25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROCURORII ISI SUSPENDA ACTIVITATEA – Primul parchet care intra in protest din cauza refuzului Guvernului de a achita salariile integrale si restantele. Parchetul Judecatoriei Suceava va lucra doar in dosare cu masuri preventive, de protectie a victimelor si martorilor, de aplicare a masurilor de siguranta cu caracter medical si in cele cu persoane vatamate minori, si in cauze unde amanarea pune in pericol obtinerea probelor sau prinderea suspectului si inculpatului (Hotararea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

13 December 2023 12:10
Vizualizari: 5477

Avem primul parchet care isi suspenda partial activitatea din cauza refuzului Guvernului de a plati drepturile salariale integral si restantele banesti cuvenite magistratilor si grefierilor. Este vorba despre Parchetul Judecatoriei Suceava.


 

Astfel, Adunarea Generala a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Suceava a decis in unanimitate marti, 12 decembrie 2023, ca activitatea de supraveghere a urmaririi penale se va desfasura numai cu privire la:

- cauzele in care s-au dispus ori se propune luarea masurilor preventive ori a celor de protectie a victimelor si martorilor, cele privind aplicarea provizorie a masurilor de siguranta cu caracter medical precum si cele cu persoane vatamate minori;

- actele si masurile de urmarire penala a carora amanare ar pune in pericol obtinerea probelor sau prinderea suspectului sau a inculpatului, precum si cele privind audierea anticipata.

De asemenea, prin aceeasi hotarare (atasata integral la finalul articolului), Adunarea generala a procurorilor de la Parchetul Judecatoriei Suceava a stabilit:

- suspendarea programului nemijlocit cu publicul, cu exceptia solutionarii cererilor avand ca obiect prelungire drept de circulatie si inregistrare tardiva deces;

- suspendarea programului de audiente organizat de conducatorul unitatilor de parchet.


Actiunea procurorilor vine in contextul in care grefierii au declansat deja ample actiuni de protest, care au dus la suspendarea partiala a activitatii instantelor, unde se solutioneaza doar cauzele urgente.


Prezentam hotararea Adunarii Generale a procurorilor de la Parchetul Judecatoriei Suceava:

 


Comentarii

# Ion date 13 December 2023 12:30 -58

Din câte cunosc Parchetele își au suspendată activitatea de vreo zece ani! :lol: :lol: :lol: :lol: Domnule Chiochiu, ce bine ca te mai poti odihni după atâta stat!

# santinela date 13 December 2023 13:58 -7

Mare paguba-n ciuperci fiindca vezi doamne parchetarii nu lucreaza,mai ales aia de la DNA central.Decat sa lucreze aia mai bine stau si astfel nu se mai fac de ras cu dosare facute la comanda si solutii de rad si curcile !

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.07.2024 – Patru judecatori cu patalama de „inapt psihic”

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva