13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SAVONEA O SAPUNESTE PE BIRCHALL – Presedinta CSM Lia Savonea face clarificari esentiale in scandalul iscat de lipsa ministrului Justitiei Ana Birchall de la Plenul din 20 iunie 2019: "La 18 iunie 2019, ora 17:26, CSM a adresat, prin intermediul postei electronice, invitatia pentru doamna ministru Ana Birchall de a participa la sedinta Plenului din 20 iunie 2019, ora 12:00... Referitor la solicitarea publica a doamnei ministru, aratam ca exista o imposibilitate obiectiva de a da curs acesteia"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

21 June 2019 16:39
Vizualizari: 8343

Sedinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) din 20 iunie 2019 in care trebuia validata numirea procuroarei Adina Florea la sefia Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ), si de la care a lipsit ministrul Justitiei Ana Birchall a incins spiritele intre CSM si Ministerul Justitiei. Intr-un comunicat de presa, extrem de cuprinzator si clarificator, emis vineri, 21 iunie 2019, Consiliul Superior al Magistraturii face publica modalitatea de convocare a ministrului Justitiei Ana Birchall la sedinta din 20 iunie 2019, precizarile CSM relevand ca s-a respectat procedura standard prevazuta in aceste situatii.


CSM: "Este imposibila adaparea datei sedintelor cu agenda fiecaruia dintre membri, cu atat mai putin in situatia in care lucrarile inscrise pe ordinea de zi erau urgente"

Concret, CSM precizeaza ca presedinta CSM, judecatoarea Lia Savonea, a procedat in data de 18 iunie 2019, ora 17:26, deci cu doua zile inaintea sedintei Plenului, la convocarea Anei Birchall, efectuand in acest sens, desi nu era nicio dispozitie legala sau regulamentara obligatorie, la "verificarea prealabila a disponibilitatii membrilor" de a lua parte la sedinta.

In aceleasi conditii, se precizeaza in comunicatul CSM, se indeplineste procedura de convocare in cazul tuturor membrilor de drept din Consiliu, in spera a presedintei Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a Procurorului General al Romaniei: "Invitarea Ministrului Justitiei s-a realizat in aceeasi modalitate si in aceleasi conditii pentru toti membrii de drept, mod de lucru uzitat de Consiliul Superior al Magistraturii inca de la inceputul acestui mandat", se arata in comunicatul CSM.

CSM: "Referitor la solicitarea publica a doamnei ministru..., aratam ca exista o imposibilitate obiectiva de a da curs acesteia"

Referindu-se la solicitarea publica a ministrului Justitiei Ana Birchall de a participa la sedintele Consiliului in calitate de membru de drept, astfel incat sedintele sa fie programate tinandu-se cont de zilele in care nu sunt stabilite sedinte de Guvern, reprezentatii Consiliului Superior al Magistraturii condus de judecatoarea Lia Savonea precizeaza in comunicatul de presa ca "exista o imposibilitate obiectiva de a da curs acesteia", in conditiile in care, din agenda publica a sedintelor de Guvern, se poate observa ca acestea nu au loc in aceeasi zi a saptamanii, spre deosebire de sedintele de Plen care sunt organizate cu regularitate in fiecare zi de joi a saptamanii:

"Sedintele de plen sunt stabilite cu regularitate in fiecare zi de joi, cu exceptia situatiilor in care, din motive ce tin de lipsa cvorumului sau de caracterul urgent al lucrarilor inscrise pe ordinea de zi, este stabilita o alta zi de sedinta", precizeaza CSM.

Publicam in continuare comunicatul Consiliului Superior al Magistraturii din data de 21 iunie 2019, privitor la prezenta ministrului Justitiei Ana Birchall in sedintele Plenului CSM:

"Avand in vedere informatiile difuzate in spatiul public cu privire la modalitatea de convocare a doamnei Ana Birchall, Ministrul Justitiei, la sedinta Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din data de 20 iunie 2019, formulam urmatoarele precizari:

Consiliul Superior al Magistraturii se intruneste in plen şi in sectii, la convocarea presedintelui, in acest sens fiind dispozitiile art. 27 alin. 1 din Legea nr. 317/2004.

Sedintele de plen sunt stabilite cu regularitate in fiecare zi de joi, cu exceptia situatiilor in care, din motive ce tin de lipsa cvorumului sau de caracterul urgent al lucrarilor inscrise pe ordinea de zi, este stabilita o alta zi de sedinta.

Subliniem faptul ca, desi nu exista nicio dispozitie legala sau regulamentara, care sa prevada o eventuala procedura de consultare pentru stabilirea datei/orei sedintelor de plen de catre presedintele Consiliului, doamna judecator Lia Savonea, presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, in scopul de a asigura programarea sedintelor si cvorumul necesar bunei desfasurari a acestora, a procedat la verificarea prealabila a disponibilitatii membrilor.

Sedintele Plenului Consiliului au avut loc chiar si in conditiile in care nu au fost prezenti toti membrii, intrucat au fost implicati in alte activitati stabilite anterior – spre exemplu: deplasari externe/interne, conferinte, concedii de odihna etc. – ceea ce evidentiaza imposibilitatea adaptarii datei sedintelor cu agenda fiecaruia dintre membri, cu atat mai putin in situatia in care lucrarile inscrise pe ordinea de zi erau urgente.

In aceste conditii, la data de 18 iunie 2019, ora 17:26, Consiliul Superior al Magistraturii a adresat, prin intermediul postei electronice, avand ca destinatar Cabinetul Ministrului Justitiei, invitatia pentru doamna ministru Ana Birchall de a participa la sedinta Plenului Consiliului din data de 20 iunie 2019, ora 12:00.

Facem precizarea ca invitarea Ministrului Justitiei s-a realizat in aceeasi modalitate si in aceleasi conditii pentru toti membrii de drept, mod de lucru uzitat de Consiliul Superior al Magistraturii inca de la inceputul acestui mandat.

Referitor la solicitarea publica a doamnei ministru sa i se permita participarea la sedintele Consiliului in calitate de membru de drept, aratam ca exista o imposibilitate obiectiva de a da curs acesteia, cu atat mai mult cu cat, din agenda publica a sedintelor de Guvern, se poate observa ca acestea nu au loc in aceeasi zi a saptamanii (cu titlu exemplificativ: pentru luna mai 2019 fiind stabilite in zilele de marti, miercuri sau joi, iar pentru luna iunie 2019, pana la acest moment, in zilele de luni, miercuri sau joi).

Pe aceasta cale, Consiliul Superior al Magistraturii asigura opinia publica de faptul ca programarea sedintelor de Plen se efectueaza cu buna credinta si diligenta, fiind avuta in vedere pastrarea unui just echilibru intre urgenta aspectelor ce se impun solutionate de catre Consiliul si asigurarea participarii membrilor alesi ori de drept, in functie de agendele acestora, cu respectarea timpului necesar pentru ca membrii sa integreze participarea la sedinta Plenului in activitatile derulate".

Comentarii

# un mizantrop date 21 June 2019 18:22 +11

Deci, noua promotoare a statului de drept, acum mai vartos in folosul stapanilor ei, vrea ca CSM-ul, garantul independentei justitiei (?!) sa fie la dispozitia politicului pe care-l reprezinta augusta persoana...Bine, asta ar putea chiar sa nici nu dea pe la sedinte, oricum nu conteza, are programul facut de altii pana la finalul mandatului (sau pana la aservirea totala a justitiei), dar, magistratii aia care-si iau banii din meseria asta, ilustrisimii Tarcea, Licu, Mateescu de ce n-au fost parte sa se indeplineasca cvorumul?! O fi neindeplinirea sarcinilor de serviciu, sau o impiedicare cu rea vointa a indeplinirii actelor necesare infaptuirii bunului mers al justitiei...E o diferenta ca intre disciplinar si penal, dar, mi-e teama ca e vorba de ambele...Totusi, Savonea chiar nu are de gand sa analizeze cea mai clara incalcare a legii a smenuitoarei de legi Tarcea?! Eu tot astept o lamurire, ce s-a ales de incadrarea ilegala, cu aviz expres negativ de la RU, a unui post suspendat...

# Ioana M. date 21 June 2019 18:22 +4

D na ministru A.B. doreste desfiintarea SIIJ ? Ati vazut cum se comporta un procuror femeie ( asa.s a comunicat in media) cu in minor de 8 ani fara.discernamant ? Acel.procuror trebuia sa.puna in aplicare.o.sentinta civila ? Doriti sa mai vedeti.cazuri din acestea.?

# Parașutădeparașutat date 21 June 2019 21:39 +15

Ce cusur major o fi având dl.T.Toader, de a trebuit PSD-ul să-și ia parașută?...Nu știu eu cum mai stau cu programul de guvernare, dar observ că de parașute nu duc lipsă...să aibă cu ce sări dracului din avion că să-și salveze pieile nenorocite, nevrednice să facă ce au promis, adică JUSTIȚIE DREAPTĂ, FĂRĂ ABUZURI ȘI SECURISME. Ană, Ană, poamă acră (pentru țara ta)...sluguță de nădejde...ce-ți mai place să dănțuiești cu statul ghebos...!

# imun/teanu date 22 June 2019 08:28 +3

E-adevarat. Dupa "cadere", PSD a inceput sa-si lamseze munistrii din avion. Cum ziceai, cu parasuta. Nu este inovatie insa. Doar pastisa, dupa "guvernul meu", vointa lui Al Mare (malai e artistul). A se observa ovalul perfect al fotomodelului ministreasa. Nu aduce cu aliura fructului nostru national. celebra "pruna". Doar ca nu in halat, ci tUalete frantuze /de la modista lui Ciolos? Sa se tanjeasca dna. Dancila "guvernului meu"? Si de ce! /D'aia, ca si el la schimbat, prea fara E-uri la ingurgitat. Cum si puscaria lui Dragnea produce frisoane, sa fie contaminabila chiar si fara microbi /"paza buna trece primejdia rea", sau ca frantuzul, "paza-n cur".

# poate procuroru rezist Pirlog era mai bun ptr Birchall date 24 June 2019 01:24 +3

Poate că lu Birchall i-ar fi plăcut mai mult procurorul-rezist de nota 3.00 Pîrlog? Care nu mai poate de dragul Secției de investigare a magistraților?

# O figura sinistră date 21 June 2019 21:48 +2

Femeia se crede la sedinta de partid, doreste acapararea justitiei. Este revoltator

# Edelweiss - Zicălaș de măscări, ocări și sudălmi date 21 June 2019 22:59 +5

„Correct Political Transitivity” :eek: aicișa: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2019/06/correct-political-transitivity-ab-bc.html

# Homoroceanu Adrian Camil date 22 June 2019 01:00 +3

S a dorit un raspuns emotional din partea autoritatilor la o situatie provocata exploatand anumite sensibilitati ,mai ales ale.premierului.Oare de ce alaltaieri ministrul justitiei a intervenit la Antena 3 solicitand moderatoarei sa nu se mai sustina caA.B. vrea sa evalueze procuroriiSIIJ?( control asupra procurorilor SIIJ). Pt.ca urma provocata atitudine neprofesionala a procuroarei sefe # Rezist de la Parchetul de pe langa CABCraiova in raport de minora de 8 ani ce urma sa fie adoptata de o familie din SUA?Imediat cazul a fost mediatizat de toate televiziunile tocmai.La B1TV.Eu arat inca din 2012 despre astfel de realitati de destramare a familiei la care este complice PNL,PDL (acumPMP)favorizatori ai adoptiilor internationale. Dintr o data este folosit acest caz pt.satisfacerea cazului din perspectiva diverselor interese oculte.Dealtfel pe 21.06 ora22.47 chiar moderatoarea de la B1 TV a declarat "stim noi al cui e interesul". ora00.54ziua31 spre 22 iunie 2019.

# TITULESCU date 22 June 2019 12:02 +2

Sunt 3 factori : politica ,justitia si presa . Mergeti la un partid politic si o sa aveti socul vietii ... o sa intalniti idiotii din profesia dumneavoastra in functii mari ,promovati si iubiti de gloata ce formeaza IN MARE ,MARE PARTE un partid ... am stat si m-am gandit daca cei de la presa cand vorbesc de politicianul Y SAU W chiar nu vad ce mediocritate au in fata ... fara mediatizare cretinii n-ar ajunge vedete si sa conduca o tara sau o localitate . jUSTITIA e formata fix din oameni ca procuroarea de la Baia de Arama ,90% asa sunt rai ,INUMANI ,DISTRUGATORI DE DESTINE ,MIZERABILI ,URATI SUFLETESTE SI FOARTE PROSTI IN FACULTATE ,BOLNAVI DE URA SI DE RAUTATE, acum toate frustrarile lor, TOATA URATENIA LOR sufleteasca se reflecta in actul (impropriu spus ) de justitie .

# Pintea date 22 June 2019 16:12 +1

din gloata fac parte agramatele inumane absolvente de studii de drept,distrugatoare de familii si destine...in toata uratenia lor sufleteasca ajung in justitie,politica si presa.

# imun/teanu date 22 June 2019 07:10 +2

Dintre fardurile ei recenta doamna ministru apare ca o aparitie exotica. Tot exotica sa fie de-acum si "justitia"? Deocamdata "felin". cu o seductie a noii Inspectii judiciare. Desi instituita prin lege si si constitutionala. Dar mai "abitira" (si utila) era cea strecurata pe sub usa (fara de lege) la DNA de Lulutza /normal ca "noi sa ne judecam pe noi" (si insine, dar mai ales insiva) /unde deja si-o Zdreanta si-un Onea cam ca la "nufar". Nu se poate nega ca doamna ministru da bine in poze. Si cu ambasadori scofalciti in metehne. Care nu sunt cei sapte pitici. Vorba mamai Albei ca Zapada, "Oglinda oglinjoara"/frumoasa esti patria mea!

# steluta date 22 June 2019 10:22 +3

Savonea este profesionista deoarece SAVON înseamnă săpun in limba franceza , si astfel se justifica săpuneala primita de starleta marioneta pusa de Klemm la justiție sa blocheze si sa tergiverseze îndreptarea abuzurilor

# TITULESCU date 22 June 2019 12:10 +3

2) PRESA – in mare parte fricoasa ,neinformata ,umila rau de tot in fata justitiei ,care hai, sa fim seriosi ... ma uit acum la Craiova ... eu stiu de 20 de ani de abuzurile ca sa nu zic alt cuvant mai adecvat ) celor implicati in acest caz … si atunci ce presa e asta careia astazi ii veni fricuta de justitie si o dadu cotita ??? NU STITI CE SE INTAMPLA LA CRAIOVA ??????

# TITULESCU date 22 June 2019 12:16 +2

3 vorbesc despre justitie pentru ca stau si ei cateva ore la poarta instantei sau urmaresc un dosar … IN PRIMUL RAND CA SA VORBESTI DESPRE justitie TREBUIE SA STII cum te faci magistrat ,SA STII DEZASTRUL din justitie ,SA STII cate GEANINUTE are justitia si cati VISINESCU … sa stii daca vorbesti de oameni cu integritate sau de c… ,betivi , mizerii umane , CRETINI profesionali … pana sa ajuneti ,sa vorbiti despre justitie , VEDETI DESPRE CINE VORBITI ,INFORMATI-VA . Nu asa ,,judecatorii au decis ’’ , in primul rand vedeti cine sunt judecatorii care au decis . Daca Leo de la Stehaia si cu Madalina Pamfile SI Simona Trasca sun judecatorii si presa spune : ,,mAGISTRATII au decis ’’ ,sa respectam ce au spus … Ce dracului de presa e asta ??? Sa respectam ce ????? CE ?????? Procuroarea de la Craiova are comportament de OM ????????? Asa ca ea sunt 90% …si voua va este frica sa vorbiti despre ei … Aveti idee cati PORTOCALA sunt inca in justitie ,cate GEANINUTE si PRESA ???

# steluta date 22 June 2019 16:48 0

Savonea este profesionista deoarece SAVON înseamnă săpun in limba franceza , si astfel se justifica săpuneala primita de starleta marioneta pusa de Klemm la justiție sa blocheze si sa tergiverseze îndreptarea abuzurilor

# Tudor date 23 June 2019 10:24 0

http://m.ziare.com/stiri/dragnea-de-la-csm-cu-ss-pana-la-capat-1566424

# Pintea date 23 June 2019 17:00 +1

Ce aere isi mai da si madam birchall! Asa e cand esti spion american! Dar pe ea nu o mai toaca nimeni marumt, asa cum a fost tocat d-nul Tudorel Toader! Un ministru atat de competent ca el, nu va mai avea PSD la justitie, in veci!

# escu date 23 June 2019 18:34 +1

Este o dovadă că Birchiall, când nu face parada modei, joacă în alt film decât cel al PSD. Am avut de mult senzația că Birchiall, ca ministru, este sabotorul din interior al acțiunilor Guvernului, în cazul de față și sabotarea acțiunilor CSM. Păcat că PSD a renunțat la T Toader ca ministru, deoarece mai ținea câte o lecție de drept pentru mulți neaveniți din justiție. Dacă madam Birchiall și-a propus să boicoteze ședințele CSM, de numire în funcții a unor magistrați îmi pun întrebarea: Ce cui are împotriva Adinei Florea? Cumva s-au intersectat pe străzile Constanței și nu s-au salutat? Ați văzut cât de implicată a fost și în aducerea lui Mazăre de pe alte meleaguri. Dar, nu același zel îl manifestă pentru aducerea Eleni Udrea. De ce oare?????

# Adag date 27 June 2019 07:10 0

Discuțiile la ordinea zilei in mediul juridic sunt supeflue si analizează păreri, cazuri izolate, replici si isterizari. In fapt, si cele 2 doamne cu functii esentiale in justitia românească au vazut deja dosare si probe tulburătoare, de aia e devastarea asta in CSM si MJ, scheletul din armoirul unor magistrati vazuti deja de dumnealor pe centralizatorul-bomba, care reprezintă arma de santaj si amenintare din partea infractorilor asupra magistratilor, e ca nu au studii superioare juridice. Deloc. E o realitate obiectiva, ce urmează se stie, n-are a face cu iluzorii dezbateri de moment sau libertate de exprimare, gen sa mai vedem, se poate spune ca e bine si asa etc. Sa vedem cum scot camasa din scandalul vipusca si pentru cariera lor Ministrul Justitiei si Presedinta Consiliului Superior al Magistraturii. Na ca am spus si public asta, basca cine trebuie sa comunice lista pregătită deja la Directia de resurse umane a MJ, refuzata de ele la primire sub semnătura

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva