Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

WERNER, MOARTEA PASIUNII – Presedintele Iohannis s-a dus la CSM ca sa citeasca de pe foaie o compunere in care a atacat coalitia PSD-ALDE, fara sa scoata vreun cuvant despre gravele abuzuri din Justitie si incalcari ale drepturilor omului. In cele zece minute cat a mestecat discursul facut de consilierii sai, Iohannis a plictisit atat de tare, incat membrii CSM si-au vazut de alte treburi. Codrut Olaru s-a apucat sa citeasca dintr-o agenda, iar sefa ICCJ Cristina Tarcea si-a verificat manichiura

Miercuri, 12 decembrie 2018 13:14 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis (foto 1), s-a prezentat miercuri, 12 decembrie 2018, la Consiliul Superior al Magistraturii, unde este programata sedinta de bilant pentru anul curent si alegerea noii conduceri a institutiei pentru 2019. Cum ne-a obisnuit in ultimii ani, cu exceptia primului discurs pe care l-a avut la CSM in 2015, Iohannis nu a catadicsit nici de aceasta data sa scoata vreun cuvant despre gravele abuzuri comise in Justitie, despre incalcarea legii de catre anumiti procurori si judecatori, si nici despre sutele de destine distruse. In schimb, Iohannis s-a folosit de prezenta sa la CSM pentru a ataca guvernarea PSD-ALDE si pe ministrul Justitiei Tudorel Toader, acesta din urma nefiind prezent la discursul presedintelui, venind ulterior.


Klaus Iohannis a citit de pe foi (scrise probabil cu litere de-o schioapa, avand in vedere cat de repede le dadea la o parte) un discurs banal, pregatit - presupunem - de consilierii sai de la Cotroceni. Practic, Iohannis nu a spus nimic deosebit, impresia fiind aceea ca nu a dorit decat sa faca act de prezenta. Dupa cele zece minute in care si-a citit discursul, Klaus Iohannis a asistat la scurta prezentare a raportului CSM pe anul 2018, facuta de presedinta Consiliului Simona Marcu, dupa care s-a retras. Nu inainte de a preciza ca din punctul sau de vedere, raportul de activitate al CSM este foarte bun si de a le ura membrilor Consiliului sarbatori fericite. Totul a durat circa 40 de minute.

Oricum, discursul lui Iohannis a fost atat de plictisitor si banal, incat anumiti membri ai CSM au inceput sa isi vada de alte preocupari. Spre exemplu, vicepresedintele CSM Codrut Olaru s-a apucat sa citeasca dintr-o agenda (foto 2), iar sefa ICCJ Cristina Tarcea sa isi aranjeze tinuta si sa isi verifice manichuira (foto 3). Altii s-au uitat pe pereti sau si-au facut semne discret.


Iata discursul presedintelui Iohannis:

“Doamna Presedinte Marcu,

Doamna Presedinte Tarcea,

Domnule Procuror General,

Domnule Vicepresedinte,

Onorati membri ai CSM,

Ma bucur sa ne revedem, asa, o data pe an – nu este nici prea des, nici prea rar – si prezenta mea astazi aici va rog sa o vedeti ca si o incurajare institutionala. Din acest motiv, dati-mi voie sa felicit conducerea care isi incheie mandatul – doamna Presedinte, domnule Vicepresedinte – pentru munca depusa. A fost un an foarte greu, va felicit pe toti pentru echilibrul pe care ati reusit sa il pastrati in sistem.

Anul 2018 a fost marcat, cu siguranta, in acest sistem de modificarea legilor de organizare si functionare a sistemului judiciar si a legislatiei penale, care este inca in curs. Am avut un an dificil, cu multe cumpene pentru sistemul judiciar din Romania, care, din pacate, sunt departe de a se fi epuizat. Punerea in acord a acestor acte normative cu standardele europene este obligatorie si va prezenta o provocare pentru perioada urmatoare. in cadrul acestui demers, CSM ii va reveni o misiune deosebit de importanta, ce presupune, poate mai mult ca niciodata, afirmarea rolului sau constitutional de garant al independentei justitiei.

Desi ne-am aflat intr-un context complicat, CSM a ramas un factor de echilibru, si subliniez acest lucru, reusind sa actioneze cu echidistanta fata de actorii implicati. Va rog sa continuati cu aceeasi determinare sa fiti permanent racordati la vocea interioara a sistemului, care reclama cu tarie necesitatea apararii si consolidarii independentei activitatii judecatorilor si procurorilor, dar si a sistemului judiciar in ansamblu.

Izolarea si divizarea corpului magistratilor nu duc la nimic productiv. De aceea, consider ca, in ceea ce priveste justitia, Consiliul Superior al Magistraturii poate si trebuie sa promoveze o viziune unitara si sa fie chiar el un exemplu de unitate si efort comun reunit in jurul principiilor si valorilor celor mai de pret ale unei democratii consolidate: independenta justitiei, separatia puterilor in stat, un echilibru al puterilor si, foarte important, o colaborare loiala intre acestea.

Legislatia penala si legile justitiei, modificate in anul 2018, au fost contestate atat in interiorul sistemului, cat si de societatea civila, precum si de partenerii si aliatii nostri externi. Forma finala a legilor justitiei, adoptate de Parlament, a facut obiectul unor opinii extrem de critice ale Comisiei de la Venetia, iar Parlamentul European chiar a adoptat si o rezolutie care vizeaza direct Guvernul Romaniei. De asemenea, prin Mecanismul de Cooperare si Verificare, Guvernul are de indeplinit noi conditionalitati.

Toate acestea reprezinta premise mai mult decat ingrijoratoare. Aceste legi facute stramb au fost modificate imediat dupa promulgare. si chiar daca modificarile au raspuns partial unor nevoi punctuale ale sistemului, incoerenta de viziune asupra legislatiei si standardelor necesare sistemului de justitie a continuat sa genereze multiple consecinte negative.

Tot ceea ce s-a intamplat in justitie in ultimii doi ani este un puternic semnal de alarma ca Romania poate progresa numai prin politici publice elaborate temeinic si implementate in concordanta cu valorile europene.

Din acest punct de vedere, CSM trebuie sa devina pentru Parlament un autentic partener de dialog in procesul de legiferare, fiind autoritatea care exprima vocea sistemului de justitie, nevoile sale reale si provocarile cu care judecatorii si procurorii se confrunta astazi. in plus, politicile publice ale Guvernului in acest domeniu trebuie sa fie elaborate in urma unor analize de impact, prin evaluarea riscurilor si beneficiilor aduse de masurile propuse si sa fie conectate la realitatile sistemului judiciar.

Nu ne mai permitem sa avem experimente de etapa, care, in loc sa rezolve, mai degraba genereaza noi si noi probleme, cu consecinte chiar mai grave.

Ministrul justitiei - inteleg ca astazi are alta treaba decat sa va onoreze bilantul –, principalul promotor al unor asemenea proiecte, este membru de drept al CSM si are obligatia sa fie cel dintai care respecta aceste principii. Rolul Romaniei in Uniunea Europeana si asumarea valorilor europene trebuie sa fie reflectate si in plan intern, prin coerenta politicilor publice.

In domeniul justitiei, Consiliului Superior al Magistraturii ii revine un rol activ in aducerea la indeplinire a obligatiilor rezultate din calitatea de stat membru al Uniunii Europene.

In 2018, romanii v-au fost alaturi in apararea independentei justitiei si veti avea, cu siguranta, si in viitor un aliat in fiecare cetatean care isi doreste un viitor mai bun, un viitor la baza caruia nu poate sta nimic altceva decat o justitie independenta, dreapta si eficienta.

O justitie independenta este cea mai importanta reduta impotriva arbitrariului puterii, iar dumneavoastra, membrii CSM, aveti o misiune extrem de grea, care inseamna, pe de o parte, sa militati pentru asigurarea stabilitatii actului de justitie si, pe de alta parte, sa actionati impotriva atacurilor la adresa independentei judecatorilor si procurorilor, indiferent de unde vin acestea.

Eu voi face tot ceea ce depinde de mine pentru ca Romania sa nu se intoarca in timp si va reasigur de sprijinul meu neconditionat pentru a garanta buna functionare si independenta justitiei, in beneficiul direct al romanilor. Din acest punct de vedere, aveti in mine un partener.

Va indemn sa ramaneti dedicati misiunii dumneavoastra nobile, va doresc mult succes pentru anul care vine, stiu ca astazi veti avea alegeri – acea faza se va desfasura fara prezenta mea – si dati-mi voie sa va doresc, de acum, celor care vor fi alesi succes pentru mandatul care urmeaza pentru anul viitor. Va multumesc mult!

Doamna Presedinte,

Onorati membri ai CSM,

In aceasta faza, eu ma retrag, ca sa puteti sa va continuati activitatea, nu inainte insa de a spune doua lucruri.

Primul se refera la raportul de bilant, pe care il apreciez ca fiind foarte bun si reflecta o activitate bogata, cu foarte multe detalii care descriu corect ceea ce am banuit: o activitate intensa si buna a CSM. In acest sens, dati-mi voie sa va felicit inca o data pe toti – doamna Presedinte, domnule Vicepresedinte – pentru activitatea depusa in anul 2018. Va doresc pentru anul 2019, care nici acesta nu se anunta linistit, o activitate intensa si buna, cununata de succes!

si al doilea lucru – avand in vedere ca se apropie rapid sarbatorile, dati-mi voie sa va doresc tuturor sarbatori fericite si un an nou foarte bun.

Mi-a facut mare placere sa va revad si va urez numai bine!”

Accesari:5796

Comentarii

# Iohanis e o mizerie date 12 decembrie 2018 13:45 +27

Iohanis , gunoi nazist

# DODI date 12 decembrie 2018 13:45 +18

Provincial cu pretenții, ciolanis a ajuns printr-o ”eroare sistemică” în această funcție pe care o dezonorează cu fiece ocazie. Limitat intelectual și lipsit total de bun simț, te obligă să îți pui întrebarea cum de a reușit să citească o... foaie în 30 de minute nu 33 de zile cum ne obișnuise. Prostul nu recunoaște niciodată această ”calitate” a sa. Așa că nu ne așteptăm nici de la ciolanis să își recunoască îngustele limite intelectuale și comportamentale.

# indignata date 12 decembrie 2018 17:10 +2

Sunt de acord cu toate caracteristicile pe care i le atribuie Dodi, acestui Iohanis. As mai adauga faptul ca prin lenea, necesitatea de confort pe care o demonstreaza, insul face de ras propriul neam, despre care romanii credeau, cand l-au ales, ca va face si va drege, ca in Germania. Da de unde ... Credeti ca el o fi dat "meditatiile" din care zice ca si-ar fi cumparat casele ???? Vai, dar nici vorba, cine dracu voia meditatii la fizica, si apoi, cu unul care nu stie sa explice nimic. Nu, meditatiile le-a dat Carmen, ai ei au fost banii, dar pentru ca era falnic si neamt, el a fost ales primar, functie din care si-a permis sa se lafaiasca, sa imparta la ai sai tot ce-si doreau .In acelasi mod a "daruit" sotiei si soacrei CASE. El era atat de sigur ca nimeni nu-l va atinge nici cu un un deget, caci el face parte din minoritati si a-l critica era "lez majestatis", nu ? Si asa a fost. Cred ca Iohanis blestema neincetat Luju, care a denuntat "familia" pentru incasari ilegale de bani .

# Jiji Jmecheru date 12 decembrie 2018 13:49 +5

Antiromânul perfect - WJK... Trebuie să tragem urgent apa, până nu va fi prea târziu!

# zn-zn*!* date 12 decembrie 2018 14:15 +14

Dupa ce ne-am ales un preza-SHU' CHERCHELIT, - Ba-s-Eu!, a tunat si fulgerat peste Romania, si ne-am pricopsit cu un alt presedinte "merkelit" IKW, derbedeu - amator de tropice, cu comportament si vocabular de tigan(ca doar aia fura, mint si ...ecscrocheaza!). Halal sa ne fie!! Dar pana cand, pana cand, ... SA NE TOT UMILEASA PROSTOVANII DIN sri SI mANIACII PROC UR ORI, TOTI CU INTERESE MESCHINE, VANDUTI PE CEI CATIVCA ARGINTI, UNOR INTERESE STRAINE DE ACEASTA TARA!!! "de profundis excrementos, vomitus vox presidents" sau "di profundis excrecator, vomitus boca prezidator" tot dracul ala e!!

# SILE SPERIALTU date 13 decembrie 2018 15:06 0

Citind printre rînduri, e clar din ce gavarește CTP, ca purtător discret de vorbe al SRI, că e lăsat din brațe. Să fie Ciolos noul favorit al străinilor?

# livia date 12 decembrie 2018 14:20 +6

Are obsesii si idei fixe. Indiferent de locul unde se afla, el critica coalitia. Era cazul acum? Ce legatura avea PSD- ALDE cu alegerile de la CSM? De cand nu mai pleaca in vacante a luat-o rau de tot pe aratura.

# GUVERNU MEU date 12 decembrie 2018 15:42 +1

KWI visează la GUVERNUL MEU de cînd a cîștigat alegerile. Trebuie apreciat că are caracter. N-are caracter c-a jurat pe CONSTITUȚIE... dar trebuia pt. accesul la butoane ...

# livia date 12 decembrie 2018 14:22 +2

Iertati-ma , dar nu am alt coemntariu.Acest ins, de o enorma abjectie ,oare si cand se duce la un ****** public tot despe PSD gavareste ?Mi-e o enorma scarba.

# livia date 12 decembrie 2018 14:27 +3

Stim cu totii ca acest ins,Kaus Werner Iohannis este redus mintal si ca nu are alta ceva in minte, in orice clipa, decat PSD si aceasta pentru ca , infractorul dovedit Klaus Iohannis se teme de Justitie ca dracul de tamaie. infractorul inca nejudecat Klasu Iohannis s-a dus la CSM sa faca propaganda politruc naziosta,uitand ca in justitie nu se face politica.

# Părere de rau date 12 decembrie 2018 15:09 -3

Pe când era președinte Emil a fost invitat la Fac de Geologie. Timp de o oră nu a vorbit decât de poli Nici măcar nu a spus un cuvânt de mineralogie ( asta preda odată ). Prostia e ca ciuma . Nu el e idiot. Ci cei care i-au au scris discursul. Dar mai dureros este comportamentul așa zis magistrați. Aceiași atitudine o au unele instanțe când asculta părțile. Si mai dureros este ca acești specimeni nu au luat atitudine. Cea mai frumoasa idee , dacă o putem numi astfel , este când a amintit faptul că și în viitor CSM va avea în fiecare cetățean roo un aliat Si cel mai dureros lucru este ca de 26 de ani nu suntem în stare să avem Un președinte care să depășească faza de ironie - jignire la adresa celorlalți" români dușmani". Una din modificările legislației ar fi ca procurorii să nu mai fie transferat pe posturi de judecători , decât în urma unor controale la phi si interne, precum și în urma susținerilor unor examene și concursuri. Toți magistrați să presteze avocatura după int în

# unul din lumea cea mare date 12 decembrie 2018 15:20 +4

hitlerica in spilhozeni tine discursul din beraria de la munchen,urmeaza sa se incendieze casa poporului,l/a imputernicit pe ernst rohm (orban trafalete) cu incendierea si plingere penala pentru tradare!!!!! ce ma rid!!

# mai multe victime au fost șla colectiv date 12 decembrie 2018 15:44 +2

pe timpul acestui joianis decat pe timpul nu Nero e timpul sa ne cuatam veste galbene

# Statu-Palma-Barba-Cot date 12 decembrie 2018 16:17 +11

Singurul lucru notabil din ședința plina de vorbe-n vant de la CSM, a fost manevra lu' nenea Todirica.Acesta în măreția lui modovineasca, extrasa din osu' Marelui Stefan ,a dat cu flyt unuia care cica-i sefu'statului (degeaba) ,prin simpla-i absenta de la adunătură. S-a prezentat la ședința de scara de bloc izact după ce vodă-plimbator-prin-loboda a părăsit stabilimentu'.Ocservam cu bucurie ca nea Todirica s-a prins ca, metoda cea mai buna sa-l faci sa turbeze pa unu' atins de patologia orgoliului supradimensionat,este sa nu-l bagi în seama.Îi indemn pe toți cei din alianță și din guvern sa-i întoarcă ostentativ spatele ,sa refuze sa dea mana cu el ,indiferent in ce situatie s-ar afla.Nu-i întindeți mana(la propriu),lasati-l cu mana-ntinsa ca pa cerșetori și veți avea un spectacol grandios!Omu' care prin comportamentu' lui pare sa vrea ca noi ,romanii de toate etniile ,sa ne omoram intre noi, nu merita nici cel mai mic respect!

# un mizantrop date 12 decembrie 2018 17:34 +3

Realizati ca nesimtitul asta s-a kakat pe lege in forul reprezentativ al magistratilor, de fata cu importantii si nu i-a dat nimeni peste gura?! Mult trebuie c-au pacatuit romanii de sunt pedepsiti cu astfel de alcatuiri cu aspect umanoid...Inteleg ca e multa disperare, dar tot imi e greu sa suport fetzele schimonosite de ura ale marginasilor Werner si Turcan...E un cuib de cuci in Sibiul ala, daca te uiti numai la Dulapau, Raluca Turcan, Kovesi, plus slugile lor si realizezi ca e nevoie de multa supraveghere...

# dr. House date 12 decembrie 2018 18:07 +4

Destept d-nul ministru,s-o fi gandit ca are omul viroza de la coana Geta.

# mitica date 12 decembrie 2018 20:07 0


Citeza pe dr. House
Destept d-nul ministru,s-o fi gandit ca are omul viroza de la coana Geta.
sau poate pesta porcina!

# camelia date 12 decembrie 2018 19:22 +2

Dintr-un singur motiv ma bucur ca Iohannis a ajuns presedintele României: abia acum înteleg de ce nemtii i-au urât de moarte pe evrei. Iohannis este exemplul nealterat, exemplarul demn de sefia de cuib SS.

# mitica date 12 decembrie 2018 20:05 +3

Penalii au voie sa participe la sedintele CSM-ului?

# Iulia date 13 decembrie 2018 17:08 +1

Din pacate, esenta lui Werner va ramane aceeasi. Indiferent cate masti si-ar pune sau cate piese de teatru ar juca, nu mai poate pacali pe nimeni. A reusit sa-l intreaca in rautate pana si pe Grinch. Cel din urma macar are o limita, rezumandu-se doar la perioada Craciunului, in timp ce Werner e rau tot timpul anului.

# EU date 13 decembrie 2018 21:00 +1

Asta a fost moartea pasiunii de cand s-a nascut.Pai de ce se-mbraca madam Georgeta ca elevele ei?Ca nu stie sa numere sau ca mai spera inca(la pasiune,breee).....

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 23.01.2019 – Luluta s-a imbolnavit de Sindromul Carmen Iohannis

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER