12 August 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SA FIE ANARHIE! – Directorul SRI Eduard Hellvig legitimeaza miscarile de strada: “Ma bucur ca avem semne ale unei participari civice solide, care ofera incredere pentru viitor. O participare civica puternica inseamna preocupare pentru exprimarea nemultumirii, dar si implicare in contestarea abuzurilor, in imbunatatirea serviciilor publice in intarirea spiritului asociativ al societatii civile”

Scris de: E.D. | pdf | print

15 March 2017 16:26
Vizualizari: 25102

Participarile civice solide pentru exprimarea nemultumirii ii ofera incredere pentru viitor directorului Serviciului Roman de Informatii Eduard Hellvig (foto). Nu o spunem noi, o spune insusi directorul SRI care, prezent la Bilantul Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2016 de miercuri 15 martie 2017, si-a exprimat convingerea ca o participare civica puternica inseamna atat preocupare pentru exprimarea nemultumirii, atunci cand e cazul, dar si implicare zi de zi in contestarea abuzurilor, in imbunatatirea serviciilor publice in intarirea cooperarii, tolerantei, spiritului asociativ al societatii civile”.


Afirmatiile lui Eduard Hellvig vin in contextul in care, in ultimele saptamani, mii de oameni au iesit in strada, in Bucuresti si in tara, pentru a contesta emiterea de catre Guvern a Ordonantei 13/2017, pe motiv ca este nelegala. Ulterior, desi Curtea Constitutionala a Romaniei a decis ca Ordonanta 13/2017 este perfect legala si ca DNA si PICCJ au intervenit abuziv si nelegal in activitatea Guvernului, atat prin declaratiile publice, cat si prin pritocirea dosarului in care au fost audiati membri ai Guvernului, protestele nu s-au oprit. Oamenii au continuat sa iasa in strada, cerand, incredibil, anchetarea judecatorilor CCR – institutie despre care au sustinut ca este “penala” - si manifestandu-si sustinerea pentru Laura Kovesi, pusa la zid prin decizia CCR.

In conditiile in care protestele au ajuns sa fie deturnate de unii lideri politici, chiar cu legitimarea lor de catre unele partide, apreciem ca discursul directorului SRI Eduard Hellvig ar fi trebuit sa fie unul care sa indemne la calm si stabilitate, nicidecum la continuarea unor forme de manifestare exploatabile. Altfel, consideram ca fiecare cetatean al tarii este liber sa isi exprime nemultumirile si sa protesteze fata de orice doreste, atat timp cat manifestarile lui nu sunt violente, dar mesajul lui Hellvig in aceasta perioada ar trebui sa fie cu totul si cu totul altul. Mai ales ca CCR, prin deciziile sale, a stabilit fara echivoc ca miscarile de strada nu au avut niciun fundament real

Prezentam in continuare pasaje relevante din discursul sustinut de directorul SRI Eduard Hellvig la Bilantul MAI pe anul 2016:

"Eu cred si parteneriatul din teren ne confirma astazi ca parteneriatul dintre MAI si SRI este vital pentru securitatea nationala a Romaniei. Personal cred ca in 2017 colaborarea dintre SRI si MAI este importanta pentru mentinerea unui nivel optim de raspuns al Statului roman la situatii din ce in ce mai diverse. Consider ca trebuie sa ne pregatim impreuna si sa exersam modalitatile de raspuns in timp real la amenintari si riscuri. Trebuie sa intuim ce fel de viitor se contureaza pentru Romania in acest context regional si global.

Institutia pe care o conduc este preocupata sa inteleaga si sa anticipeze acest viitor. Pentru ca el va fi cel care ne va influenta major evolutia ca societate si ca democratie. Atat noi, cat si dumneavoastra ducem razboaie diferite, nu razboaie diferite, doar armele difera. Dusmanii Romaniei sunt dusmanii nostri comuni. Din punctul de vedere al SRI, singura noastra arma este informatia, iar singurul nostru scut este respectarea legii. Vom continua sa utilizam eficient si responsabil aceasta arma pentru a va pune la dispozitie informatii utile pentru asigurarea ordinii publici si a sigurantei cetatenilor Romaniei.

Evolutiile recente ne obliga sa consolidam si sa aprofundam parteneriatul dintre cele doua institutii. Unele amenintari la adresa ordinii publice se pot transforma in amenintari grave la adrese securitatii nationale. De multe ori, acestea sunt gandite in prealabil tocmai pentru a avea un impact asupra securitatii nationale. Parteneriatele dintre institutiile noastre sunt parteneriate naturale, firesti, dar si extrem de necesare si pentru asta vreau sa va multumesc, pentru excelenta colaborare avuta in mai multe momente importante. Exista toate deschiderea din partea noastra sa contribuim in continuare la indeplinirea misiunilor pe care le aveti.

Serviciul Roman de Informatii detine capacitati de cel mai inalt nivel in culegere de informatii, apreciate de partenerii din NATO si din spatiul Euro-Atlantic. Cred ca putem sa venim si in sprijinul Ministerului de Interne in functie de necesitati. Nicio institutie nu este complet eficienta fara corelarea muncii si a rezultatelor sale cu cele ale altor institutii complementare. Acest lucru este valabil si in tara, dar si in plan international. (…)

Personal, consider ca intarirea democratiei vine din echilibrul intre toate institutiile care sunt menite sa protejeze cetatenii si Statul. Impreuna reprezentam Statul roman si nimeni nu va fi interesat de rivalitatile institutionale, daca Statul roman inregistreaza un esec, fie care vorbim de ordine publica, crima organizata sau riscuri legate de emigratia ilegala sau terorism.

Din punctul meu de vedere, nu exista limita pentru obiectivele pe care le atingem impreuna, atata timp cat respectam legea, mandatul primit si interesele Romaniei. Parteneriatele dintre institutii trebuie sa fie corecte, transparente, sa actioneze pentru binele public si trebuie sa actioneze fiecare pe zona noastra de competenta pentru a preveni.

Vreau sa va multumesc astazi pentru ca vegheati zi de zi la siguranta cetatenilor Romaniei. Inteleg foarte bine ce inseamna asta pentru ca ofiteri ai SRI stiu foarte bine cum este sa iti servesti patria in zone periculoase, discret, fara a astepta recompense materiale, fara a fi aplaudat la scena deschisa, ci poate doar de camarazi sau superiori.

Ma bucur ca avem institutii puternice, capabile sa impuna aplicarea legii clar, coerent, tuturor si ca cetatenii pot fi protejati prin institutiile noastre.

Totodata, ma bucur ca avem semne ale unei participari civice solide, care ofera incredere pentru viitor. O participare civica puternica inseamna atat preocupare pentru exprimarea nemultumirii, atunci cand e cazul, dar si implicare zi de zi in contestarea abuzurilor, in imbunatatirea serviciilor publice in intarirea cooperarii, tolerantei, spiritului asociativ al societatii civile. In curand SRI va prezenta propriul bilant, iar in aceasta primavara vom incheia o perioada de interimat aparuta in ultima vreme, cooperand transparent si democratic intr-un stat puternic si deschis.

SRI este si va ramane un partener pentru celelalte institutii ale statului si este in acelasti timp si o institutie care va continua sa actioneze pentru protejarea cetatenilor si a democratiei Statului roman. Nu de intarirea unei institutii in detrimentul alteia, ci dimpotriva, de o buna functionare si de dialog intre toate institutiile Statului."

Comentarii

# SILE SPERIATU date 15 March 2017 19:54 +9

NU cred că e atît de pervers încît să fie încîntat de s-ar cere DEMISIA domniei sale :)

# SRI știe mai bine date 15 March 2017 20:58 +8

Te speriași degeaba! Hellvig afirmă că avem „semne ale unei participari civice solide”. Mai va pînă reușește Monstruoasa Coaliție să dea foc României. Prețul nu contează, trebuie salvate cu orice preț prea-plecatele slugi ale penalului Ciolannis von Joiannis.

# SILE SPERIATU date 15 March 2017 22:11 +4

Eu intru la idei - securistu de tip nou recunoaște: „Mă bucur...”. Nu poți ști de ce poate fi în stare ca să se bucure și mai mult ;-)

# SRI este produsul Securității efective date 16 March 2017 21:58 +2

Conducerea SRI a mințit când a spus că în structurile de comandă ale SRI-ului nu erau securiști. De exemplu, generalul Gheorghe Puiu, care a ieșit anul trecut la pensie, este absolvent al Școlii Militare de Ofițeri de Securitate de la Băneasa, promoția 1987. Șeful SRI Dâmbovița, Marin Constantin, a terminat aceeași școală și a fost coleg cu domnul Puiu. SRI este produsul Securității efective, doar au vopsit un pic pe dinafară gardul. Nu s-a schimbat nimic. http://www.evz.ro/daniel-florea-fostul-sef-al-biroului-de-contrainformatii-din-sri.html

# un roman mai prost date 16 March 2017 22:52 +2

servicile , societatile secrete decid politica interna si externa, ei sun Capi di Capi, cei de peste tot in toate. Restul este numai circ mediatic, propagat de aparatul mediatic consdus de membri acestor organizati secrete stat in stat .

# SRI trimite SMS-uri la ceas de seară date 16 March 2017 22:44 0

după ora 19.43, şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, şi secretarul de stat Viorel Ştefu, au primit sms-uri de la un ofiţer SRI în care se făcea referire exclusiv la posibila prezenţă la protest a anumitor persoane, “în general activişti care participă constant la activităţi de acest gen şi membri ai galeriilor, la modul general”. Ea a mai spus că datele primite nu semnalau riscuri privind tulburarea ordinii publice, susţinând că nu face această declaraţie ca răspuns la mesajul transmis de la Cotroceni de către preşedintele Klaus Iohannis. https://radu-tudor.ro/conflict-mai-sri-pe-violente-carmen-dan-de-la-sri-au-venit-sms-uri-la-1943/

# Hellvig SOROSISTU se bucură de răul românilor! date 17 March 2017 13:11 0

Hellvig SOROSISTU se bucură de răul românilor! Fără a fi iarna din 1954, fără urgia ploilor din Spania leul pierde teren în veselie. Care e cauza, măi specialiști bancari? http://www.cursvalutar.info/evolutie-curs-valutar-EUR-RON-100.html

# unul din lumea cea mare date 15 March 2017 20:02 +13

martora imi este arhiva luju.din 2009 tot spun ca s/a desavirsit planul de ruperea mermelicei in 3.si daca nastase m/a confirmat acum in 2017 DIN NEFERICIRE O SA SE INTIMPLE,CINEVA INCEARCA SA STINGA FOCUL CU BENZINA SI ALA/I HITLERICA IN SPILHOZENI IMPREUNA CU HELWIG ,CACI TREBUIE SA INDEPLINEASCA ORDINELE DIN FATHERLAND SAU DEUTCHLAND.si ca sa/l parafrazez pe bolintineanu ,,ce/ti doresc eu tie scumpa romanie,,......probabil dezintegrarea(poloniei i s/a intimplat de 3 ori,numai ca noi nu sintem polonezi,ca sa ne reunificam de 3 ori,nu mai avem un mihai viteazu,ci doar o caricatura de hitlerica in spilhozeni,ajutat de vasali ca gorghiu,plicusor dan,ciolos,turcanu,si de ce nu CHIAR SI DRAGNEA.PARCA TOTI SE CHINUIESC SA FACA FARIMITAREA ROMANIEI,INCEPUTA DE MOROIUL SI JUSTITIA INDEPENDENTA SI REFORMATA.ROMANISMUL SI PATRIOTISMUL SINT CUVINTE RUSINOASE AZI!!!!

# Cata date 15 March 2017 20:14 +9

prostitutia politica se rasplateste bag de seama...care-i tariful, hellig?

# ce-are sula cu prefectura? date 15 March 2017 20:35 0

Asta trebuie să spună bossul spionilor la bilanțul MAI? Intră în atribuțiile SRI să facă radiografia societății civile?

# Hellvig se implică în jocuri de putere date 15 March 2017 21:09 +3

"SRI nu are și nu va avea acoperiți în politică sau în justiție, în mandatul meu SRI nu se va implica în niciun tip de joc de putere, în mandatul meu SRI nu va organiza proteste sau alte mișcări de stradă, așa cum fals s-a afirmat în anumite locuri", a spus Eduard Hellvig. http://www.cotidianul.ro/hellvig-se-plange-de-atacuri-fara-precedent-295156/

# Peacemaker date 16 March 2017 19:34 +1

...nu va organiza proteste sau alte mișcări de stradă.. dar vreo 2 incendieri suspect prin ceva cluburi, taman când guvernul este PSD şi când prim-ministrul e plecat din ţară(vezi Colectiv şi Bamboo), alea nu se pune ... Ba un zvon cu curemur să mai excităm puţin emoţia populaţiei când scade vigoarea #rezistenţei...

# Mocanu date 15 March 2017 21:13 +7

Si daca spun ca tu esti ginere de general de Militie/Politie tot atac la SRI se numeste? si daca spun c-ai trecut intai prin PSD si-apoi prin PNL si c-ai umblat numai dupa functii, tot atac la SRI se numeste? si daca spun ca tu insuti esti un acoperit, tot atac la SRI se numeste?

# omu de casă al candidatului Joiannis date 15 March 2017 21:41 +8

Mai mult chiar, informatiile „scapate“ pana la aceasta ora duc la o poveste despre diaspora si campania electorala a lui Klaus Iohannis sustinuta de pe meleaguri spaniole. Afacere de ale carei ite nu ar fi strain nici actualul sef al SRI. Totodata, la ce vremuri nebune traim, este greu de prognozat daca aceasta ancheta se va si finaliza cu trecerea la „next level“ sau daca macar exista ceva indicii rezonabile in acest sens. Doar ca a inceput sa se vorbeasca pe acest subiect. Ca si despre „prinderea“ lui Klaus Iohannis intr-o viitoare serie de dezvaluiri cu privire la „agatarea“ sa de catre DIE inca de dinainte de 1989, vorbindu-se inclusiv de o gramada de microfilme pastrate inca de atunci si care ar arunca in aer clasa politica romaneasca. Atat cat a mai ramas din ea. Oricum insa, nu-i a buna ca SRI-ul, un serviciu care in urma cu doar doi ani si ceva era prezentat de Administratia Americana drept cel mai performant partener al SUA pe domeniul de intelligence... national.ro

# livia date 16 March 2017 10:49 +9

Hulitul international Soros George tocmai a vorbit prin insul Hellvig Eduard pentru a justifica atentatele la siguranta publica si implicit nationala ce trebuie aparate de SRI conform art.1 din lg. 51/1991 , reactualizata in 2016.. a carui sef fraudulos iata se dovedeste a fi chiar Hellvig Eduard un poltruk iohannisto/sorosist. Eduard Helvig considera ca participarea civica este data doar de ocuparea strazii de grupuri paramilitare ce atenteaza la autoritatea jandarmeriei romane, de catre insi dezumanizati dupa metode de sorginte stalinist /neonazist/ IOHANNISTA. Eduard Hellvig NU STIE ca participarea civica este reglamentata legal si este data de : 1. Exercitarea libertatii de acces la informatiile de interes public: Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public; 2. Implicarea in procesul de luare a deciziilor publice: Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica ; 3. Rezolvarea problemelor comunitatilor prin intermediul ON

# alexph date 15 March 2017 21:22 +10

... esenta celor spuse de seful sri liberalul si omul lui ciolanis helvig si anume aprecierea pentru manifestatiile ilegale, repet pentru unii care se fac ca nu inteleg, ilegale. mare “bucurie” pe capatana lui helvig si atunci ce ne mai intrebam cine a coordonat “implicarea ” publica in ….blablabla.iata ca avem doi frati siamezi care vorbesc practic aceeasi limba si au aceleasi idei helvig si ciolanis hotul de case din din sibiu.atunci sa ne mai miram ca onor sri ul nu a informat jandarmeria de venirea celor turbulenti in piata si a apelat la niste amarate de sms -uri fara relevanta? astia sunt “specialistii” care ne apara tara?

# spiritu asociativ în luptă date 15 March 2017 20:45 +6

Avem analiști politici capabili să pună cap la cap toate evenimentele recente ce lasă impresia că există un plan care include președinția, DNA, privata sfîntului Lazăr, SRI, presa subvenționată de SRI, SOROS-iștii dn țară or infiltrați în ambasade de a menține cu orice preț binomul LAZ-KOV?

# gelu date 15 March 2017 21:18 +7

Hellvig instiga prin aceasta declaratie efectiv la iesirea tefelepitilor in strada la momentul in care Luluta si cu Procurolul General vor fi suspendati.

# SRI nu se implică, doar cetățeanul Hellvig date 15 March 2017 21:48 +1

Înainte de a intra la audierea din Comisia parlamentară de control al activității SRI, întrebat cum răspunde acuzațiilor potrivit cărora SRI ar fi fost implicat politic în legătură cu protestele din Piața Victoriei, Hellvig a răspuns: "Nu, și niciodată SRI, în mandatul meu, nu va fi implicat în nicio activitate de asemenea natură". http://www.comisarul.ro/articol/hellvig-sri-nu-a-fost-si-nu-va-fi-niciodata-implic_871687.html

# excitarea tefeliștilor = principalu succes al DNA date 16 March 2017 12:19 +1

Mobilizarea istorică a tinerilor din zonele urbane, adesea absolvenţi de studii superioare, demonstrează că această generaţie, care nu este în mod obligatoriu majoritară la urne, are cel puţin speranţa că actuala sa clasă politică va funcţiona, într-o zi, fără mită, subliniază Le Monde. Acesta va rămâne, dincolo de condamnări, principalul succes al DNA, conchide publicaţia. https://www.news.ro/externe/le-monde-protestele-din-romania-sunt-rezultatul-asteptarilor-tinerilor-nascute-din-lupta-anticoruptie-1922401808262017021216625270

# „Tefelist”, născocirea lui Cristoiu date 15 March 2017 22:08 +5

„Tefelist” este un termen născocit de mine, după ce am citit mai multe texte despre participanții la astfel de mișcări de stradă, texte în care, plecând de la formula propagandistică Tineri Frumoși și Liberi, s-a inventat formula „tefelisti”. Deși li se spune tineri frumoși și liberi, protestării nu sunt numai tineri. „Nucleul îl alcătuiesc persoane demult trecute de prima tinerețe, precum Mihail Sora, cel care, la o sută de ani, în loc să-și economisească timpul rămas până la Marea Trecere pentru a mai scrie o pagină sau măcar un rând, dacă se mai ocupă cu așa ceva, merge în Piață să zbiere pe post de june cu hormonii neconsumati”. Totodată, acesta spune și că „La aceste mișcări atribuite tinerilor participă și femei coapte, unele chiar coapte până la zbârcire. Ele sunt sufletul acestor mișcări. Unele sînt femei singure prin divorț provocat din motive fiziologice. https://infoalert.ro/2017/03/15/ion-cristoiu-despre-particpantii-la-proteste-femei-coapte-unele-chiar-coapte-pana-la-zbarc

# Ciolannis = TeFeList cu mașină blindată date 15 March 2017 22:19 +3

Întîiul tefelist al țării nu are nimic de zis de „Europa cu mai multe viteze”. http://www.evz.ro/ca-si-in-1940-tara-e-lasata-pe-mina-unui-neghiob-iresponsabil-r.html

# Ciolannis nervos că fu spartă adunătura date 16 March 2017 22:49 0

“A fost evident pentru oricine ce au urmărt demonstraţiile şi a fost la fel de evident că aceşti demonstranţi au venit cu scopul de a strica manifestaţia din Piaţa Victoriei. Felul în care MAI nu a gestionat situaţia şi felul în care jandarmii au acţionat faţă de aceste grupuri de instigatori mă nemulţumeste profund. Toată lumea din instituţiile de forţă a avut toate informaţiile necesare. S-a ştiut ce grupuri se pregătesc pentru a sparge demonstraţia şi i-au lăsat liberi să se amestece”, a arătat Iohannis. El a spus că, dacă ministrul de Interne nu ştia despre aceste elemente, este cu atât mai grav: “Dacă nu a ştiut nimic e cu atât mai grav. Înseamă că nu conduce ministerul, ci doar stă în minister”. https://radu-tudor.ro/conflict-mai-sri-pe-violente-carmen-dan-de-la-sri-au-venit-sms-uri-la-1943/

# Întîiul TeFeList al țării date 17 March 2017 13:33 +1

Întîiul TeFeList al țării are altă grijă: să evalueze, el penalul, cu studii de drept nule, pe cei 2 corifei: penalul Lazăr scăpat de dosar de DNA și Mika Plagiatoare (doar 4%). Desigur binomul LAZ-KOV e entuziasmat, doar Ciolannis von Joiannis mărturisește: Sunt ”foarte mulţumit” de procurorul general şi procurorii şefi ai DNA şi DIICOT.

# O societate civila adevarata... date 15 March 2017 22:31 +3

O societate civila adevarata, alta decit cea din macanitul Ratei mecanice, tresare la tot ce e in neregula in politica, nu numai la tot ceea ce face PSD.Nimic din faptele care au stirnit emotii reale – situatia romanilor din strainatate, de exemplu – in opinia publica n-au intrat in preocuparile TeFeL-ismului. De fiecare data, s-a demonstrat impotriva PSD. Si nu de pe pozitiile societatii civile, ci dupa cele expuse public de Klaus Iohannis. Putem vorbi astfel de o Operatiune mesterita de Sistem pentru ca presedintele, lipsit de sprijin parlamentar, pus la colt de rezultatul alegerilor din 11 decembrie 2016, sa aiba la dispozitie un instrument de tinere in sah a Majoritatii PSD-ALDE. Prin aceasta Operatiune, Klaus Iohannis are un partid: TeFeL-ismul! Poate tine el locul unui partid parlamentar? Klaus Iohannis e convins de Noi suntem statul! altfel spus de Sistemul institutiilor de forta, de care depinde TeFeL-ismul, ca da. Noi insa credem ca nu. http://www.bzi.ro/cristoiu-tinerii-fru

# Societatea civila din Romania este suficient de matura date 16 March 2017 22:34 0

Societatea civila din Romania este suficient de matura si gata sa colaboreze cu Serviciul Roman de Informatii. De pilda, sunt convins ca exista suficiente persoane din mediul academic care ar putea indeplini, cu brio, sarcini de conducere la nivelul diviziunilor Serviciului Roman de Informatii. Luandu-i locul lui Coldea si dronelor lui din SRI. In general, cred ca daca vom avea, acolo, la pupitrul de comanda, mai putini generali si mai multi intelectuali autentici, situatia s-ar imbunatatii. Si ar fi consumati mai putini bani din banii publici, cu efecte mai mari si cu fonfleuri mai putine. http://ziuadecj.realitatea.net/editorial/oferta-domnului-eduard-hellvig--141955.html

# Hellvig „uită” de copii aduși la proteste date 15 March 2017 22:34 +5

Încep cu ce cred că e mai important: copiii. Iresponsabililor, v-am spus acum 2 zile că mitingul nu e Iisus ca să duceți copiii la el, că se-ntâmplă neîntâmplatul cu jandarmii și că-i puneți în pericol! Aseară am văzut chiar oameni cu bebeluși în cărucior! Ăștia merită decăzuți din drepturile părintești, cretinii dracu, nici n-ar trebui s-aveți dreptul să vă reproduceți! http://www.flux24.ro/reportaj-fabulos-de-la-protestul-violent-de-miercuri-seara-ultrasi-gregoire-cia-si-fututa-si-cu-banii-luati-semnat-romania/

# SOROS-ist cu acte în regulă date 15 March 2017 21:33 +6

Pentru un om politic tânăr, Eduard Hellvig are un CV stufos. La 21 de ani, în studenţie, devenea coordonator de programe al Fundaţiei Soros, la Cluj. La 24 de ani era consilier politic al fostului vicepreşedinte PNL, Horia Rusu, la 25 de ani era consilierul ministrului de Interne de la acea vreme, Constantin Dudu Ionescu, la 26 de ani era în echipa candidatului la Preşedinţia României – guvernatorul BNR Mugur Isărescu, în calitate de consilier, iar la 30 de ani, în 2004, devenea director general Sintezis România! http://www.bihon.ro/ascensiunea-fulminanta-a-lui-eduard-hellvig-pana-in-fruntea-sri/1510734

# Hellvig a exagerat cu hărnicia date 16 March 2017 22:13 0

Hellvig a fost găsit incompatibil de către inspectorii de integritate. ANI a descoperit că, în timpul mandatului de ministru al Dezvoltării, a fost şi director la o firmă, cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o societate specializată în servicii medicale. cotidianul.ro

# Ciolannis captiv (nu vă gîndiți la prostii) date 15 March 2017 20:18 +5

România este condusă de o putere paralelă (junta) nedemocratică care-l ține captiv și pe Iohannis. Iohannis mai spune: "Stabilitatea și securitatea internă ale României sunt posibile numai într-un stat de drept și cu o justiție independentă." Deci în viziunea lui Iohannis justiția este o problemă de "securitate națională", adica numai potrivita de a fi inclusa in campul tactic al serviciilor a caror principala menire este siguranta nationala. Asa se explica si reactia directorului Eduard Hellvig, care a spus ca SRI ii urmareste pe magistrati sa se asigure ca nu au uitat ca servesc statul. Ce propune Iohannis este tiranie, pe care o vrea instaurata prin justitie. Asa a facut Stalin. Chris Terhes

# celeron date 15 March 2017 20:20 +2

Se vede ca este in cunostinta de cauza cu protestele! Cred ca sunt avizate chiar de el!

# stat captiv date 15 March 2017 20:24 +3

Normalitatea inseamna ca un serviciu de informatii sa se ocupe de reale amenintari teroriste, spioni si chestiuni ce tin cu adevarat de securitate nationala, Parlamentul sa faca legi, Guvernul sa guverneze, presa sa scrie, afacerile sa se dezvolte, oamenii sa fie liberi. Fiecare putere si institutie a statului trebuie sa stea pe tarlaua ei sau, folosind un cuvant deja consacrat la nivel international de la Generalul SRI Dumitru Dumbrava, in propriul sau "camp tactic". Cand SRI e bagat si in justitie, si in presa, si in viata politica, si in defrisari, agricultura, colectare de taxe nu mai ai un stat functional, ci stat captiv. Nu exista democratie in aceasta lume guvernata de un serviciu secret. CT (Fb)

# Lui Hellvig îi place să facă politică date 16 March 2017 22:40 0

Cred că în fruntea Serviciilor trebuia să fie o persoană cu mai multe atuuri, iar Hellvig nu are o anumită expertiză pe un domeniu cât de cât apropiat de cel al Serviciilor sau o anumită expertiză politică, care să îi ofere credibilitate și autoritate. Aceste criterii nu sunt îndeplinite de Hellvig. L-am cunoscut, am participat la reuniuni comune timp de aproape 4 ani, dar nu l-am auzit niciodată vorbind public, nici măcar în cadrul unei ședințe, în așa fel încât să îmi fac o părere pozitivă sau nu. El a făcut o greșeală vorbind de axa Londra - Washington, Serviciile nu trebuie să decidă politica externă”, a spus Tăriceanu.

# adunătură SPONTANĂ: vin acolo cu pancarde tipărite bine date 15 March 2017 20:28 +4

„Toţi aceia care vin acolo cu pancarde tipărite bine. Oare nu este mânat de la spate de cineva? Oamenii aceştia au autorizaţia să se unească şi să mărşăluiască? Adică ei se adună pentru că nu sunt de acord cu cei care au votat în majoritate. Este asta democraţie sau anarhie? Deocamdată au votat oamenii pentru ăştia. Lasaţi-i! Oamenii ăştia nu au voie să fie acolo. Şi ăla care nu a votat deloc nu are ce căuta în piaţă. Ăştia din Piaţa Victoriei sunt atât de departe de adevăr de nici nu vă daţi seama. Hai să-i lăsam pe ăştia să vedem ce-or face.” Ion Țiriac

# Mișcarea Societății civile care nu există date 15 March 2017 22:24 +6

Daca Miscarea ar fi fost a Societatii civile, printre cartoane si zbierete s-ar fi ivit si cele despre casele lui Klaus Iohannis, despre Sistemul institutiilor de forta, despre somnolenta PNL, despre abuzurile Binomului si, mai nou, despre Europa cu mai multe viteze. Cristoiu

# Golan date 15 March 2017 20:38 +3

Dovedeste specimenul asta ca intr-adevar e ''baiat cu ochi albastrii''si la propriu si la figurat(in fond aidoma ca Generalul de la Trei Coceni).Minte cu ''intarirea democratiei''in cel mai mare hal,cand chiar ei au organizat multimea de 300.000 de oameni sa ''sprijine DNA'' si sa ceara demiterea guvernului ales prin vot,iar acum desfiintarea Curtii Costitutionale.Prin ''colaborarea'' prin protocoale secrete(deci si alea nelegale,nelegiuite)nu fac altceva decat sa-si proclame pe fatza statutul de satrapi sefi,atat asupra tuturor institutiilor cat si asupra tuturor cetatenilor tarii.Au dat foc la doua cluburi,la ultimul,vorba l'u Dragnea,sa potenteze si mai mult''spiritul civic''si cine stie ce alte crime mai pregatesc,ca de ex.cand s-a anuntat ceva incendiu la metrou,m-am gandit imediat cu teama ca iar au ''actionat'',iar dintr- o garnitura de metrou in flacari, greu putea scapa cineva.Cred ca vorba lui SRS,vor sa impuna parlament si guvern 100% secu,dar totusi majoritatea lor e mica.

# ARGUS date 15 March 2017 22:22 +3

Loberalul tot liberal iohanist.Easte de noaptea mintii ce a putut sa spuna acest smecher.Dar abuzurile SRI(in speta,ma opresc numai la Coldea)nu le baga in seama?Acest ,,pantranjel in zama,, vorba ardeleanului,nu mai are ce cauta in aceasta functie.Seful SRI,chiar civil fiind,trebuie sa fie seful SRI si nu doar o marioneta a subalternilor militari si a ,,sistemului,,oricare ar fi acesta .Ne asteapta vremuri grele iar tinerii frumosi si liberi pun multte caramizi la aceasta.Pacat

# mi_kuțu Canaris date 16 March 2017 12:26 +2

Fiți serios! Cum să-l dea-n gît micuțul Canaris pe decoratul Franței? Ar fi o gafă impardonabilă din partea României...

# de partea TFL, dar n-a citit OU13 date 15 March 2017 22:41 +1

În recentul scandal al OU13, doamna Morgenstern s-a poziționat de partea TFL. Nimic rău până aici. Doar că, într-o postare pe blog, recunoaște că nu a înțeles mare lucru din ordonanță, pentru că nu a citit-o, că poate a fost manipulată, dar, că, în fine, își asumă total reacția, care a fost una mai degrabă de tip matrimonial: „E ca în căsnicie: te-am prins că mă înșeli, divorțez”! http://www.conteledesaintgermain.ro/maia-morgenstern-ordonanta-si-adulterul/09-02-2017

# Elena Bolog date 15 March 2017 22:45 +3

... cand Johannis a tinut-o, dupa gard la parada de ZIUA NATIONALA, doamna M.M , nu s-a revoltat, acum pentru ca acest guvren le-a marit salarul la toti actorii [50%], doamna M.M, protesteaza, dar nu stie de ce, nu a citit ordonanta 13, dar e bine sa facem galagie si haos in tara . De la tineri nu ma astept la nimic , dar cand vad oameni de cultura ca sunt ignoranti , ca nu au intelepciunea, de a aplana acest conflict, ca in acest moment pericolul este dezmembrarea tarii, e dureros ca noi romanii sa ne uram atat, atunci ce sa mai spunem noi oamenii simplii de la tara ? Pacat ,domnilor de la oras ca ati luat-o pe aratura, lasati guvernul sa lucreze, ca inca odata cu guvernul '' ZERO'' nu o sa ne mearga mai bine !

# 007bond,james bond date 16 March 2017 07:06 +1

Nu sunt ignoranti deloc , sunt OPORTUNISTI ce se catara pe valul asta de asa zisa popularitate .e trendy ? iesim si noi , mai dam un interviu , ne mai bagam in seama .Nici pe ea nici pe rasuflatul de Chirila nu-i vezi facand spume la gura pentru padurile taiate, pentru autostrazi ... 

# un sceptic revoltat date 15 March 2017 22:52 +1

Stiu ca “au dreptul sa protesteze”!. Dar o respectare a legii si a votului liber exprimat, se poate?! Cand a devenit o mare de oameni atat de insetata de sange, incat sa profereze amenintari, unele cu moartea, la adresa unor oameni si a familiilor lor?! Inainte de ’89 ne unea ura impotriva Securitatii si a dictatorului iubit. Acum, artisti care cantau ode, pe o ratie de mancare si copiii lor ies, alaturi de alti oameni care n-au trait vremurile alea sau le-au uita si cer lapidarea unor oameni, pe motiv de divergente politice, cer puscarie pentru niste oameni necondamnati, cer suprematia institutiilor de forta, crezand ca, pe ei nu-i va atinge bratul lung al abuzului.

# no name date 15 March 2017 23:34 +3

Dl HELL-wig vrea sa inventeze apa calda? In loc sa vada mizeria si sa ia masuri atat cat ii permite competenta, se arata extaziat ca a descoperit "preocuparea pentru exprimarea nemultumirii, dar si implicare in contestarea abuzurilor, in imbunatatirea serviciilor publice in intarirea spiritului asociativ al societatii civile", pe cand... in lumea civilizata INSTITUTIILE STATULUI se preocupa de asigurarea multumirii cetatenilor, de evitarea abuzurilor prin activitatea institutiilor, de imbunatatirea serviciilor publice, pentru evitarea starilor conflictuale... Vrea "intarirea spiritului asociativ al societatii civile" si "implicare in contestarea abuzurilor" in loc sa fie socat de disfunctionalitatea institutiilor, disfunctionalitati si abuzuri care induc nemultumirea si haosul. Foarte interesanta viziunea...! Daca nu te intriga, te scarbeste.

# în SRI totul e OK date 16 March 2017 22:04 0

- După ce ați denunțat la DNA posibile fapte de corupție comise de șefi din SRI și ați fost „vizitat” acasă de procurorii Codruței Kovesi, cum s-a schimbat viața dumneavoastră? -Foarte pe scurt, s-a început împotriva mea o cercetare așa-zis disciplinară în comisia de verificare specială. Am stat foarte liniștit, pentru că șefii mei mi-au spus că nu sunt eu ținta de verificare, ci Marin Constantin. M-au trimis la poligraf, am trecut poligraful, și m-am trezit că la sfârșitul lui februarie 2015 sunt dat jos din funcție. Motivația a fost lipsă de sinceritate și neasumarea faptelor comise, dar nu mi s-a spus, cum spune legea, că în data X am încălcat asta și am făcut urmatoarele fapte. evz.ro

# no name date 15 March 2017 23:41 0

Dl HELL-wig vrea sa inventeze apa calda? In loc sa vada mizeria si sa ia masuri atat cat ii permite competenta, se arata extaziat ca a descoperit "preocuparea pentru exprimarea nemultumirii, dar si implicare in contestarea abuzurilor, in imbunatatirea serviciilor publice in intarirea spiritului asociativ al societatii civile", pe cand... in lumea civilizata INSTITUTIILE STATULUI se preocupa de asigurarea multumirii cetatenilor, de evitarea abuzurilor prin activitatea institutiilor, de imbunatatirea serviciilor publice, pentru evitarea starilor conflictuale... Vrea "intarirea spiritului asociativ al societatii civile" si "implicare in contestarea abuzurilor" in loc sa fie socat de disfunctionalitatea institutiilor, disfunctionalitati si abuzuri care induc nemultumirea si haosul. Foarte interesanta viziunea...! Daca nu te intriga, te scarbeste.

# Valter COJMAN date 16 March 2017 04:11 +4

Helvig da-ti DEMISIA! Esti un imbecil. Sunt sigur ca esti unul din organizatorii protestelor neautorizate alaturi de PDL in piele de PNL, USR, ong-urile sorosiste, unele multinationale, BND (serviciile secrete germane), etc.

# Hellvig nu e imbecil date 16 March 2017 12:06 +3

Hellvig nu e imbecil, e doar bine manipulat, ceea ce îl face foarte periculos, din poziția pe care o deține, pentru biata Românie!

# ovidiu badiu date 16 March 2017 06:01 +1

Gandire politico-administrativa si doar atat. Cu tenta sorosista

# O_misiune cu tîlc, acțiune SRI? date 16 March 2017 12:03 +3

Hellvig e 100% sorosist, că doar fu, în studenţie, coordonator de programe al Fundaţiei Soros, la Cluj. Asta nu era cazul să se menționeze la profil. Scrie doar că [„În timpul studiilor universitare a obținut o bursă a Fundației Soros pentru o Societate Deschisă pentru proiectul “Cine guvernează sau cine deține puterea în România?”.]. Așa, din senin :P :P :P

# El Condor date 16 March 2017 07:52 +1

O adevarata "interventie voalata sustinuta" in numele a ceea ce este (ca planuri de ocupare a Romanicii) suportul terminal al planurilor "binevoitorilor" alb - albastri . Sa fie oare atat de real , incat se lanseaza si sustinere din partea celor care trebuie sa asigura protectia reala a multilor prosti inarmati doar cu gura (fara botnita, inca) ?

# Observatie date 16 March 2017 08:34 -3

Personal, nu mi s-a parut ca s-a referit strict la proteste, formularea fiind mult mai generala, incluzand toate modalitatile prin care oamenii isi exprima nemultumirile si se implica in contestarea abuzurilor : la TV, in presa, pe internet. Inclusiv in strada. Ceea ce insa i se poate reprosa vizavi de formulare cu pricina, este faptul ca a omis sa mentioneze manipularea in ecuatie si sa avertizeze ca persoane rau intentionate pot profita de lipsa de informare( sau de dezinformarea otravitoare) a altora din societatea civila, instigand la anarhie. Or rolul SRI in apararea securitatii nationale este si acela de demantelare a unor astfel de tehnici de manipulare, extrem de toxice pt. prezentul si viitorul Romaniei.

# Alex date 16 March 2017 13:09 +4

:D Nici macar CIA-ul enervat pe Trump n-a avut tupeu sa laude manifestatiile de strada! Dar Hell-vig al nostru n-are nicio apasare, pt ca - nu-i asa! - iarna nu-i ca vara, iar Romania nu e SUA. Ce mai, suntem fiii ploii si stam sub potop fara umbrela!

# PINTEA date 16 March 2017 13:39 +2

D-nul Helvig figureaza pe o lista a celor platiti de Soros, asa ca nu este de mirare. Poate are in vedere, si nu numai el, si conditiile in care poti protesta, in cf. cu art. 10, alin.2 si art. 11, alin. 2 din C.E.D.O.

# Trifoi date 16 March 2017 16:47 +3

Se dovedeste si asta a fi un oxyur. Iaca-ta raspunsul la intrebarea , daca-l debarca serios pe parazitu` Coldea : nu ! Asadar il trimise la pensie , pe banii nostri, multi bani, ca sa-l faca scapat de scandal. De fapt l-a aparat . Oribil ! Tara pute a sistem , a tradatori de tara si neam ! Batalia cea mare va fi pt. presedinte ; cred ca deja Soros si-a suflecat manecile.

# Trandafirul galben date 16 March 2017 16:59 +6

De fapt ce zice asta e ca SRI organiza "petrecerea" cand veni "Marele Tacut" in jeaca rosie si , mai mult decat atat, o vor mai face :1 fiindca vazura consecintele (Ciolanis nu fu decapitat) 2.isi pregatesc terenul pe banii nostri caci talambul de Grindeanu ii sopti la ureche la Ciolanis ca va fi o recalculare a bugetului SRI dupe ce trecu furtuna taierii de la 1,9 mrld la 1,7 mrld. Pana nu le taie malaiul la jumate nu va fi liniste-n sat !

# Genoiu date 16 March 2017 17:36 +1

Omul acesta, ori nu si-a citit discursul inainte de a-l rosti ori are serioase probleme de filozofia executarii dispozitiilor (!). Imprudenta dovedita impune demiterea lui si trimiterea unde a fost... scolit. Adica la Soros. Ar fi o salvare: imediat sa prezinte opiniei publice efectul "armei" sale, adica: cine este in spatele manifestarilor ILEGALE in pietele oraselor (cu nominalizare organizatorilor, cheltuieli cu materialele, asigurarea "licuricilor', plata politistilor care "pazesc ordinea" ILEGALA s.a. Daca face asta, poate pleca prin demisie pentru "ideile", indemnurile si garantiile explimate in analiza de la Ministerul de Interne, desi analiza se refera la anul trecut.PS E doar o opinie a unui cetatean mahnit ca in tara lui sunt inalti functionari de stat care confunda DEMOCRATIA cu harababura

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.08.2022 – Buda si-a dorit purtatoare de cuvant

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva