12 decembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SINDICATUL PROCURORILOR A SATISFACUT-O PE SEMNATARA PROTOCOLULUI – Sectia pentru procurori din CSM a sarit s-o spele pe Gabriela Scutea de la Parchetul Curtii de Apel Brasov, cea care a semnat Protocolul SRI-PICCJ din 2009. Scutea s-a simtit intinata la reputatia profesionala dupa ce Tudorel Toader a explicat ca nu are un trecut fara pata. In prima faza, Inspectia Judiciara o trimisese pe Scutea la plimbare (Document)

Scris de: Valentin BUSUIOC

7 august 2019 12:39
Vizualizari: 7717

Nu care cumva sa creada cineva ca are un trecut scandalos procuroarea Gabriela Scutea (foto), de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Brasov! Fosta adjuncta de la PICCJ a Laurei Kovesi (calitate din care a semnat pentru prim-adjunctul PICCJ Tiberiu Nitu criminalul Protocol cu SRI din 2009 – click aici pentru a citi) a dat fuga in aprilie la Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii, ca sa se smiorcaie ca ministrul de atunci al Justitiei, Tudorel Toader, ii intinase reputatia cand sustinuse ca nici ea, nici ceilalti trei candidati pentru postul de Procuror General nu aveau un trecut nepatat. Este vorba despre Augustin Lazar, Marian Drilea si Daniel Horodniceanu, care au fost respinsi la pachet cu Scutea.


La randul ei, Sectia pentru procurori (cunoscuta ca „Brigada Nufarul” si, mai nou, ca „Sindicatul nemernicilor”, dupa cum i-a denumit Alexandru Cumpanasu – detalii aici) a facut fix ce stie mai bine, admitandu-i Gabrielei Scutea cererea de aparare a reputatiei si sustinand ca Tudorel cel rau facuse afirmatii „de o gravitate deosebita”. Hotararea nr. 601 din 25 iunie 2019 a fost publicata de CSM vineri, 2 august 2019.

In contextul procedurii lansate de Toader pentru ocuparea postului de Procuror General, ministrul anuntase ca niciunul dintre cei patru candidati nu indeplinea conditiile necesare. In seara aceleiasi zile de 10 aprilie 2019, intr-un interviu pentru Romania TV, ministrul declarase urmatoarele:

In Romania, avem 2.560 de procurori care au o medie de varsta sub 40 de ani, adica e atat cat vechimea in magistratura a domnului Lazar. Mai inseamna ca din ei avem multi procurori onesti, de buna-credinta, care vor sa isi desfasoare activitatea manageriala la Parchetul General. E vremea unei schimbari, a aducerii unei alte generatii, a unei alte mentalitati. Sa nu ne imaginam ca unii sunt buni pentru toate functiile de Ministerul Public si pentru totdeauna, iar altii nu sunt deloc. Cert este: comisia a apreciat in unanimitate faptul ca, raportandu-ne la programul managerial (care priveste viitorul), la experientele profesionale de pana in prezent (care privesc trecutul), la modul in care si-au prezentat programul si au raspuns intrebarilor, niciunul dintre candidati n-are profilul procurorului general european, modern, de buna-credinta, fara un trecut patat si care poate sa dinamizeze activitatea Ministerului Public.

Noi nu avem o prevedere care sa spuna: cine a candidat o data si a fost respins nu mai poate sa candideze a doua oara. Daca saptamana viitoare, peste doua saptamani, avem un nou interviu de selectie, voi intreba simplu: ce s-a intamplat in plus ca sa schimbe convingerea comisiei ca de data asta are vocatie si toate atributele procurorului general?

Procurorii din CSM au intors decizia Inspectiei

Tocmai sustinerea lui Tudorel Toader potrivit careia niciunul dintre candidati nu este de buna-credinta si nu are un trecut nepatat a facut-o pe Scutea sa rupa usa Sectiei pentru procurori, dandu-se de ceasul mortii ca ministrul ii intinase reputatia profesionala.

La randul lui, seful Sectiei, Nicolae Solomon, a trimis plangerea la Inspectia Judiciara, care a apreciat ca afirmatiile ministrului Justitiei nu sunt de natura a-i afecta procuroarei reputatia profesionala, intrucat ele se refereau la toti cei patru candidati (Augustin Lazar, Marian Drilea, Gabriela Scutea si Daniel Horodniceanu), erau exprimate intr-un limbaj oficial si erau impartasite implicit de catre intreaga comisie de concurs din minister, care hotarase in unanimitate respingerea tuturor celor patru candidaturi.

Scutea a formulat obiectii la raportul Inspectiei Judiciare, dar IJ i le-a respins. Pe de alta parte, Sectia pentru procurori din CSM i-a dat dreptate procuroarei de la PCA Brasov, argumentand ca afirmatiile ministrului Justitiei legate de buna-credinta si reputatia candidatilor ii apartineau exclusiv lui Tudorel Toader si nu se regaseau in comunicatul anterior, in care ministerul de resort anunta respingerea tuturor celor patru competitori pentru sefia PICCJ.

In opinia Sectiei pentru procurori, afirmatiile lui Tudorel Toader „sunt de o gravitate deosebita si incalca reputatia profesionala a doamnei procuror Scutea Gabriela, aceste afirmatii iesind de sub protectia art. 10 din Conventia europeana a drepturilor omului”.

* Cititi aici Hotararea nr. 601/2019 prin care Sectia pentru procurori i-a spalat reputatia Gabrielei Scutea

Comentarii

# La Clubul Superior se spală kktul date 7 august 2019 13:41 +11

Scârbos, scârbos, nefiresc de scârbos! Scârbele patriei în acțiunea de dat luciu ******tului.

# Procurorul date 7 august 2019 14:03 +13

Ca să i se încalce individei reputația profesională, trebuie mai întâi să o aibă. Or, în afară de nenorocirile săvârșite ca locotenent al infractoarei Kovesi, la conducerea PG, mai poate spune cineva ceva despre prestația de procuror a afectatei neamului ? Apoi, de remarcat cine o spală. Aia cărora le curge mizeria umană și profesională prin toți porii. Sictir ! Vorba ineagalabilului Ismail (Jean Constantin).

# Ce imputitciuni pe la justitie & DNA de te doare capu` date 7 august 2019 22:22 -2

Se pare l-au amenintat cu expulzarea in tari islamice pe Raed Arafat caci declara acum sus si tare ca localizarea STS pe cazul Caracal fu țâță de mâță ... :P

# santinela date 8 august 2019 07:37 +2

Nu ne vom face bine pina nu dispar din peisaj nenorocitii care acum fac parte din sectia de procurori a CSM-ului !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Reincepe DNA spectacolul de catuse cu care a terorizat tara in era protocoalelor?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.12.2019 – Judecatorii ICCJ sunt fierti pe un membru CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva