27 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BULANCEA A INCURCAT INSTANTELE – Judecatorii Selaru, Enescu si Epure de la Inalta Curte au trimis dosarul facut de procurorul DNA Marius Bulancea impotriva Elenei Udrea la Curtea de Apel Bucuresti. Dosarul s-a plimbat intre ICCJ si CAB, dupa ce ambele instante au invocat ca nu sunt competente sa judece cauza. Culmea coincidentei, cauza a ajuns initial la aceeasi judecatoare care a condamnat-o pe Udrea in „Gala Bute”. Nu e prima data cand Bulancea a gresit instanta (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

1 August 2017 15:44
Vizualizari: 4501

Foarte profesinisti sunt marii procurori ai Laurei Kovesi de la DNA. Atat de profesionisti incat nu sunt capabili sa trimita un dosar la instanta competenta. Dovada sta ceea ce s-a intamplat in ultimul dosar construit de parchetul anticoruptie impotriva favoritei lui Traian Basescu, Elena Udrea. Procurorul Marius Bulancea (foto), fost consilier al sefei DNA si unul dintre favoritii Laurei Kovesi, a trimis dosarul Elenei Udrea privind finantarea campaniei electorale din 2009 la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in loc sa il trimita la Curtea de Apel Bucuresti.

Acest lucru a fost stabilit, marti 1 august 2017, de Inalta Curte de Casatie si Justitie. Mai exact, de judecatorii Horia Valentin Selaru, Dan Andrei Enescu si Constantin Epure care au stabilit ca instanta competenta sa solutioneze aceasta cauza este Curtea de Apel Bucuresti. Va dati seama ce mare a fost incarcatura, daca pana si Horia Valentin Selaru, fost consilier al Laurei Kovesi, nu a putut da o alta solutie.


Iata minuta ICCJ:

Respinge, ca nefondata, sesizarea formulata de judecatorul de camera preliminara din cadrul Curtii de Apel Bucuresti avand ca obiect constatarea intreruperii cursului justitiei. Trimite cauza privind pe inculpatii Udrea Elena Gabriela, Nastasia Gheorghe, Tarhon Victor, Wagner Ioan Silviu, Basescu Ioana si Andronic Dan Catalin, spre competenta solutionare, judecatorului de camera preliminara din cadrul Curtii de Apel Bucuresti. Cheltuielile judiciare raman in sarcina statului. Onorariile partiale cuvenite aparatorilor desemnati din oficiu, in suma de cate 35 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva”.

Cascadorii rasului

Decizia ICCJ vine dupa ce judecatoarea Antoaneta Nedelcu de la Curtea de Apel Bucuresti, in 19 iulie 2017, a ridicat din oficiu exceptia de necompetenta materiala in dosarul Elenei Udrea, a constatat necopetenta materiala, intreruperea cursului justitiei si a dispus sesizarea instantei supreme. Iata insa ca sesizarea judecatoarei Nedelcu a fost respinsa de Inalta Curte, astfel incat Elena Udrea va fi judecata de Curtea de Apel Bucuresti.

Oricum, ceea ce s-a intamplat in aceasta speta este de cascadorii rasului. Asta intrucat dosarul Elenei Udrea s-a tot plimbat intre ICCJ si CAB. Concret, in 24 mai 2017, procurorul Marius Bulancea a trimis dosarul la Inalta Curte. Culmea coincidentei, cauza a ajuns la judecatoarea Florentina Dragomir, adica fix cea care a condamnat-o pe Udrea in dosarul „Gala Bute”. Aceasta a trimis insa dosarul la Curtea de Apel Bucuresti, stabilind ca ICCJ nu are competenta sa judece cauza. De la CAB, dosarul a fost trimis inapoi la ICCJ, de unde s-a intors in final la CAB.

Pe de alta parte, asa cum am mai precizat, marea problema a acestui dosar ar fi alta. Si anume ca acuzatiile pentru care Elena Udrea si ceilalti inculpati au fost trimisi in judecata - mita, spalare de bani sau delapidare – nu ar fi de fapt infractiuni, asa cum sustine DNA, ci contraventii, dupa cum au explicat surse avizate pentru Lumeajustitiei.ro.

Bulancea e recidivist

In final, trebuie amintit ca nu e prima data cand DNA o comite intr-un asemenea mod si cand trimite un dosar la o instanta gresita. S-a mai intamplat in februarie 2015, tot intr-un dosar de-al Elenei Udrea. Mai precis in „Gala Bute”, cauza ce a fost instrumentata tot de procurorul Marius Bulancea, alaturi de procuroarea Ana Dana. In 2 februarie 2015, DNA l-a retinut pe fostul presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, pentru care a cerut, in 3 februarie 2015, emiterea unui mandat de arestare preventiva pentru spalare de bani, evaziune fiscala si complicitate la evaziune fiscala. Tot arestul preventiv a fost cerut si pentru primarul din Lupeni, Cornel Resmerita, acuzat de abuz in servciu, in timp ce in cazul ex-consilierului Elenei Udrea, Stefan Lungu, retinut pentru trafic de influenta, si in cazul fostul secretar general al Ministerului Dezvoltarii din timpul mandatului Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, si el retinut pentru 24 de ore pentru luare de mita, DNA a solicitat arestul la domiciliu. Toti cei patru au fost dusi la Inalta Curte pentru emiterea mandatelor. Surpriza, sedinta de judecata nu a mai avut loc, dupa ce judecatoarea Maricela Cobzariu de la ICCJ a constatat lipsa competentei. Iar motivul pentru care judecatoarea a ajuns la aceasta decizie este unul extrem de simplu: Parlamentul nu avizase inceperea urmaririi penale fata de Elena Udrea si Ion Ariton, fostii ministri implicati in dosarul “Gala Bute”, cei care ar fi atras competenta Inaltei Curti in acea cauza. Practic, Udrea si Ariton nu aveau nicio calitate in dosar. Drept urmare, judecatoarea Maricela Cobzariu a trimis cererile de arestare din dosar catre Tribunalul Bucuresti.

Comentarii

# Se pare.. date 1 August 2017 16:13 0

..ca din moment ce ambele instante au declarat ca nu sunt competente si ptin interventia ICCJ s a stabilit care e competenta lucrurile nu s chiar asa banale..ca d aia exista si conflictul negativ de competenta nu?

# DODI date 1 August 2017 20:23 +1

Nu-i prima dată când BULĂ-N CEAi încurcă borcanele. De atâta lins la c.u.r.u.l luluței nici nu mai știe săracul de el că în România sunt mai multe instanțe. Și când te gândești că de la DNA dosarele pleacă la judecătorii cu apostila luluței. Așa că te întrebi: cine e mai prost în DNA? Sluga sau stăpâna cătușelor. Eu cred că nu-i nici o diferență.

# escu date 2 August 2017 08:48 0

Nu fiți copii, este un scop în toată șmecheria. Trecerea termenului și intrarea faptelor în prescriere.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.04.2024 – Sute de posturi de procurori, scoase la concurs

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva