizat functiile si atributiile prevazute de art. 6 si art. 25 din legea nr. 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate ale SRI, in raport cu CSM?".


Accesari:5014

Comentarii

# DODI date 9 mai 2018 17:17 +18

În tradiția fostului CSM cele două vin cu o... erată la protocolul semnat cu SRI, pe care, vorba poetului național, ”azi îl vedem și nu e”. Adică a fost semnat dar numai în joacă, el nu era obligatoriu, ci orientativ, nu s-a aplicat ci era un real sprijin pentru magistrații slabi de... înger. Cele două, în buna gândire slujerească, ne cred mai proști decât ele. Aici se înșeală. Și ar trebui să răspundă pentru fărădelegea comisă. Asta într-o țară normală. Câtă vreme tractoristul este la butoane nu văd nici o... răspundere a magistraților. Din păcate pentru noi și pentru țară.

# OANA&ALINUȚA avură alte priorități date 9 mai 2018 18:31 +3

Cam puturoase cele 2 orfeline! Una dintre ele declară că „A fost o chestiune necesara” pe care însă au neglijat-o! Precis a rămas nesoluționată sesizarea privind sumele cheltuite de Ghica si Haineala la Honk Kong, „la o conferinta pentru care costurile deplasarii si cazarii au fost jumatate din suma destinata cu acest titlu pentru anul 2012 pentru intreg CSM”.

# dar băieții? date 10 mai 2018 00:35 +2

Băieții de la SPP care le-au însoțit in Singapore au fost plătiți tot de csm? Poate in baza Protocolului? :lol:

# tocilaru date 10 mai 2018 09:36 0

Sefele CSM au fost cu SPP-istii la Hong Kong. Informatia a iesit la iveala datorita unui raport lingusitor al consulului general la Hong Kong, Sorin Vasile, care le-a laudat pe reprezentantele Romaniei Alina Ghica si Oana Haineala, dar si pe bodyguarzi: „Felicitari reprezentantilor SPP care s-au integrat, de o maniera profesionala, in economia evenimentului”. Să te c... de rîs! NB: Distance from Hong Kong to Singapore is 2,581 kilometers.

# parodie la CU LĂUTARII DUPĂ MINE: cu SPP-iștii după mine date 10 mai 2018 09:41 +3

„s-au mai cheltuit inca 10.000 de dolari si pentru doi agenti ai SPP, care sa le pazeasca pe Alina Ghica si pe Oana Haineala la Hong Kong, loc unde intre noi fie vorba nu le cunoastea nimeni, daramite sa le puna cineva viata sau integritatea fizica in pericol! Iata, asadar, cum sunt tocati banii publici pe evenimente de o valoare indoielnica. Lumeajustitiei.ro solicita presedintei CSM Alina Ghica si vicepresedintei CSM Oana Haineala sa explice public care a fost temeiul legal dar si ratiunea pentru care au simtit nevoia sa fie insotite de garzi de corp in strainatate, in conditiile in care pana in prezent, in toata istoria CSM, niciun membru ales nu a avut bodyguard de la SPP nici in tara, nici in strainatate!”, luju.ro

# Edelweiss - bârphitor de Bukowina date 10 mai 2018 14:06 0

Pe draaqu sepepiști! Io* citisem pe un site imund, de quiloțăreală, că cei doi erau Chippendali, antamați cu servicii full-option. Ceea ce mi se pare credibil, având în vedere că la cum arată momâile Aufseherinnen, trebuie să plătească parale la greu ca să... (nu poci să zâc direct!) :sigh:

# Iulian date 9 mai 2018 18:38 +3

Potrivit deprinderilor ca toti securistii, incearca un mic ,,atac” sperând sa mute privirile catre CSM ca nu da si nu arata desi stiu foarte bine, pregatitele in ale securitatii, ca CSM nu-si va ridica poalele in cap chiar asa de usor! Jalnicele fiinte, catastrofele morale si profesionale, ,,remaiatele” cu iglița, ies cu muscatura la jugulara sistemului ca neprihanite si neatinse de acest sistem sustinut, de altfel, de ...prea inaltul din deal!

# jiji date 9 mai 2018 21:52 +4

Niste japite penale, vorba unor clasici in viata! Da si fug!

# Zorro date 9 mai 2018 17:42 +3

Schmidt-Haineala a fost adusă de Dragnea în Guvern probabil pe baza Protocolului .

# Regimul nu moare ( și nici nu se preda) date 10 mai 2018 00:43 +1

Se vede treaba ca Dragnea face eforturi mari sa țină regimul basescu in picioare, cu toată fauna lui și toate Eratele ( umane)

# degeaba? protocolul a creat relatii amicale intre institutii date 9 mai 2018 19:01 +3

in tara in care nu se stie cat teren s-a retrocedat vreme de 28 de ani ? si nici cate despagubiri aferente carei suprafete totale s-au platit in perioada 2004 - 20014 ? interesant cum salarii mari si pensii necontributive mari se regasesc in zona magistratilor si serviciilor, nu ? oare s-au semnat protocolalele ca sa se... ajute unii pe altii la.... verificarea retrocedarilor ... stie cineva macar totalul fiecarui judet raportat la suprafata judetului ? s-a publicat undeva ? se cerceteaza... sau e o tacere... suspecta/complice ?

# Kolonelu date 9 mai 2018 19:52 +1

S-a pus in aplicare pt ca cele doua stateau la cafele si susoteli cu toti securistii si toti propagandistii lor.

# Ioana S. date 9 mai 2018 21:33 0

Pai , de ce pune CSM in fata daca nu a avut acordul CSM ( 4pezii aia)... Semnaturile le au dat " pe persoana fizica" , asa ca intrebarile trebuie sa sune altfel.

# prostu date 9 mai 2018 22:21 +2

Aceste destepte nu cumva aveau un limbaj colorat cu 4pezi?

# Fu subiect de dosar penal... date 10 mai 2018 09:54 +1

„Va amintiti de dosarul penal cu SMS-urile Oanei Haineala catre supusul ei procurorul Bogdan Gabor din CSM... alea cu „pup. Alina”... „roaga Alina sa dam cu DA la punctul...”; „patrupezi”; „cretini”; „idioti”, etc. In urma plangerilor penale facute de tandemul Haineala – Gabor, procurorul Ioan Amariei de la Sectia de urmarire penala a PICCJ a inceput urmarirea penala impotriva fostului sofer de la CSM Angel Gabriel Rosca pentru infractiunea de „violare a secretului corespondentei”. Senior editorii Lumeajustitiei.ro, dar si alti jurnalisti care au relatat despre caz au fost chemati ca martori pe la jumatatea lui mai 2013, dar de atunci in dosar nu s-a mai facut nimic. Ba procurorul de caz Ioan Amariei a fost luat de la SUPC si promovat la DNA, cu spor de anticoruptie la leafa, iar dosarul a ramas in nelucrare. Auzim ca investigatorii acestui caz au ajuns intr-o mare dilema: daca l-ar trimite in judecata pe fostul sofer, automat ar recunoaste ca SMS-urilesunt reale”, luju.ro

# Pintea date 9 mai 2018 22:36 +3

Ce tupeu au astea doua! Sant nedespartite ca Stan si Bran. Dar redactarea, in timpul noptii, in sediul CSM, a celebrei erate a penibilului Zegrean, pentru salvarea lui Basescu si o data cu asta contributia CSM - ului de atunci la salvarea acestui mizerabil si a sistemului sau, nu se circumscrie nici unui protocol? Sau ce vor cele 2 motate sa ne transmita este faptul ca ele erau atat de obediente incat nu aveau nevoie de nici un protocol, slujirea lor era naturala. Mi se pare incredibil ca astea nu platesc nimic, au functii bune si cotcodacesc in continuare!

# Bastos date 9 mai 2018 23:38 +4

Haineala nu mai are ce cauta in magistratura !

# Demult trebuia sa plece date 10 mai 2018 00:40 +2

Nu mai avea demult! Protocolul asta nu e decât una dintre materializarile( nu au fost toate desecretizate) a ceea ce face ea demult, in loc de magistratura! Poate dintotdeauna. Locul ei e in alte "structuri"....numai csm-ul se face ca nu vede și eludează legea

# Edelweiss- Archivar Masoret de Bukowina date 9 mai 2018 23:58 +6

Trebuie de reamintit Agorei că neobrăzata asta de ghika este primul nesăbuit din clika neo-securiștilor de rit neo-nazist care a scos pe sfincterul guriței „teza” despre lipsa de credibilitate a unui penal prefabricat. Era imediat după „executarea electrică” a lui Adrian Toni Neacșu, execuție de o odioasă exemplaritate, impusă de represaliile vestitei „Erate”. Iaca ce glăsuia nesăbuita și impertinenta blondă: „Fostul membru CSM, Alina Ghica, a declarat luni seara, că afirmațiile lui Adrian Neacșu, care este condamnat definitiv pentru corupție, nu ar trebui luate în seamă.” ALLE SIND KLAR JETZT de unde vine „școala peripatetică” a mâncatului de rahat necântărit pe tema „penalilor”, școală mecenată actualmente de Plăvanul semidoct de la Hermannstadt? De la Hăhăilă Vodă cetire iaște învățăciunea spurcalnikă. Pentru conformitate acilișa: https://www.stiripesurse.ro/razboi-intre-oamenii-legii-fo-ti-membri-ai-csm-se-amenin-a-cu-judecata_957518.html

# Edelweiss - Cinefil de Bukowina date 10 mai 2018 00:11 +3

Iar când mă uit la picturile acestor doo momâi insipide, mi se induce o senzație de deja vu și gândul îmi sburătăcește către titlul unei vestite producții cinematografice: „All the President's Men” - 1976, în regia lui Alan J. Pakula. Iar traducerea neaoșă a titlului, în graiul ironic al volohilor, capătă aspecte bivalente, însemnând și „TOȚI OAMENII PREȘEDINTELUI”, dar și „TOT OAMENII PREȘEDINTELUI”. Cine nu crede, să azvârle o ocheadă la cele două cotoroanțe neo-naziste din pictura de mai sus. Sau poate extrapöla traducerea titlului asupra ORICĂREI STRUCTURI STATALE RROMÂNEȘTI: TOT oamenii lui și mai ales, TOȚI sunt oamenii lui. (ai lui Hăhăilă, moșteniți sezinar de Plăvanul semidoct, pe bază de borderou centralizator al șeptelului ciurdei neo-securiste)

# Birlic date 10 mai 2018 00:38 +2

Azi vedem doua mincinoase si parca n-ar fi! Cola si Fanta se numesc. Mai turnatoarelor, uricioaselor, i-ati dat pe toti in gat la agentii de serviciu: Ondine Ghergut, Tapalaga, Ionel Stoica. Voi nici macar nu i-ati turnat pe cei din justitie la securisti. I-ati turnat pe toti la agentii securistilor. Panaramelor ce sunteti. Delatoarelor. Informatoarelor. Profiroarelor. Oportunistelor. Mai e loc si de alte " complimente". Lasam pt episodul 2

# CIstul date 10 mai 2018 00:41 +1

Nu va mai luati de cele doua orfeline ca si-au lasat mostenitori in CSMul nou. Cei mai de vaza turnatori si securistoizi sunt... Ghiciti: MATILET SI SAVONEAAAAAAAA! Sa cante orchestra! Treceti securisti peste justitie!

# Arde-i Nenea date 10 mai 2018 07:19 +4

Haineala era recrutata de cand era sefa la Bacau. Cu si fara haine. Asa ca de la un sef judetean la altul. Daca nu era protejata informativ si informal de mult trebuia sa raspunda penal si/sau disciplinar pentru toate actele comise in funcriile avute. Prietena ei Rita Branga a avut ghinion. De oaie berlineza.

# livia date 10 mai 2018 07:22 +4

Dumneavoastra, de la Lumea justitiei, intrebati-l pe Tudorel, daca Haineala mai lucreaza la Ministerul Justitiei. Noi, cititorii l- am intreba, dar nu putem.

# Edelweiss - Finder de Bukowina date 10 mai 2018 11:57 +1

Evreika! Ai gotcia! :roll: Ingătă-le pe cele doo vlăstare ale lui Baphomet-săcuristul! Nu-i așă că samănă? Una mai blonduță la creeraș, concentrându-și sociopatia nevropată în bastonul de cauciuc plesnit în podul palmei, iar alta mai morenă, mai purisancă, cu circumvoluțiuni doar în buclele părului, ce-și disimulează gravele tulburări psiho-paranoide îndărăptul unei priviri aparent plictisite. Iacată-le pe alinutza și pe hajnala: http://www.prisonersofeternity.co.uk/wp-content/uploads/2016/03/ss-women-2-810x540.jpg :-? :eek:

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 23.01.2019 – Luluta s-a imbolnavit de Sindromul Carmen Iohannis

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER