Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

A LUAT BANII, DAR NU E MITA – Procurorul DNA Ioan Amariei a scos-o imaculata pe “zeita dreptatii” Camelia Bogdan pentru acuzatiile de luare de mita, spalare de bani, conflict de interese, inselaciune si fals in cazul banilor primiti de la un SRL: “Foloasele primite de catre judecatorul Camelia Bogdan au avut un caracter cuvenit... Camelia Bogdan a mentionat primirea acestei sume de bani in declaratia sa de avere” (Ordonanta)

Duminică, 12 noiembrie 2017 12:34 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

DNA a scos-o imaculata pe “zeita dreptatii” Camelia Bogdan (foto) pentru banii luati de la un SRL contractat de Ministerul Agriculturii, in perioada in care judeca dosarul “Telepatia” in care parte civila era chiar Ministerul Agriculturii. Camelia Bogdan, data afara din magistratura de CSM, a primit clasare pentru acuzatiile de luare de mita, spalare de bani, conflict de interese, inselaciune, fals intelectual si uz de fals in legatura cu cei 10.000 de lei primiti de la SRL-ul contractat de Ministerul Agriculturii. Clasarea i-a fost data in 14 septembrie 2017, de catre procurorul Ioan Amariei de la DNA, dupa plangerile depuse impotriva Cameliei Bogdan de catre profesorul Gheorghe Mencinicopschi, condamnat in dosarul “Telepatia” si Grupul de Investigatii Politice, condus de analistul Mugur Ciuvica. Iar Amariei a decis ca intr-adevar Cami a luat banii, dar ca aceasta nu a luat mita.


Plangerile au fost depuse la PICCJ si Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, ele fiind trimise ulterior la Directia Nationala Anticoruptie, moment din care solutia finala a devenit previzibila. In 26 februarie 2016 s-a inceput urmarirea penala cu privire la faptele de luare de mita, spalare de bani, inselaciune, fals intelectual si uz de fals. Ulterior, in 21 iunie 2016 s-a dispus extinderea urmaririi penale si cu privire la conflict de interese. Cercetarile au durat un an, pentru ca in final procurorul Ioan Amariei sa ajunga la concluzia ca “faptele sesizate nu se circumscriu infractiunilor la care s-a facut referire in actele de sesizare, motiv pentru care se va dispune clasarea cauzei”. Clasare in temeiul art. 16 alin. 1 lit. b) din Codul de procedura penala - "fapta nu este prevazuta de legea penala ori nu a fost savarsita cu vinovatia prevazuta de lege"

Albirea Cameliei

In ceea ce priveste cei 10.000 de lei luati de la SRL-ul contractat de Ministerul Agriculturii, parte in dosarul “Telepatia” pe care il judeca, procurorul Amariei sustine ca nu este vorba de luare de mita, ci de un folos cuvenit pe care Camelia Bogdan l-a primit si ca nu ar avea vreo legatura cu indatoririle ei de serviciu, mai exact cu hotararea pe care a dat-o in dosarul “Telepatia”: “Or, in cauza foloasele primite de catre judecatorul Camelia Bogdan au avut un caracter cuvenit, acestea reprezentand plata unor cursuri de pregatire profesionala al caror beneficiari au fost angajati ai Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura. Independent de acest argument, in cauza nu se poate retine existenta vreunei legaturi intre suma de bani primita (in mod cuvenit) de catre judecatorul Camelia Bogdan si un act care intra in indatoririle de serviciu ale acestuia. In lipsa oricarui element plauzibil, admiterea actiunii civile promovate de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale in cauza in care Dan Voiculescu, Gheorghe Mencinicopschi si altii au fost condamnati definitiv nu poate fi retinuta ca un act care sa poata fi pus in legatura cu suma de bani primita (in mod cuvenit) de catre judecatorul Camelia Bogdan pentru cursurile de pregatire profesionala pe care le-a tinut. Aceasta cu atat mai mult cu cat actiunea civila fusese admisa in favoarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, cu retinerea aceluiasi cuantum al prejudiciului, si de catre prima instanta care judecase respectiva cauza, respectiv de catre Tribunalul Bucuresti”.

Cat despre infractiunea de spalare de bani nu poate fi vorba, sustine procurorul DNA Ioan Amariei, atat timp cat nu exista luare de mita. Mai mult, un argument pentru decizia de clasare folosit de procurorul DNA este acela ca Bogdan si-a trecut banii primit in declaratia de avere: “In primul rand, in conditiile in care – pentru argumentele mai sus prezentat – primirea sumei de 10.000 de lei de catre judecatorul Camelia Bogdan pentru activitatea de pregatire profesionala desfasurata in cadrul programului 'Aplicarea Viitoarei Politici Agricole Comune. Prevenirea Fraudei si a Coruptiei in vederea protejarii intereselor financiare ale Uniunii Europene' nu se poate circumscrie infractiunii de luare de mita, aceasta suma – avand un caracter licit si cuvenit – nu poate face obiectul infractiunii de spalare de bani, in oricare dintre modalitatile normative reglementate de catre legiuitor.

In al doilea rand, si independent de argumentul de mai sus, trebuie observat ca judecatorul Camelia Bogdan a mentionat primirea acestei sume de bani in declaratia sa de avere, cu indicarea cuantumului, a sursei venitului si a justificarii acestui venit. In aceste conditii nu se poate retine ca ar exista vreun indiciu rezonabil in sensul ca judecatorul Camelia Bogdan ar fi ascuns sau disimulat adevarata origine ori adevarata natura a provenientei sumei de bani in discutie”.

Iata integral ordonanta de clasare a procurorului Ioan Amariei de la DNA dispusa fata de Camelia Bogdan:

 

Sursa Foto: wowbiz.ro

Accesari:10233

Comentarii

# O tara c-un picior în gaură si unu in groapa date 12 noiembrie 2017 13:21 +16

Loc ideal pt. aberații imposibile SRI,,DNA,DIICOT, MASCAȚI,ICCJ,PG,CSM,acoperiți ..nenumărate structuri opresive şi Falsă Justiție unde legea şi constituția nu-s valabile la INTANGIBILII care se cred DumNeZei. Câți ştiu oare scopul real al mafiei şi cui slujesc? Cheltuind miliard€  pt. a ține CAPTIV ÎN NEDREPTATE tot poporul Distrugând orice speranță într-o democrație cu drepturi și libertăți, care nici măcar nu există. Nevinovații si cei slabi sunt suprimați prin ticluire de procese ilegale sau nedrepte în instanțe vândute grupului mafiot iar PROŞTII MUNCESC și plătesc costuri uriaşe fiind mereu sub Control prin multe pârghii abuzive Ca și cum ȚARA ASTA ar fi fost creată doar pt. IMPOSTORI în frunte cu Alesul Clown. Nici sistemul si creierele spălate NU se întreabă cum se va termina acest episod  stupid? Întrebați istoria IDIOȚILOR și nu veți găsi nici măcar un caz de sfârșit fericit. Un singur lucru E SIGUR. Cu cât puterea a fost clădită pe mai multă nedreptate aşa va fi şi decăderea

# DODI date 12 noiembrie 2017 18:34 +4

Din zootehnia justiției române: Corb la corb nu scoate ochii! Dar până când? Totdeauna (de la hăhăilă citire!) Hoțul (pedeliști și a lor cloacă!) strigă ”Uite hoțul” pentru că nu știu a folosi oglinda și sfertodocții plantați de hăhăilă sunt nu doar proști de bubuie dar și utilizează cu succes ochelarii de cal. Nu că ar fi ei gloabe, ci pentru că se comportă ca atare.

# justinianus date 12 noiembrie 2017 14:13 +1

Daca era simpatizant PSD , era deja judecata definitiv si bagata la zdup! Cind iei un folos in ciuda interziectiei legale, nu poate fi folos cuvenit, ci, in cel mai fericit caz, folos necuvenit! Dar sa o speli pe cap in halul asta, nu se poate! Au dat aceasta solutie ca sa nu profite Voiculescu et comp la cererea de revizuire!

# Cami e de comă date 12 noiembrie 2017 19:56 +1

Ba Cami o fi convinsă că cei bani i s-au cuvenit și va insista să fie repusă în drepturi, cu dreptul de a judeca... STRÎMB :P :P :P .

# profesionista lu PEȘTE date 12 noiembrie 2017 21:48 +1

Mîndră de cele 2 doctorate, Cami trînti cu mucii în fasole: „S-au consemnat sustinerile dumneavoastra...” Av: „Pai nu le-am facut si nu mi-ati dat ocazia...”

# Cami n-are habar de legi date 13 noiembrie 2017 10:51 +2

Cami cea plină de fumuri NU știe că singura autoritate competentă să efectueze cercetarea disciplinară și să dispună exercitarea acțiunii disciplinare e... IJ. Se plînge peste tot, ca o țață oarecare, pe marginea șanțului ;-) .

# Exclusă da premiată date 12 noiembrie 2017 22:15 +3

Exclusa Cami se consolează cu diploma de excelență de la macoviști, premiată pe bani europeni, luju.ro, 26 mai a.c.

# sistemu judiciar pierdu o nulitate date 13 noiembrie 2017 11:10 0

După ce Cami a zis în ședința CSM din 24.03.2016 că ne toarnă la cei care pictează raportul MCV și a repetat avertismentul cu apelul la MCV înainte de deliberarea plenului, e cazul să ne dea peste nas EUROPEAN UTOPIA ce valoare pierde sistemul judiciar :P :P :P .

# MB date 12 noiembrie 2017 14:47 0

Mai ramane ca  si CSM-ul sa revina la intentii ma bune in legatura cu susnumita.  8)

# IO date 13 noiembrie 2017 19:38 0

Realizezi că au hăituit-o, dacă au filmat-o și la biserică! Acum nu mai poate merge nici acolo (e ca pe vremea lui ”Ceașcă”, nici la biserică nu aveai loc ... și popii erau informatori la securitate).

# MB date 14 noiembrie 2017 09:55 +1

E greu, e greu... In tara asta iti vine  doar sa dai bir cu fugitii. Nu mai exista nici un Dumnezeu... doar prostie, lacomie, parsivenie, interese, minciuna. Valorile supreme ca dreptatea si adevarul au devenit simple iluzii. Virtutile? Despre ce vorbim? Ma intreb cum reusesti sa te mentii, draga IO. Coloana ta vertebrala foarte dreapta  si verticala ma mira intotdeauna. Cum reusesti intr-o lume atat de absurda sa fii corect?

# Luca date 12 noiembrie 2017 15:17 +7

,,Curat, murdar, coane Fanica"! Am citat vorba lui conu Iancu, fie-i tarana usoara si amintirea vesnica! Asemenea aberatii nu merita comentate. Constat cu stupoare ca in ordonanta de clasare procurorul a ajuns la concluzia ca este posibila o incalcare a legii impenetrabilitatii, respectiv CB aa reusit sa fie prezenta in acelasi timp in doua locuri: la instanta, gratie cererii prin care a informat ca nu va fi prezenta, si la acele cursuri, unde a fost efectiv prezenta, si pentru care a primit bani. Nu este o sfidare a noastra si o manifestare a dispretului fata de noi, care nu am fost inca spalati pe creier? Pana cand oare, pana cand se va perpetua aceasta stare in care sa existe un noian de greseli si nici un vinovat?

# Iubesc trădarea, urăsc pe trădători date 12 noiembrie 2017 21:53 +1

Cami fu zmău în dosarul TELEPPATIA, momită cu un job în European Utopia. Vai, i-a lipsit un aviz formal, așa că și-a retras dosaru'...

# Cami s-a cerut... afară date 13 noiembrie 2017 11:25 0

După o vreme s-a deșteptat, insistînd să fie trimisă în străinătate, interpretînd în mod original zisa cu „Maurul și-a făcut datoria, maurul poate să plece” :P .

# Cami are tupeu, nu glumă date 13 noiembrie 2017 10:34 0

Cami e inventivă: a dictat o minută prin telefon unei grefiere în timp ce se afla hai-hui prin țară, pronunțîndu-se fără să delibereze cu colega de complet, judecătoarea Viorica Costiniu.

# Ciolanis date 12 noiembrie 2017 15:22 +2

Sigur se gasesc exemple de situatii identice cu cea a lui bogdan in care dna a procedat exact invers. Este o chestiune de timp.

# Cami umblă la sentimentele Luluței date 12 noiembrie 2017 21:20 0

Că blonda cea isteață trimite copii după contestații la 1/4dokta Ciordutza, nu vă spune nimic?

# auto-victimizarea date 13 noiembrie 2017 10:43 +1

Victima Cami n-a sesizat doar DNA, a informat fără discriminare sistemul judiciar, Președintele țării + Premierul, Comisia Europeană, ANI... luju.ro, 13 april a.c.

# DNA ascunde dosare? date 12 noiembrie 2017 22:06 +2

DNA ține la FEZANDAT plîngerea GIP referitoare la ilegalitățile fostei zuze, pardon, juze...

# Bogdan date 13 noiembrie 2017 08:00 +4

:P :P Da, da, hai mai taie din ele da-le dracu...Vorba aia. Mita, spalare de bani, inselaciune sigur nu sunt, dar conflict de interese ?? Dar fisa de pontaj ?? Deci DNA se contrazice, daca toti de la CAp Buc fac asa insemna ca nu este infractiune, este o practica administrativa !!!! Auzi nefericitul, daca furam toti nu e infractiune, e practica nationala :D . Pe de alta parte, conflictul de interese e tipator si l-a vazut si CSM-ul cand a matrasit-o din magistratura, dar Amariei asta e curat profesionist, fix ca Camelia :P (imi apartine, o fac marca inregistrata). Sa nu va suparati pe mine, dar cine stie cine a fost Lombroso stie despre ce vorbesc, ca Camelia este dpdv lombrozian, putin retard, dar f. putin.

# profesionalism date 13 noiembrie 2017 08:54 +3

Abosolut corect punctul de vedere al dnului procuror Amariei. Foarte bine argumentat! Felicitari!

# MB date 13 noiembrie 2017 10:14 +1

Corect. 

# ciolanis date 13 noiembrie 2017 11:13 +2

E atata disperare sa o spele pe cameluta ca astia nu mai stiu ce fac. Sa o luam logic. Cameluta a fost exclusa din magistratura de CSM. Ea a depus o contestatie. Pentru a castiga, un judecator trebuie sa spuna ca nu a fost mita. Daca spune dl procuror ca nu a fost mita este egal cu zero, pentru ca nu procurorul judeca. Pe cale de consecinta nu a dovedit nimic si deci ramane cum a stabilit CSM. Sau e mai tare DNA decat CSM?

# santinela date 13 noiembrie 2017 12:46 -1

Logica la procurorul asta de-ti sta ceasul nu alta."Pitifelnicul " cica a terminat o facultate de drept,oare cum cu o gindire de nivelul genunchiului broastei. O judecatoare ia bani "cuveniti" de la o parte dintr-un proces pe care-l judeca si-l instrumenteaza ea si NU ESTE NIMIC necurat aici. Amariei tata esti demn de Livia Stanciu,Macovei,Luluta, si multi, multi altii din sistem.

# tommie date 9 decembrie 2017 05:42 0

........totusi.....va mai amintiți de ce dosarului..ICA.....i se spune...dosarul...Telepatia....??? Poate ne reaminteste doamna Ingrid Mocanu.....

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Lipsa adeverintei CNSAS pentru sefa ICCJ Cristina Tarcea ascunde colaborarea acesteia cu Securitatea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 17.12.2018 – Filari cu autoutilitara. Adevar sau provocare pentru junele Uncheselu

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER