Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

HORODNICEANU NKVD – Exclusiv: Sesizarea pe care jurnalistul Victor Ciutacu a depus-o impotriva sefului DIICOT Daniel Horodniceanu: "Sunt de notorietate afirmatiile unor sefi de servicii secrete din perioada comunista: 'nu exista persoane nevinovate, exista doar persoane de care nu ne-am ocupat suficient' (Felix Dzerjinski, creatorul NKVD–ului). Este suprinzatoare, asadar, pozitia identica a procurorului DIICOT in ceea ce ma priveste... Un evident iz amenintator" (Sesizarea)

Vineri, 8 iunie 2018 13:49 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Amenintarea facuta la adresa jurnalistului Victor Ciutacu de catre procurorul sef al Directie de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, Daniel Horodniceanu, il baga in disciplinar pe inca seful DIICOT. Asa cum a anuntat, jurnalistul Victor Ciutacu (foto stanga) a depus la Inspectia Judiciara joi, 7 iunie 2018, sesizarea impotriva procurorului Daniel Hordoniceanu (foto dreapta) pe care il acuza de incalcarea art. 99 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor care prevede ca sunt considerate abateri disciplinare "manifestarile care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in exercitarea sau in afara exercitarii atributiilor de serviciu".


In cuprinsul sesizarii inaintate Inspectiei Judiciare, pe care Lumeajustitiei.ro o prezinta in exclusivitate, Victor Ciutacu, prin avocatul sau, Alexandru Chiciu, a apreciaza afirmatia lui Hordoniceanu la adresa sa – potrivit careia "va analiza daca se merita sa se ocupe" de acesta, in sensul intocmirii unui dosar penal – ca fiind comparabila cu cea a creatorului NKVD, Felix Dzerjinski, care a decretat ca ”Nu exista persoane nevinovate, exista doar persoane de care nu ne-am ocupat suficient”.

De altfel, arata Ciutacu in actiunea depusa la Inspectia Judiciara, limbajul si atitudinea folosite de procurorul sef DIICOT sunt comparabile si cu ale altor "vedete" din procuratura, precum procurorul Mircea Negulescu zis "Portocala" care, la randul sau, "prin acelasi tip de atitudini, crea impresia puterii absolute de a decide impotriva cui sa faca sau sa nu faca dosare penale si contura opinia ca este doar o chestiune de optiune personala de cine sa se ocupe sau sa nu se ocupe ca procuror."

Iata pasaje din sesizarea formulata de Victor Ciutacu si depusa la Inspectia Judiciara in data de 7 iunie 2018:

"Conform actelor normative indicate anterior, judecatorii si procurorii sunt datori sa se abtina de la orice acte sau fapte de natura sa compromita demnitatea lor in profesie si societate, iar atitudinile lor trebuie sa se bazeze pe respect si buna-credinta. In plus, imaginea justitiei – reprezentata de unul dintre conducatorii unei directii de forta din Ministerul Public, de insusi procurorul sef al D.I.I.C.O.T., este afectata in mod evident prin atitudinea pe care acesta a inteles sa o aiba prin tonul si expresiile folosite, pe care eu le apreciez incompatibile cu functia de procuror.

Sunt de notorietate afirmatiile unor sefi de servicii secrete din perioada comunista : 'nu exista persoane nevinovate, exista doar persoane de care nu ne-am ocupat suficient' (Felix Dzerjinski, creatorul NKVD– ului). Este suprinzatoare, asadar, pozitia identica a procurorului D.I.I.C.O.T. in ceea ce ma priveste, care prin raspunsurile sale a exprimat opinia ”ca va analiza daca se merita sa se ocupe de subsemnatul”.

Acest tip de atitudine nu a fost singular in spatiul judiciar romanesc; sunt de notorietate reactiile si atitudinile procurorului Mircea Negulescu care, la randul sau, prin acelasi tip de atitudini, crea impresia puterii absolute de a decide impotriva cui sa faca sau sa nu faca dosare penale si contura opinia ca este doar o chestiune de optiune personala de cine sa se ocupe sau sa nu se ocupe ca procuror.

Pentru a nu escalada, aceste 'porniri' trebuie sanctionate disciplinar.

Iata de ce, atitudinea procurorului sef D.I.I.C.O.T. – Daniel Horodniceanu, o apreciez nu numai una nedemna fata de mine ci, o consider una cu un evident iz amenintator asteptand, in mod evident, interventia Inspectiei Judiciare in acest sens.

Subliniez faptul ca, atat in interiorul profesiei domniei-sale, cat si in spatiul public, procurorul sef Daniel Horodniceanu nu se reprezinta pe sine, ci reprezinta o structura importanta din Ministerul Public, fapt care nu poate fi trecut cu vederea. Cunosc procurori absolut respectabili care au lucrat sau inca muncesc in DIICOT si imi place sa cred ca atitudinea sefului lor este singulara in peisajul justitiei romane.

Potrivit art. 10 din Legea 303/2004, privind 'Statutul judecatorilor si procurorilor' republicata, acestia nu pot exprima public opinii cu privire la procesele sau dosarele aflate in curs, iar aceasta norma a fost edictata pentru a garanta imaginea de judecator si procuror impartiabil ce se cere a fi indeplinita fara rezerve. Conduita procurorului sef D.I.I.C.O.T determinata prin atitudine si ton a fost, in opinia mea, nedemna pozitiei sale publice.

Apreciez totodata, ca au fost incalcate si dispozitiile art. 104 din Capitolul V, Titlul IV din Legea 161/2003, privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei potrivit caruia 'magistratilor le este interzisa orice manifestare contrara demnitatii functiei pe care o ocupa ori de natura sa afecteze impartialitatea sau prestigiul acesteia'.

Fata de aceste considerente, solicit declansarea unor anchete disciplinare asupra magistratului procuror-sef al Directiei de Investigatie a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Daniel Horodniceanu in conformitate cu dispozitiile art. 99 lit a din Legea 303 / 2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor.”

Publicam exclusiv sesizarea lui Victor Ciutacu impotriva procurorului Daniel Horodniceanu depusa la Inspectia Judiciara:


*Cititi aici amenintarile facute de procurorul Horodniceanu la adresa jurnalistului Victor Ciutacu

Accesari:8236

Comentarii

# Magda date 8 iunie 2018 14:37 +22

Abuzurile DNA le ştim mai bine că sunt la persoane cunoscute însă Mafia DIICOT care e fundamentul de bază a statului paralel" e ignorat de TOȚI. StatuParalel DIICOT,SRI,DNA SUNT LEGAȚI INTRE EI şi au in buzunare bani murdari din firmele acoperiților economia subterană, mafia padurilor si taxe de protecție din vămi,clanuri...etc) Dacă se va ancheta AICI se va găsi adevărata CORUPȚIE care au distrus legea si țara... Inclusiv firmele secrete ale SRI care "incalcă legal" concurența alimentează o armata de acoperiți justițiari, politici şi Media contra legii si democratiei. În DIICOT tăcerea e apărată "la sânge" iar SRI 'spală ochii la proşti DOAR cu câteva pagini modificate din protocoalele deja în funcțiune PĂI De ce?nu s-a interzis ÎNCĂ existența protocoalelor!? ... E coşmar am ajuns o țară de proşti care muncesc pt mafie fiind răsplătiți cu puşcărie.HAIDEȚI ÎN STRADĂ SĂ DĂM JOS DOCTATURA STATULUI PARALEL şi să facem o țară liberă şi democratică, un stat de drept adevărat!

# DODI date 8 iunie 2018 15:10 +6

Dacă mai era necesară o explicație de ce a fost ales acest minuscul procuror la DIICOT ne-a făcut dovada în intervenția pe post. Doar pe POST este cel mai vizibil un PROST. Și acum avem explicația de ce Dorel nu l-a mai vrut șef și de ce tractoristul s-a grăbit să-l numească în continuare. Chiar și interimar. Nu de alta dar ar fi rămas tractroristul prostul proștilor între procurori. Pentru faptul că tractoristul a făcut-o de capul lui poate să-și facă bagajele și s-o ia pe urma slujirii căreia i-a lustruit clanța și fesele.

# Mihail date 8 iunie 2018 17:24 +2

Vai, saracul Horodniceanu ce-a ajuns ! Oare sa-si rada barba sau sa o lase sa creasca mai mult??? Nici nu stiu ce l-ar mai putea ajuta in situatia asta !

# Floare Albastra date 8 iunie 2018 14:54 +1

Sincera sa fiu, avea dreptate Felix Dzerjinski. La cum evolueaza "legislatia" din Romania, toti suntem penali. Variaza doar domeniul si proportiile. Unii se prefac ca legifereaza, noi ne prefacem ca respectam niste legi facute cu toporul si nu cu creierul. O lege care e in permanenta schimbare si miscare browniana nu poate inspira respect si incredere. 

# quitmonty1 date 8 iunie 2018 15:00 +4

Horodniceanu-le RAUS cu tot cu barbisonul tau. Ai vra tu sa semeni cu Iorga dar esti un trepadus fara sintagma in fata numelui !!!

# nu conteaza date 8 iunie 2018 15:05 +6

DIICOT, DNA, SRI, etc... Statul ne abuzeaza si ne agreseaza (pe banii nostrii), in toate felurile imaginabile de ticalosii astia dar noi vorbim de nume: coldea, horodniceanu, kovesi. Astazi, o pustoaica de 18 ani, care se ciondanea cu o colega de-a ei pe strada, a fost batuta cu pumnii si i s-a rupt mana, de catre un individ oarecare, de pe strada, care n-avea nici o treaba cu nici una dintre fete. Reclamat fiind la militie, nebunul ala, a fost lasat liber, desi art. 209 CPP cu trimitere la 202 CPP, stabileste in asemenea conditii retinerea faptuitorului. Ca fata agresata e fiica nu stiu carui "fost", n-are nici o relevanta. Ce e relevant, e ca nenorocitul care a batut-o, e bine merci. Daca in locul fetei ar fi fost un militian, nu batut, ci doar injurat, ce se intampla? Faptuitorul era tarat de jumatate din efectivele militiei de acolo, batut salbatic si daca scapa cu viata, retinut si apoi, arestat preventiv.

# nu conteaza date 8 iunie 2018 15:11 +4

De ce se vorbeste NUMAI despre unii si despre cei care asupresc ZILNIC cetatenii, nu? Care este motivul pentru care media este preocupata doar de unele "varfuri" dar cand e vorba de problemele REALE din viata de zi cu zi, a majoritatii cetatenilor, tace? Pe "nea Gogu", nu-l doare nici de kovesi/DNA, nici de horodniceanu/DIICOT sau de altii asemenea lui. Il doare insa al naibii ca militienii din sat care-l terorizeaza ca merge cu caruta pe ulita sau de militienii de pe strada, care-l bat de-l zapacesc, pentru ca a trecut pe unde nu era zebra si nici n-avea "bolentinu'" la el! De aici, de la militienii mici, a plecat totul, de s-a ajuns la faradelegile savarsite de kovesi, horodniceni, portocali sau mai stiu eu ce javre! Si de la faptul ca NIMENI nu zice nimic despre javrele cu care avem cu totii de a face!

# Mihail date 9 iunie 2018 10:19 0

Noua celorlalti putin ne pasa de razboiul lor, razboiul unor prosti, unul dintre ei da semne ca nici nu va apuca sfarsitul procesului, are cancer intr-o faza avansata. Dar toti am ajuns la concluzia ca in justitie toate lucrurile se desfasoara exact in sensul invers al directiei normale, ca exista atata coruptie, nerusinare, samavolnicii fara numar, considerate de cei care lucreaza in system niste lucruri normale, ca justitia nu mai poate fi caracterizata decat ca un cancer al societatii romanesti care trebuie extirpata printr-o operatie radicala. Sfatul batrinilor ar fi mai efficient sa judece decat o face Justitia romaneasca astazi.

# Mihail date 9 iunie 2018 10:21 +1

Pestele de la cap se impute, chiar daca ii putrezeste in final si coada. Am doi veri avocati, care au o gandire atat de stramba vizavi de tot ce pare a fi de bun simt in jurul lor, interpreteaza legile intr-un asa hal, ca zici ca legile sunt facute pentru a sustine jafurile, distrugerea proprietatilor, distrugerea familiilor, furturile pe fata fara nici un fel de retinere. Trebuia sa impartim o prorpietate mostenita de la bunici si au refuzat sa mearga la notar, ne-au dat in judecata pe ceilalti, au venit cu acte false ca proprietatea le-ar reveni numai lor, chiar daca bunicii nu au semnat niciodata asa ceva si spera sa obtina in exclusivitate proprietatea in instanta. Sunt bolnavi ca abia isi mai duc zilele dar nu au invatat nimic din asta

# nu conteaza date 10 iunie 2018 10:23 0

As vrea sa te pot contrazice dar din pacate, n-am cum, imi lipsesc argumentele. Multe dintre samavolniciile de azi, s-au facut cu sprijinul nemijlocit al unor asa-zisi avocati. Un coleg batran, mi-a spus candva, ceva de mare profinzime: "Retine: pe tabloul avocatilor, sunt extrem de multe persoane dar al naibii de putini AVOCATI..." Iar despre cat de mare e putreziciunea din UNBR, nu-i spune unui avocat care chiar e avocat: stie deja mai bine decat oricine, ca e asa!

# Conteaza date 10 iunie 2018 18:36 -1

daca pui mana pe carte la propriu,gasesti argumente in sprijinul dictonului: extrem de multe persoane, dar al naibii de putini AVOCATI.in final iti gasesti pozitia publica.faci un studiu de caz .

# nu conteaza date 10 iunie 2018 10:32 0

Avocati care-si vand clientii sau ii "apara" de-o baga in puscarie, notari care falsifica acte, executori care fac axecutari silite "dupa ureche", in favoarea unor jigodii fara drepturi ("recuperatorii", de exemplu), sau in lipsa vreun titlu executoriu, instante care condamna fara probe, dau mandate ilegal sau aproba executari fara cea mai elementara verificare, procurori care masluiesc sau inventeaza "probe", militienii din tufisuri sau care asteapta ca un ins sa fie intai mort ca sa intervina intr-o incaierare... Asta e tara in care traim!

# nu conteaza date 10 iunie 2018 12:24 +1

Si mai e ceva: multe legi, chiar SUNT FACUTE pentru a sustine jafurile!! Priveste de exemplu Art.1 alin. (2) al OUG 80/2013 privind taxele judiciare de timbru, Ordonanta promovata de "marele jurist" ponta: "(2) Taxele judiciare de timbru sunt datorate, in conditiile prezentei ordonante de urgenta, de catre toate persoanele fizice si juridice si reprezinta plata serviciilor prestate de catre instantele judecatoresti, precum si de catre Ministerul Justitiei si Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie.". Daca citesti cu un pic de atentie, ai sa observi ca ponta si ceilalti ca el, privesc JUSTITIA ca pe o marfa, iar instantele, ca pe un SRL, unde platesti si obtii ce ai comandat... OUG asta, INGRADESTE accesul la justitie (si la aparare), celor nevoiasi, favorizand marii infractori! Si e doar un singur exemplu...

# Monica date 8 iunie 2018 15:23 +6

Gata cu pălăvrăgeala, acum 28 de ani securitatea dictatorului Ceauşescu s-a redenumit SRI apoi au creat DIICOT care e organul apărător al securiştilor ce macină cu dosare abuzive toți românii obişnuiți şi DNA care este maşina de tocat politicieni aleşi de popor. A venit timpul să terminăm revoluția din'89 în care securiştii au omorât peste 1000 de eroi prin diversiune criminală la propriu. NOI NU VREM ŞI NU ACCEPTĂM VIOLEENȚA DAR VREM DREPTATE ŞI STAT DE DREPT nu dictatură securistă şi justiție stalinistă :eek:

# daniel ionescu date 8 iunie 2018 15:54 0

victore, tata, nu esti sanatos, da'... asa este bine!! sincer, ma bucur ca mai sunt si altii cu sange in instalatie!!!

# ?????? date 8 iunie 2018 23:04 +1

Horodniceanu a fost "invitat" la Ciutacu în emisiune ?

# Dorina date 9 iunie 2018 07:31 +1

Ii doresc din suflet sa traiasca si sa munceasca exact acolo unde m-a plasat el personal pemine in Austria... unde imi recomanda ca e bine, ca am mai mult de o supa pe zi, nu e ca si in Italia... Si mi-a trimis agentul sub acoperire, un medic, cu cercel in ureche ca sa SPUN! Pentru ca toata pleiasa lui de emploaiati platiti special nu erau in stare sa descopere jaful sau nu TREBUIA! Asa sa il ajute Dumnezeu! si pe el si intreaga lui gasca de security din toata comunitatea de informatii...elefantiii..iepurasi, capre, caini, giraffe, gaini, cai, maimute, anaconda, ulii.. toata fauna cu grade... ferma animalelor cum singuri si-au spus!

# Mihail date 9 iunie 2018 10:04 0

Sa fii convinsa ca o sa plateasca cu varf si indesat toate cate le-a facut impotriva ta si impotriva altora. Judecatorul Suprem are grija de toata lumea. Sa ai bucurie si impacare !

# Dorina date 9 iunie 2018 07:34 +1

Jigodii -speciale- care isi batjocoresc natia -special- asa cum alte state nu o fac!

# Cinique date 9 iunie 2018 12:04 0

Nu e nimic surprinzator domnule Ciutacu. In afara de faptul ca refuzati sa vedeti ca ne aflam in plina dictatura bolsevica. Nedeclarata insa, ori vopsita vesel ca democratie...

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 22.01.2019 – Veverita vizionara il consoleaza pe Lucica. Meet Antonia Pink

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER