Trimiteţi link-ul unui prieten prin e-mail

Nume prieten
Email prieten
Numele dvs.

Gafa uriasa a ministrului Justitiei

Sâmbătă, 1 septembrie 2018 22:53 | Scris de Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

Exista o regula sacra a trupele de elita ale marilor armate: “No man behind”... Un bun soldat nu lasa niciodata camarazi in urma. Regula sacra face diferenta intre cuceritori si invinsi. Pentru indeplinirea acestei legi nescrise iti risti viata, integritatea fizica, dar nu iti lasi camaradul prada inamicului, chiar daca stii ca vei pieri.


Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, e la un pas sa isi lase in urma camarazii. Poate se va razgandi in ultimul moment si o va face. Timpul nu e pierdut. Ori va fi las ori invingator. Asta il va defini ca barbat de stat. Cert e ca la ora actuala niste eroi ai dreptatii au fost lasati in urma. Si trebuie salvati!

Ministrul Justitiei Tudorel Toader se afla in pragul unui potential esec al mandatului sau de ministru. Acela de a lasa conducerea Inspectiei Judiciare prada inamicului. Adica a lasa la mana tradatorilor din CSM, aliati cu Statul Paralel, conducerea Inspectiei Judiciare si o mana de inspectori judiciari, care si-au riscat libertatea si profesia, pentru a face ordine intr-un sistem ultra-corupt din marile parchete.

La 1 septembrie 2018 a expirat mandatul inspectorului sef al Inspectiei Judiciare, judecatorul Lucian Netejoru, si al inspectorului sef adjunct Gheorghe Stan. Doi adevarati eroi, aproape necunoscuti marelui public, fara de care nu ati fi vazut niciodata actiuni discplinare impotriva unor nenorociti din DNA precum “paraditorii” Mircea Negulescu si Lucian Onea, ori actiuni disciplinare impotriva Laurei Codruta Kovesi, Augustin Lazar si altii ca ei. Magistratii Netejoru si Stan nu sunt singurii camarazi lasati in urma. Mai sunt alaturi de ei, lasati prada inamicului, o mana de inspectori judiciari cu inima mare, care si-au facut din profesie o credinta si nu s-au dat inapoi sa acuze de indisciplina pe acei magistrati care au nenorocit oameni la propriu. Chiar daca au fost amenintati cu arestarea de nenorociti din SRI si DNA. Prin expirarea mandatelor celor doi sefi, Inspectia Judiciara a ramas la propriu fara conducere. Din cauza unui vid legislativ (legea nu precizeaza cine va asigura interimatul functiilor in cazul incetarii mandatelor) Inspectia Judiciara nu mai are in prezent conducere.

Riscul pe termen scurt e urias: actiunile disciplinare relevante deja promovate (cele impotriva lui Kovesi si a derbedeilor de la “unitatea de elita” DNA Ploiesti, ca si altele de acelasi soi) pot fi compromise. In tabara derbedeilor din Justitie e mare bucurie.

Sectia de procurori a CSM, care vrea pe tava capetele celor doi sefi ai Inspectiei, jubileaza. Sectia de procurori a CSM este iremediabil compromisa. De o buna vreme distruge toate incercarile Inspectiei Judiciare de a impune disciplina in sistem si respinge pe banda rulanta toate actiunile disciplinare. Sectia de procurori a CSM e in opinia mea arestabila, in bloc, oricand, intratat e de mare incalcarea legii la nivelul ei. In mod repetat, nescuzabil si condamnabil. Este total aservita Statului Paralel. Irecuperabila. Mentalitatea la nivelul acestor indivizi te ingrozeste pur si simplu. Acesti indivizi din CSM considera ca cei de la Inspectia Judiciara trebuie distrusi pentru ca s-au luat de stapanii lor, alde Lazar, Kovesi si altii ca ei. Defectii considera ca inspectorii CSM au “tradat”. Mafia lor.

La ora actuala exista un plan bine gandit din partea celor din CSM, aserviti Statului Paralel (Sectia de procurori plus cativa judecatori care si-au vandut demult independenta): sa propuna doi inspectori de la Inspectia sa preia conducerea, pe interimat, pana cand se vor alege viitorii sefi. Adica sa propulseze doi aserviti, care sa distruga imediat tot ce a facut bun Inspectia, si sa retraga imediat toate actiunile disciplinare promovate imporiva unora ca Kovesi, Portocala, Onea etc.

Si nu doar atat. Ci mai ales sa distruga cateva operatiuni uriase de control, declansate la nivel national, care vor stabili:

- ilegalitatea protocoalelor incheiate de serviciile secrete cu anumite instante si parchete;

- cine au fost magistratii care au lucrat pe protocoale;

- care au fost magistratii pe care marile parchete ii santaja cu dosare penale in timp ce erau investiti cu dosare instrumentate de respectivele parchete;

Aceste controale, cand vor fi finalizate, vor fi ca o bomba nucleara in sistem. Iar slugile Statului Paralel din CSM stiu pericolul si vor sa blocheze. E misiunea lor. Iar ura lor impotriva celor din Inspectie e incomensurabila. Slugile Statului Paralel au primit misiunea ca in perioada 10-14 septembrie 2018 sa forteze in Plenul CSM, prin vot, desemnarea pe interimat la Inspectia Judiciara a doi simpli inspectori (aserviti la randul lor) care sa stearga cu buretele toate actele de eroism. Si nu spun vorbe mari cand vorbesc de eroism: cine isi imagina ca vor exista niste inspectori care sa aiba curajul sa decida trimiterea in judecata disciplinara a Slujirii, Zeitei, Neferititi, Ioana D'Arc a anticoruptiei, adica Coana Kovesi?!? Pai sa ne amintim cum se miorlaia inspectoarea Mihaela Focica, dupa ce a chemat-o Kovesi la ea in birou in timpul controlului de la DNA, ca i s-au taiat picioarele de frica si ca i-a fost teama sa nu ramana fara serviciu si sa-i moara copilul de foame....

In tot acest context, mana de inspectori judiciari, care a facut adevarate acte de eroism in ultimii doi ani, a fost lasata in urma de ministrul Justitiei, care a asistat impasibil pana in prezent. Voi explica...

De cateva saptamani se stia ca la 1 septembrie 2018, mandatele conducerii Inspectiei Judiciare vor expira si nu vor exista curand inlocuitori pentru acestia pentru ca pur si simplu procedurile de ocupare a posturilor nici macar nu s-au declansat. In partea sanatoasa din Sectia de judecatori a CSM s-a vorbit insistent de necesitatea ca ministrul Justitiei sa promoveze in Guvern o ordonanta de urgenta prin care sa acopere vidul legislativ si sa statueze ca pana la desemnarea in urma unui concurs a viitorilor sefi, actualii sefi sa fie delegati in continuare.

De partea cealalta, asa cum am mai aratat, partea vanduta din CSM doreste desemnarea a doi inspectori, cu misiunea de a boicotat tot ce s-a facut bun in ultima perioada. Dintre cele doua variante evident ca cea logica, corecta, e cea a desemnarii pe interimat a celor doi fosti sefi Lucian Netejoru si Gheorghe Stan. De ce? Pentru ca ei au indeplinit un mandat si stiu cu ce se mananca bucataria Inspectiei, si mai mult, au promovat un examen pentru ocuparea acestor posturi, care a demonstrat ca sunt indreptatiti sa ocupe asemenea posturi pentru ca au pregatirea profesionala necesara. Asa s-a procedat si la DIICOT cu delegarea lui Horodniceanu, pana cand a fost numit in locul lui Felix Banila, asa s-a procedat si in cazul sinistrului sef interimar al Sectiei I din DNA Gheorghe Popovici...

A trecut 1 septembrie 2018 si Ministrul Justitiei nu a facut nimic. Frica? Tradare? Nepasare? Ar fi groaznic sa fie asa.

Sper ca ministrul Tudorel Toader sa revina in forta in zilele urmatoare sa promoveze ordonanta. Sper ca Tudorel Toader sa fie “meseriasul” care sa apere partea sanatoasa a Justitiei. Pentru ca a lasa problema conducerii Inspectiei Judiciare la cheremul procurorilor din CSM si a catorva judecatori din acelasi CSM, cu care sa se faca majoritatea in Consiliu, vanduti cu totii Statului Paralel, inseamna a lasa in urma camarazii de front. Si nu este vorba doar de cei doi fosti sefi, ci si de nucleul de inspectori judiciari animati de cele mai bune intentii, care au facut echipa cu Netejoru si Stan, pentru a face efectiva raspunderea disciplinara a magistratilor. Atat cat s-a facut...

A trada aceasta mica si inimoasa echipa, inseamna sa distrugi tot ce e mai bun in Inspectia Judiciara si sa demoralizezi pe orice magistrat care va dori sa iasa de sub santajul si presiunea Statului Paralel. Inseamna sa arunci in aer orice speranta de eradicare a putregaiului.

Imi doresc ca ministrul Justitiei Tudorel Toader sa fie acel barbat de stat care sa nu se sperie ca ies niste tradatori de #rezistenti in strada, platiti de ONG-uri finantate de agenti straini, daca va initia o ordonanta de urgenta. Guvernul Romaniei trebuie sa iasa de sub frica de a promova o ordonanta de urgenta (generata de miscarile de strada din februarie 2017 comandate din afara, de ambasade si multinationale) si sa sparga blocada. In conditiile in care Iohannis si ai lui franeaza si blocheaza procesul legislativ, e nevoie urgenta de ordonante de urgenta. Inclusiv de amnistie si gratiere!

PS – Stati cu ochii pe Tudorel Toader! Nu are voie sa lase pe nimeni in urma. Daca are nevoie de sustinere, PSD si ALDE trebuie sa i-o acorde. Altfel se va pierde Inspectia Judiciara - una din cele mai importante redute in reformarea sistemului judiciar cotropit de Statul Paralel.

Accesari:12234

Comentarii

# Alo. Tovarashi?? date 1 septembrie 2018 23:30 0

Nu va e clar ca e joc multilevel? Netejoru, Tudorel, Kovesi, Coldea, Ponta, Johannis, Dragnea, Bombonica, etc. toti sunt actori. Capcana ideologiei este ca nu se interiorizeaza ca abstractiune gandita ci simtita. Paris. Ploaie. Protocolul ramane. Londra. Brexit. Protocolul ramane. Washington. Trump tower. Protocolul ramane.

# Diversionismul nu prinde, tovarase! date 2 septembrie 2018 02:08 +7

Articolul dlui Savaliuc surprinde chirurgical realitatea actuala. Este regretabil ca acest CSM isi doveste incapacitatea de a-si asuma in mod responsabil rolul. Si de a deveni ceea ce astrapta societatea- u organism matur. Continua sa de adanceasca in luptele de gherila generate de judevatorui reprezentanti ai judecatoriilor si cativa procurori

# biet roman saracu' date 3 septembrie 2018 10:02 0

Inseamna ca nu e protocol, e tratat de capitulare de la Viena Washbrainton Bruselz. Pacea de la Bucuresti.2

# Maler varian date 1 septembrie 2018 23:35 +3

Nu vad care mai este rostul judecatorilor. Sa fie toti dati afara. In locul lor parchetele vor fi dotate cu stampile "in numele legii xxx iei xxx ani puscarie si se sechestreaza xxx bani din avere". Se va face MAXIMA economie bugetara. Ps. Pt legea 18 se va aplica stampila "tataie fiindca nu ai murit se anuleaza cererea pentru ca lipseste timbru de 25 bani la cererea din 1991".

# Bobita date 1 septembrie 2018 23:52 +3

Interesant punct de vedere, dar nu ar trebui sa omitreti ca ei (inspectorii șefi) cu ajutorul inspectorului devotat BAO au blocat concursul, când au suspendat aplicarea regulamentului de organizare a concursului pentru funcțiile de conducere de la IJ. Se poate verifica ușor pe portalul Curții de Apel București. Interesant ca inspectorul devotat este chiar candidat pe posturile de execuție la concursul in curs de derulare

# Ministrul Justitiei trebuie sa continue ceea ce a inceput date 2 septembrie 2018 01:56 +15

Iar pentru ca realizarile din trecut sa nu se piarda, Ministrul Justitiei Tudorel Toader va trebui sa promoveze ordonanta privind conducerea Inspectiei Judiciare. Un alt pericol il reprezinta numirea unui nou ministru la Ministerul Administratiei si Internelor inainte de alegeri... Primarul Gabriela Firea a devenit "judecator public" ai Ministrului Carmen Dan... E vreun ordin secret de undeva.... avand in vedere ca pe rol se afla o ancheta a Parchetului... cu privire la mitingul diasporei, huliganilor si actiunea jandarmilor... Rar se sta in functii de primar fara sa fi la cheremul serviciilor secrete. Fostul Premier Mihai Tudose nici nu cuteza sa spuna ceva despre vre-un stat paralel... dar despre titluri de proprietate stia ca s-au emis de prefecti pe care nu i-a intrebat niciodata cat teren au retocedat comparat cu suprafata judetului. Nicolae Badalau: probleme cu muzicantii... Cine vrea MAI pentru vitoare "jonglerii la vot"? NISTE GREI DE LA PSD... SIGUR NU SUNT BUTONATI DE SRI ?

# Neanae date 2 septembrie 2018 10:21 +4

Da-i Doamne românului mintea cea din urma! Pai bine Domnule Savaliuc, dapai și Dvoastra ne informați pe 2 Septembrie ca pe întâi au scăzut mandatele dlor Netejoru și Stan, deci a șefului și adjunctul Inspecției. Pe noi mai înțeleg, noi ăștia pe margine! Dar sa nu fi scos o vorba înainte, sa nu fi alertat din timp e oare neatenție și de la Luju? Îmi rămâne de sperat ca dl TT este pe faza și va face ordine in al paisprezecelea ceas. Situația e gravă, foarte gravă. Buna alerta chiar dacă e de neexplicat întârzierea cu care apare. Domnule Ministru Tudorel Toader, NU E TIMP DE PIERDUT! La d-voastră e toată responsabilitatea ca lucrurile sa continue. DUȘMANUL NU DOARME!

# Gilu date 2 septembrie 2018 10:45 +4

CSM- ul este UN DESERT MORAL ! Prea putini reprezentanti ai societatii civile in componenta acestui sindicat , care sa contracareze pornirile " justitiei de gashca " ...

# Daniel Leinad date 2 septembrie 2018 23:01 +1

Domnu' Savaliuc, Eu vă urmăresc la Antena 3 tot timpul și aveți dreptate. Sunteți că fiul meu și daia vă zic. Și Toader și Dragnea și Tariceanu sunt cu statul paralel. Altminteri acum cei nevinovați erau liberi să muncească pentru tara asta, nu sa stea pribegi printre străini. Dar ăștia trei au misiunea să distrugă PSD, să îl toace încet încet până nu mai e nimic. Și peste doi ani o să fie sub aia de la USR. Și doamne cat am tras la partidul asta.

# sandor somogyi date 9 septembrie 2018 00:01 +3

Tudorel Toader este cel mai bine pregatit om din Justitie, ar merita mai mult suport din partea partidului PSD ( crescatoria de jepurasi fricosi) Ce asteptati de la dinsul? este inconjurat de o haita de lupi turbati si PSD ul se ascunde sub tufise. Am mai scris: Democratia este inca la 20 ani departare. Viteza voastra este al unui melc reumatic.

# Pol date 10 septembrie 2018 09:23 0

Dar cu ,,instrumentele" lui Negulescu ce se intampla? ma refer la ofiterii specialisti platiti din bani publici sa comita infractiuni contra persoanei, desi stiau ori trebuiau sa cunoasca faptul ca comiteau infractiuni contra persoanei? (cei 4 mentionati in plangerea Andreei Cozma)? Ne puteti spune ceva despre ei? Sau se pune iarasi batista pe tambal?

# 7.4 date 12 septembrie 2018 03:06 0

PSD ai ALDE trebuie sa-l sustina mai mult pe Tudorel Toader. Singurul care a avut curaj sa o demita pe Codrutza.

# milica date 27 septembrie 2018 17:59 0

eroul dreptatii netejoru a fost sau nu in stare sa-si scrie singur teza? ca despre plagiatele dnei Kovesi au curs rauri de cerneala digitala pe aici.

Adauga comentariu

Nume*
Email*
Website
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!

Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - I-a matrasit taica Lazar dosarele lui Klaus Iohannis?

    • VOTEAZA

Vorbe de fumoar – 14.11.2018 – Lista cu antiromanii din Parlamentul European. Evenimentul “Prima penala la parchet”

+ DETALII

ALTE VORBE DE FUMOAR

FACEBOOK

ULTIMELE COMENTARII

CELE MAI CITITE

LUMEA JUSTITIEI

ARHIVA

NEWSLETTER