Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Aparam cu orice pret o reputatie indoielnica?

Joi, 23 noiembrie 2017 14:22 | Scris de Lacramioara AXINTE, judecator Tribunalul Botosani | pdf | print | email

Cum oare va motiva Consiliul Superior al Magistraturii hotararea nr. 1138 din 31.10.2017, prin care a apreciat ca declaratiile publice ale colonelului Dumitru Dragomir, potrivit carora ofiterii SRI intocmeau unele rechizitorii, pe care le prezentau unor procurori spre a fi semnate, “sunt de natura sa afecteze independenta, prestigiul si credibilitatea sistemului judiciar” (cu o majoritate de 11 voturi DA si 8 voturi NU), in contextul in care generalul Dumitru Dumbrava a recunoscut, in fata Comisiei parlamentare de control a SRI, ca aceasta institutie oferea “un punct de vedere juridic” unor procurori si judecatori?


Iar domnul general Dumitru Dumbrava nu este vreun “penal”, cum ar spune domnul Presedinte Iohannis, care nici el nu se sinchiseste sa ia in serios implicarea SRI in Justite, desi Constitutia il obliga sa vegheze “la respectarea Constitutiei si la buna functionare a autoritatilor publice”.

Este oare de interes public ca institutia Consiliului Superior al Magistraturii, ce are rolul constitutional de a apara independenta Justitiei, sa verifice cu seriozitate, in concret, implicarea SRI in unele dosare ce s-au aflat pe rolul instantelor sau parchetelor?

Sau este de interes public sa apere o reputatie ce pare ca se dovedeste din ce in ce mai patata?

Sursa: axinte10.wordpress.com

Accesari:6299

Comentarii

# visu date 23 noiembrie 2017 16:45 +15

La probitatea si expertiza dvs, nu ma-ndoiesc de faptul ca puteti face si-o incadrare juridico-teoretica a posibilelor fapte ca sa nu mai orbecae sesizatorii din oficiu.

# PANDELE date 23 noiembrie 2017 17:16 +6

Desigur gen. 2D știe mai bine,e doar ditamai GENERALU' SRI, știe ce spune, nu e un răcan oarecare precum cei din CSM :P :P :P .

# Zoro date 23 noiembrie 2017 22:36 +7

Corect, Doamnă Judecător! Dar majoritatea zdrobitoarea din CSM, formata, cum bine știți din procurori și cei trei judecători, va găsi cu certitudine niște argumente, ca să ne îmbrobodească.

# ?????? date 24 noiembrie 2017 16:40 -17

Aveți, "la modul general", "binențeles" :-? , o "reputație profesională" îndoielnică , despre care considerați cå nu necesită efortul de a fi apărată ? 

# Capac date 24 noiembrie 2017 21:24 +14

Se dovedește că CSM-ul nu mai apără independența justiției, ci reprezintă un instrument de control al justiției de către SRI. Este de ajuns să corupi sau să șantajezi o majoritate în CSM, care va apăra cu orice preț dependența justiției de SRI. Mai departe, niciun magistrat nu va mai avea curajul să lupte împotriva unui sistem mafiot securist. Dar aici intervine politicul care i-o poate SRI-ului la temelie, cum bine zice Negulescu. :-*

# Maria date 24 noiembrie 2017 18:05 +8

Cine sa verifice cu seriozitate implicarea SRI in dosarele parchetelor, doamna Axinte? Bogdan Mateescu, Andreea Chis, Austin Lazar, Cristian Ban sau Codrut Olaru? Ei nu au suficient timp in a amana discutia despre nenorocirile produse de Mircea Negulescu, in a o spala pe Camelia Bogdan, in a jigni si umili membri din Consiliu ce se opun vrerii lor, in a pune piedici Inspectiei judiciare si a bloca orice modificare la legile justitiei. Si ce e si mai trist este ca deja o fac pe fata, fara a se mai sinchisi in vreun fel de cei care i-au trimis acolo. Va spune ceva atitudinea asta arogant-obraznica? Parerea mea este ca au in continuare protectie la nivel inalt si se simt Dumnezei.

# Misu date 24 noiembrie 2017 22:20 +7

Corect , bravo ! CSM a devenit o gasca de servitori ai grasanei plagiatoare dovedite

# ?????? date 21 decembrie 2017 19:20 +1

Considerați că dosarele judecate de instanțe ar trebui predate la Arhivele Naționale, conform Legii Arhivelor Naționale , cu posibiltatea de consultare de către persoanele interesate ?

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - O va exclude din magistratura Sectia pentru judecatori a CSM pe sefa ICCJ Cristina Tarcea?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 20.01.2019 – Taica si doamna K fac instructajul catorva CSM-isti pentru blocarea Sectiei de investigare a magistatilor

* Turbare severa in Parchetul General, in DNA si in CSM din cauza Sectiei pentru investigarea infractiunilor din Justitie. Revoltati ca le sunt luati la bani marunti prietenii sau fostii slubasi in ...

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER