22 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RECUNOASTERE INTERNATIONALA – Profesorul Corneliu Birsan va alege judecatorii de la Curtea Penala Internationala de la Haga. Corneliu Birsan a fost desemnat in unanimitate membru al Comisiei Consultative pentru Examinarea Candidaturilor: “Va rog sa acceptati sincerele mele felicitari, precum si aprecierea pentru contributia dumneavoastra” (Document)

Scris de: V.B. | pdf | print

2 April 2019 13:46
Vizualizari: 13823

Recunoastere internationala binemeritata pentru profesorul universitar Corneliu Birsan (foto), membru corespondent al Academiei Romane. Fostul judecator al Romaniei la CEDO a fost ales intr-un post esential la Curtea Penala Internationala de la Haga (CPI).


Profesorul Birsan a primit pe 5 decembrie 2018 calitatea de membru al Comisiei Consultative pentru Examinarea Candidaturilor. Comisia a hotarat in unanimitate acordarea distinctiei pentru fostul judecator roman de la CEDO.

Dovada consta chiar in scrisoarea adresata profesorului Birsan de catre O-Gon Kwon, presedintele Adunarii Statelor Parti de la CPI (vezi facsimil), acesta precizand ca mandatul primit de Corneliu Birsan poate fi innoit o singura data.

Iata scrisoarea lui O-Gon Kwon:

Stimate domnule Birsan,

Am onoarea sa va informez ca la prima sa reuniune din cea de-a saptesprezecea sesiuni, pe 5 decembrie 2018, Adunarea Statelor Parti a Curtii Penale Internationale v-a desemnat in unanimitate drept membru al Comisiei Consultative pentru Examinarea Candidaturilor. Ati fost numit pentru un mandat de 3 ani, ce va dura intre 5 decembrie 2018 si 4 decembrie 2021. Potrivit paragrafului 6 din termenii de referinta ai Comisiei, aveti posibilitatea de a fi reales numai o data.

Va rog sa acceptati sincerele mele felicitari cu ocazia numirii dumneavoastra in aceasta pozitie, precum si aprecierea Adunarii pentru contributia dumneavoastra, de natura a sprijini functia cruciala a Adunarii – si anume: cea de alegere a judecatorilor cu cele mai inalte calificari pentru Curte.

Reiterandu-mi sincerele felicitari, va rog sa primiti asigurarea inaltei mele consideratii.

Cu stima,

O-Gon Kwon,

presedinte, Adunarea Statelor Parti a Curtii Penale Internationale”.


Comentarii

# BELGIANCA date 2 April 2019 14:03 +21

CHAPEAU PT ACEST MARE DISTINS SI ONORABIL PROFESOR . CARE SI EL A FOST FACUT DE MAREA CUCUVEA INPREUNA CU ACOLITI EI CARE IAU INSCENAT ACEL MURSAV PROCES DAR CARE NU ERA PT SOTIA LUI. DAR ERA CU DEDICATIE PT ACEST ONORABIL PROFESOR. SPER CA VA AMINTITI F BINE CA A 2 ZI TOTI CEREAU DEMISIA PROFESORULUI BIRSAN. CARE REPREZENTA ROMANIA LA CEDO. CA SA POATA NUMI OMUL LOR LA CEDO. ASA SA INTIMPLAT VA AMINTI SPER? DAR MAI SINT SI OAMENI CU CREER CARE RECUNOSC REALIZARILE ONARABILE A PRF BARSAN FELICITARI DOMNULE PRF

# DODI date 2 April 2019 15:13 +5

Când te gândești ce ... a trimis bețivul hăhăilă în lui domnului profesor la CEDO ajungi la două concluzii deșarte: 1. ce nulități au ajuns să reprezinte România și ce jos ne coboară ca nație; 2 = ce jos a decăzut chiar CEDO lăsând să se vadă favoritismele pentru slujire.

# Bucovineanul date 2 April 2019 14:22 +2

Respect pentru asa Roman. Pacat ca avem CUCUVELE.

# Frumos date 2 April 2019 14:38 +2

Palaria jos in fata d-lui orofesor!!!!!!!!!!!!!! Avem nevoie de profesori si de oameni ca dumneavoastra!!! Nu vrem oameni de care iti este rusine precum : Lazar, Tarcea, Stanciu si Kovesi, niste oportunisti mizerabili, impotriva cetatenilor si a tarii lor!!!!!!Intelegeti ?!

# livia date 2 April 2019 14:45 +2

Ma bucur foarte mult! Sper ca cei care au batjocorit distinsa familie Barsan sa-si primeasca plata.

# UN_OM date 2 April 2019 15:08 +4

UN OM INTRE OAMENI ! FELICITARI !

# AVOCAT date 2 April 2019 15:17 +1

O CITI SI NULITATEA , OBSEDATUL ,TRADUSUL , ETC DE cerbu viorel...... O SA AJUNGI LA PUSCARIE ITI PROMIT EU!

# Franz Kafka date 2 April 2019 16:22 +4

Cea mai corectă evaluare a caracterului statului român actual a dat-o profesorul Bîrsan: STAT KAFKIAN. Despre "statul kafkian", nepoţii noştri vor studia la lecţia de istorie, aşa cum se studiază azi despre "Gulag" sau "Holocaust".

# SPARTAKUS date 2 April 2019 16:38 +7

Omul de stinta si peronalitate a mediului jurdic eorpean,Prof.universitar dr.C.BARSAN,a marcat dezvoltarea invatamantului juridic prin prisma contributiilor,realizarilor si actiunilor sale de=a lungul activitatii sale profesionale.Cu toate acestea a fost calcat in picioare de procurorii lui Basescu,pe cand era judecator la CEDO,el si sotia sa G.Barsan,judecator de inalta talie,oameni care impreuna au facut 85 ani de justitie.Acest lucru,nu a contat pt.Basescu,care avea interesele lui.Ambii judecatori au fost achitati,motivul fapta nu exista.Asa a fost Basescu,asa este acum Karlos-Werner,fiecare cu interesele lui!In acest stadiu a ajuns Romania,lichelele fac si impart legea dupa bunul plac!!!!!

# Amo date 2 April 2019 17:37 +4

Felicitari distinsului profesor! Ma bucur sa vad ca mai exista si dreptate pe lumea asta. Oare ce-or mai zice scursurile, isi ling ranile sangerande si plini de ura stau cu capul aplecat pentru ca au de ce . I s-a facut dreptate si ma bucur mult. Doamne ajuta! sa mai curga si cu vesti bune pentru adevaratii profesionisti din justitie.

# Pithia date 2 April 2019 22:12 0

Eu sper ca rahatii cu ochi albastri sa nu mai declanseze vreun jihad la adresa familiei domnului profesor...Ca numa' la asta ii duce - era sa zic "mintea"- neuronul...

# Statu-Palma-Barba-Cot date 3 April 2019 10:02 0

Niște forme de viață subumane au torturat psihic familia Barsan.Tortura psihica aplicata timp de mai mulți ani duce la distrugerea unui oganism oricat de sănătatos ar fi el.Asta le-au făcut torționarii din justiția apărată cu mare sârg de unele ambasade ale unor foste imperii în căutare de noi colonii.Una dintre aceste colonii e România. Domnule profesor ,dacă dvs.. în noua funcție în care veți fi instalat, nu veți reacționa în niciun fel împotriva criminalilor care v-au torturat familia,ei, torționarii nu se vor opri,vor prinde un curaj și mai mare și vor distruge și alte persoane/ personalități incomode pt statul paralel si mafiot..Faceti ceva domnule profesor!

# vasile date 3 April 2019 13:32 0

De ce nu e rugat domnul Bîrsan să explice DÂNSUL Europei (măcar partea juridică a sa!) cum stă treaba în România și cu Kovesi, și cu Lazăr, și cu statul subteran...?

# popa sapca date 3 April 2019 14:47 +2

Felicitari domnule profesor BARSAN! insa aveti mare grija sistemul a pierdut doar o batalie.......Multa sanatate intregii famaliii.

# Dorel Amariucai date 3 April 2019 16:20 0

Domnule profesor eu nu v-am cunoscut, doar am auzit de Dumneavoastră, dar din CV-ul prezentat de toți cei care s-au exprimat înaintea mea simt nevoia de a vă prezenta întreaga mea admirație pentru verticalitatea de care ați dat dovadă reprezentând cu cinste și dăruire ȚARA! Sper că sacrificiile pe care le-a făcut familia Dumneavoastră pentru a vă susține să fie răsplătite cum se cuvine odată cu apariția în rândul aleșilor în Parlamentul Țării a unor romani adevărați, cu dragoste de Țară și nu doar de capatuiala. Cu deosebit respect pentru Dumneavoastră și familia dvs.

# Pintea date 4 April 2019 12:29 0

D-nul prof. Bârsan nu mai are nevoie de nici o confirmare sau recunoastere! Prestanta si pregatirea profesionala a domniei sale sant ceva rar in ziua de azi, din pacate. Cand vezi ce a ajuns justitia de astazi din tara noastra, ce persoane jalnice o conduc, ti se face o silă nețărmurită! Ce diferenta intre cei putini ca d-nul Bârsan si cei din ce in ce mai multi ca kovesi, etc., etc.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.07.2024 – Procurorul care vrea sa infunde AUR nu se lasa

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva