5 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ALEGETI SA FITI VALOROSI – Mesajul judecatoarelor Gabriela Baltag si Evelina Oprina transmis magistratilor inaintea alegerilor pentru noul CSM: „Vegheati la procedura de numarare si centralizare a rezultatelor votului, implicarea voastra constituie garantia unui proces electoral transparent. Sansa alegerii celor mai adecvate personalitati si caractere, in masura sa readuca prestigiul si profesionalismul in reprezentarea sistemului judiciar, este in mainile voastre... Decizia va apartine”

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 iunie 2022 14:48
Vizualizari: 2691

Judecatoarele Gabriela Baltag (foto stanga) si Evelina Oprina (foto dreapta) din CSM au transmis vineri, 17 iunie 2022, un mesaj magistratilor din intreaga tara cu ocazia incheierii campaniei electorale de la alegerile pentru noul Consiliu Superior al Magistraturii, alegeri care urmeaza sa se desfasoare saptamana viitoare, miercuri, 22 iunie 2022.


 

Baltag si Oprina isi indeamna colegii sa participe la procedura, astfel incat sa se asigure cvorumul legal necesar pentru derularea procesului electoral inca din primul tur de scrutin, si astfel sa fie evitata orice posibila vulnerabilitate. De asemenea, cele doua membre CSM subliniaza ca este foarte important ca judecatorii sa vegheze procedura de numarare si centrale a voturilor, aceasta fiind garantia unui proces electoral transparent.

Pe de alta parte, Gabriela Baltag si Evelina Oprina tin sa precizeze ca prestigiul si profesionalismul viitorului CSM nu depinde decat de judecatorii din tara care vor vota la alegeri. Decizia va apartine! Nu uitati ca intreaga valoare a puterii judecatoresti depinde de oamenii care o vor exercita si reprezenta; asadar, alegeti sa fiti valorosi!”, incheie cele doua judecatoare.


Iata mesajul judecatoarelor CSM Gabriela Baltag si Evelina Oprina transmis inaintea alegerilor pentru viitorul Consiliul Superior al Magistraturii:


Dragi colegi,

Astazi se incheie perioada de prezentare a candidaturilor pentru viitorul CSM.

Ati avut ocazia de a-i cunoaste pe colegii candidati atat prin prisma proiectelor si obiectivelor pe care si le propun, cat si din punct de vedere uman.

Saptamana viitoare, in data de 22 iunie 2022, vor avea loc adunarile generale pentru alegerea viitorilor membri CSM, alegeri de care depinde soarta magistraturii, a sistemului judiciar, a noastra, a fiecaruia, pe urmatorii 6 ani.

Va adresam indemnul de a participa la procedura de alegeri, astfel incat sa se asigure cvorumul legal necesar pentru desfasurarea procesului electoral inca din primul tur de scrutin, pentru evitarea oricaror posibile vulnerabilitati.

Facem apel catre judecatorii delegati sau detasati la alte instante de a participa la adunarea generala a instantei de la care au fost delegati sau detasati, chiar daca aceasta implica un efort suplimentar fata de alti colegi, pentru ca fiecare vot conteaza.

Este important sa vegheati la procedura de numarare si centralizare a rezultatelor votului, pentru ca implicarea voastra constituie garantia unui proces electoral transparent.

Sansa alegerii celor mai adecvate personalitati si caractere, in masura sa readuca prestigiul si profesionalismul in reprezentarea sistemului judiciar, este in mainile voastre. Istoria demonstreaza ca independenta este indisolubil legata de caracterul demn, intransigent si asumat.

Consiliul Superior al Magistraturii este reflectia sistemului judiciar si expresie a identitatii de valori si principii a acestuia, ceea ce confera greutate si responsabilitate votului fiecarui judecator. Momentul actual este extrem de important si sta exclusiv in puterea voastra sa produceti schimbarea pe care o doriti.

Decizia va apartine!

Nu uitati ca intreaga valoare a puterii judecatoresti depinde de oamenii care o vor exercita si reprezenta; asadar, alegeti sa fiti valorosi!

 

Cu apreciere

Judecator Gabriela Baltag

Judecator Evelina Oprina"

Comentarii

# Manuel date 17 iunie 2022 15:04 +135

Alegeti sa fiti valorosi! Nihil sine Deo.

# DODI date 17 iunie 2022 19:33 +114

După cum știm din 2004 nu contează care ce votează, ci contează cine... numără. Și pentru asta are grijă SRI+STS=LOVE să ”iasă” pe cine doresc ei nu poporul. Așa ne-am pricopsit cu doi securiști pe post de președinți (petrov și ciolaniSS-WuhaniSS), cu Savarină & CO. la Coteț SM, cu o cioară la ICCJ și mulți, mulți alții în fuincții pe care nu le meritau dar unde SRI dorea să-ți plantreze acoperiții. Deci nu putem avea nici cu noul Coteț mari speranțe câtă vreme numărătoarea este la mâna... alogenilor.

# Preocuparile membrilor CSM date 20 iunie 2022 07:53 +254

În urmă cu șase ani, guvernul a majorat cu 25% salariile consilierilor de probațiune, adică cei care se ocupă de reintegrarea socială a condamnaților din România. Trei ani mai târziu, cei 13 membri nemulțumiți din CSM au ajuns la concluzia că, începând cu 2017, au fost discriminați. Din moment ce salariile consilierilor de probațiune au crescut cu o pătrime și fac parte din familia ocupațională „justiție”, aceasta ar însemna că și salariile celor din CSM, care fac parte din aceeași familie ocupațională, trebuie să crească cu 25%. În 2017, un consilier de probațiune câștiga aproximativ 3.000 de lei pe lună si un un membru CSM - 26.000 de lei pe lună; În ciuda diferenței de 23.000 dintre celor două salarizări, membrii CSM au dat în judecată CSMși au cerut majorarea indemnizațiilor cu 25% începând cu ianuarie 2017 până în prezent, indemnizația urmând să fie majorată și pe viitor. Singura care nu a fost de acord cu acest proces colectiv a fost judecătoarea Andreea Chiș.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.07.2022 – Codrut Olaru s-a decis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva