Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

URMEAZA CONDAMNAREA LA CEDO – Inalta Curte a acoperit executia jurnalistului Sorin Rosca Stanescu facuta in „camp tactic”. Judecatoarele Luciana Mera, Lavinia Lefterache si Aida Popa au respins recursul in casatie formulat de Rosca Stanescu fata de hotararea CAB din dosarul „Rompetrol”, prin care a fost condamnat pentru fapte prescrise, de o instanta necompetenta. Plangerea lui Rosca Stanescu la CEDO a fost declarata deja admisibila (Minuta)

Miercuri, 17 mai 2017 15:54 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Inalta Curte de Casatie si Justitie a pus batista pe tambal in cazul uneia dintre cele mai evidente executii care au avut loc in perioada in care „campul tactic” isi facea simtita extrem de bine prezenta in instante. Judecatoarele Luciana Mera, Lavinia Lefterache si Rodica Aida Popa (foto stanga, alaturi de generalul SRI Dumitru Dumbrava) nu au avut curaj sa indrepte hotararea stramba prin care jurnalistul Sorin Rosca Stanescu a fost condamnat in dosarul „Rompetrol”.


ICCJ s-a pronuntat, miercuri 17 mai 2017, solutia in cazul recursului in casatie formulat de Sorin Rosca Stanescu, prin avocatii Dan Chitic si George Papu, fata de decizia Curtii de Apel Bucuresti din 7 octombrie 2014, prin care judecatoarele Cristina Craiu si Mihaela Nita l-au condamnat la 2 ani si 4 luni inchisoare cu executare. Asta dupa ce Rosca Stanescu fusese achitat la fond, de Tribunalul Bucuresti, si dupa ce inclusiv procurorul DIICOT a cerut sa se constate ca faptele de care a fost acuzat jurnalistul sunt prescrise.

Iata minuta ICCJ:

Respinge, ca nefondat, recursul in casatie formulat de inculpatul Rosca Stanescu Sorin Stefan, impotriva deciziei penale nr.1156 din 7 octombrie 2014 a Curtii de Apel Bucuresti, Sectia I Penala pronuntata in dosarul nr. 30041.01/3/2006*.

Obliga recurentul inculpat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi, 17 mai 2017”.

Vine condamnarea de la CEDO

In recursul in casatie formulat la ICCJ, Sorin Rosca Stanescu a reclamat mai multe nereguli, printre care si aceea ca a fost judecat de Curtea de Apel Bucuresti, desi pe parcursul procesului dobandise calitatea de senator, astfel ca dosarul sau trebuia sa ajunga la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Sunt nereguli si incalcari ale drepturilor omului evidente, in opinia noastra, insa o eventuala solutie favorabila data de Inalta Curte ar fi confirmat practic executia de la CAB.

Cel mai probabil, dupa acest caz, Romania va suferi o noua condamnare la CEDO. Sorin Rosca Stanescu a declansat deja demersurile in acest sens, iar plangerea sa la CEDO a fost declarata admisibila.

Accesari:10994

Comentarii

# Vladimârrr...!!! date 17 mai 2017 17:32 +10

Totuși mi se pare cam mult ca pentru o judecată de "două parale", să se pretindă cheltuieli de 200 de lei ... !!!  :sad:

# DODI date 17 mai 2017 22:24 +6

Această (H)aida are orice dar nu pe vino-ncoa, ci du-te-n colo. Așa că SRS s-a dus până la CEDO. Ce păcat că nu avem o lege a răspunderii magistraților operațională. Ar mai fi de adăugat că în Romania nu legile sunt proaste, ci neaplicarea lor sau aplicarea lor diferențiată în funție de interse și de ... petent. Curat PATENT românesc juridic.

# grigore mitica date 18 mai 2017 15:53 +2

sa plateasca din b uzunar propriu acesti magari care se intituleaza judecatori.....basca sa fie exclusi aceste cozi de topor !

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Ce ar trebui sa pateasca procurorii care au lucrat pe protocol cu SRI?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 23.04.2018 – Secretele Protocolului SRI-ICCJ

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER