8 decembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Epopeea unui avocat priceput. De la Bercea Mondialu la cazul Sorina. Cercul justitiei doljene

Scris de: Adina ANGHELESCU-STANCU

26 iunie 2019 18:15
Vizualizari: 3800

Avocatul Liviu Belulescu. Un avocat foarte priceput. A intrat pe ultimii metri ca aparator al intereselor familiei adoptive Sacarin din deja celebrul caz Sorina.


Avocatul Belulescu este, dupa cum zice presa loco, avocatul interlopilor, aparator de infractori celebri. L-a aparat pe fiul judecatorului Marin Covei de la CA Craiova, Iustin, pe alde Paul zis Valuta intr-un dosar cu o frauda de 22 mil euro de la BRD Craiova dar si pe cine credeti? Pe Bercea Mondialu. Iaca-sa! Presa scrie ca ar fi patron a doua firme de investigatii private si una de imobiliare. Nu o sa va vina sa credeti, chiar Darius Valcov cand era primar al Slatinei a avut un episod urat cu Bercea. Vilcov il acuza pe oamenii lui Bercea ca l-au denuntat la politie ca ar fi traficant de droguri si a fost oprit la Portile de Fier pe vremea cand era inca insurat cu Lavinia Sandru. Informatie falsa. Dar care l-a nevrozat. Belulescu, zicea Valcov, ca ar fi facut plangerea. Belulescu a negat. Si a aplanat, dibace, conflictul mediatic. Dar, ….dar! Bercea Mondialu apare in cercul magic al justitiei doljene, cu o recuperare inedita. De valuta si bijuterii. Fix cand se afla sub ancheta lui Iacobescu, pentru evaziune fiscala. Cine credeti ca i-a dat inapoi aceste bunuri confiscate de anchetator? Procuroarea Tena Tulitu, sefa PCA Craiova, sefa de azi a procuroarei Piturca, agresoarea minorei Sorina. E priceput domnul avocat? Este!

Conform CV-ului, av. Belulescu a terminat, in 1997, Facultatea Nicolae Titulescu din Craiova, dupa ce incepuse o cariera de ofiter. Un an mai tarziu, in 1998, cine credeti ca a terminat aceeasi facultate? Procurorul Constantin Laloianu. S-or fi cunoscut atunci sau mai tarziu? Sau deloc, deloc, niciodata? Nu stim.

Magistratul Constantin Laloianu a condus Parchetul Curtii de Apel Craiova. O vreme. Acu e proaspat adjunct al procuroarei Tulitu. Dar e si sot al judecatoarei care a fost presedinta completului ce a decis adoptia Sorinei (chestiune evidentiata in premiera de colega Sorina Matei), la Curtea de Apel Craiova. Laloianu a fost sef al doamnei Tena Tulitu. O vreme. Acu Tena Tulitu e sefa procuroarei Piturca, cea care a extras-o prin agresarea abuziva, inumana, pe minora Sorina de la familia Saramat, folosindu-se de masca unei perchezitii domiciliare.

Sa mergem mai departe. Cine a fost judecatoare la Curtea de Apel Craiova si colega, asadar, si cu judecatoarea Laloianu? O doamna judecatoare care s-a pensionat in 2016, Paraschiva Belulescu, sotia domnului avocat Belulescu. Sigur ca nu ne permitem sa credem in vreo implicare subterana a av. Belulescu, nici macar ca aparator, in procesul de adoptie internationala, pentru ca familia Sacarin a avut alt avocat, de la Bucuresti, in procesul de adoptie. Insa, avocatul Belulescu a fost la fata locului cand s-a facut asa zisa extractie a Sorinei prin procedura unei perchezitii care si-a depasit limitele procedurale si s-a transformat in agresiunea savarsita de procuroare asupra minorei. A ajuns Sorina, chiar fara executor judecatoresc care sa puna in aplicare titlul executoriu al hotararii CA Craiova, la familia adoptiva? A ajuns. Aici putem vorbi, desigur, si de profesionalismul avocatului familiei Sacarin, nu-i asa? Ca doar a fost la fata locului…

Cum vi se pare acest tablou?

Avocat Belulescu cu sotia fost judecator la Curtea de Apel Craiova, procuror Laloianu (actual adjunct al procuroarei Tulitu) cu sotia judecator la Curtea de Apel Craiova si fost sef al Tenei Tulitu, iar procurorul Tena Tulitu actual sef a procuroarei Piturca. Oare nu ar trebui investigat undeva, mai profund,totul?

Eu prezum de nevinovatie pe toata lumea. Dar daca nu e asa?

PS - De la ultimul editorial si pana azi au iesit la iveala – zi de zi – noi informatii despre cazul Sorina. Am pus asadar, cap la cap, si aceste noi dezvaluiri. Raman, totusi, in aer, intrebari care pana acum nu au un raspuns.

1.Se stie ca, in 2013 si 2017, fosta asistenta maternala Saramat a semnat ca nu vrea sa o adopte pe Sorina. Sotul ei a declarat ca nu a stiut ce semneaza si ca ar fi fost inselata de managerul de caz cu care erau amici. Din decizia Tribunalului Mehedinti, prin care s-a respins adoptia internationala, reiese ca Maria Saramat depusese la Directia Copilului cerere de adoptie, instanta admitand cererea de interventie a acesteia si respingand cererea de adoptie a sotilor Sacarin. Motivul era, pe scurt, ca nu a fost finalizata procedura adoptiei interne pentru a se putea trece, daca aceasta nu era admisa, la procedura adoptiei internationala. Intrebarea este cand a depus cererea de adoptie familia Saramet?

2. Cand i s-a ridicat atestatul de asistent maternal profesionist doamnei Saramat si de ce? Ar trebui ca cei de la Consiliul Judetean Mehedinti sa dea publicitatii aceste motive si toate informatiile necesare pentru a lamuri si acest aspect.

3. Au existat presiuni asupra completului de judecata de la CA Craiova pentru a se da hotararea de adoptie in favoarea familiei Sacarin?

4. A avut loc, inainte de perchezitie, o discutie intre sotii Sacarin sau avocatul lor cu procuroarea Piturca? Si daca da, ce li s-a spus sotilor Sacarin? Ca urmeaza ce???? Sa se ia copilul de la familia Saramat si sa le fie dat, desi procuroarea nu punea in executare hotararea judecatoreasca? Ar fi foarte important sa aflam.

N.A.- Tinem aproape, urmarim cazul. Pana atunci, consider ca procuroarea ar trebui suspendata din functie de catre Sectia pentru procurori, iar linsajul facut sub orice forma asupra familiei adoptive sa inceteze. Pentru ca nu suntem o tara bananiera si dreptatea nu se face prin atitudini revansarde pornite din subiectivism sau din alte parghii cunoscute drept “metode contemporane” de manipulare a mintii …

Comentarii

# Ioana M. date 26 iunie 2019 19:04 +3

Cati copii in situatia Sorinei sunt in Romania ? Face DGASPC o.statistica ? Mai.stiu ceva autoritatile romane despre minorii adoptati ?

# Carcotas date 27 iunie 2019 07:46 -1

Târziu apelul pentru încetarea linsajului din presa! Felul in care reacționăm in astfel de cazuri arata ca suntem iraționali, ca nu respectam prezumtia de nevinovatie fata de nimeni, ca nu respectam ca stat hotărârile judecatoresti, ca presa isi serveste singura pretexte pentru a insaila foiletoane melodramatice in care sunt tavaliti de-a valma adoptatorii, procurorii, polițiștii, avocatii. Presa se intoarce la ce stie ea mai bine: linsajul la comanda.

# domenic date 27 iunie 2019 11:42 0

da, asa e, numai ca doamna autoare este, din fericire, unul dintre jurnalistii care nu a linsat si este si foarte obiectiva, chiar si cand apare la televiziune. Unde a zis acelasi lucru. E bine ca macar mai sint cateva condeie vechi care mai stiu sa si citeasca legea cum trebuie, nu doar literele.

# POLICHINEL date 27 iunie 2019 14:25 +2

"A ajuns Sorina, chiar fara executor judecatoresc care sa puna in aplicare titlul executoriu al hotararii CA Craiova, la familia adoptiva? A ajuns." Dacă ar fi fost cerută executarea silită cf. art. 910, 911 şi 912 C.pr.civ. minora nu ar fi ajuns niciodată la familia adoptivă, iar hotărârea Curţii de apel, de adopţie a minorei, rămânea doar o hârtie a cărei valoare nu depăşea valoarea hârtiei igienice. Totul s-ar fi finalizat prin procesul verbal încheiat de executorul judecătoresc, conform art. 912 alin. (1) C.pr.civ., şi ar fi urmat câteva etape succesive de consiliere psihologică a minorei, toate acestea fără efect. Avocatului adoptatorilor, nu i se poate spune decât: FELICITĂRI MAESTRE! Ai dat clasă tuturor ageamiilor din avocatură şi din sistemul judiciar.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi Klaus Iohannis un presedinte dictator in al doilea mandat?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2019 – Omul lui Kovesi vrea sa-l faca pe Calin Nistor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva