Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Abuzurile nu au granite politice. Jurnalistii fac “miting” in fiecare zi impotriva abuzurilor!

Sâmbătă, 9 iunie 2018 18:03 | Scris de Adina Anghelescu - STANCU | pdf | print | email

Azi e mitingul de miting impotriva abuzurilor. Organizat de PSD-ALDE. Bravo! Insa…


Un astfel de miting trebuia sa se intample de multa vreme, de la primele semne ca Statul, prin reprezentantii lui a inceput sa paradeasca cetatenii fara numar. Azi, unul, maine doi, apoi trei, patru, o suta….pana s-a ajuns la inimaginabilele protocoale si inimaginabilele Binoame. Iar peste abuzuri s-a lasat linistea fricii de Fratele cel Mare. Ce democratie? Ce stat de drept? Teoretic ne e bine, practic suntem o natie ingenunchiata. Si de altii, si de noi insine. Dar, sa revin la lupta impotriva abuzurilor.

M-am gandit: sa ma duc la miting, sa nu ma duc…???? Si am decis : Nu!

Motivul e simplu. Ca jurnalist, de mai bine de 27 de ani, ca reporter, redactor, jurnalist de anchete-investigatii, reporter special, senior editor, editorialist, in fine, simplu, ca jurnalist specializat la un moment dat pe domeniul justitiei, lupt in fiecare zi impotriva abuzurilor de tot felul. Cu pixul. Asta e menirea jurnalistului. Asa ca nu aveam de ce sa ma duc la miting, pentru ca manifestarea mea impotriva abuzurilor se savarseste zi de zi. De atatia ani incoace. Ce-i drept, de cele mai multe ori a fost si ramane o lupta care a nascut si naste in continuare frustrari. Si stiti de ce? Pentru ca rar, foarte rar, am vazut urmari la ceea ce eu si alti colegi ai mei am devoalat, am semnalat, am informat.

Nimeni nu poate sa-mi reproseze ca am tinut cu un partid sau cu altul, cu un guvern sau cu altul. Si nu m-a batut niciodata gandul sa intru in politica. Din multe motive. Pe care nu e cazul si nici momentul sa le exprim, intrucat cuvintele pe care le-as folosi mi-ar aduce mai multi dusmani decat am acum sau voi capata,oricum, pe viitor. Si stiti de ce? Pentru ca e ca-n justitie. De multe ori, cand spui adevarul, cand vrei sa ramai echidistant, sigur se gaseste cineva tare pe pozitie, smecher de moment, care activeaza o “drujba” cu care va incerca sa iti taie craca de sub picioare si daca nu poate, macar asa, din dulce razbunare, va ordona atacuri meschine impotriva persoanele apropiate. Am trait astfel de momente si probabil voi mai trai si in viitor, pentru ca si la pensie sunt sigura ca voi continua sa scriu sau sa spun ce am de spus fara sa fiu intoarsa cu cheita.

Dupa cum scriam mai sus, asa am luptat eu impotriva abuzurilor. Si nu sunt singura. Mai sunt si alti colegi care au facut asta, de-a lungul carierei lor jurnalistice. Oameni de curaj, pe care ii stimez si cu unii chiar lucrez. Azi am simtit nevoia sa scriu acest editorial pentru ca vreau sa transmit, in numele luptei impotriva abuzurilor, urmatorul mesaj:

Abuzurile nu au perioade determinate de timp in care sa se manifeste. Abuzurile sunt create de oameni impotriva altor oameni. Din motive care de care mai diverse, care de care mai abjecte. Abuzurile nu au granita politica. Orice partid s-ar afla la guvenare, abuzatori si abuzati au existat, exista si vor exista. Pentru ca interese au fost, sunt si vor fi, prostia nu are nici ea frontiere politice, iar micimea umana poate sta, fara jena, si pe cele mai capitonate scaune din societate.

Nici lupta mea impotriva abuzurilor nu are perimetru restrans. Dovada ca am aparat cetatenii sau oricare dintre politicienii abuzati (fie ei la Putere sau din Opozitie), si impreuna cu colegul meu, Razvan, am atentionat asupra nedreptatilor facute unor persoane care, inainte, se purtasera abuziv chiar cu noi.

Abuzurile se savarsesc sub multe forme, nu numai in justitie (n.a.-unii cred ca justitie inseamna doar parchete si instante, dar acesta este alt subiect pe care il voi dezvolta la momentul potrivit). Se savarsesc si in domeniul medical (unde medici corecti sunt, uneori, pusi la zid de orgoliile unor corifei), se savarsesc si in penitenciare (unde continua practicile inumane), se savarsesc si in politie (unde multi oameni corecti sunt trasi pe dreapta prin metode abuzive doar pentru ca nu fac pe placul superiorilor sau doar pentru ca au cunostinta despre lucruri grave savarsite de superiori), abuzuri au loc si la locul de munca prin diverse mecanisme murdare care se musamalizeaza politic sau care nu pot fi probate de foarte multe ori, abuzuri exista si in familie….si lista poate continua.

Asa ca azi, desi nu particip la miting, va dau scris aici ca indiferent ce guvernari va avea tara asta, indiferent ce Presedinti va avea, indiferent ce Cucuvele vor buhai prin spatiul Justitiei, indiferent cine va calca in picioare oameni nevinovati, carierele lor, destinele lor, voi continua sa fiu caine de paza al societatii. UN CAINE DE NEIMBLANZIT!

P.S. – Ora la care scriu este dinainte de ora mitingului. Dar oricum ar fi, ei acolo, in Piata Victoriei, eu aici, in fata calculatorului, ii salut pe toti oamenii de bine, drepti si curati, iar abuzatorilor de orice culoare politica, din oricare institutie a statului, de ieri, de azi si de maine, care se cred bine ascunsi, protejati de sistem si eternizati in sistem le fac o dedicatie spicuind din versurile lui Romulus Vulpescu ceva ce eu cred ca stiu si ei: “Vine o varsta (…), vine vama (..), vine vestea (..), vine vremea (..)…….

Accesari:5519

Comentarii

# Gilu date 9 iunie 2018 19:24 +13

Cei de la putere , au puterea ! Culmea cinismului ionannist : sunteti la putere , deci , guvernati ( in timp ce eu va dau la cap co ghioaga DNA , va pun talpi la orice masura benefica pentru Romani , va dau branci , va barfesc si va discreditez , asmut procurorii pe voi , intr - un cuvant - toate ticalosiile staliniste) deci : SUNT MULTUMIT ! Ca sa inchei , parafrazand pe mai parsivul meu invatator , GUVERNATI BINE ! Ptiu , drace !

# Curat date 9 iunie 2018 22:43 +4

Stimată doamnă jurnalist Bine ar fi dacă toata lumea ar gândi curat ca dumneavoastra si ar milita numai pentru Adevar, pentru egalitate in fata legii, pt aplicarea legii in mod impartial fara abuzuri Abuzul a condus la constutuirea unor dosare doar pebtru ca era tintita o persoana, fratele procurorului , ascultat pe mandat de siguranta nationala si apoi facut cu ajutorul SRI dosar pe alte fapte după indelungi interceptari a se vedea în al doilea dosar al fratelui procurorului prejudiciul creat statului este de 35 de lei pt abuz in serviciu iar DNA a cerut cheltuieli pt urmarirea penala de 40. 000 de llei .PROFESIONIST procuror STOINA EUGEN , cel care era mereu sub influenta baut alcoolice la serviciu iar ofiter nimeni altul decat TUDOR RAIMOND - alt profesionist venit de pe la Slobozia si in tandem au facut si fac in continuare in alt tandem abuzuri care se vad dar judecători fricosi le ignora.

# Mihaela peres date 9 iunie 2018 23:12 +3

Iti multumesc pentru tot ceea ce ai scris! Sunt de partea ta intru-totul, cu punct si virgula. Esti un om curajos de care societatea civila are nevoie, cu bun simt, si care isi risca linistea pentru dreptate.

# imun/teanu date 10 iunie 2018 07:34 0

Foarte frumos. Doar ca! Cetateanul singur care lupta pentru dreptate este strivit. In timp ce la amonime pe sub usa se declansaza dosare cu si condamnari probe indubitabile, multiple, sunt aruncate la cos, faptuitori de perseverate penale fiind "imaculati" prin "clasari". Si pentru ca presa nu da doi bani pe cetatenii fara "recomandari". PresO !, poate mai coborati si printre oameni. Care, in fond, vor doar sa se stie la ce musamalizari si paradoxuri se poate recurge in cazul mizelor care divulga cat se pot ramifica caracatite. Asa ca lasati si usi deschise si pentru oameni.

# mihail date 10 iunie 2018 09:43 +2

Multumim ! Toata admirația noastră !

# Adina date 10 iunie 2018 11:05 0

Să-mi explice si mie cineva: de ce in Constituție si toate legile se spune clar că justitia se realizează prin instanțe judecătorești, de unde si discutiile ample privind statutul procurorilor si al magistraților Curții Constituționale. Întrebarea esențiala este cum de la CSM scrie că e instituție autonomă, independenta si garant al independenței magistraților, dar nu e trecut de Constituție si nici măcar de legea lor de organizare ca făcând parte din "Justiție"? Deci îi alegem pe unii dintre magistrati, sa ne tina mapele profesionale, sa ne primească, să ne excluda, sa dea avize legislative, sa tina interviuri pentru funcțiile de conducere de la noi, din Justiție, desi nu fac parte din "Justiție"? Par un organ administrativ autonom, ca ANRE, Consiliul Concurentei, Autoritatea de Administrare Fiscală etc. Când au ieșit din "Justiție", în sensul Constitutiei, am pus între ghilimele pentru a nu a o confunda cu "puterea judecătorească", unde intră si altii, potrivi Constituției.

# Adina date 10 iunie 2018 11:17 0

În continuare, cum am afirmat si eu si altii, chiar par o fantoșă de fluturat că ne-ar apara independenta, toti spun de mult că sunt rupti de realitatea din instanțe, de care vorbesc. E si cazul, când în afara de Presedinte si Vicepreședinte CSM, care sunt suspendati din activitate, pe durata acestor mandate, despre ceilalți alesi de noi scrie negru pe alb si corect: cei alesi dintre judecători sunt suspendati din activitate "referitor la tinere de complete de judecata", iar cei dintre procurori sunt suspendati de la activitatea de urmărire penală, adică, evident: tin compartimente în instante, verifica arhive, tin învățământul profesional al judecătorilor sau grefierilor etc.; procurorii fac la fel, in mod corespunzător, ba pot sa meargă ca procurori de sedinta, nu este exclus nici asta prin Legea nr. 317/2004. Toate înseamnă că trebuie să fie prezenti în instanțe si parchete de la ei, prin tara, sa semneze condica de prezenta, ca doar nu pui rezolutii fără prezenta.

# Adina date 10 iunie 2018 11:31 0

Asta e, primești bani în plus, dar activitatea e mai grea, evident, cu naveta, decontare clar, dar simți miros săptămânal de instanta sau parchet, asa a vrut legiuitorul înțelept, ca altfel nu înțelegi nimic din activitatea si rostul tău la CSM. Deci au săvârșit abaterea disciplinara a absentelor nejustificate, repetate, care impietează la bunul mers al instanței sau parchetului? Evident da. Ce zice Inspectia judiciară de asta? De ce cred că o răspundere suplimentara e ceva ușor, nu stiu, tine de om bănuiesc. Iar dacă sunt doar suspendati ca magistrati, sub o formă sau alta, totuși subliniez că este necesar acordul secțiilor pentru reținere, arestare, percheziție, nu stiu de ce s-a înțeles gresit ca acest aviz nu ar fi necesar si un procuror ar putea s-o faca fără, chiar ar afecta imaginea noastră, noi i-am ales si fiind cu de la sine putere suspendati, pe lângă lege, doar ei au dreptul de a vorbi public in numele "justiției", no ofense.

# right date 10 iunie 2018 11:41 +2

Perfecta dreptate! Iar ziaristi ca voi sunt mereu tinta, si cei de lkanga voi la fel. Atentie mare la tot felul de nenorociti. Nestiutorii de carte, larvele, sunt cei mai perticulosi. Prostii sunt imprevizibili. Toata admiratia pentru jurnalismul curat.

# lucian date 10 iunie 2018 17:41 0

citeodata avem nevoie de repere. citeodata avem nevoie de ancore solide. citeodata....vrem sa mai credem in ceva. in lumea asta, in timpul vietii noastre. ......eu, citeodata obosesc. recunosc. dar "cineva" ma ridica..... sint mai multi "cineva". e bine,

# Adina date 10 iunie 2018 23:02 0

As vrea eu să fiu jurnalist, cum zice mr. right, sau poate altii ar vrea sa fiu jurnalist. Dar e bine si magistrat cu gură mare: Mioriță laie, laie bucălaie, de trei zile-ncoace, gura nu-ti mai tace, iarba nu-ti mai place. Ce ai tu, laie, laie bucălaie, dragă mioriță, mioriță laie? Mi-e dor pe cale, de-o dulce urare, la Milcov unire, toti într-o gândire, toti cu inima română, pe plai ars de jar cărbune. Pe-un raboj ars de-un dor si plâns, la Milcov în vale, sus, piară iarba rea din glie, smulsă cu multă iubire, piara dusmanii în zeghe, cu cruce la zavor primire si cu dor de pușcărie.

# Nicoleta date 11 iunie 2018 15:52 +1

Abuzurile sunt la mare trecere, inclusiv in cultura, prin asezarea in fruntea unor institutii patrimoniale a unor personaje nepotrivite si abuzive. Felicitari Lumea justitiei!

# Didi date 12 iunie 2018 10:16 +3

Stiti ca cei de Digi fac contracte de telefonie mobila nu pe adresele din buletin ci pe declaratii pe proprie raspundere la cei care declara ca nu au propietati? Facturile se transmit pe telefon. Mai scapa si cate o factura print si asa afla romanii ca unii si-au facut contracte pe adresele lor. Daca suni la Digi ti se transmite sa nu faci galagie ca nu este contractul pe numele tau ci doar pe adresa ta si este perfect legal.

# Bogdan date 13 iunie 2018 16:28 +1

Astept cu deosebit interes comentariile dupa ce, in locul LCK, va fi numita la DNA, din partea oamenilor de bine din PSD si ALDE, dna Oana Schmidt Hăineală... ''prietena'' dvs şi a colegilor dvs. :D

# sandor somogyi date 15 iunie 2018 22:32 0

Dragi mei !!! Va avertizez Romania este in mare pericol de a se dezvolta un partid nazist ca in anii 1933-1939 in Germ. carui nume deocamdata e USR #rezist. Vedeti, cit de agressiv sint ce cuvinte folosesc sa discrediteze alte patide, sunt experti in provocari si a incinge ura Romanilor impotriva Romanilor. Iohannis pe care la-ti ales presedinte NU ESTE GRERMAN!!! EL e SAS . Asa diferenta este intre Sasi-Germani ca intre Secui Unguri si Unguri din Bihor. Sasi sint:zgirciti, invidiosi hrapareti,nu fac copii si sint Nationalisti. Iohannis nu iubeste poporul Romin este un las si analfabet politc. Legislatia ar trebui sa introduca in lege presedintele tarii la candidare sa dea examen din constitutie. si tot asa si candidatii la senat,parlament. Romania nu are nici un partid puternic pe care eu la-si alege. Pnl ul s-a destramat, PSD este F.f.f Fricos in frunte cu Dragnea, eu vine sa crap de nervi cind i-l aud pe Dragnea ca el nu vrea sa-l demite pe Kovesi

# sandor somogyi date 20 septembrie 2018 20:03 0

Ati vazut! v-am prezis #rezist cu ajutorul fortelor externe , sub emblema diasporei,au incercat rasturnarea guvernului. Iohannis a asistat disperat la acest miting neautorizat vizionand la tv si a fost foarte frustrat cu rezultatul atacurilor de peste 1000 de #rezisti care au esuat atacul guvernului, bravo! fortelor de ordine, care au aparat casa guvernului total legal si inteligent condus de omul in alb. Nu am auzit cite persoane au fost afectat de spreiul de gaze citi au fost din DIASPORA???? eu cred ca nici unu!!! Dar nimeni din partidele tarii nu s-a interesat citi metri de bbordura a fost demontat si spart, cine este de vina , cine a ordonat aceast adunatura de gunoi exploziv??? EU cred ca Iohannis! Toti cei 3000 de persoane care au sesizat la justitie trebuie amendat ina- fara de persoane din diaspora ce nu cred ca a fost vreunul. Eu asa vad ca stau lucrurile din OHIO . Am mai scris : mai aveti 20 ani pina cind va fi democratie in Romania

# sandor somogyi date 3 octombrie 2018 19:35 0

FELICITARI!!! S-a nascut cel mai bun prim ministru din 1989 incoace. Bravo Viorica Dancila.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 22.01.2019 – Veverita vizionara il consoleaza pe Lucica. Meet Antonia Pink

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER