8 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

JUDECATORI CU DEDICATIE – Avocatul Gheorghe Piperea face o dezvaluire terifianta despre manevrarea dosarelor pe culoar: „Prin 'grija' sefilor administrativi ai instantelor, dosarele 'sensibile', mai ales cele privind inghetarea cursului la creditele in valuta, au ajuns cat se poate de ne-aleatoriu la completurile bine indoctrinate de participantii la seminariile de la Sinaia si de avocatii din oficiu ai bancilor, sefimea BNR”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

19 December 2018 17:17
Vizualizari: 8607

Chiar daca procesele penale tind sa acapareze primele titluri ale presei, prin caracterul lor spectaculos, cele mai multe dintre spetele aflate pe rolurile instantelor romanesti sunt unele civile si comerciale. De nenumarate ori, si acestea au in miezul lor mari drame umane, constand spre exemplu in ruinarea unor oameni simpli care ajung sa piarda procese impotriva unor banci sau chiar sa se sinucida.


Ei bine, Decizia CCR nr. 685/2018 privind obligativitatea tragerii la sorti a Completurilor de 5 judecatori - care a stabilit ca toate completurile, nu doar cele de 5 trebuie alese aleatoriu, nu prin desemnare directa - este valabila si pentru domeniul penal, si pentru domeniul civil. Anume pe acest din urma aspect insista reputatul avocat Gheorghe Piperea (foto), din Baroul Bucuresti, care atrage atentia ca pana acum, din cauza ca respectivele completuri au fost puse cu mana ani de-a randul, justitiabilii nu au avut parte de procese corecte.

Insa Piperea nu face doar atat. Referindu-se la procesele impotriva bancilor, avocatul dezvaluie modalitatea concreta prin care au fost masluite dosare si date hotarari cu dedicatie. Mai exact, Piperea relateaza cum dosare sensibile au ajuns la anumite completuri prin intermediul unor acte administrative ale sefilor de instante, completuri din care facea parte judecatori indoctrinati la semniarii organizate de institutii cu interes in respectivele procese care se solutionau.

Iata mesajul pe care Gheorghe Piperea l-a postat pe Facebook marti, 18 decembrie 2018:

Noi, in civil, mai ales in dosarele privind inghetarea cursului la creditele in valuta, nu am avut parte de asa ceva. Prin 'grija' sefilor administrativi ai instantelor, dosarele 'sensibile' au ajuns cat se poate de ne-aleatoriu la completurile bine indoctrinate de participantii la seminariile de la Sinaia si de avocatii din oficiu ai bancilor (sefimea BNR), completuri care nu au furnizat nicio surpriza in privinta aplicarii talibanice a 'principiului' nominalismului.

Sper sa nu avem parte de acelasi tratament si la ICCJ.

Poate o sa va intrebati de ce nu am pus aceasta problema in mod oficial, inca la data aparitiei problemei.

Pai, nu numai ca am pus problema, dar am si atacat in repetate randuri modul ilegal si partinitor de compunere a completurilor (inclusiv sub raportul 'chimiei' completurilor, adica al modului in care se intelegeau intre ei, din priviri, judecatori si al modului in care judecasera in trecut astfel de cauze). Am facut reclamatii administrative la sefii administrativi ai instantelor si la CSM. Am facut recuzari. Nimic nu a contat. Totul era stiut dinainte.

Din acest punct de vedere, al asa-zisei impartialitati si independente a instantelor, data de repartizarea 'aleatorie' a cauzelor, sistemul judiciar romanesc este profund defect.

Din nenorocire, de repararea sa au ramas sa se ocupe niste impostori si niste uzurpatori, care nu au nici cea mai mica urma de credibilitate. Motiv pentru care mesajul 'Luati labele de pe justitie!' tine mai abitir decat strigatul de injustitie si nedreptate acut resimtite de noi, simpli particulari.


Comentarii

# Asa e - Bancherii 1 date 19 December 2018 17:34 +14

Dosarul Bancherii 1...pare a putzi de la o postā...culoar la judecatoare ??? ...care s-a abtinut pana n-a mai putut. Cum a fost delegata... tot dansa poate spune. Si apoi bucuria bucuriilor : autori uitati si firme uitate ca responsabile civilmente. Daca procurorul a gresit sau a omis obligatia de indreptare nu revine decat judecatorului.Tot ghiveciul e aici...Fiti  doar atenti la detalii  !!! 

# DODI date 19 December 2018 18:35 +7

Până când partidele politice nu vor realiza că fostul colonel de securitate isărescu face jocul băncilor străine, în detrimentul României și al românilor nu se va schimba mare lucru în politica bancară românească. Este cel puțin aberant ca atunci când economia merge tu să crești cursul valutar și ROBOR. De asemenea sunt cel puțin bizare (ca să fiu blând) aparițiile narcisitului isărescu de condamnare a măsurilor luate de guvernele românești în favoarea mediului economic și al populației. Să nu uităm pozițiile lui de cobe (neadeverite) ale inflației și ale deficitului. Amatorismul acestui securist este acoperit doar de susținerea securiștilor ascunși în toate partidele politice. Poate ar fi cazul să fie trecut el și matusalemicul CA securist al BNR direct la Muzeul Antipa sau Belu (la alegere!).

# Sintesti - Bragadiru - BRD date 19 December 2018 20:14 +7

Triunghiul Bermudelor . Stan face pe nebunu si toti din BRD care au facut infractiunile cu probe ( acte si operatiuni )... scapa. Aranjament de doi lei. Probele deci sunt egale cu zero. Halal Justitie.

# Justitia Mioapā ??? date 19 December 2018 21:35 +10

Furati frate cat vreti. Dati peste un judecator din culoar si nu-i pasa de niciun act material...adica de probe pe bune !!! Va puneti de acord cu sageata, face pe nebunu, fuge din tara ...si scapa turma. Adica pe toti infractorii din Bancherii 1... cei prinsi si cei "pierduti". Ce taaaaaaareeee ! ce tu bani fictivi, ce tu evaluari trucate ca in Afganistan, ce tu ipoteci false, ce tu bani furati in numele clientului in cash, ce tu insolvente trucate, ce tu falimente aranjate. Important e sa ai culoarul... nu i asa ??? si sa bagi combustibilul care trebuie.Cel mai penibil aranjament ! CEL PUTIN ASA SUSTIN PE LA COLTUTi GASCA DIBUITA DAR SI CEA "NEDIBUITA". Sa speram totusi ca judecatorul e cu capul pe umeri si cu mintea limpede. ????

# Pintea date 19 December 2018 20:04 +7

BNR si Isarescu sant complici la toate mizeriile. Pe Isarescu nu numai ca nu a indraznit nimeni sa il schimbe timp de 29 ani, dar nu a indraznit cineva sa il intrebe ceva. L-au lasat sa faca varza sistemul bancar, sa se plimbe pe la conferintele Bilderberg plin de ifose si sa toarne secretele tariil, l-au lasat sa duca aurul tarii in strainatate si sa ne scuipe plin de infatuare niste minciuni. Cand a fost prim-ministru nu era in stare sa spuna 2 fraze. Va dati seama ca mandatul sau este mai lung decat al lui Ceausescu?

# triangularii date 19 December 2018 21:36 +2

astia a lui Bilderberg ,a lui Rothschild,si de-alde Isarescu cel mai longeviv guvernator al BNR,ce nationalitate au de se sprijina consecvent in matrapazlacuri financiare?

# Monte Cristo - avocat - date 19 December 2018 23:09 +3

Sa vedeti ce se intampla in toata tara, mai ales in instantele clujene. Oameni nevinovati sunt purtati prin instante ani de zile la rand, pe niste dosare fabricate, fara probe, executii la comanda, etc. In Cluj este cea mai corupta instanta din tara, mai ca la Bucuresti. Teroarea incepe de la judecatorii, atat in civil,comercial si in penal, mai apoi continua la Curtea de Apel. Unii procurori (90%) in cardasie cu unii juzi, cu putin ajutor de la secu din avocatura, fabrica dosare pe banda rulanta. Oameni nevinovati sunt purtati prin instante ' hartuiti ani de zile, familii distruse, sanatatea etc.Pana cand mai toleram mizeriile? In legatura cu repartizarea ,,aleatorie'' doar naivii si prostii cred ca asta este aleatorie, se face totul la comanda. Dumnezeu sa dea , acum de Sfintele Sarbatori, ca tavalugul anului 2019 sa vina peste voi si sa traiti ce ati facut altora! Halleluiah!

# Cosmin date 20 December 2018 08:21 +2

Va Invit in Constanța !! Sa vedeți aici corupție !!! La șase dosare civile am avut parte doar de doua completuri de judecată, dosare ce vizau in esența același lucru. Deși am făcut plângeri, petiții ... nu a pasat nimănui ... Adevăratele nenorociri sunt in materie civilă, chiar nu se poate face nimic ??!! Au rămas oameni fără case, terenuri... degeaba este mediatizat doar penalul, acolo adevarul este la mijloc. Vorba aia fum fără foc nu iese ...

# Denis date 20 December 2018 08:22 +1

Cum se poate stabilii daca un complet a fost desemnat sau distribuit aleatoriu ?

# M.C. date 20 December 2018 08:53 +2

Haideti sa-i dam drumul cu dezvaluirile,aici Pe luju.Bucuresti, Cluj, Constanta. Cine mai cunoaste detalii si spete din Alte orase?Oradea? Sibiu? Brasov? E bine totusi ca sa inceput si La Cluj-cea mai corupta instanta din tara.vor cadea capete La anul!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2022 – Judecatori noi la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva