20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

ANI A PRINS-O PE CLOTILDE – Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul General impotriva primaritei Sectorului 1 Clotilde Armand, acuzand-o de folosirea functiei pentru favorizarea unor persoane: „In exercitarea atributiilor de primar, in februarie-august 2022, a semnat 5 dispozitii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine”. Art. 301 Cod penal pedepseste fapta cu inchisoare de la 1 la 5 ani. ANI o acuza pe Clotilde si de incompatibilitate si conflict de interese

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

7 November 2022 12:10
Vizualizari: 5628

Primareasa Sectorului 1, USR-ista Clotilde Armand (foto), a fost reclamata la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.Luni, 7 noiembrie 2022, Agentia Nationala de Integritate a sesizat PICCJ cu acuzatia de folosire a functiei pentru favorizarea unor persoane – fapta pedepsita de art. 301 din Codul penal cu inchisoare de la unu la cinci ani.

Mai exact, ANI sustine ca din februarie pana in august 2022, Armand a semnat cinci dispozitii care i-au adus bani nemeritati. Este vorba despre dispozitii prin care edilul USR s-a numit pe sine in calitate de manager al proiectului „Imbunatatirea capacitatii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea si promovarea masurilor anticoruptie”, finantat din fonduri europene. Aceasta numire i-ar fi adus Clotildei Armand foloase de 18.720 de lei, constand in majorarea indemnizatiei lunare cu pana la 30%.

In legatura cu aceeasi fapta, Agentia Nationala de Integritate o acuza pe Clotilde Armand de incompatibilitate si de conflict de interese administrativ.

Nu in ultimul rand, ANI mentioneaza ca l-a sesizat pe prefectul Capitalei Toni Grebla cu privire la legalitatea celor cinci dispozitii: cea de numire a Clotildei in functia de manager de proiect, precum si celelalte patru, prin care Armand si-a suplimentat veniturile.


Iata comunicatul ANI:


Agentia Nationala de Integritate a constatat averea nejustificata, starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natura administrativa, a sesizat organele de urmarire penala sau a sesizat Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti, in cazul a 8 persoane prevazute de Legea nr. 176/2010, dupa cum urmeaza:

ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE, Primarul Sectorului 1, Bucuresti

CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV

In exercitarea atributiilor de primar, ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a semnat dispozitiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Imbunatatirea capacitatii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea si promovarea masurilor anticoruptie‟ finantat din fonduri europene si care au produs un folos material pentru sine in cuantum de 18.720 Lei, incalcand astfel prevederile art. 70, art. 71 si art. 76 din Legea nr. 161/2003.

Cele 5 dispozitii semnate reprezinta numirea in functia de manager de proiect, precum si majorarea indemnizatiei lunare, cu pana la 30%.

INCOMPATIBILITATE

Incepand cu data de 18 februarie 2022 (data Dispozitiei privind numirea managerului de proiect, al proiectului „Imbunatatirea capacitatii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea si promovarea masurilor anticoruptie‟), ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE exercita simultan cu functia de primar al Sectorului 1, Bucuresti si functia remunerata de manager de proiect, nerespectand astfel dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003.

SESIZARE PARCHET

Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie cu privire la existenta indiciilor referitoare la savarsirea de catre ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infractiunii de folosire a functiei pentru favorizarea unor persoane, prevazuta de art. 301 din Codul Penal intrucat, in exercitarea atributiilor de primar, respectiv in perioada februarie – august 2022, a semnat un numar de 5 dispozitii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

SESIZAREA INSTITUTIEI PREFECTULUI MUNICIPIULUI BUCURESTI cu privire la legalitatea actelor administrative ale autoritatilor administratiei publice, respectiv a dispozitiei de numire in functia de manager de proiect si a celor 4 dispozitii prin care au fost suplimentate veniturile, atributii conferite de prevederile art. 252, alin. (1), lit. c) din Codul Administrativ, acte materiale pentru care au fost retinute aspecte si indicii privind incalcarea regimului juridic al incompatibilitatilor, al conflictelor de interese in materie administrativa si a legislatiei in materie penala”.


USR-ista se plange ca e victima unei manevre PNL


La scurt timp dupa aparitia comunicatului ANI, Clotilde Armand a scris pe Facebook ca are o confirmare de la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene privind legalitatea actiunilor intreprinse in cadrul proiectului finantat din fonduri UE despre care vorbeste Agentia Nationala de Integritate.

In aceeasi postare, Armand sustine ca este victima unei manevre marca PNL. Mai exact, edilul afirma ca ANI s-a pus in miscare la sesizarea unui consilier local liberal.


Redam reactia Clotildei Armand:


Gata! M-au prins... Glumesc. Nu aveau ce.

Am citit astazi comunicatul ANI, pot sa va spun ca am respectat legea in cazul proiectului „Imbunatatirea capacitatii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea si promovarea masurilor anticoruptie‟.

Avem o confirmare de la oficialii de la Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene care ne transmit ca suntem eligibili. Inainte de a se face numirile in cadrul proiectului, a existat o verificare si autoritatile competente care ne-au transmis ca totul este corect. Stiti, nu facem nimic de capul nostru.

De asemenea, in cadrul lucrarii ce face obiectul comunicatului am raspuns de fiecare data solicitarilor ANI si am depus un punct de vedere insotit de documente justificative care arata legalitatea activitatilor pe care le-am desfasurat in calitate de primar al Sectorului 1 Bucuresti. N-am primit nici un raspuns si mi-a fost refuzat de mai multe ori accesul la dosar.

Legea spune asta:

- art. 94 alin. 22 din Legea nr. 161/2003:

nu se afla in situatie de incompatibilitate, in sensul prevederilor alin. (2), functionarul public care este desemnat prin act administrativ pentru a face parte din echipa de proiect finantat din fonduri comunitare nerambursabile postaderare, precum si din imprumuturi externe contractate sau garantate de stat rambursabile sau nerambursabile [...]”.

Si asta:

art. 16 din Legea nr. 153/2017:

- „(2) Indemnizatiile lunare ale presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene si primarilor si viceprimarilor unitatilor administrativ-teritoriale care implementeaza proiecte finantate din fonduri europene nerambursabile se majoreaza cu pana la 25%”.

PS:

Ma bucur ca autoritatile sunt vigilente si ca isi fac treaba. Stiam ca unul dintre membrii PNL Sector 1 a facut plangerea la ANI, intr-o incercare disperata de hartuire a mea. Nu avem nicio problema ca Parchetul si Prefectul sa verifice actele si le vom pune la dispozitie toate documentele pe care le vor solicita. Sa vedeti acum cum intra in vrie aparatul de manipulare al PSD PNL si sa tipe. Nu-i nimic. Mergem dupa ei. #NiciUnPasInapoi

Comentarii

# Azumix date 7 November 2022 12:34 +122

Nu se va intampla nimic cu aceasta sesizare!!! Am impresia ca doamna Clotilde are statut de magistrat in Romania...indifferent ce face si ce legi incalca Este "albita" instant de asa zisii procurori...isi da singura salarii si functii platite bine , nu conteaza ca au fost surprinse imagini video cu furtul de voturi de la Sectorul 1...etc etc...oare bravii magistrati ai Romaniei de ce nu au facut si atunci adunari in care sa protesteze despre musamalizarea anchetei ? Sau erau chemati pe la diverse ambasade si premiati pentru te miri ce !!!!

# DOREL date 7 November 2022 13:27 +14

Confirm pozitiv ce a scris AZUMIX. Si, b): functionarul de la ANI care a facut sesizarea o sa aiba soarta lui Horia Georgescu, aveti putintica rabdare si urmariti BREAKING NEWS ! C-asa-i in tenis. Parerea mea ...

# JUSTITIAREALA.RO date 7 November 2022 14:26 +102

Nu va pati nimic! Vezi cazul Portocala Un postac pe JUSTITIAREALA.RO

# # PITEKNTROAPA !!! date 7 November 2022 14:54 +21

:cry: <img src=ops:' /> :lol: :-x :zzz Si care-i problem ??? "Colti de mistret" :P a furat zeci, sute de mii de voturi si nimeni, nici un JEG din cei ce pling si ies de uregenta la pensie NU a facut ceva!!! Si T. Neacsu plinge dupa ei... Aia care l-au zburat din csm...

# Goargăş date 7 November 2022 15:36 +3

O biată lacomă! La câtă avere are...un exemplu mizer de funcţionar ,,public".

# X date 7 November 2022 17:35 +62

Nici o grija, o salvează mamaia Scutea. Doar este de a lor, acceasi gașca, acceasi prostie aceeasi mizerie. Sa nu itam de Portocala !

# Dragos Barna date 8 November 2022 21:45 0

e periculos ,sa nu pateasca omul de la ANI ca Sorin Iasinovschi de la SIIJ

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva