26 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

LEGEA RASPUNDERII MAGISTRATILOR A TRECUT DE CAMERA – Primul pas impotriva magistratilor abuzivi a fost facut. Deputatii au adoptat proiectul lui Daniel Oajdea care prevede sanctiuni dure pentru procurorii si judecatorii care aplica stramb legea. Magistratii care isi exercita functia cu rea-credinta sau grava neglijenta vor fi exclusi din sistem. Statul va fi obligat sa se indrepte cu actiune in regres impotriva magistratilor din cauza carora au fost incasate condamnari la CEDO (Proiectul)

Scris de: George TARATA | pdf | print

26 October 2016 16:24
Vizualizari: 45282

In sfarsit se misca lucrurile in ceea ce priveste legea raspunderii magistratilor. La Camera Deputatilor a fost facut primul pas impotriva procurorilor si judecatorilor abuzivi. Proiectul deputatului Daniel Oajdea, care contine sanctiuni dure impotriva magistratilor care aplica stramb legea, a trecut de Camera Deputatilor, luni 21 octombrie 2016, fiind adoptat tacit si inaintat la Senat, for decizional.

Proiectul lui Daniel Oajdea prevede modificari si completari la Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, in legatura cu procurorii si judecatorii care isi exercita functia cu rea-credinta sau grava neglijenta, dar si in legatura cu obligatia statului de a se indrepta impotriva magistratilor din cauza carora au fost incasate condamnari in instantele interne sau la CEDO. Astfel, Daniel Oajdea a propus modificarea alin. (7) si (8) ale art. 96 din Legea 303/2004 si completarea art. 99/1 cu doua noi alineate. In esenta, deputatul Daniel Oajdea propune ca statul sa fie obligat sa se indrepte cu o actiune in regres impotriva procurorului sau judecatorului care, cu rea-credinta sau grava neglijenta, a comis o eroare judiciara din cauza careia statul a suferit prejudicii. In prezent, legea prevede ca statul se poate indrepta cu actiune in regres, iar pana acum nu a existat niciun demers de acest gen, pasivitatea si complicitatea statului cu magistratii care au dat solutii strambe avand la baza tocmai faptul ca o asemenea actiune nu este obligatorie. De asemenea, Oajdea propune ca termenul de prescriptie a dreptului la actiune sa fie de 5 ani in cazurile in care persoana vatamata a suferit pierderi materiale si de 8 ani in cazurile in care persoana vatamata a fost privata de libertate. In prezent, termenul de prescriptie este de un an.


Proiectul lui Daniel Oajdea, pentru care desigur CSM a adat aviz negativ, prevede ca nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale, a prevederilor legale explicite si exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta se sanctioneaza cu excluderea din magistratura. Procurorii si judecatorii exclusi din cauza acestor motive isi vor pierde drepturile salariale dupa data savarsirii abaterii disciplinare, pensia speciala, iar toate actele pe care acestia le-au incheiat vor fi declarate nule.

Prezentam propunereile deputatului Daniel Oajdea:

„1. Alin. (7) si (8) ale art. 96 se modifica si se completeaza avand urmatorul cuprins:

(7) Dupa ce prejudiciul a fost acoperit de stat in temeiul hotararii irevocabile date cu respectarea prevederilor alin. (6), statul este obligat sa se indrepte cu o actiune in despagubiri impotriva judecatorului sau procurorului care, cu rea-credinta sau grava neglijenta, a savarsit eroarea judiciara cauzatoare de prejudicii.

(8) Termenul de prescriptie a dreptului la actiune in cazurile prevazute de prezentul articol este de cinci ani pentru cazurile in care persoana vatamata a suferit pierderi materiale si de 8 ani pentru cazurile in care persoana vatamata a fost privata de libertate.

(N.R. - Iata forma actuala a alin. (7) si (8) ale art. 96 din Legea 303/2004:

(7) Dupa ce prejudiciul a fost acoperit de stat in temeiul hotararii irevocabile date cu respectarea prevederilor alin. (6), statul se poate indrepta cu o actiune in despagubiri impotriva judecatorului sau procurorului care, cu rea-credinta sau grava neglijenta, a savarsit eroarea judiciara cauzatoare de prejudicii.

(8) Termenul de prescriptie a dreptului la actiune in toate cazurile prevazute de prezentul articol este de un an).

2. Art. 99/1 se completeaza cu alin. (3) si (4), avand urmatorul cuprins:

(3) Nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale ori a prevederilor legale explicite (care nu ridica probleme de interpretare) ori exercitarea functiei cu rea-credinta sau grava neglijenta se sanctioneaza cu excluderea din magistratura si pierderea tuturor drepturilor salariale dupa data savarsirii abaterii. Magistratii care au fost exclusi din magistratura in baza acestui alineat nu mai au dreptul la pensia speciala acordata magistratilor.

(4) Toate actele incheiate de magistratul gasit vinovat in baza alin. (3), dupa data savarsirii abaterii, sunt nule de drept.

(N.R. - Iata forma actuala a art. 99/1 din Legea 303/2004:

(1) Exista rea-credinta atunci cand judecatorul sau procurorul incalca cu stiinta normele de drept material ori procesual, urmarind sau acceptand vatamarea unei persoane.

(2) Exista grava neglijenta atunci când judecatorul sau procurorul nesocoteste din culpa, in mod grav, neindoielnic si nescuzabil, normele de drept material ori procesual)”.

*Cititi aici proiectul deputatului Daniel Oajdea

Comentarii

# Dreptate! date 26 October 2016 16:48 +18

In sfarsit avocatii UNBR2004 vor fi razbunati. Sa va tineti dragi traditionali :eek:

# Horatiu date 26 October 2016 20:11 +7

1. te gandesti la razbunare, ceea ce... 2. Poate voiai sa zici ca "In sfarsit, de acum se vor da sentinte intr-un mod judicios, in condormitate cu legea si jurisprudenta CEDO. 3. Are legatura cu punctele 1 si 2. Nu te poti razbuna pe fapte vechi, nici macar aceasta lege nu va retroactiva.

# ....pana la capat ! date 27 October 2016 10:32 +2

Ce legatura are legea asta cu UNBR2004 ?? CEDO inca nu a emis nimic favorabil lui Bota, asa ca raman, ca de 13 ani incoace, tot vise. Mai e mult pana departe, oricum. A trecut de o camera. Nu stii ce modificari se pot face in Senat ca sa devina ceva inutil si fara putere. Sau daca o retrimite sasul la reexaminare. Asta e doar o vrajeala electorala. Circ fara paine.

# obiectiva date 27 October 2016 13:04 +6

ca sa nu se piarda in vreun sertar al Senatului, propun sa boicotam alegerile parlamentare, in cazul in care ACEASTA LEGE nu este promulgata pana la 1 decembrie 2016 !!! va dati seama ca , DUPA alegeri, nu ne mai baga nimeni in seama urmatorii 4 ani !!!

# Edelweiss date 26 October 2016 16:48 +18

Oooooooo! vin nori negri pe cerul de un azuriu ludic al Cyborgilor și androizilor judiciari! :-) :-) :-) Apropos de nori negri: începe din ce în ce mai mult să-mi placă această Curte Constituțională: - acum vreo 2-3 luni într-o speță invocam faptul că mi-a fost prelungit controlul judiciar prin umflare din curte cu mandat de aducere, fără citare, și în lipsa apărătorului ales. Zilele trecute CCR s-a pronunțat pe acest aspect: art 215 este constituțional doar în măsura în care prelungirea măsurii controlului judiciar se face cu citarea inculpatului și în prezența apărătorului ales.

# unul din lumea cea mare date 26 October 2016 16:49 +15

CE BINE IMI PARE!!!!!!!!!DUPA CE DECINE LEGE O SA SE VADFA CE REPEDE O SA SE CURETE JUSTITIA DE IMPOSTORI PROSTI,BASCA SI DE CEI MINJITI SI BUCATARI CHINEZI.MULTI ISI VOR DA DEMISIA DIN JUSTITIE!!!!!!!!!!! SI NU O SA MAI FIE CU SPAGA LA INEMEA

# capcaun date 26 October 2016 21:25 +10

Si cu advocatii ce ne făcem, adică cu ăia care jupoaie clientul şi dispare ca măgarul în ceaţă ??? Sunt păţit!

# obiectiva date 27 October 2016 08:19 0

si eu sunt patita....... :sad: :cry: :o :-? :-x cu AVOCATII ne mai gandim ...ideea 1. RENUNTAM LA EI.....cel mai bun pas, asa NU MAI ARE CINE NE TRADA INTERESELE, injunghia pe la spate SI COLABORA CU INSTANTA, SRI, PARTEA ADVERSA.......cand vor fi muritori de foame...vor lupta ca hienele si sacalii pentru un client .....

# obiectiva date 27 October 2016 08:16 +1

de acord, cu un mic amendament...judecatorii /porcurorii care trimit cu buna stiinta si intentie, fara probe temeinice, o persoana NEVINOVATA in arest preventiv si in detentie, sa faca si ei, TOT atata arest preventiv si TOT atata detentie la cat a fost obligata sa faca persoana respectiva......cu sistemul asta judiciar romanesc, ma bucur pe deplin ca in Romania a fost abolita pedeapsa cu moartea.....

# Edelweiss date 26 October 2016 16:55 +13

Tot zilele trecute am fost nevoit să contest o amendă judiciară de 2000 de lei, dată de un semianafabet funcțional, Chiochiu Cătălin, prim-procuror cu delegare la Parchetul Judecătoriei Suceava. Amenda a fost aplicată în mod abuziv, vindicativ, cu evidentă rea-credință, în soluționarea unei BANALE cereri de recuzare a procurorului de ședință. În motivarea cererii de anulare, argumentam, inclusiv jurisprudențial, că procurorul are competența de a dispune amenzi DOAR pe timpul URMĂRIRII PENALE, după încheierea rechizitoriului şi sesizarea instanţei, această competenţă revenind judecătorului corespunzător fazei judecăţii: CDL, CCP sau CP. Azi citesc în presă că art 70 este declarat neconstituțional, prim-procurorul nemaiavând nici măcar competența de soluționare a cererii de recuzare.

# DODI date 26 October 2016 17:42 +18

Punem pariu că atunci când legea va ajunge la ciolanis o va contesta pentru că judecătorii nu i-au dat casa înapoi. Acest ratat profesional își dă cu părerea despre orice mai ceva ca Mitică Dragomir, marele păpușar comunist din fotbal. Este adevărat că de cele mai multe ori dă cu bota în baltă dar orgoliul lui incomensurabil a fost satisfăcut. Constituția nu a fost făcută pentru doi neterminați profesional (hăhăilă și ciolanis) ci pentru oameni normali. Altfel această prevedere ar fi trebuit omisă ca să nu își dea în petec toți 4/zii ajunși dintr-un rateu al istoriei în funcții care îi depășesc din toate punctele de vedere.

# nelutu date 26 October 2016 17:47 +14

In sfärsit sunt sanse sä se facä curätenie in cea mai mafiotä institutie din Romänia. Sper sä nu se opunä INDIVIDUL CIOLANIS, cä mai nou s-a transformat din Religios in ocrotitorul GAY. Sämbäta la PARADÄ, Duminica la Bisericä.

# bobu date 26 October 2016 17:56 +10

O sä-i vinä rändul si la vomitätura nemteascä,cä nici el nu e vesnic.

# manifest date 26 October 2016 18:12 +4

Cine o să-i cerceteze pe magistrații și procurorii care își exercită funcția cu rea credință? Colegii lor procurori și judecători, e clar ca și până acum, unii se scapă pe alții.

# Lotty date 26 October 2016 18:40 +9

Ce treaba are Procurorul de sedinta sa ia apararea USR si sa ceara anularea deciziei BEC in sedinta Tribynalului Bucuresti ?

# lian date 26 October 2016 19:03 +6

Chiar nu va temeti de lasitatea si cumetriile senatorilor ? Ar fi un moment istoric sa voteze Senatul ceva in favoarea romanilor si impotriva abuzurilor ( inclusiv ale DNA ) - Klemm s-ar putea imbolnavi - ceea ce nu ii dorim - dar Romania si mai ales romanii - ar avea mari sanse sa isi revina - pacat ca UE nu pricepe ca o Romanie demna e si in interesul UE

# vort date 26 October 2016 19:12 -9

O aberatie demna de un inginer din partidul lu Dan Diaconescu. ce o sa le mai faceti bre doar ca procurorii sa asculte de voi? marii invatati cu sute de legi neconstitutionale!! si daca aberatia matale se va declara neconstitutionala, tie ce să-ți facă domn inginer?

# dezamagitu date 26 October 2016 19:12 -8

Cine o sa constate abuzurile,exercitarea functiei cu rea credinta....? stiu : COLEGII ,asa ca....?

# YanY date 26 October 2016 19:20 +6

Dumnezeu să-i pedepsească pe procurori și judecători cu minia lui și sa se razbune in locul poporului roman.Pentru Edelweiss,,,Stimabile,Chiochiu Cătălin nu este !semianalfabet”funcțional,acest individ este complet ”ANALFABET” si un ratat profesional iremediabil.

# Edelweiss date 26 October 2016 22:43 +6

Ai dreptate, YanY. Multe „trăsnăi” are la activ acel sărman cu duhul. Uite, de exemplu, numai una dintre trăsnăile lui: a pus la plata unei expertize judiciare decisă de instanță pe... tatăl unui copil mort. https://www.monitorulsv.ro/Local/2012-03-03/Verdictul-nici-un-vinovat-al-procurorilor-in-cazul-unui-copil-inecat-desfiintat-de-patru-ori-de-judecatori Și mai are dintr-astea la greu. Chiar anul trecut, tot eu am oferit motivarea în baza căreia o amendă identică, dispusă ca procuror într-un dosar pe masa instanței, a fost anulată.

# Edelweiss date 26 October 2016 22:49 +6

Însă, până săptămâna viitoare când obțin anularea amenzii mele în instanță, urmată de sesizările corespunzătoare, profit de oportunitatea și de expunerea mediatică a acestui site pentru A FACE UN APEL CĂTRE PROCURORUL GENERAL AL ROMÂNIEI - AUGUSTIN LAZĂR: NU PRELUNGIȚI DUPĂ DATA DE 23 NOV. 2016 DELEGAȚIA ACESTUI NEPROFESIONIST PROCUROR ÎN FRUNTEA PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA SUCEAVA. Tipul este un veritabil oximoron la adresa conceptului de înfăptuire a actului de justiție. Tipul, prin neprofesionalismul lui, prin reaua-credință manifestată fățiș, prin non-caracterul său vindicativ ESTE O VERITABILĂ FRÂNĂ ÎN CALEA BUNULUI MERS AL UNEI COMUNITĂȚI SOCIALE. (după 7 nov trimit sesizarea și în formă scrisă, însoțită de dovezi indubitabile).

# Rogvaiv date 26 October 2016 19:30 +8

In sfarsit o lege corecta sa mai raspunda si rapadulele astea care la fond te fura in apel iau casare dupa rejudecare si nu patesc nimic se joaca cu destinele unor oameni.Nimeni nu este mai presus de lege...se aude.

# HORA date 26 October 2016 19:34 +2

pai daca procurorul merge cu 61 km/h in localitate o sa-l dea afara ca nu a respectat o prevedere legala explicită. si toate actele care le facu el la serviciu vor fi nule. actele care? de biruinta, de binefacere? vai de noi...

# Oajdea Daniel date 26 October 2016 22:50 +7

Procurorul nu e sofer. E vorba de exercitarea functiei cu rea credinta. Deci....

# FELICITARI, D-LE OAJDEA date 26 October 2016 19:53 +8

Asociatia Victimelor Magistratilor din Romania saluta demersul d-lui deputat Oajdea. Sa speram ca atunci cand le vor tremura buzunarele, judecatorii nu vor mai pronumta zecile de mii de hotarari strambe anual, in toata tara. Presedinte A.V.M.R., Neagu Rodica.

# horia date 26 October 2016 20:04 +6

Modificarea legii este binevenita ,dar sunt convins ca sub presiunea unor magistrati ,presedintele nu va promulga legea ,are si el vulnerabilitati cu care poate fi santajat ,cel mai recent caz este procesul in anulare cu casa din Sibiu .

# ce se intampla la suceava? date 26 October 2016 20:11 +7

alooo , madam Pruna vezi ce se intampla la Suceava ca se pare ca toti ciudatii sunt procurori acolo. vedem ca pe linga Bujorean se pare ca mai sunt si alti indivizi care nu au treaba cu meseria. mai dati afara din sistem pe cei care sunt rusinea bransei , sunt o multime de oameni bine pregatiti care doresc sa profeseze corect si cinstit. Trimite-i la munci agricole pe indivizii astia care nu au rusine, asa cum a facut circ individul ala ca sa-l primeasca astia in avocatura in urma unui examen care sigur a fost trucat! acel examen nu se ia pe bune doar daca esti un geniu al dreptului, ceea ce nu este cazul unuia care nu stie nici macar drept penal si procedura penala desi se dadea mare procuror. e o rusine sa nu stii despre competenta materiala a parchetului de pe linga judecatorie la care isi desfasura activitatea.

# Marius date 26 October 2016 21:04 +7

Sa fie distruse carierele si vietile lor, asa cum au distrus ei atator nevinovati. Sa-i bata Dumnezeu dupa faptele lor.

# Doina date 26 October 2016 21:49 -17

Toti penalii azi vor bea in cinstea acestei legi. In opinia mea, e o aberatie de lege. Penalii din parlament isi fac legi dupa chipul si asemanarea lor. E omeneste sa mai gresesti si judecatorii sunt si ei oameni. Se poate intampla sa mai si greseasca in munca lor. E absurd sa plateasca pentru asta. Dupa aceeasi logica, oare parlamentarii nu ar trebui sa plateasca si ei pentru fiecare lege cretina pe care o voteaza si ne-o baga noua, cetatenilor, pe gat? Cate aberatii au iesit pe post de lege din acel parlament si nu a platit nimeni pentru consecinte?

# mihai date 27 October 2016 12:51 +5

Sa dea Dumnezeu sa greseasca un magistrat in legatura cu tine sa vad ce mai spui atunci. Legea vizează reaua-credinta si grava neglijenta care nu sunt tolerabile unui magistrat.

# pt Doina date 26 October 2016 23:02 +10

E omeneste sa gresesti, condamnand oameni nevinovati la inchisoare fara nicio proba?Procurorul nu are nicio proba, inculpatul prezinta probe care demonteaza toate minciunile procurorului si cu toate astea il condamna. Icercati sa va puneti in situatia aceasta, Oricand vi se poate intampla

# Doina date 27 October 2016 08:45 -2

Nu procurorul condamna, ci judecatorul, pe baza probelor din dosar. Dosarul in sine consta din probe. "Nici o proba" si condamnare nu exista.

# Pt Doina date 27 October 2016 10:55 +6

Nu si atunci cand judecatorul da o sentinta copy-paste dupa rechizitoriu. In motivare, nu face referire la probele inculpatului(care infirma rechizitoriul cap-coada) , ceea ce inseamna ca ori nu le analizeaza, ori sentinta este stabilita din start, iar tot procesul e doar o formalitate. Procurorii si judecatorii care procedeaza astfel, sa aiba parte de tot atata adevar si dreptate !!!!!

# Doina date 27 October 2016 13:10 -2

Pentru aceea exista cale de atac, ca sa o folositi. Chiar trei instante au gresit? Si eu am dintele meu impotriva unor persoane care nu-si fac treaba in tara asta, de altfel. Acum , insa, judecatorii din penal, de exemplu, se vor teme sa aplice pedepse. CEDO nu-i Dumnezeu pe pamant, pot gresi si cei de acolo.

# @ tanti Doina date 26 October 2016 23:35 +8

Tanti Doina, îți doresc să nu ai parte de matale/familia matale de abuzuri din partea procurorilor/judecătorilor! În rest, îți doresc somn ușor!

# pt tanti Doina date 27 October 2016 11:24 +4

Tanti Doina precis e judecator/procuror. Se simte cu musca pe caciula. Eu nu-i doresc decat sa aiba parte si ea de aceeasi nedreptate. Am vazut multi procurori si judecatori condamnati.

# Gril Varudi date 27 October 2016 00:11 +1

In momentul de fata magistratii nu raspund pentru solutiile gresite grav sau date cu rea-credinta care raman, din pacate, irevocabile. Inspectia judiciara care ar trebui sa-i cerceteze este infectata cu microbul "colegialitatii" si al subiectivismului. Este prima structura care trebuie primenita, eventual cu procurori "imprumutati" de la DNA sau cu juristi care n-au fost niciodata magistrati. Contestatiile impotriva imbecilelor solutii de clasare date de inspectorii judiciari trebuie scutite de taxe de timbru sau inregistrate cu o taxa simbolica. Sanctiunile trebuie sa fie gradualizate functie de vinovatie si prejudiciul produs victimei actului de justitie. Trebuie creata o Casa de Asigurari a Magistratilor dupa modelul celei a notarilor la care sa se cotizeze lunar si care sa plateasca 50% din prejudiciu, restul sa plateasca magistratul judecat in regres de ICCj in complet de 3 si recursul in complet de 7. Trebuie trimise amendamente si completari la Senat pt perfectionarea legii!

# YANY date 27 October 2016 00:37 +7

DOINITO,esti foarte tare,dupa promulgarea legii de Presedinte TU vei fi „CANONIZATA„de desteapta ce esti.Cind toata Romania geme de nedreptate esti nedreapta cu poporul tau..In istoria justitiei vei fi Sfinta„DOINA CE_A NEDREAPTA„,dupa rusinea ce n-o ai!

# nea caisa date 27 October 2016 04:05 +3

Desigur , doar ca exercitarea functiei cu rea credinta... se constata , ce sa vezi , de colegii lu' necredinciosu', neglijentu' etc , asta fiid un punct slab al legii . Apelarea la o curte cu juri ar putea simplifica dilema .

# Raneti Tudor Andrei date 27 October 2016 04:26 0

prescriptia este neconstitutionala si prin urmare ilegala. Asta e o lege sa scape magistratii, nu sa-i puna la raspunda

# pt Raneti date 27 October 2016 11:33 +4

Daca faci o plangere la CEDO dureaza cel puti 5 ani. Dc castigi la CEDO si se rejudeca cauza in Romania, mai dureaza vreo 2-3 ani si fapta judecatorului, mai ales a procurorului se prescrie.Asa ca vor scapa.

# vali date 27 October 2016 07:50 +4

sper sa se greseasca odata si cazul dnei Doina sau a unui membru al familiei

# Floarea lui Gigel date 27 October 2016 08:36 0

Aici nu e vorba de faptul ca si judecatorii sunt oameni si gresesc, aici e o problema evidenta de constitutiobalitate. Erorile, greselile.se repara pe calea constrolului judiciar, asa e in orice tara normala la cap, nu prin presiuni asupra magistratilor. Coruptii nu au cum sa scape, aceasta lege nu va trece de CCR. Dragi puscariabili, voi nu platiti pentru omorurile savarsite prin fapte de coruptie, pentru copiii care au murit in spitale din cauza spagilor voastre? Stati linistit, coruptilor, veti ingenunchea in continuare in fata justitiei si a oamenilor carora le-ati distrus.vietile. Va bucurati prea devreme, slujitori ai coruptiei!

# Doina date 27 October 2016 16:34 -5

Clar, specialistii in drept constitutional gandesc  mai bine decat mine.  ;-)

# da' date 27 October 2016 08:37 0

alesii neamului pot gresi oricat ... ei au dreptul sa faca greseli ca au fost "alesi" ... vai de natia romana :lol: :lol: :lol:

# traian gaozaru date 27 October 2016 09:41 +6

"impotriva procurorului sau judecatorului care, cu rea-credinta sau grava neglijenta, a comis o eroare judiciara din cauza careia statul a suferit prejudicii" bine bine, dar daca un om obisnuit a suferit prejudicii din cauza unui judecator sau procuror corupt sau de rea-credinta, pe omul obisnuit cine il apara???

# pelin date 27 October 2016 09:55 +10

ABATERI DISCIPLINARE privind raspunderea magistratilor care isi exercita functia cu rea-credinta sau din grava negligenta,se regasesc si in alte state precum:GERMANIA.SPANIA.BELGIA,NORVEGIA,FRANTA,IRLANDA,ITALIA,ESTONIA,CEHIA,CIPRU s.a.Nu va pt.ce anume acest lucru ar nu putea fi legiferat si in ROMANIA.Ar fi absolut normal ca acest lucru sa se intample,chear in regim de urgenta!!!!!!!

# judecatoarea Lacramioara Axinte date 27 October 2016 10:05 +4

careia LUJU I-a acordat f mult credit a postat un punt de vedere pe Juridice ref raspunderea magistratilor; http://www.juridice.ro/475291/despre-raspunderea-magistratilor-2.html. ce parere aveti? 8) 8) 8) Luju mai e fan al dnei Axinte?

# INJUSTITIA date 27 October 2016 15:59 +4

Păi nu se spune că judecătorul este "Dumnezeu" - ce faceţi, îl contestaţi ?  Am avut diverse procese civile şi nu am câştigat niciunul, deşi alte persoane cu procese trase la indigo cu ale mele au câştigat. Ce justiţie e asta ? Vor respect ? să fie corecţi să dea soluţii cum le dictează conştiinţa nu politicul  !

# cris date 30 October 2016 20:58 0

cand trece legea asta de parlament ?

# @cris date 31 October 2016 15:19 +1

Cat de curand 8)

# Raneti Tudor Andrei date 18 February 2017 21:01 0

Eu cred ca orice act intocmit cu incalcarea legii e nul de drept, si n-am chef s-o dovedesc acum dar o voi face pentru mine cu prima ocazie :P

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 25.04.2024 – Tranca nu se intoarce la dosare. Parfum de sobolan (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva