20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CONFUZIE – Presedintele Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti, Cristian Mihai Jurchescu, nu este tinta vreunei anchete din partea PCAB: “'Sefa Uniunii Executorilor Judecatoresti din Romania' la care publicatiile fac referire in material este Presedinta Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, si nu presedintele UNEJ”

Scris de: L.J. | pdf | print

20 April 2015 13:30
Vizualizari: 15086

Urmare a unei erori aparute in presa in legatura cu perchezitiile efectuate de politistii bucuresteni, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, la biroul executorului judecatoresc Dorina Gont, presedintele Uniunii Nationale a Executarilor Judecatoresti, Cristian Jurchescu (foto), precizeaza ca nu el este persoana cu functia de conducere la care s-a pomenit in mod grsit in presa.


Publicam in continuare integral comunicatul presedintelui UNEJ, Cristian Jurchescu:

Ca urmare a informatiilor publicate de 'Ziua Constanta' in data de 20 aprilie 2015, prin materialul cu titlul 'Perchezitii la sefa Uniunii Executorilor Judecatoresti din Romania' semnat de doamna Loredana Panait, Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti a solicitat schimbarea titlului, cat si corelarea cu urmatoarele precizari:

'Sefa Uniunii Executorilor Judecatoresti din Romania' la care publicatiile fac referire in material este Presedintele Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, si nu presedintele UNEJ.

Presedintele Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti este domnul Cristian Mihai Jurchescu, din anul 2013, numit prin Hotararea Congresului UNEJ nr.6/17.05.2013.

Mai mult, Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti isi ofera sprijinul organelor competente in vederea finalizarii demersurilor legale corespunzatoare”.

*Cititi aici comunicatul presedintelui Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti

Comentarii

# chisca date 20 April 2015 13:42 +7

Domnule presedinte, un executor judecatoresc pentru a recupera un debit de 120 lei solicita cheltuieli de executare de 950 lei.Ca sa arate debitorului cine este seful trimite adresa de infiintare a popririi la circa 40 banci,solicita 400 lei cheltuieli de consultare intocmire dosar executare si dor 15 lei onorariu pentru ca numai atat este permis a incasa conform legii. Fapta executorului care solicita in total 950 lei cheltuieli de executare la un debit de 120 lei cum o incadrati?

# Gogu date 20 April 2015 21:27 -3

Onorariul executorului judecatoresc este calculat conform prevederilor Ordinului Ministerului Justitiei nr. 2561/2012 pentru modificarea anexei la Ordinul ministrului justitiei nr. 2.550/C/2006 privind aprobarea onorariilor minimale si maximale pentru serviciile prestate de executorii judecatoresti. Onorariile executorului judecătoresc, calculate în limitele impuse de art. 37 alin. 1 din Legea nr. 188/2000, sunt cenzurate de instantele de judecata, completele de executare silita (pot fi mentinute ori diminuate). Astfel, instanţa de judecată verifica dacă aceste cheltuieli stabilite prin procesul verbal au fost necesare pentru efectuarea executării, dacă sunt reale şi dacă sunt disproporţionate faţă de cuantumul creanţei şi volumul de muncă efectuată de cei implicaţi în executarea silită, ca parte a procesului civil.

# Sfanta Treime date 21 April 2015 22:58 0

Cred ca este evident ca faceti o confuzie evidenta intre onorariu si cheltuielile de executare. Este corect ca onorariul este calculat in functie de debit respectiv pana la 10%, dar cheltuielile de executare in schimb nu sunt influentate de cuantumul debitului. Astfel, comunicarile catre banci in numar de 32, catre debitor sau debitori, creditor, ridicari  de popriri nu sunt influentate de cuantumul onorariului o comunicare a unei scrisori tot 5 lei va costa indiferent ca scrie in ea :). Un alt argument sunt taxele si impozitele la care se adauga si alte taxe aferente profesiei cum ar fi: tva 24%, impozit 16%, CAS 5,5 %, taxe UNEJ apox 10% sunt minim jumatate din suma. Astfel, pt recuperarea unui debit de 120 de lei cheltuielile sunt in jur de 400 sau 500 de lei dar si la un calcul de 900 de lei de fapt raman in jur de 450 de lei fara taxe  din care se scad taxele postale minim 100 de lei si apoi cheltuielile cu utilitatile, hartia, xeroxul sau secretarii. Asa ca mai ganditiva?!

# chisca date 21 April 2015 07:58 +3

Pentru dl.Gogu. Onorariu maxim prevazut de actul normativ precizat prevede un onorariu maxim la o creanta de pana la 500 lei 10% din valoarea cesteia .In speta cel mult 12 lei reprezinta onorariu executor judecatoresc.Dar de legea bunului nsimt ati auzit ? Macar intamplator. Ca sa soliciti 400 de lei onorariu pentru consultanta constituire dosar executare silita creanta de 120 lei este oi aberatie chiar daca acest onorariu este prevazut pe undeva dar nici intr-un caz in legea de organizare si functionare a breslei.Cat de greu este sa intocmesti un dosar de executare a carei creante de recuperat este de 120 lei? Dar in cazul unei executari pentru creante de sute de mii de lei sau euro care ar fi onorariu de consultanta? Poate stiti dvs observand ca santeti bine informat.

# odata date 21 April 2015 09:27 0

MJ-ul, conexele...cand dati drumul la actualizare? Care-i explicatia pentru zacutul ordinului de doua luni neaprobat?

# Cristi date 21 April 2015 11:20 0

Sa ai o datorie de 120 lei, constatata prin titlu executoriu si sa astepti sa fi executat silit prin organele fortei publice ale statului, devoaleaza o mare arogantă.

# gogu a lui tamplaru date 21 April 2015 14:40 0

Stimabile dom eu oare traiesc doar cu impresia ca "ORGANELE DE FORTA" au disparut odata cu actul de la 21.12.1989? Bag seama ca,dupa zicerile dvs. ele nu au disparut.Si eu,bietul de mine triam cu impresia ca unej este doar o breasla ca si cea a notarilor ca si cea a judecatorilor etc. Bag seama ca m-am inselat. Multumesc.

# chisca date 21 April 2015 18:58 0

Raspuns pentru dl. Cristi.Poate ca debitorul nu avea  suma pretins a fi datorata poate ca titlu exectoriu nu era legal. TITLU A FOST CONTESTAT SI TOATE ACTELE de excutare silita au fost anulate.Dar daca debitorul nu ar fi contestat ? Dar, apropo, de "ORGANELE DE DE FORTA PUBLICA" respectiv de executorii judecatoresti .UNEJ a fost amendata de Consiliu Concurentei cu UNA SUTA SI CEVA DE MII DE EURO vreo 600 si ceva de mii de lei.CUNOSTETI MOTIVUL. SE CEREA 5000 EUIRO la intrarea in functia de executor.Cu o exceptie RUDELE SI AFINII MEMBRILOR "ORGANELOR DE ORDINE PUBLICA  "adica a executorilor ERAU SCUTITI DE PLATA ACESTEI SUME. ACEST fapt in opinia dvs. denota oare o "AROGANTA A ORGANERLOR DE FORTA PUBLICA"? SI VORBA UNUIa "cu toata dragastea" MAI AM O INTRBARE PENTRU DVS.;SANTETI SI DVS. MEMBRU AL ACESTUI ORGAN? Parerea mea ca da.in rest va doresc numai bine.

# chisca date 22 April 2015 09:41 0

Pentru Sfanta Treime;Cand se solicita suma de 450 lei onorariu consultanta intocmire dosar de executare pentru un debit de 120 lei aceasta suma este onorariu si nu reprezinta cheltuieli de executare. Realizati cat de complicat este pentru creditor sa intocmeasca un dosar de executare silita de o asemenea amploare.El trebuie consiliat si atunci ca sa ne acoperim cheltuielile solicita ONORARIU intocmire dosar executare.Toti platim taxele pe care le reclamati ;tva, impozit CAS etc. La acest aspect m-am referit.Deci nu ma aflu in nici o confuzie.

# Maria date 10 February 2016 12:51 0

Aceeasi situatie: valoare creanta 472 lei -> tarif executare 960 lei (600 lei onorariu executor si 360 lei cheltuieli de executare, TVA inclus). Daca se intreaba cineva de ce nu am achitat cheltuielile de judecata de 472 lei, este simplu: avocatul mi-a spus sa nu fac nimic pana nu primesc sentinta acasa. Si apoi ma trezesc acasa cu somatia ca sa platesc in termen de 1 zi de la data comunicarii. Iar plicul cu somatia ajunge in cutia postala a vecinului. La banii astia sper ca executorul mi-a adus plicul personal. Mie nu prea imi iese calculul, drept sa spun...

# alberto Kurtyan date 22 April 2015 11:14 0

Salariul mediu in Romania este de 360 EURO. Toate aceste profesii care printr-o simpla acreditare dau posibilitatea unor castigur uriase, fara eforturi academice sau diligente speciale, ar trebui serios regandite. Este discriminare, este vorba de o distribuire privilegiata a banului public. Se da nastere la coruptie si la conflict de interese.

# ryky date 23 April 2015 11:30 +3

Nu conteaza suma de bani de recuperat. Tu, ca debitor, ai asteptat sa ss puna in miscare un intreg sistem dd recuperare, pentru ca eu, creditor sa-mi recuperez creanta. Nu ma intereseaza cati bani te costa pe tine, debitor, poate gi de 10 ori suma. Ai avut posibilitatea sa-mu dai de buna voie banii datorati: inainte, in timpul si chiar dupa ce judecatorul a spus ca esti dator-dupa judecata. Ce ai asteptat? Hai, lasa-ne, pe cei care ne platim datoriile in pace! Ca si creditor, am nevoie ca tara mea sa ma asigure ca, dupa atata chin in care tu, debitor, m-ai tarat eventual prin instante, cu apeluri, termene, amanari, voi recupera daroria mea. Executarea de aia se cheama silita, pentru ca debitorul nu returbeaza datoria de buna voie. CU toata compasiunea pentru cei in reala nevoie, care nu au banii multi de dat inapoi, pentru sume mici, care nu sunt returnate, galceava asta este aberanta.  Uitati-va si la alte profesii: lichidatori, notari, auditori, consultanti, contabili...

# ruky date 23 April 2015 11:33 +1

Se uita lichidatorul ca tu nu ai bani in cont? Il ibtereseaza pe contabil ca soldurile tale, cifra de afaceri e 0? Daca alegi calea cea mai grea, te costa... Daca vrei sa trimiti 5 lei prin western union, te costa ca si pentru o suma mai mare. Vrei sa trimiti ceva prin posta, e 2 lei, prin curier e 20.. etc Vrei sa extragi un dinte la stat e 30, la particular e 80 etc...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva