21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CIOCIRLAN GARANTA ARESTARILE DNA – Exploziv: fostul adjunct al DNA Marius Iacob a transmis pe mail generalului SRI Adrian Ciocirlan cererile de arestare ale liderilor PDL Ioan Oltean si Catalin Teodorescu inainte ca arestarile sa fie decise in instanta si incuviintate de Parlament, pentru a fi urmarite in “campul tactic”. Marius Iacob i-a trimis adjunctului SRI Ciocirlan referatele de arestare la doar 4 minute dupa ce le primise de la procuroarea de caz Dana Belciug (Mailul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

4 June 2019 14:36
Vizualizari: 8533

Dezvaluire uriasa de presa facuta de jurnalista Sorina Matei. Aceasta prezinta dovada concreta a colaborarii dintre DNA si SRI pe arestarile preventive. Este vorba despre un mail pe care fostul adjunct al DNA Marius Iacob (foto stanga), ani de zile mana dreapta a Laurei Kovesi, i l-a trimis actualului adjunct al SRI, generalul Adrian Ciocirlan (foto centru), acesta din urma colaborator al Laurei Kovesi, care desemnase unitatea sa drept beneficiar secundar al interceptarilor.

Colaborarea dintre fostul adjunct al DNA Marius Iacob si generalul SRI Adrian Ciocirlan pe care Sorina Matei a devoalat-o a privit cazurile fostilor deputati PDL Ioan Oltean si Catalin Teodorescu, ambii vizati in dosare ANRP. Astfel, in 27 noiembrie 2015, la ora 14.56 Marius Iacob a primit referatele de arestare ale celor doi de la procuroarea de caz Dana Belciug, cea care intocmise referatele (vezi facsimil 2). Atentie, la doar patru minute, la ora 15.00, Marius Iacob a trimis cererile de arestare preventiva ale celor doi deputati catre celalalt adjunct al DNA Calin Nistor (foto dreapta) si catre generalul Adrian Ciocirlan (vezi facsimil 1), pe atunci sef al Directiei Generale Apararea Constitutiei a SRI, comandant al UM 0127 a SRI . Foarte important, cererile de arestare ale deputatilor Oltean si Teodorescu au ajuns la generalul SRI Adrian Ciocirlan inainte ca Parlamentul sa decida daca aproba sau nu masura preventiva solicitata de DNA.


Contactat de jurnalista Sorina Matei, generalul Adrian Ciocirlan, in prezent adjunct al SRI, a refuzat sa faca vreun comentariu.

 


Camp tactic in toata splendoarea

Iata asadar o noua dovada, poate cea mai clara, de implicare a SRI in dosarele DNA. O implicare contrara legii. De asemenea, mailul lui Iacob catre generalul SRI Adrian Ciocirlan vine sa confirme afirmatiile unui alt vestit ofiter SRI, Dumitru Dumbrava, care explicand ce inseamna “campul tactic” dezvaluia ca Serviciul urmareste cu atentie dosarele atat la parchet, cat si la instante, acolo unde ajungeau celebrele plicuri galbene adresate doar judecatorilor:

Concret, daca in urma cu cativa ani consideram ca ne-am atins obiectivul odata cu sesizarea PNA, de exemplu, daca ulterior ne retrageam din campul tactic odata cu sesizarea instantei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) ca misiunea noastra a fost incheiata, in prezent ne mentinem interesul/atentia pana la solutionarea definitiva a fiecarei cauze. Aceasta maniera de lucru, in care suntem angrenati alaturi de procurori, politisti, judecatori, lucratori ai DGA ori ai altor structuri similare a scos la iveala punctual si aspecte care tin de coruptia sistemului judiciar, in limite care nu trebuie tolerate, dar nici exagerate. Important este, in opinia mea, ca sistemul judiciar isi dezvolta anticorpii necesari vindecarii acestei patologii”.

Iata un fragment din dezvaluirea Sorinei Matei facuta pe blogul sorinamatei.ro, care poate fi citita integral la finalul articolului:

O serie de mesaje de tip email din sistemul intern al DNA arata si probeaza ca sefii DNA raportau in doar 4 minute si fara nicio baza legala, cererile de arestare ale politicienilor, actualului director adjunct al SRI, generalul de brigada, Adrian Ciocirlan. O asemenea situatie este intalnita in dosarele ANRP in care au fost inculpati si s-a solicitat Camerei Deputatilor avizul pentru arestarea deputatilor Ioan Oltean (PDL/PNL) si Catalin Teodorescu (PDL/PNL).

Documentele arata ca pe data de 27 noiembrie 2015, la ora 14.56, procurorul de caz al Sectiei I a DNA, Dana Belciug, trimite pe emailul intern al DNA, catre coordonatorul de atunci al sectiei I DNA, procurorul sef adjunct, Marius Iacob, referatele de incuviintare a arestarii preventive pentru cei doi deputati: Ioan Oltean (PDL/PNL) si Catalin Teodorescu (PDL/PNL). Referatele de incuviintare a arestarilor preventive urmau sa ajunga, potrivit legii, la Procurorul General al Romaniei, Tiberiu Nitu, care urma sa le trimita, la randul lui, presedintelui Camerei Deputatilor de la acea vreme, Valeriu Zgonea, pentru sesizarea legala a Camerei Parlamentului din care faceau parte cei doi deputati cu solicitarile DNA.

Insa aceleasi documente arata ca la doar 4 minute de la trimiterea de catre procuror sefului sau a cererilor de arestare, Marius Iacob, procurorul sef adjunct al DNA de atunci, redirectioneaza tot pe mail cele doua documente. Astfel, la ora 15.00, Marius Iacob trimite cererile de arestare pentru deputatii Ioan Oltean (PDL/PNL) si Catalin Teodorescu (PDL/PNL) catre Nistor Calin, actualul sef al DNA, pe atunci, procuror sef adjunct al DNA, coordonator al Sectiei a II-a a DNA si ataseaza redirectionarii documentelor in sistemul intern DNA si adresa de mail a actualului director adjunct al SRI, generalul de brigada, Adrian Ciocirlan, pe atunci, sef al Directiei Generale Apararea Constitutiei a SRI, respectiv comandant al UM 0127 a SRI. Neavand adresa de mail pe @pna.ro, ci doar pe @sri.ro, adresa de email a lui Adrian Ciocirlan a ramas distincta in sistemul intern al DNA.

Asa se face ca, tot pe 27 noiembrie 2015, la ora 15.00, cererile de arestare a celor doi deputati, cu referatele aferente de incuviintare a arestarii preventive, fusesera deja comunicate, raportate si ajungeau pe emailul si pe masa actualului director adjunct al SRI, Adrian Ciocirlan, de catre procurorul sef adjunct DNA, Marius Iacob, cu stiinta celuilalt procuror sef adjunct, Nistor Calin, fara niciun fel de baza si nici obligatie legala”.

* Cititi aici integral dezvaluirea Sorinei Matei

Comentarii

# Cecilia date 4 June 2019 14:57 +17

Păi asta ESTE JUSTIȚIA INDEPENDENTĂ FAȚĂ DE LEGE(adică o justiție total în afara legii şi mai presus de constituție) susținută de Klaus şi votată ìnconştient de vitele cu 2 picioare. Adică pe înțelesul idioților acea falsă justiție IDEALĂ de care ne "grohăieşte" Megapenalul cu 47 de dosare :o

# un mizantrop date 4 June 2019 15:22 +5

Perfect. Am inteles ca justitia e doar un camp tactic al SRI, la fel cum am inteles de la Coldea ca SRI e un facator de siguranta national, un factotum protectiv cu cetatenii romani si protector cu cei straini si interesele lor. Am mai inteles ca magistratii sunt aromdati serviciilor si slugoi la presedinte, avem dovezi clare ca toata justitia e doar o mascarada unde vei plati cu ani grei de puscarie, fie si numai ca te-ai nimerit in calea lor. Toti stim asta, mai putin gloata dezgopatilor avizi de executii publice ..In tara asta o gloata decerebrata a votat lipsa de indurare pentru primitorul de ciocolata si indiferenta totala pentru criminali, violatori de copii... pentru ca justitia e oarba si surda si idioata.Ce n-am inteles e de ce platim nistre colaboratori civili ai securitatii cu sume imense si ii numim magistrati

# Sile date 4 June 2019 16:16 +10

Mai contează? Cu justitia asta total"independenta" dragnes e in pucarie, iar ciocarlan la butoane. Codlea e profesor, kovesi mare personalitate, băsău europarlamentar, buldogul idem, iar werner e megaboss. Frumoasa tara, nu-i asa?

# Pintea date 4 June 2019 23:13 +1

De ce sa nu le fi trimis? Doar aveau protocol... si, au fost arestati? Ioan Oltean, un enervant si un tupeist, a fost arestat? Nu! Patrona o mafie imobiliara! De-asta au fost trimise imediat la SRI, ca sa fie scapati, sa se gaseasca magistratii potriviti pt a se opune arestarii. Noul sef de mai sus nu e cu nimic diferit de predecesor, doar ca e mai tanar! Nu l-a luat nimeni in colimator! Johannis nu numea in functie un imaculat! Dar cum la noi NATO a devenit ceva suprem, nimeni nu il purecă pe ăsta!

# Charlie date 5 June 2019 12:39 0

O informatie formidabila care certifica faptul ca in Securitatea interna nu s-a schimbat nimic dupa rotirea cadrelor, ofiterii Maior, sub acoperire, adica ILEGAL, si Coldea, activ!!! Cu aceasta ocazie ii identificam pe analistii vanduti Securitatii care sustin zglobiu de la numirea tandemului Hellweg-Ciocarlan in locul tandemului Maior-Coldea, drept o restructurare din temelii a institutiei staliniste criminale!!! Ma refer spcial la Ben el mossad Chiriakovici si Pielicica Psoriazis...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva