29 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ABSOLVENT SRI LA VARFUL DIICOT – Propunerea ministresei Justitiei Raluca Pruna pentru numire in functia de procuror adjunct al DIICOT s-a scolit in curtea SRI. Ioana Bogdana Albani a absolvit Colegiul Superior de Securitate Nationala al Academiei Nationale de Informatii, dupa un master la Universitatea Ecologica. Viitoarea mana dreapta a lui Daniel Horodniceanu a ajuns la DIICOT in 2004, la cateva luni dupa o vizita de studiu in SUA (CV-ul)

Scris de: A.P. | pdf | print

3 iunie 2016 16:00
Vizualizari: 11094

Continua procesul de capusare a unor institutii-cheie ale statului cu personaje legate ombilical de Serviciul Roman de Informatii, fenomen tot mai accentuat odata cu impunerea guvernului „tehnocrat”. Dupa numirea ca premier interimar a lui Sorin Campeanu, instalarea in fruntea Agentiei Nationale de Integritate a lui Bogdan Stan, plantarea ofiterului Rares Vaduva in fruntea Doi s'un sfert si a lui Daniel Diaconescu la butoanele ANAF, un alt om scolit in curtea Serviciului Roman de Informatii este foarte aproape sa ocupe un post important, de aceasta data in sistemul judiciar. Este vorba despre Ioana Bogdana Albani (foto), recent propusa de ministresa Justitiei Raluca Pruna pentru a fi numita in functia de procuror sef adjunct al DIICOT, structura condusa de procurorul sef Daniel Horodniceanu. Potrivit CV-ului disponibil pe site-ul Ministerului Public, Ioana Bogdana Albani a absolvit, in 2008, Colegiul Superior de Securitate Nationala al vestitei Academii Nationale de Informatii a SRI.


Viitoarea mana dreapta a lui Daniel Horodniceanu este absolventa a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Independente „Titu Maiorescu” din Bucuresti (1996), licentiata in drept la Academia „Alexandru Ioan Cuza” din Capitala si masteranda a Universitatii Ecologice, cu o lucrare avand ca tema Dreptul informatiilor si securitatii private.

La fel ca si ministresa Raluca Pruna – cea care a propus-o in functia de procuror sef adjunct al DIICOT, Ioana Albani a profesat pentru o scurta perioada de timp ca avocat in Baroul Bucuresti (martie – noiembrie 1997).

Experienta in functii de conducere

Inlocuitoarea Giorgianei Hosu in functia de procuror sef adjunct al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a ajuns la DIICOT in urma cu 12 ani, imediat dupa o „vizita de studiu” in Statele Unite ale Americii. Ioana Albani a ocupat functia de procuror sef al Serviciului de Combatere a Criminalitatii Informatice timp de 11 ani, pana in aprilie 2016, cand a fost desemnata la conducerea Centrului de Aplicatii Operationale al Procurorilor din cadrul DIICOT. In perioada noiembrie 2005 – iunie 2006, a detinut prin delegare functia pentru care este astazi propusa.

Conform CV-ului, Albani are o bogata activitate profesionala si anterior venirii la DIICOT. Inainte de 2004, a mai condus Biroul de Combatere a infractiunilor de spalare a banilor si a criminalitatii informatice din cadrul Sectiei de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antigrog (2003), dupa ce in prealabil a detinut functii de executie la aceasta structura, la Sectia de urmarire penala si criminalistica a PICCJ si in cadrul unor parchete arondate PCAB (PTB si PJS1). La acestea se adauga o serie de conferinte si seminarii internationale, precum si activitati interne de pregatire profesionala.

Cititi aici CV-ul procuroarei Ioana Bogdana Albani

Comentarii

# ARGUS date 3 iunie 2016 18:50 +5

Niste nelamuriri: 1.Cat timp a fost cursanta la INA/SRI.2.A terminat facultatea la T.Maiorescu dar isi da licenta la Dinamo.3.A terminat facultatea la 28 de ani.Ce afacut de la terminarea liceului?

# mulder, agntul mulder date 3 iunie 2016 22:22 +8

La ultima intrebare raspunsul e: s-a pregatit sa devina instrumentul sri (agent, ofiter acoperit, masterand etc.) :eek:

# morarescu date 4 iunie 2016 09:09 0

Ramane totusi numarul unu in criminalitate informatica ! ;-)

# Petry date 6 iunie 2018 08:01 0

Aparentele înșală! Asta pt cine a lucrat cu ea

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 28.06.2022 – Scutea a pus ochii pe Udroiu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva