Indaco.ro

Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

UDREA VA SALUTA CU DRAG – Elena Udrea a dobandit statutul de refugiat politic in Costa Rica: "Motivatia pe care am oferit-o in fata autoritatilor din Costa Rica sunt abuzurile din Romania... O grupare care foloseste justitia pentru a-si elimina adversarii, oameni care au fost condamnati doar pentru ca au fost adversarii acestui sistem". Tudor Breazu: "Pe unul din biletele trimise de Ana Maria Topoliceanu era scris 'au nevoie de noi sa spunem lucruri despre Elena Udrea'"

Vineri, 13 aprilie 2018 14:55 | Scris de Elena DUMITRACHE | pdf | print | email

Completul de 5 al Inaltei Curti de Casatie si Justitie format din judecatorii Mirela Sorina Popescu, Constantin Epure, Simona Daniela Encean, Ionut Matei si Simona Elena Cirnaru a judecat vineri, 13 aprilie 2018, un nou termen in dosarul nr. 2303/1/2017, cunoscut ca "Gala Bute", in care Elena Udrea, Rudel Obreja, Tudor Breazu, Stefan Lungu, Ana Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia si altii au fost trimisi in judecata de procurorii DNA Marius Bulancea si Ana Dana sub acuzatia savarsirii mai multor pretinse infractiuni de coruptie. Aflat la al optulea termen de judecata in apel, dosarul Gala Bute a luat o intorsatura neasteptata vineri, 13 aprilie 2018, dupa ce aparatorul Elenei Udrea, reputatul avocat Veronel Radulescu, a pus in vederea instantei documente care certifica faptul ca fostul ministru al Turismului a dobandit statutul de refugiat politic in Costa Rica. In acest sens, avocatul Veronel Radulescu a informat instanta cu privire la dorinta Elenei Udrea de a fi audiata in dosar, la ultimul cuvant, prin mijloace de comunicare la distanta, prin videoconferinta, sau prin procedura de comisie rogatorie.


In acest sens, avocatul Veronel Radulescu a depus la dosar o serie de documente care atesta calitatea de refugiat politic a Elenei Udrea, precum si un memoriu in care aceasta isi exprima vointa de a fi audiata prin videconferinta in cauza: "Din 1989 nu a mai fost o situatie in care un cetatean al Romaniei, membru UE si NATO , sa primeasca statutul de refugiat politic in alt stat". Conform Conventiei privind refugiatii politici, ea nu are dreptul sa fie returnata. Costa Rica a dezvoltat unul dintre cele mai bune programe de protectie in plan judiciar", a afirmat avocatul Radulescu in fata Completului de 5 al ICCJ, citat de Bizlawyer.ro.

Fata de aceasta chestiune, procurorul de sedinta al DNA, Cristina Apostol, a sustinut in fata Completului de 5 judecatori al ICCJ ca din documentele depuse de aparatorul fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, nu rezulta ca a dobandit statutul de refugiat.

Iata ce a sustinut procurorul de sedinta al DNA Cristina Apostol in fata judecatorilor ICCJ, potrivit Bizlawyer.ro:

"Nu rezulta de nicaieri din acel document ca i s-a dat statutul de refugiat. A fost prezentat un carnet provizoriu al solicitantului Elena Udrea, care atesta ca, in 22 februarie, ea a facut cerere de refugiat, iar in 21 martie a avut un interviu, perioada in care transmitea instantei ca este imposibilitatea de a se prezenta la proces. Documentele au titlu provizoriu si evidentiaza ca i se permite sederea si nicidecum ca are statut de refugiat. Luati act de natura tendentioasa de traducere a documentelor. Se vorbeste in actul respectiv de un carnet provizoriu".

Dupa deliberare, Inalta Curte a decis ca Elena Udrea nu poate fi audiata prin videoconferinta. Respingerea cererii lui Udrea este luata desi nu ar fi pentru prima data cand se apeleaza la o astfel de procedura, fiind de notorietate cazul fostului deputat Sebastian Ghita, care a fost audiat prin videoconferinta, de la Belgrad, in cadrul proceselor pe care le are in Romania.

Elena Udrea: "Am primit acest statut provizoriu pe 21 martie... Una din obligatii este de a nu parasi Costa Rica"

Intr-o interventie telefonica la Antena 3, in timpul emisiunii Esential prezentata de jurnalista Ana Maria Roman, Elena Udrea a precizat ca detine statutul de refugiat politic in Costa Rica, statutul fiind provizoriu si implicand si obligatii, precum aceea de a nu parasi Costa Rica: "

Magistratii sunt pe varianta „nu” orice este legat de Elena Udrea pentru ca culoarul este creat, ordinul este dat si au un singur scop finalizarea. Da, am acest statut, legislatia din Costa Rica prevede ca acest statut se da in doi pasi: la momentul solicitarii primesti un astfel de statut provizoriu pe un an de zile, urmand ca apoi sa il primesc definitiv. Am solicitat acest statut in luna februarie, am fost audiata in martie. Am primit acest statut provizoriu pe 21 martie. (...) Una din obligatii este de a nu parasi Costa Rica. Tara asta si-a asumat protectia in ceea ce ma priveste. Eu nu am vrut sa invoc acest statut, pentru ca aveam o multime de alte probe pe care le puteam administra in acest dosar (...) Motivatia pe care eu am oferit-o, am probat-o in fata autoritatilor din Costa Rica fiind abuzurile care se petrec in Romania, atat la modul general, o grupare care foloseste justitia pentru a-si elimina adversarii, am aratat cazuri concrete, oameni care au fost condamnati doar pentru ca au fost adversarii acestui sistem, am aratat cum judecatorii sunt numiti in functie la solicitarea generalilor SRI. Dar si cazul meu particular: de ce eu afirm ca in Romania imi sunt incalcate drepturile".

Marturisire bomba: Tudor Breazu dezvaluie cum au lucrat procurorii DNA

Totodata, la termenul din 13 aprilie 2018, Completul de 5 judecatori al ICCJ condus de judecatoarea Mirela Sorina Popescu a procedat si la audierea lui Tudor Breazu, unul dintre fostii colaboratori ai Elenei Udrea. In timpul depozitiei sale, Tudor Breazu, intrebat fiind de avocatul Radulescu daca declaratiile pe care le-au facut cu privire la Elena Udrea erau reale sau erau inventate cu scopul de a o compromite, acesta a relatat un episod extrem de interesant.

Este vorba despre niste biletele pe care acesta le-ar fi primit de la Ana Maria Topoliceanu, in care i se cerea sa spuna lucruri despre Elena Udrea.

Iata precizarea lui Tudor Breazu:

"Pe unul din biletele trimise de Ana Maria Topoliceanu era scris 'au nevoie de noi sa spunem lucruri despre Elena Udrea'."

Intrebarea este: Cine avea nevoie de Breazu si alte persoane cercetate in dosar sa "spuna lucruri"? Procurorii de caz? Adica vestitul procuror Marius Bulancea si la fel de vestita procuroare Ana Dana?

Amintim ca Elena Udrea (foto) a fost condamnata la fond in dosarul Gala Bute, in 28 martie 2017, judecatoarele Angela Dragne, Leontina Serban si Florentina Dragomir de la Inalta Curte de Casatie si Justitie aplicandu-i acesteia o pedeapsa de 6 ani inchisoare cu executare, pedeapsa fiind rezultatul contopirii pedepselor aplicate pentru luare de mita si abuz in serviciu. In afara de Elena Udrea, doar Rudel Obreja si Tudor Breazu au mai primit pedepse cu executare in dosarul Gala Bute. Mai exact, Obreja a fost condamnat la 5 ani inchisoare cu executare, iar Tudor Breazu la 3 ani inchisoare cu executare. In rest, toti ceilalti inculpati, care intamplator au facut declaratii impotriva Elenei Udrea, au primit pedepse cu suspendare.

Accesari:5248

Comentarii

# ELENA date 13 aprilie 2018 15:17 +7

Si de unde are ea bani sa traiasca acolo.  Nu cumva cu cea a furat pe vremea ei ? Face pe victima acuma !. 

# DODI date 13 aprilie 2018 15:34 +5

Chit că ne place sau nu de fost metresă a bețivului național nu așa se face justiție. Ori vii cu probe indubitabile ori te lași de meserie. Cu denunțuri după dictare semnate de condamnați sau doar amenințați cu detenția nu poți face justiție. Este adevărat că nici cu sfertodocți gen Slujirea sau Iuda SRI nu poți face justiție. Pe asta s-a bazat hăhăilă când a schimbat din temelii justiția tocmai ca să fure el și gașca lui, iar la o adică să se strecoare prin breșele instalate din timp în gardul justiției. Iar acum bețivul, în rarele sale clipe de trezie, călare pe tractor, rânjește de pe moșia fraudată de la Nana.

# liviu d. date 13 aprilie 2018 15:38 -6

Următorul cu bilet de Costa ica în mână e Daniel Dragomir.

# livia date 13 aprilie 2018 16:16 +3

Foarte bine a facut! Daca pot, toti acuzatii marca dna sa faca la fel. Pana cand justitia din colonie nu e justitie, ci arma politica, pana cand cucuveaua nu va disparea de la sefia dna si pana cand lucrurile nu vor intra in normal, sa plece toti, sa trambiteze peste mari si tari ce hal de tara a ajuns Romania.

# X date 13 aprilie 2018 16:30 +3

Intr-o postare mai veche am anticipat ca asa se va intampla: toti hotii milionari se vor da de ceasul mortii cerand azil politic in diferite tari acuzand regimul antiuman din Romania - regim pe care ei / ele l-au sustinut / creat.

# nacu date 13 aprilie 2018 16:49 0

Dincolo de proces, daca nu ai terminat scoala americana, ori britanica, din Buc, esti pa, puisor. Ori, poate e base prieten cu decanii ...

# Edelweiss - Olăcar de Costa Bica date 13 aprilie 2018 17:08 +9

PUPAT PIAȚA ENDEPENDENȚI! :roll: Semnat: Hellen Woodrea - azilant politic în Costa Bica. :roll: Zău că-mi place ce ȚĂPĂLĂU le-o tras Miss Woddrea la toți prostovanii, nătângii și maimuțoii din Systemul Rrumânesc de paradire, intimidare și represiune! Chiar că meritau DOBITOCII de coldea, kovesi & Co. o asemenea vă_müire, ca să le mai sară din căpățâni aburii puterii, amalgamați cu cei ai înfumurării „pă persoană fizică”. Bravas, Miss Woodrea! Să ne trimeți și noo o carte poștală cu tine pe plajă, în șezlong, cu ochelari de soare, bând Margarita cu umbreluță origami, răstimp în care vro doi negri musculoși și overgifted îți fac umbră și vânt cu frunza de palmier, ca să nu te încingă Soarele și să nu te înțepe musca TzeTZe, cea aducătoare a bolii somnului rațiunii care naște monștri aidoma prostovanilor din Rroemenica.

# biet roman saracu date 13 aprilie 2018 17:33 +1

situatia e creata si prezinta umflaturi , ca sa ramanem in con-tect.Nu am agreeat-o sinu o agreez pe epogoana E-vitei Pe Peron(-ul garii).Dar are cumva dreptate in domeniul eide "expertiza": sa fii folosita (ca sa furi TOATA Romania) si apoi abandonata? Pestele Globalist nu doar sa iti ia comisiuniul promis, dar sa vrea si sa te in funde?///2.la na, na , cel mai bogat pamat al tarii cred ca ajuns nu la o pesoana fi(z)ica anume, ci la un grup de interese, bine informat, intotdeauna amator si bun exploatator de pamant fertil (desi uneori, pt valoare istorica, s-a ambitionat si pt unul mai desertic).

# biet roman saracu' date 13 aprilie 2018 17:42 0

Asa ca mai bine, in Coasta Bogata, bruneta vopsita blond poate deschide o afacere in tur ism.O locatie ceva.Cu banii nostri (ca daca ii recupera DMA-ul ajungeau tot la aparatura de ascultare...asa poate ajung la filmare).Mai ales daca e escort-ata de buni sfatui-tutori sau daca isi aminteste de inceputuri.Si de activitatile recente, cu informatii si folosirea acestora. Poate acum face o...combinatie intre turismul de placere si 'inteligece".Faptul ca a scapat cu fata cu rată s-ar putea sa o recomande.Dl Imre Astalosz , chiar daca n-a format o "randunica" mica, o pasaruica mai bine facuta tot a reusit.

# Ovesea Nicolai date 13 aprilie 2018 18:31 +2

timp in care persoanele cu handicap grav au 450 lei indemnizatie in RO,pe Boc nu-l intraba nimeni de ce a taiat indemnizatiile si salariile???

# biet rom,an saracu' date 14 aprilie 2018 11:37 +1

Cum dece? ca sa mai "scoat din sistem" sclavii neproductivi.

# unul din lumea cea mare date 14 aprilie 2018 10:38 -1

vorbiti si se scriu bazmutii!!! nimeni nu citeste cuvintul PROVIZORIU. statutul de azilant politic se DECIDE de catre JUDECATORII DE IMMIGRATIE .asa ca mai este mult pina la azil politic deocamdata/i DOAR PENDULITIC

# Avocata date 16 aprilie 2018 09:51 0

Vedeti la Judecatoria Corabia unde judecatorul nu a mai solutionat vreun dosar mai important ce presupune oarecare efort de mai bine de un an.Metoda lui AMANAREA.Din doua una. Ori asteapta pensia si lasa dosarele sa i le solutioneze altii .Ori nu are pregatirea necesara ceea ce este ciudat.In ambele cazuri primeste un salariu necuvenit.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Ce se va intampla in cazul audierii lui Carmen Iohannis in “Dosarul Caselor”?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 10.12.2018 – SUA dau liber la amnistie si gratiere

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER