Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

MANEVRA A ESUAT – ICCJ nu a mai avut incotro si a trebuit sa dispuna eliberarea Elenei Udrea. Judecatoarele Francisca Vasile, Silvia Cerbu, Ioana Bogdan, Anca Alexandrescu si Hermina Iancu au suspendat executarea pedepsei de 6 ani inchisoare la care Udrea a fost condamnata de un complet nelegal. In pofida eliberarilor in cascada, Udrea fusese amanata nejustificat pentru 28 ianuarie 2019, pe motiv de lipsa a dosarului “Gala Bute”, sechestrat de DNA

Joi, 20 decembrie 2018 17:42 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Continua deciziile de suspendare a pedepselor cu inchisoarea dispuse nelegal de Completele de 5 judecatori de la Inalta Curte. Dupa Dan Sova, Constantin Nita, Rudel Obreja si Alina Bica, a venit randul Elenei Udrea (foto) sa primeasca o asemenea decizie. Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus joi, 20 decembrie 2018, suspendarea executarii pedepsei de 6 ani inchisoare la care Elena Udrea fusese condamnata nelegal de instanta suprema, in luna iunie a acestuia an, de catre un Complet de 5 judecatori alcatuit pe langa lege, asa cum CCR a statuat.


Hotararea ICCJ de suspendare a executarii pedepsei a fost luata de Completul C3 Penal format din judecatoarele Francisca Vasile, Silvia Cerbu, Ioana Bogdan, Anca Alexandrescu si Hermina Iancu. Acestea au admis in principiu contestatia in anulare a Elenei Udrea, au dispus punerea ei in libertate de indata, urmand ca anul viitor sa inceapa judecarea pe fond a contestatiei in anulare si ulterior rejudecarea apelului. Hotararea ICCJ va fi trimisa de urgenta in Costa Rica pentru punerea in libertate a Elenei Udrea, care se afla in detentie in vederea extradarii.

Parteneriat ICCJ-DNA pentru Udrea

Interesant este ca initial Inalta Curte luase o hotarare ciudata in cazul Elenei Udrea. Mai precis, miercuri seara, 18 decembrie 2018, cele cinci judecatoare au dispus amanarea discutarii cererii favoritei lui Basescu pentru 28 ianuarie 2018, pe motiv ca nu exista dosarul Gala Bute. Amanarea era insa una total nejustificata, in conditiile in care celelalte cauze in care executarea pedepselor a fost suspendata decizia fusese data fara a exista dosarul de fond. De altfel, fondul cauzei nu are nicio legatura cu admiterea in principiu a contestatiei in anulare si cu punerea de indata in libertate a Elenei Udrea, intrucat actiunea privea strict compunerea nelegala a completului.

Pe de alta parte, modul in care s-a incercat amanarea discutarii eliberarii favoritei lui Basescu devoaleaza o colaborare excelenta intre ICCJ si DNA. Astfel, aparatorul Elenei Udrea, avocatul Veronel Radulescu, a explicat ca DNA a cerut de la Inalta Curte dosarul de fond “Gala Bute” in 3 decembrie 2018, instanta suprema conformandu-se rapid si trimitand cauza la parchetul anticoruptie a doua zi. Inalta Curte a cerut restituirea dosarului abia in 18 decembrie 2018, deci cu o zi inainte de judecarea contestatiei in anulare, insa DNA nu a inteles sa raspunda solicitarii instantei supreme.

Iata declaratia avocatului Veronel Radulescu:

“Sunt doua aspecte care mi se par mie extrem de importante. Pe de o parte, faptul ca DNA a solicitat dosarul de fond al cauzei in data de 3 decembrie si Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu celeritate, a inaintat dosarul pe 4 decembrie, iar pe 18 decembrie, Inalta Curte a solicitat sa-i fie restituit dosarul pentru a fi judecate cauzele aflate pe rolul din 19 decembrie. DNA-ul nu a inteles sa se supuna dispozitiilor instantei si chiar procurorul a fost cel care a cerut amânarea cazului pentru lipsa dosarului. Mie mi se pare ca acest aspect este unul foarte grav, faptul ca nu a fost pus la dispozitie dosarul solicitat este o veritabila fapta de obstructionare a justitiei”.

Accesari:2924

Comentarii

# DODI date 20 decembrie 2018 17:58 +2

După această suspendare putem și noi ”suspenda” două concluzii: 1. dosarele adveersarilor politici au fost făcute pentru a fi executați (conform odinului) indiferentă fiind subțirimea evetualelor probe din dosarele DNA, 2. pentru pupincuriștii lui hăhăilă dosarele erau făcute doar pentru a astupa gura lumii, dar având evidente vicii de procedură pentru a... cădea în instanțe. Vezi cazurile membrilor PDL și, mai nou, a metresei bețivanului național.

# milica date 20 decembrie 2018 19:17 +3

va multumim ca existati. cu greu gasesti o comunitate online impreuna cu care sa imparti bucuria ca nu mai face Udrea puscarie. Hai si cu restul nevinovatilor.

# Mihail date 21 decembrie 2018 18:48 -1

Muierea asta a furat, a furat, a furat, a furat, a furat, a furat …………… Locul ei este in puscarie indifferent ca in Costa Rica sau in Romania sau in alta parte. Restul nevinovatilor, daca sunt nevinovati, nu au ce cauta in puscarie.

# Mircea date 21 decembrie 2018 01:18 +1

Bine că au admis doar la vip-uri! Restul solicitanților au fost sabotați, amânați nejustificat pentru finalul lui ianuarie! Asta daca mai sunt in termen pentru contestații în anulare! Restul... Sperăm că domnul Toader și doamna Dancila vor dormi liniștiti de sărbători după ce sute de oameni zac prin pușcării batjocoriți de procurori pe protocoale și condamnați fără probe de judecatori care încălcau legea în complete nelegal constituite! De vorbe e lumea sătulă iar fapte nu s-au văzut decât pentru 2-3 gen Udrea și alții! Se tot discuta despre abuzuri dar nimeni nu face nimic concret pentru oamenii care nu mai au bani gârlă pentru avocați și judecăți! Ce a făcut ICCJ în ultimele zile, eliberând numai vedete tv, sună a troc mizerabil! Rușine! Vă vede Dumnezeu!

# Ce cauta dosarul ICCJ- la DNA ? date 21 decembrie 2018 09:46 +2

Oare -Ce cauta dosarul ICCJ- la DNA ? In ce temei legal a fost scos dosarul de fond a ICCJ - si trimis la DNA ? Oare ca sa poata DNA sa sustraga probe , sa "aranjeze" dosarul ? "faptul ca DNA a solicitat dosarul de fond al cauzei in data de 3 decembrie si Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu celeritate, a inaintat dosarul pe 4 decembrie "

# Auzi Base , ti-a iesit tarfa din beci ?! date 21 decembrie 2018 15:50 +1

Ar trbui sa intri tu magarule in puscarie pe viata , dupe cum ai "modernizat" Statul ; adica l-ai impanzit cu servicii secrete (in sensul ca sa nu stie nimeni cati paraziti platim) :eek:

# Chiar :- Ce cauta dosarul de fond a ICCJ- la DNA ? date 22 decembrie 2018 09:49 +1

CHIAR -Ce cauta dosarul de fond a ICCJ- la DNA ? In ce temei legal a fost scos dosarul de fond a ICCJ - si trimis la DNA ? Oare ca sa poata DNA sa sustraga probe , sa "aranjeze" dosarul ?

# Adina date 22 decembrie 2018 23:03 +1

E uluitor cata mita iau astia de la CSJ! Vaz zece judecători inalti si puritani s-au citat intre ei, hai la serviciu miercuri la miezul curcilor pentru furaciosii Udrea, Bica, de bani, acte si baze de date gen Nita sau de Fata Morgana alergând pe autostrăzile vizibile in contul lui Sova, Ponta si a lor. Rachetaj in miez de noapte! Plânge mitropolia Udrea si lingourile dosite de mita scuipa la Toderica fără frică. De o sapt trag de clopotele sutienelor lui Udrea si Bica, Salvare!, poate le pica... bănuiesc ca nu gratuit. Slava SRI, cu camere Big in funcfie completa, când alergi in preajma de comemorare morti la Revolutie prin Bucuresti. Nu v-ati împiedicat de ata diavoleasca a lotoului la destinul vostru? Ca era noapte, trebuia sa fi văzut întunericul mintii voastre. Ba, nu le furati dosarele cu lipsa de citare, inculpati imbracati de eliberare înainte de pronuntare, ca mai e atacul la alt complet. Stiti cazul completului din cont in anulare la Patronul Craiovei... Destinul va e linie

# Diana D date 24 decembrie 2018 16:56 -1

Nu se poate sa nu fiu invidioasa, pe acesta reprezentanta feminina a boxului, mai aratata si mai la moda decat Iulia Albu si care dobora Bastilia avand titlul de baronesse . Nu are inca loc intre cele 100 femei puternice ale anului 2018...

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 22.01.2019 – Veverita vizionara il consoleaza pe Lucica. Meet Antonia Pink

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER