2 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Magistrati dirijati cu bani externi. Prin ONG-uri

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

3 February 2016 16:03
Vizualizari: 7163

Va amintiti cat de critice la adresa autoritatilor erau pana in 2004 marile organizatii non-guvernamentale din Romania? Azi nici nu se mai aud... 


Venirea la putere a regimului Traian Basescu a determinat ONG-urile “de traditie” sa inceteze sa mai apere drepturile fundamentale ale cetatenilor de catre autoritati, intrucat finantarea acestora a fost conditionata de consolidarea institutiilor de forta. Fosta ministresa a Justitiei Monica Macovei a fost eminenta cenusie a lui Traian Basescu, care a lovit mortal in sistemul de justitie. Fosta procuroare comunista a platit 40.000 euro din fondurile Ministerului Justitiei unei asociatii de suflet, pentru un “audit” despre activitatea Parchetului National Anticoruptie, realizat pe baza unor articole de presa. Cu acest audit platit din bani publici, Macovei a reusit in CSM sa revoce 18 sefi din PNA, pe care l-a destructurat si l-a transformat in DNA-ul de azi. Macovei a reusit sa dea cea mai mare lovitura independentei parchetelor, dar nimeni nu a tipat cum s-ar intampla azi daca cineva ar incerca sa schimbe un procuror DNA, indiferent ce abuz ar fi comis.

Apoi Macovei i-a adus la sefia marilor parchete pe Laura Kovesi si Daniel Morar. Dar si tot felul de procurori care si-au facut un crez din a destructura institutiile simbol ale statului – Parlamentul, Guvernul, dar si institutii secundare ca importanta precum CSM si altele. S-a dat legea pensionarii magistratilor la numai 20-25 ani vechime in munca, cu o pensie egala cu ultimul salariu avut, astfel incat, sub presiuni sau fara presiuni, magistratii cu vechime sa fie obligati sa iasa din sistem, iar functiile cheie sa fie eliberate, pentru a fi ocupate de tovarasi de nadejde. Au fost cocotati in instante si parchete tot felul de magistrati obedienti. A fost cucerit CSM-ul, in fruntea caruia au fost cocotati procurori. Asociatiile profesionale ale magistratilor au fost marginalizate. Intregul sistem de justitie a fost impanzit de serviciile secrete cu personaje dubioase, gata oricand sa dea solutii contra-naturii impotriva parlamentarilor, guvernantilor sau judecatorilor care stateau in gat regimului, in scopul de a-i elimina.

Procurorul a fost ridicat deasupra judecatorului. Republica Procurorilor a fost desavarsita prin plantarea unor fosti procurori la varful marilor instante. Prin transformarea peste noapte a unor procurori in judecatori de Inalta Curte. In culmea gloriei, sefa Inaltei Curti a ajuns sa declare ca e “partenera de nadejde a procurorilor DNA”. Comisarii europeni au fost mintiti despre ceea ce se petrece in Justitia romaneasca, iar functionarii de la Bruxelles pacaliti sa faca rapoarte favorabile institutiilor de forta, de parca numai ele ar exista in sistem.

Pentru ca sustinerea regimului de forta sa fie asigurata din exterior, a fost decimat mediul de afaceri romanesc, pentru ca banii publici si resursele strategice ale Romaniei sa fie dirijate catre marile companii straine (care nu fac niciodata obiectul dosarelor penale ale DNA). In timp ce regimul de jaf national Basescu a fost mentinut contra vointei romanilor la putere – anulandu-se la ordin extern votul a 7,4 milioane de romani - aproape trei sferturi din capitalul afacerilor din Romania a ajuns sa fie detinut de companii straine. Aceste trei sferturi contribuie la formarea bugetului de stat anual cu mai putin de doua ori decat plateste taxe si impozite procentul de 25% de firme romanesti.

Acesta e rezultatul marii tradari nationale! La care au contribuit din plin marile parchete si serviciile de informatii, conduse la varf si azi de oamenii lui Basescu. Mult medaliati si premiati de puteri straine pentru merite inchipuite.

Parlamentul a fost decredibilizat si redus la tacere. Guvernul legitim al Romaniei a fost inlocuit cu unul impus de afara, cu functionari trimisi de la Bruxelles, care pe zi ce trece demonstreaza ca nu gandesc romaneste.

Ironia sortii, DNA a ajuns “buricul pamantului”, instrumentul prin care se rezolva totul in Romania. Prin DNA sunt intimidati judecatorii (acest parchet a declarat cu un tupeu nemaintalnit ca cele 128 de persoane achitate in 2014 sunt rezultatul incalcarii legii de catre judecatorii care au nesocotit ce au zis procurorii). Prin DNA se distrug sefii de partide, se dau jos guverne, iar mai nou, prin facatura de dosar cu coloanele oficiale a fost dat jos si Procurorul General al Romaniei. Cand vezi asemenea lucruri te intrebi prin ce resorturi pot artizanii regimului de forta basist sa controleze atatia oameni in sistem, sa-i transforme in unelte perfecte?

Cum isi rasplateste sistemul de forta trupa de magistrati aserviti? Simplu: ii plateste! Prin ONG-uri, care de fatada cica apara drepturile omului, dar care in realitate inchid ochii la toate abuzurile si nu au luat niciodata pozitie publica fata de vreun abuz al unei institutii de forta. ONG-uri care primesc fonduri europene pe programe de justitie, in special de anticoruptie. ONG-uri care primesc bani si de la anumite ambasade care se imixtioneaza fara drept in politica si Justitia noastra.

La ora actuala exista zeci de judecatori si procurori, in functii cheie, care apar angrenati in tot felul de proiecte europene ale unor ONG-uri finantate din exterior. Acesti magistrati sunt plimbati anual pe la nenumarate conferinte din tara si din strainatate. Li se platesc regeste colaborarile la proiecte, articolele care le scriu ori cuvantarile care le sustin la aceste conferinte ori simplele participari. Sunt plimbati prin hoteluri de lux, dusi in locuri exotice. Exista judecatori si procurori care au zeci de plecari pe an in tara si strainatate, la chemarea unor ONG-uri ori institutii europene si, culmea, primesc aprobare de la sefii lor sa iasa din productie, iar dosarele lor sunt preluate de colegi obligati sa munceasca suplimentar in locul lor. Unii muncesc, smecherii se plimba... 

Ii veti recunoaste pe magistratii care primesc foloase de la ONG-uri si dupa faptul ca ei apar ca un facut in toate dosarele cu substrat politico-judiciar. Mereu aceiasi. Mereu respingand orice proba in aparare si dand verdicte de desfiintare a celor care au deranjat sistemul de forta. Ajutati chiar de servicii... Mai exista o categorie de magistrati obedienti sistemului securist, care sunt rasplatiti nu prin ONG-uri, ci prin detasari in fel de fel de sinecuri (institutii din afara sistemului judiciar), detasarea fiind un instrument extrem de atractiv pentru nulitati care nu s-au omorat niciodata cu munca in dosare, dar care au preferat sa execute comenzi. 

Deocamdata nu dau nume, dar Lumeajustitiei.ro va publica in viitorul apropiat dovezi incontestabile ale colaborarii unor inalti magistrati cu fel de fel de ONG-uri finantate din exterior. Totul e cladit pe bani europeni si pe sponsorizari de la marile ambasade, resurse acordate pentru proiecte nobile, dar pe care beneficiarii acestor resurse le folosesc pentru a construi retele de influenta in sistem.

Cat de perfid este acest sistem nici nu va puteti imagina. El functioneaza pe bani externi in pofida interdictiei impuse prin lege magistratilor de a derula orice alte activitati publice sau private. Este un adevarat paienjenis politico-judiciar. Un paienjenis periculos pentru democratie. Care miroase a mita. A abuz si a comanda in Justitie

Comentarii

# DODI date 3 February 2016 20:59 +26

Putregaiul din justiție este atât de mare încât românii nu mai știu unde să se ascundă de autoritățile ... românești. Ca să nu mai avem probleme și să se aleagă praful de pe tobă de România ne-a impus și un președinte ... neamț (măcar dacă ar avea și calitate). GHINION  Un neamț (Carol II) a introdus dictatura în România, iar un alt neamț (Ciolanis Fraus 6 case) o duce la apogeu. 

# biet roman saracu' date 13 February 2016 07:51 -1

Nici primul neamt ( Carol I) n-a fost mai breaz. Istoriografia oficiala ii face un portret nemeritat de bun. Se uita de 1898, 1907, 1914.

# Raneti Tudor Andrei date 10 May 2016 07:54 0

magistratul roman de azi e schizofrenic - individ care a pierdut total contactul cu realitatea profesionala, juridica si sociala, dat fiind ca discernamantul e de doua tipuri, medical si juridic, si discernamantul medical poate fi categorisit in profesional si social, si sociopat - individ care incalca in mod pervaziv legea si drepturile persoanelor, precum este evident si aspectul delirant al tulburarilor de personalitate al asa-zisilor magistrati romani, deoarece este evident imposibil sa fie convinsi sa adopte un comportament civilizat pe cale logica si sa-si insuseasca legea ca pe o comanda sociala interioara, sau in cazul lor particular deoarece sunt "oameni al legii", ca pe o comanda profesionala interioara schizofrenie paranoida = conformitate sociala conformitatea sociala e de fapt schizofrenie paranoida, sau frica de un oprobiu public fictiv sau chiar daca este real, contraproductiv...

# LULU date 3 February 2016 21:12 +4

BANII N-AU MIROS! A zis-o anticul ala ce puse taxa la umblatoare...

# unul din lumea cea mare date 9 February 2016 20:02 +3

ptr lulu// SE VEDE CA AI CITIT ISTORIE ANTICA,stai tu sa vezi cind vor scoate NENOROCITII ASTIA ,istoria din invatamint,TOTI TINERII VOR UMBLA CU ,,FOLCLORUL DIN GURA IN GURA,,( sper ca unii s/au prins)

# VREMURI GRELE LA ORIZONT date 9 February 2016 21:28 +3

Stai sa vezi ce liniste va fi dupa ce Ciolannis va pro-mulge legea cu defaimarea! O sansa pentru lichele de a aduna ceva parale...

# EXCEPTIA INTARESTE REGULA date 10 February 2016 09:38 +5

Defilarea cu catuse nu e defaimare, e o scurtatura sa o faca celebra pe dna LCK: „Sunt decorata de presedintii a doua state. Unul dintre ei nu m-a cunoscut personal niciodata, de unde inteleg ca a luat la cunostinta, a aflat de activitatea mea profesionala”. DNA doarme, doar Ko se zbate cum stie ea mai bineeeeee :P

# Mariana Ungur date 4 February 2016 06:55 +12

Efectele aspectelor semnalate foarte corect în articol se simt în toată societatea românească, până la nivelul omului simplu, pentru care ar fi vital să aibă încredere în cei care ar trebui să împartă dreptate dar nu o fac cum ar trebui. 

# Mara date 4 February 2016 08:28 +14

Iata un articol foarte bun ! Ar fi putut fi exceptional daca ar fi demascat pe adevaratul raufacator -, respectiv pe PARTIDUL POPULAR EUROPEAN ! Actuala terorizare a societatii romanesti va continua pana când PPE va detine majoritatea in Romania. Traian BASESCUU va fi sustinut pana când PPE isi va realiza scopul sau de a fi factorul dominant in Romania. PPE l-a sustinut pe Klaus IOHANNIS pentru ca, spre deosebire de Victor PONTA, i-a dat garantii ca va actiona potrivit intereselor PPE in Romania. PPE foloseste toate posibilitatile pentru a-si realiza scopul, inclusiv finantarea directa si - mai ales - indirecta a unor ONG-uri servile/obediente. Reusita cea mai mare a PPE o constituie teama/frica pe care a insuflat-o romanilor prin agenturile sale din Romania (DNA, CSM, IJ, ICCJ, PNL, PDL, PMP, UDMR s.a.) de a actiona, inclusiv de a constitui ONG-uri cu orientare patriotica, cu preocupare de afirmare a demnitatii nationale a romanilor !

# biet roman saracu' date 13 February 2016 07:54 +3

bun, Mara, dar, apropo de demascare, CINE e PPE? cum a aparut el asa puternic, peste noapte? ca nu exista o mare traditie a acestui curent...adica nu exista de loc...intrebarile sunt retorice

# Mara date 14 February 2016 05:51 +2

Stimate BIET ROMAN SARACU, Regret profund ca nu stiti cine/ce este PARTIDUL POPULAR EUROPEAN (PPE) !? PPE detine majoritatea in Parlamnetul European, ceea ce ii permite sa alcatuiasca Comisia Europeana - adica forul care dicteaza tuturor țărilor membre - inclusiv Romaniei - ce trebuie sa faca si cum sa faca !? PPE nu dispune nicio masura de natura sa afectze interesele agenturilor sale din tarile membre, inclusiv din Romania (PNL, PDL, PMP, UDMR,PNTCD). Comisia Europeana nu face decat sa aplice indicatiile PPE, respectiv sa sprijine activitatea agenturilor PPE, inclusiv prin intermediul degradanto-umilitorului MCV.

# Andy date 4 February 2016 08:36 +7

Au reusit sa faca praf ideea de politic. Toti E corupti d'le deci la beci cu ei. Si ca sa fie un pic jocul mai interesant INCA nu populeaza de tot Parlamentul cu soldatei (acoperiti sau nu) ci mai lasa cativa ca sa aiba ce tavali prin fata multimii. In justitie ce-i CSM-ul d-le in zilele noastre? Insii care-l populeaza or fi mai ,,cinstiti'' decat politicienii?. Abia aici daca cineva s-ar apleca mai cu atentie ar observa puroiul. E plin d-le de soldatei si de corupti, care, si unii si altii executa. Ca sa nu mai vorbesc de ICCJ si CCR. Intr-o democratie cel care are cea mai mare reprezentativitate este politicianul. El este la baza unui ,,stat de drept''. Numai el poate sa creeze cadrul prielnic pentru ca ,,functionarii'' sa ajunga sa fie cinstiti si sa te poti baza pe ei. Ca nu te vand unor ,,agenturi straine'' de ex. Dar uite ca au reusit sa faca pulbere ideea de politician. Acum vor ca Danilet, Stanciu, Zegrean etc. sa-si puna oamenii care le convin ...

# Andy date 4 February 2016 08:38 +11

pe insi dintr-astia oare poporul ii vrea? Sau nu conteaza? Ca oricum n-au cum sa-i dea jos odata ce au ajuns pe scaunele alea. Uite ca presul de la Cotroceni a primit ordin sa raspandeasca oficial ideea ca tara-i ocupata. Deci e pe fata de acum incolo. Fara presupuneri. Fara indoieli. De aici inainte ca e cu Parlament ca e fara, ca e cu CSM ca e fara, tot una e. Sunt suficiente ,,slugi'' in institutiile de forta ale statului astfel incat nu mai conteaza cine pe cine numeste. Si daca ar fi ocupate functiile astea prin votul populatiei tot ar iesi cine trebuie. Pt. ca in colonia asta si numararea voturilor o face ,,cine trebuie'' ca sa iasa sluga potrivita bineinteles. Si doar n-o sa vedem ca slugile sa se rascoale pentru a-si castiga libertatea. Mai ales ca avem slugi de rang inalt care-s platite bine de boieri (capitalistii cinstiti, bineinteles)..

# biet roman saracu' date 13 February 2016 07:56 0

CSN intra in aceeeasi categorie

# Andy date 4 February 2016 08:40 +15

Cum s-a ajuns aici? Simplu. Comunismul a creat premizele ca omul sa se obisnuiasca sa traiasca in saracie. Si uite ca majoritatea populatiei, saraca fiind, e multumita ca are circul. Pe astia chiar nu-i intereseaza la cine-s slugi si cine numeste pe cine. Au circul? e bine. Iar ,,capitalistii cinstiti'' pun mana pe tot ce mai exista pe melagurile astea.

# biet roman saracu' date 13 February 2016 08:00 +1

exact...de aprofundat fraza; "Comunismul a creat premizele ca omul sa se obisnuiasca sa traiasca in saracie' . Daca n-a fost o intamplare??...putin off topic, daca si crestinismul a fost folosit, pe alte coordonmte istorice si geografice, in acelasi scop??

# escu date 7 February 2016 09:54 +9

De ce nu ar răspunde la comenzi? Oamenii trebuie să se achite de obligație, plus că se „trag” unii pe alții în funcții. Cum apare unul care este contra sistemului creat de Băsescu și Macovei cum este eliminat ca un corp străin. Era de așteptat ca noul președinte să iasă să ceară schimbări în acest sistem, dar se vede că îi convine de minune, practicând și el șantajul sau fiindu-le recunoscători că l-au achitat într-un dosar.

# biet roman saracu' date 13 February 2016 08:03 +1

"Era de așteptat ca noul președinte să iasă să ceară schimbări în acest sistem, dar se vede că îi convine de minune, practicând și el șantajul sau fiindu-le recunoscători că l-au achitat într-un dosar." Poate asteptau cei e l-au votat si chiar au crezut ca nu ar fi parte din sistem. Nu cred ca se pune nici problema de a ii conveni sau nu, pt ca asta ar implica o personalitate si o actiune proprii.

# imun/teanu date 8 February 2016 10:09 +6

Sa te fereasca Dumnezeu sa fi obligat sa ajungi in "justitie". Mai ales in contra avand banditi de partid si de stat. Mai ales daca-i si ai dovediti cu Probe MATERIALE Depline n-ai sanse sa scapi TU neplatit, vindicatiei unanime, vinovat de cea mai, azi, crima nationala, Incalcarea OMERTEI.

# biet roman saracu' date 12 February 2016 13:45 +2

pai OMG-urile sunt oficine de ...interese si de imagine...de interese straine

# biet roman saracu' date 13 February 2016 07:24 +3

"Macovei a reusit in CSM sa revoce 18 sefi din PNA, pe care l-a destructurat si l-a transformat in DNA-ul de azi. Macovei a reusit sa dea cea mai mare lovitura independentei parchetelor, dar nimeni nu a tipat cum s-ar intampla azi daca cineva ar incerca sa schimbe un procuror DNA, indiferent ce abuz ar fi comis."......iar Dna M e agreata si sustinuta nomimnal de catre partenerii strategici...deci, Qui bono??? hazul e ca dna M a fost si o mare comunista in comunism....foarte interesant

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar - 2.10.2022 - Noi judecatori pe lista pentru sefia PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva