Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

PASTE FERICIT, LUCICA! - In Joia Mare, Inspectia Judiciara l-a trimis in judecata disciplinara pe seful DNA Ploiesti Lucian Onea pentru exercitarea functiei cu rea credinta. La pachet cu Onea au fost bagati procurorii Mircea Negulescu “Zdreanta” si Alfred Savu de la “unitatea haules”, pentru nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor si exercitarea functiei cu grava neglijenta

Joi, 5 aprilie 2018 17:55 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Inspectia Judiciara i-a stricat Pastele sefului DNA Ploiesti Lucian Onea, zis “Lucica”. In Joia Mare, Lucian Onea (foto 1) a fost trimis in judecata disciplinara pentru exercitarea functiei cu rea credinta. Nu singur insa, ci la pachet cu doi dintre subalternii sai de la unitatea de elita DNA Ploiesti, cunoscuta si sub numele de “unitatea haules”. Ne referim la celebrul procuror Mircea Negulescu, zis “Portocala” sau “Zdreanta” (foto 2), si procurorul Alfred Savu (foto 3), acuzati de nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter si exercitarea functiei cu grava neglijenta.


Conform unui comunicat dat publicitatii joi, 5 aprilie 2018, seful DNA Ploiesti este acuzat de fapte comise in dosarul “Tigaile”, in care vizat a fost Sebastian Ghita. Mai exact, inspectorii judiciari au retinut ca Lucian Onea “a solicitat arestarea preventiva a unui inculpat in baza unui probatoriu care cuprindea, printre altele, inscrisuri pretins transmise de o persoana din afara tarii desi cunostea ca acestea au fost depuse, conform unei intelegeri prealabile, de o alta persoana”. Desigur, este vorba despre listele care chipurile ar fi fost transmise din Republica Moldova de un denuntator inventat, pe numele sau Serghei Petrus, dar care in relitate proveneau de la deputatul Vlad Cosma, care a facut acest gest in baza intelegerii cu DNA.

In ceea ce-i priveste pe procurorii Mircea Negulescu (plecat intre timp de la DNA Ploiesti la Parchetul Judecatoriei Campina) si Alfred Savu, acestia sunt acuzati ca, prin discutii purtate cu mai multe persoane, in afara cadrului legal, au creat premisele divulgarii unor masuri de protectie a martorilor amenintati si a probelor.

Iata comunicatul Inspectiei Judiciare:

Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de:

Onea Lucian Gabriel, procuror sef la Serviciului Teritorial Ploiesti al Directiei Nationale Anticoruptie, pentru exercitarea functiei cu rea credinta, abatere disciplinara prevazuta de art. 99 lit. t) teza 1, din Legea nr. 303/2004.

In motivarea actiunii s-a retinut ca procurorul a solicitat arestarea preventiva a unui inculpat in baza unui probatoriu care cuprindea, printre altele, inscrisuri pretins transmise de o persoana din afara tarii desi cunostea ca acestea au fost depuse, conform unei intelegeri prealabile, de o alta persoana.

Negulescu Mircea, procuror la Parchetul de pe langa Judecatoria Campina, suspendat din functie, si Savu Alfred Virgiliu, procuror la Serviciul Teritorial Ploiesti al Directiei Nationale Anticoruptie, pentru nerespectarea secretului deliberarii sau a confidentialitatii lucrarilor care au acest caracter si exercitarea functiei cu grava neglijenta, abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit. j) si t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004.

S-a retinut ca procurorii, prin discutii purtate cu mai multe persoane, in afara cadrului legal, s-au creat premisele divulgarii masurilor de protectie a martorilor amenintati si a continutului probatoriului.

Actiunea disciplinara va fi inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la raspunderea procurorilor in cauza”.

Accesari:12820

Comentarii

# DODI date 5 aprilie 2018 19:02 +19

E un preț mic faptul că le-a stricat Paștele acestor infractori după ce ei au nenorocit o grămadă de destine. Cel mai bine ar fi pentru cei trei haules dacă ar spune cine era la capătul firului și îi manipulau pe ei ca pe marionete. Exemplul marionetei ciolanis face pui. Ciolanis , ca și ei, se dădeau cocoși dar nu ei erau prima păpușă din ...matrioșkă. Ci SLUJIREA.

# aiurea date 5 aprilie 2018 20:27 +3

......exercitarea functiei cu rea credinta.... = ABUZ IN SERVICIU!!!! iiiiiiiiiiiiiiha........... ca asa le place #japitelor!

# Gilu date 6 aprilie 2018 05:17 +2

Lombrozieni de elita , din toata tara, dispareti in vagaunile din care ati iesit !

# Gilu date 6 aprilie 2018 07:34 +3

Figuri lombroziene , cu instincte de patibulari din tablourile lui Ieronimus Bosch ! Dispareti !

# Cata date 6 aprilie 2018 07:55 +3

vai de noi! calitatea umana se degradeaza accelerat. daca un asemena individ, ca si portcala si kovesi de altfel, se considera procuror, adica un slujbas al adevarului, acesta fiind unica lui tinta profesionala, devine instrument de tortura sociala, atunci singura concluzie care se poate trage este lipsa de discernamint iar el ramine la nivel de bruta, bestie. evident, nu are ce cauta in magistratura. acesata functiune sociala este prestata de oameni. oamenii nu sint perfecti insa cei are aspira spre aceasta zona, precum cea medicala si invatamint, trebuie sa aibe vocatie pentru asa ceva iar sistemul suficient de bine pus la punct astfel incit sa-i promoveze pe cei care merita. daca sistemul e virusat cu indivizi primitivi, ii avem pe onea, portocala, kovsi etc. nu oricine face facultatea de drept poate profesa in justitie.

# Bogdan date 6 aprilie 2018 08:03 +1

Si de ce nu este suspendat, in perioada cat este judecat de inspectia judiciara?!!

# santinela date 6 aprilie 2018 08:11 +4

"Judecati disciplinar" ?? Pai p.....ii astia trebuiau arestati de mult si cercetati penal frate nu "gidilati" disciplinar !

# Ionescu date 6 aprilie 2018 08:49 0

AICI NU SE FAC TESTARI PSIHOLOGICE? DACA ONEA SI NEGULESCU NU AU PROBLEME PSIHICE INSEAMNA CA TRAIM INTR-O LUME IN CARE NORMALITATEA ESTE ALTA DECAT CEA CARE AR TREBUI SA FIE.

# cornutu date 6 aprilie 2018 11:00 +5

Dar politistul judiciar de ce nu este lasat la vatra, adicatelea trimis la MAI de unde a fost detasat ca sa fie judecat ca la carte si sa fie dat exemplu pozitiv pentru toti politstii judiciari din Romania?

# sandu date 6 aprilie 2018 11:45 +3

Intreprinderea de activitati in vederea punerii in sarcina unui om fapte pe care nu le-a comis si falsifici probe ca sa dovedesti niste fapte inexistente cu privire la acest om,sau sa pui presiuni fizice si morale asupra lui si a familiei sale,toate acestea reprezinta ilegalitati care nu ar trebui sa existe intr-un STAT DE DREPT,dar ele s-au petrecut in serie la unitatea de elita HAULES!Cu cercitudine aceste atrocitati au fost comise la ordin,pe modelul stalinist.Asadar,fara nici o indoiala se poate vorbi de POLITIE POLITICA,in consecinta se impune cercetarea si tragerea la raspundere penala a celor vinovati,care au distrus efectiv atatea si atatea vieti si cariere!!!!!!!

# Dorina date 9 aprilie 2018 16:51 0

Indiferent cat de mult dezaprobi o persoana sau o situatie nu ai voie sa accepti sa iti practice meseria inacest mod. Eu am parasite toate job-urile in care at fi trebuit sa fac ceva ce insemna un compromise cu mine in primul rand. Imi e greu, inca nu mi-am gasit locul, dar ma simt puternica si consider ca e un mod prin care schimb lumea. Multi ma dezaproba si nu ma inteeleg... Daca vrem o lume mai buna, putem incepe cu noi! Dispunea de un venit salarial care insemna pretul pentru ceea ce facea... asigurat de chiar marea coruptie!

# MARICA date 9 aprilie 2018 18:23 +1

Lucica si Portocala la canalul Dunare-Satu-Mare ! :o PS.Reduceti la jumate bugetul SRI !!!

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Lipsa adeverintei CNSAS pentru sefa ICCJ Cristina Tarcea ascunde colaborarea acesteia cu Securitatea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 13.12.2018 – Big Brother la Inalta Curte

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER