Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

NULITATILE DNA – Tribunalul Arad a returnat la DNA dosarul in care 17 politisti de frontiera si un inspector antifrauda au fost defilati in catuse si trimisi in judecata pentru pretinse infractiuni de luare de mita si trafic de influenta. Instanta a decis ca procurorii lui Kovesi au folosit nelegal investigatori sub acoperire, a constatat nulitatea actelor de urmarire penala, nelegalitatea ordonantei de punere in miscare a actiunii penale si neregularitatea rechizitoriului (Minuta)

Miercuri, 19 aprilie 2017 18:20 | Scris de Gilda POPA | pdf | print | email

Tribunalul Arad a demontat inca un dosar facut pe genunchi de procurorii DNA condusi de doctorita Laura Codruta Kovesi (foto). Instanta a constatat nelegalitatea si, in consecinta, nulitatea ordonantelor prin care anchetatorii DNA au autorizat folosirea mai multor investigatori sub acoperire si a unui colaborator cu identitate reala in dosarul in care procurorii DNA au dispus, la 7 martie 2017, trimiterea in judecata in stare de arest preventiv a comisarului Florin Avram de la Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea, pentru luare de mita si trafic de influenta. In acelasi dosar au fost trimisi in instanta 16 agenti de politie din cadrul aceluiasi inspectorat si un inspector antifrauda din cadrul Directiei Regionale Antifrauda Fiscala 5 Deva, acuzati de luare de mita.


Toti incuplatii din dosarul instrumentat de DNA au fost retinuti cate 24 de ore si defilati in catuse pe 19 ianuarie 2017, cand DNA a dispus punerea in miscare actiunii penale. Comisarul Florin Avram a fost singurul trimis in judecata in stare de arest, pentru ceilalti instanta dispunand control judiciar.

In conditiile in care, la 15 aprilie 2017, Tribunalul Arad a constatat nulitatea tuturor actelor de urmarire penala efectuate in dosar, nelegalitatea ordonantei de punere in miscare a actiunii penale si neregularitatea actului de sesizare a instantei, retinerea si incatusarea inculpatilor poate fi, de asemenea, considerata ilegala. Instanta a decis returnarea dosarului la DNA, solicitand procurorului sa remedieze neregularitatile actului de sesizare si sa comunice daca mentine trimiterea in judecata a inculpatilor. Decizia nu este definitiva.

Iata minuta Tribunalului Arad:

"Solutia pe scurt: In baza art. 345 alin. 1 Cod procedura penala, cu aplicarea art. 282 Cod procedura penala, cu referire la art 148 alin. 7 Cod procedura penala si art. 150 alin. 7 Cod procedura penala constata nelegalitatea unor dispozitii si pe cale de consecinta, nulitatea urmatoarelor acte emise de procuror:

-Ordonantele din 26.08.2016 si 01.11.2016 prin care a fost autorizata folosirea numitului Stoia Ioan Daniel, in calitate de colaborator cu identitate reala,

-Ordonanta din 26.09.2016 prin care a fost autorizata folosirea numitilor Lupsa Paul, Ionescu Mihai, Cretu Marius, Rusu Matei si Chise Florin, in calitate de investigatori sub acoperire.

-Ordonantele din 01.11.2016 prin care a fost autorizata folosirea numitilor Lupsa Paul, Ionescu Mihai, Cretu Marius, Rusu Matei, Chise Florin, Jecan Vlad si Stanescu Bogdan, in calitate de investigatori sub acoperire.

Pe cale de consecinta, constata nulitatea tuturor actelor de urmarire penala efectuate in baza Ordonantelor a caror nulitate a fost constatata. In baza art. 345 alin. 1 Cod procedura penala, cu referire la art 8 cod penal si art. 173,174 din Legea 302/2004, constata nulitatea actelor de urmarire penala efectuate de de investigatorii sub acoperire in PTF Varsand, in legatura cu inculpatii Todoran Marcel Grigore, Pacurar Sorin, Ardelean Teodor, Bodarlau Calin Liviu si Cicortas Claudiu Alexandru.

In baza art. 345 alin. 1 Cod procedura penala, cu referire la art. 9 cod penal si art. 309 si art. 16 alin. 1 lit. e Cod procedura penala, constata nelegalitatea Ordonantei de punere in miscare a actiunii penale. in baza art. 345 alin. 1 Cod procedura penala, cu referire la art. 327 lit. a si 328 alin. 1 Cod procedura penala, constata neregularitatea actului de sesizare al instantei. Respinge celelalte exceptii si cereri formulate de inculpati. Transmite incheierea motivata Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Timisoara pentru ca, in conformitate cu dispozitiile art. 345 alin. 3 C.pr.pen., in termen de 5 zile de la comunicare, procurorul sa remedieze neregularitatile actului de sesizare si sa comunice daca mentine trimiterea in judecata a inculpatilor. Fixeaza termen pentru verificarea legalitatii sesizarii instantei pentru data de 19.04.2017 Cu drept de contestatie odata cu incheierea pronuntata conform art. 346 Cod procedura penala”.

Iata comunicatul privind trimiterea in judecata transmis de DNA:

”In cauza mediatizata prin comunicatul nr. 40/VIII/3 din 19 ianuarie 2017, procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata a 18 inculpati, dupa cum urmeaza:

in stare de arest preventiv, a inculpatului

AVRAM FLORIN, la data faptelor comisar de politie, in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea - Sectorul Politiei de Frontiera Varsand, judetul Arad, cu privire la savarsirea infractiunilor de:

- luare de mita in forma continuata,

- trafic de influenta in forma continuata,

sub control judiciar a inculpatilor:

SELAGEA CIPRIAN - CALIN, ANCUTA CATALIN - CORNELIU, DUDAS MARCEL, MARGINEAN OVIDIU, PACURAR SORIN - ROMULUS, TODORAN MARCEL - GRIGORE, ARDELEAN TEODOR, BODARLAU CALIN - LIVIU, GUDIU GABRIEL, CICORTAS CLAUDIU - ALEXANDRU, GALBEN GHEORGHE - DANIEL si NEDELCU STEFAN - EUGEN, la data faptelor agenti de politie in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita,

POENARU COSTEL, PRISTOLEANU ION-MARINEL, PALADIE BOGDAN-LAZAR si TEODOR NICOLAE-GABRIEL, la data faptelor agenti in cadrul Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea, cu privire la savarsirea a cate doua infractiuni de luare de mita,

si in stare de libertate a inculpatului CHIRA EMIL-NICU, la data faptei inspector antifrauda din cadrul Directiei Regionale Antifrauda Fiscala 5 Deva, cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada 17 august – 6 decembrie 2016, inculpatul Avram Florin, comisar de politie in cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea - Sectorul Politiei de Frontiera Varsand, judetul Arad, a pretins si primit de la doua persoane (oameni de afaceri) sume cuprinse intre 150 euro si 41.000 euro si alte bunuri, pentru a permite introducerea in Romania a unor produse care nu aveau documente justificative.

In unele situatii, inculpatul a pretins foloasele respective pentru influentarea politistilor de frontiera si a vamesilor de la granita cu Serbia si Ungaria, astfel incat acestia sa permita intrarea, in Romania, a unor T.I.R. - uri cu tigari de contrabanda si cu anvelope uzate.

In acelasi context si in acelasi scop, in perioada 29 august – 12 decembrie 2016, ceilalti 17 inculpati au pretins si primit de la aceleasi persoane, in legatura indeplinirea sau neindeplinirea atributiilor de serviciu, mai multe sume de bani, in totale peste 800 euro.

In cauza a fost dispusa poprirea prin indisponibilizare de la tertul poprit, Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera Oradea respectiv A.N.A.F. Directia Regionala Antifrauda 5 DEVA, la dispozitia organelor judiciare, a unor sume de bani, pe numele inculpatilor Ancuta Catalin Corneliu, Dudas Marcel, Gudiu Gabriel, Galben Gheorghe Daniel, Bodarlau Calin Liviu, Pristoleanu Ion Marinel si Chira Emil Nicu.

In cauza s-a mai dispus instituirea sechestrului asupra mai multor sume de bani, apartinand inculpatilor Poenaru Costel, Cicortas Claudiu Alexandru, Pacurar Sorin Romulus, Teodor Nicolae Gabriel, Selagea Ciprian Calin si Marginean Ovidiu, respectivele sume fiind consemnate la unitati bancare, pe numele acestora.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad, cu propunere de a se mentine masurile preventive si asiguratorii dispuse in cauza”.

Accesari:7974

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 19 aprilie 2017 18:27 +14

a devenit business as usual..............DRAGNEAAAAA!!!!!!!!!!!!unde/i legea raspunderii magistratilor!!!!!!!!!!!!dragnea ai venit cu prosteala cu legea pe gospodarie,aclamata de prostii de prin televiziuni dar cui legea raspunderii minjitilor statului nu puteai sa iesi pe piata!!!!!!!!!!!!!

# Iulian date 20 aprilie 2017 11:18 +2

Dragnea e ..predat! Ceea ce face (mai bine zis, ce nu face) se numeste joc de glezne cu pretentii de joc pe scena. L-am suspectat de inteligenta, dar amanarile, ezitarile, inconsecventa le defineste adevaratul rol si loc. Asa cum spune Dodi, spera in curatenia din cazierul sau, dar ca si ceilalti urlatori de pe la tv, va fi mancat chiar de monstrul pe care il ocroteste: justitia injusta. E o chestiune de timp. Desigur, dupa aceea o sa urmeze tipetele pe la tv precum Udrea, Bica si altii, prin care o sa vrea sa spuna ca ce persecutat a fost el. Va fi prea tarziu, mult prea tarziu pentru el si, din pacate, pentru aceasta tara! Se indreata rapid si sigur catre epuizarea sansei pe care i-a dato votul din decembrie 2016.

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 20 aprilie 2017 12:28 0

PTR IULIAN// subscriu la tot ce ai scris!!!!!!dragnea este NOUL ANTONESCU !!!!!!!CU SOARTA LUI ANTONESCU(daca vreti si a maresalului

# TITULESCU date 19 aprilie 2017 19:25 0

CE CAMPANIE CIUDATA NUMAI IMPOTRIVA DNA ? VEDETI CA JUDECATORII NU SUNT DIFERITI DE DNA ,CELE CATEVA ACHITARI NU INSEAMNA NIMIC,JUSTITIA DISTRUGE ,ACESTI JUDECATORI AI ROMANIEI TREBUIE DATI AFARA SI INLOCUITI CU ALTII DE LA UN CAPAT LA ALTUL AL TARII. NU mai sustineti acesti judecatori ,FACETI UN RAU IMENS ROMANIEI ,ELITELE ROMANIEI AU FOST TRIMISE IN PUSCARIE SI LA MOARTE DE OAMENI CU profesia de judecator BIBILIA DESCONSIDERA JUDECATORII ,NU-I MAI LAUDATI ,NU E CAZUL .ROMANIA E LA ACEST NIVEL DE TARA COMPARATA IN EXEMPLE CU ZIMBABWE si datorita justitiei PE CARE O ARE SI O PLATESTE SI DATORITA PRESEI CARE SUSTINE deformat si neadevarat ca doar O PARTE MICA SI MICUTA DINTRE JUDECATORI SUNT RAI SI RESTUL SUNT MINUNATI. ACEASTA PRESA E PARTE DIN ACEST MACEL AL ROMANIEI FACUT CU ACEASTA JUSTITIE A MORTII SI A ASASINATULUI SOCIAL .MEDIOCRITATILE SCOLII DE DREPT ca sa nu zic rasurile NU POT SA FIE MAGISTRATI SI o tara care face din MEDIOCRII magistrati DUCE O POLITICA DE EXTERMINARE .

# DODI date 19 aprilie 2017 19:37 +1

Dragnea tot sperând că actuala justiție îi va face curățenie în cazierul judiciar, amână sine die legea răspunderii magistraților, iar fărădelegile acestora cresc în progresie geometrică. În aceeași proporție în care crește și nesimțirea lor. Singurul care ține pasul cu aceștia, prin gafele, lipsa de bun simț, de patriotism și respect față de Constituția țării este gunoiul prezidențial, botezat corect de părinții săi johANUS și transformat de nevastă în ciolanus.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va cuprinde revolta cand vedeti magistrati care ies in strada impotriva legilor justitiei si a modificarii Codurilor?

    • VOTEAZA

Vorba de fumoar – 22.05.2018 – Interventii la PICCJ pentru salvarea lui Lucica

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER