18 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ADINA LE-A FACUT FELUL PARADITORILOR – Procurorii Lucian Onea si Mircea Negulescu sunt cu un pas mai aproape de puscarie. SIIJ a finalizat primul dosar al fostelor unelte de la DNA Ploiesti. Onea si Negulescu au fost trimisi in judecata in dosarul “Serghei Petrus” pentru represiune nedreapta, cercetare abuziva si participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare: “Onea, cu sprijinul lui Negulescu, a ticluit probe nereale”. Alte cauze cu Lucica si Zdreanta stau in asteptare

Scris de: Bogdan GALCA | pdf | print

15 July 2019 18:37
Vizualizari: 13853

Fostele unelte de elita de la “Unitatea Haules” DNA Ploiesti, procurorii Lucian Onea – zis “Lucica” (foto dreapta) si Mircea Negulescu – zis “Zdreanta” sau “Portocala” (foto stanga) au fost trimisi in judecata luni, 15 iulie 2019.


Rechizitoriul a fost semnat de procuroarea Adina Florea de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie si confirmat, cel mai probabil, de adjunctul SIIJ, procurorul Marin Nicolae. Trimiterea in judecata a lui Onea si Negulescu, acesta din urma exclus intre timp din magistratura, are loc in dosarul deschis ca urmare a plangerii penale formulate de fostul deputat Vlad Cosma. Este vorba despre cazul “Serghei Petrus”, denuntatorul inventat de DNA pentru a-i executa pe Victor Ponta si Sebastian Ghita in dosarul “Toni Blair”, denuntator care in realitate era fostul deputat Vlad Cosma.

In afara de acest dosar, pe rolul SIIJ mai sunt in lucru si alte cauze cu privire la Onea si Negulescu care, cel mai probabil, vor fi trimise in instanta. Iar intr-una dintre ele este urmarita penal insasi fosta sefa DNA Laura Kovesi.

Revenind, in dosarul trimis in judecata de SIIJ, procurorul Lucian Onea este acuzat de:

-participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare;

- represiune nedreapta;

-cercetare abuziva;

- instigare in forma continuata la comiterea, fara vinovatie, sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.


Mircea Negulescu este acuzat de:

-participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare;

-complicitate la represiune nedreapta;

-instigare in forma continuata la comiterea fara vinovatie sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Iata comunicatul PICCJ din 15 iulie 2019 privind trimiterea in judecata a procurorilor Lucian Onea si Mircea Negulescu:

“Procurorii Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au dispus trimiterea in judecata a inculpatilor Onea Lucian Gabriel, sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare, represiune nedreapta, cercetare abuziva, instigare in forma continuata la comiterea, fara vinovatie, sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata si Negulescu Mircea, sub aspectul savarsirii infractiunilor de participatie improprie la inducerea in eroare a organelor judiciare, complicitate la represiune nedreapta, instigare in forma continuata la comiterea fara vinovatie sub forma participatiei improprii a infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.

In rechizitoriul intocmit in cauza s-a retinut urmatoarea situatie de fapt:

Inculpatul Onea Lucian Gabriel, in calitate de procuror la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, in instrumentarea a doua dosare penale, in calitate de procuror de caz, impreuna cu inculpatul Negulescu Mircea, in calitate de procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, in cursul lunii mai 2015, l-au determinat pe un martor denuntator sa plasmuiasca un denunt in numele unei persoanei imaginare, sa intocmeasca in fals, in format electronic, tabele care contin numele unor persoane - locuitori ai Republicii Moldova, care ar fi avut cetatenie romana in anul 2014, cu scopul de a dovedi infractiunea de coruperea alegatorilor pretins savarsita de persoana impotriva careia s-a formulat denuntul.

De asemenea, in calitatile mentionate anterior, inculpatul Onea Lucian Gabriel, cu ajutorul inculpatului Negulescu Mircea, la data respectiva procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, a dispus punerea in miscare a actiunii penale pentru infractiunea de coruperea alegatorilor fata de o persoana despre care stia ca nu este vinovata. Totodata, inculpatul Onea Lucian Gabriel, cu sprijinul inculpatului Negulescu Mircea, in cursul lunii mai 2015, in solutionarea celor doua dosare penale, a ticluit probe nereale prin exercitarea de constrangeri asupra martorului denuntator.

In rechizitoriu, se mai retine ca inculpatul Onea Lucian Gabriel, in calitate de procuror la Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, in mod repetat, impreuna cu inculpatul Negulescu Mircea, in calitate de procuror la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, in perioada aprilie – mai 2015, l-au determinat pe martorul denuntator sa contrafaca, prin exercitarea de constrangeri, a unui denunt si a unor tabele in format electronic continand nume de persoane din Republica Moldova care ar apartine unor cetateni romani imaginari.

Mentionam ca dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

# Paduchiosii astia doi ar fi tari s-o de-a in gat pe grasana date 15 July 2019 18:54 +22

plagiatoare , aia de se fofileaza acum si nu vrea in puscarie. Cica ea e ocupata cu ieuropa si catindeaza pe un loc de super-star ... :-x Dolofana la puscarie cu aghiotatii sa-i , ca doar nu au lucrat singuri, de capul lor. :-*

# gelu date 15 July 2019 19:28 +21

Dosarul pentru Kovesi a fost disjuncs din cel trimis in judecata. Asa ca sa asteptam cu incredere gararea Codrutei la puscarie.

# nu conteaza date 16 July 2019 00:46 +2

Recunosc ca eu sunt un visator dar tu, gelule, esti mult mai visator ca mine! kovesi nu va pati nimic, niciodata si sa te fixezi pe a o pedepsi pe ea, e inutil... kovesi nu mai e o miza pentru Romania! Niciodata ea nu a fost pentru tara asta! E ca o molima: daca n-o poti ucide, trimite-o "prietenilor"! Si sa ne rugam ca "prietenii" europeni, sa aiba parte de ea!

# jude date 16 July 2019 08:45 +2

Kovesi a fost disjunsa ca sa nu se porcaiasca in direct si la o ora de varf sau din alte rationamente nebanuite! Sati linistiti la ce justitie magistrati avem, cei doi banditi vor fi spalati si avansati in grad!

# Anticoruptia date 15 July 2019 19:09 +17

Lucicaaaa...nu fi rau!! O lasi singura pe prietena Cerasela?? Nuuuu!! Ti-a fost credincioasa pana la loc comanda.Te-a ascultat, a executat toate ordinele tale, a fost ,,fidea"!! Ia-o cu tine, in pas de tango.Hai ca de-abia de-acum mi-am luat seminte! A inceput petrecerea!! Despre Zdreanta nu zic nimic, nu se califica sa imi starneasca hazul.Doar o imensa scarba!Hai, pa!....

# Carcotas date 15 July 2019 19:19 +22

In sfârșit vad si ticăloșii ca adevarul iese la iveală ! Hai Brasovul, hai Oradea,

# Edelweiss date 16 July 2019 12:01 +1

Hai Vespasiana de Apel Suceava!

# Florian date 15 July 2019 19:44 +20

Unitatea hăules e pe făraș ??? Șefa de la București când urmează......

# Ionescu Gabriel date 15 July 2019 19:57 +20

Bai Portocala, nu-ti mai ajungea nimeni la nas cand spuneai zeflemist ca un anume primar mananca la campina ciorba cu lingurita mica. Ii aveai alaturi pe prietenii tai cu care vroiai sa imparti panourile publicitare din Ploiesti, Mardare, Cantemir si Don. Cum era? Era bine ca vroiai sa furi afacerile lui Mitu si Toader? Cand iti lucra Meliu la casa lu fi-tu de la Strejnic, cum era? Acum te dai de ceasul mortii si speri sa ajunga “doamna K” prim procuror european, sa te scape... Lucica, era bine cand cereai la birou fetite de la Targsor alese pe spranceana pentru a-ti satisface fetish-urile? La puscarie cu paraditorii!

# Baciul Vrancean date 15 July 2019 21:35 +9

Asteptam Brasovul!!!! Deca, Nica, Munteanu. Numai nume grele. Onea si Zdreanta erau mici copii. Cei trei cavaleri ai dreptatii brasovene erau mai fini in abordare dar mult mai rai, oameni fara suflet si fara principii. Carte ce sa mai zici? Stiau de se rupeau.

# Justitiarul date 16 July 2019 01:01 +5

Chiar poate cineva sa isi imagineze ca penibilii astia doi au fost singuri,de capul lor?Nuuu,au avut mai multi complici,de la doamna K pana la judecatori de pe culoarul Prahova.Sa speram ca o sa urmeze multe episoade in care sa raspunda multoooor acuzatii toata gasca de la Prahova

# CATANGA de la DELANI date 16 July 2019 01:35 +5

Dar la lichelele de la Oradea când ajungeți ? Deja ne-am saturat de atâta așteptare, nu se mai poate ! Zdrențele și Analfabeții de manelist, rârâitul de PANTEA COSMIN de la Beius,ILE MARIUS, mare ofițer cica cu academie !!!!LUCACIU CLAUDIU și asta mare pupincurist de manelist și toți ceilalati când ii Trimiteți in fata instanței sa răspundă pentru abuzurile pe care le-au făcut ?????? D-na FLOREA eu cred ca le-a ajuns la câta bătaie de joc au făcut, ar fi și cazul și timpul sa ia drumul pușcăriei unde le este locul !!!!!!!!

# Ce faceți cu clatarin virginul ???? date 16 July 2019 01:41 +3

Bine bine, dar am auzit ca la stei este unul mare investigator al prostiei, clatarin, care și-a pierdut registrul cu Informatorii de la miliție și nu sa întâmplat nimic, ăla nu Răspunde penal sau ce e cu el ???? Nu are discernământ ? Ca nu se mai știe nimic de el

# livia date 16 July 2019 07:09 +5

Si cum sa fie iubita SIIJ cand mai acum un an taiau si spanzurau in Prahova si acum se indreapta, speram, spre puscarie? Pai cum sa stea sistemul cu mainile incrucisate cand soldatii sai incep sa cada? Daca SIIJ s-ar ocupa doar de cei care nu vor sa fie slugi si sa faca dosare la comanda, sa vedeti ce ridicata in slavi ar fi!

# UN_OM date 16 July 2019 07:44 +1

Observatie : cei doi au fost trimisi in judecata doar pentru aceasta speta, celelalte 'paradeli' sunt ... ' in aer ', LCK a fost eliminata din dosar prin disjungere, va mai urma ceva ?!

# prezumtia de nevinovatie pt acesti doi magistrati? date 16 July 2019 07:45 -19

dubla masura e productiva cand esti curva. nimeni..absolut nimeni.. nu trebuie considerat/tratat ca fiind vinovat de acuzatiile de natura penala in lipsa unei hotarari judecatoresti definitive de condamnare. si dupa aceea trebuie tratat condamnatul omeneste. nu mai traim in pestera naturala...ne-am ajuns..traim in pestera mintii. intre timp olandejii nu ne vrea in schengen...nemtii ne uzeaza forta de munca..francezii trag in femeile noastre ca in indochina..americanii sunt mesteri carmaci ...englezii..dreaq stie ce fac ..dar ceva fac ca doar nu te plictisesti in nicio colonie.

# romanul date 16 July 2019 08:08 +7

Bravo!!!!!! Si sa urmeze si ceilalti, sa urmeze Kovesi, nemernicii care boicoteaza CSM, ticaloasa cu adoptia si multi alti ticalosi! Hai ca se poate sa raspunda pentru faptele lor! :P

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2024 – Procuror cu demisia trimisa la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva