28 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ANI, INVINSA LA ICCJ - Casa de avocatura Musat si Asociatii a obtinut anularea raportului ANI care stabilea ca judecatoarea Georgiana Pulbere, de la Curtea de Apel Constanta, a fost in incompatibilitate: ”Solutia definitiva a ICCJ reprezinta succesul unei implicari sustinute din partea echipei noastre... Aceasta victorie importanta in fata ANI intregeste portofoliul de mandate sofisticate incredintate de clienti”

Scris de: G.P. | pdf | print

29 June 2017 11:37
Vizualizari: 8692

Cunoscuta casa de avocatura Musat & Asociatii a anuntat, intr-un comunicat de presa dat publicitatii miercuri, 28 iunie 2017, ca a castigat definitiv inca un dosar de referinta intr-un litigiu impotriva Agentiei Nationale de Integritate (ANI), respectiv procesul in care a reprezentat-o pe judecatoarea Georgiana Pulbere, de la Curtea de Apel Constanta. Astfel, Inalta Curte de Casatie si Justitie a acordat pe data de 22 iunie castig de cauza magistratului Georgiana Pulbere, anuland un raport din 2015 al ANI, care stabilea ca magistratul a fost in incompatibilitate. Raportul mentiona faptul ca, in 2012, judecatoarea a predat cursuri de formare profesionala in domeniul achizitiilor publice, in calitate de prestator-formator, unor functionari din cadrul Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC), fiind platita de o firma privata. Echipa Musat & Asociatii implicata in acest litigiu a fost coordonata de Gheorghe Buta (foto 1), Co-Managing Partner MUSAT & ASOCIATII, si formata din avocatii Pauna Neculae (foto 2), Managing Counsel si Valeriu Solcanu Senior Associate.


Iata comunicatul casei de avocatura Musat si Asociatii:

"Musat & Asociatii a reprezentat-o cu succes pe judecatoarea Georgiana Pulbere, de la Curtea de Apel Constanta, intr-un litigiu impotriva Agentiei Nationale de Integritate (ANI). Aceasta victorie de referinta vine dupa alte patru dosare castigate de societatea de avocatura in ultimii ani, succese obtinute in anularea rapoartelor de evaluare intocmite de ANI, cu privire la numeroase personalitati ce ocupa diverse functii si demnitati publice (Presedintele Romaniei, Klaus Werner Iohannis; Europarlamentarul Mircea Diaconu; Primarul Municipiului Bistrita, Cretu Ovidiu Teodor; Membrul in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune, Lucia Hossu Longin).

Inalta Curte de Casatie si Justitie a acordat pe data de 22 iunie castig de cauza magistratului Georgiana Pulbere, anuland un raport din 2015 al ANI, care stabilea ca magistratul a fost in incompatibilitate. Raportul mentiona faptul ca, in 2012, Georgiana Pulbere a predat cursuri de formare profesionala in domeniul achizitiilor publice, in calitate de prestator-formator, unor functionari din cadrul Consiliului National pentru Solutionarea Contestatiilor (CNSC), fiind platita de o firma privata.

'Solutia definitiva a Inaltei Curti reprezinta succesul unei implicari sustinute din partea echipei noastre timp de doi ani in aceasta speta. A fost un litigiu complex, dar suntem incantati ca am obtinut rezultatul dorit atat de noi, cat si de client. Aceasta victorie importanta obtinuta in fata Agentiei Nationale de Integritate intregeste portofoliul de mandate sofisticate incredintate de clientii nostri', a declarat Gheorghe Buta, Co-Managing Partner Musat & Asociatii.

Verdictul favorabil obtinut de avocatii MUsAT & ASOCIATII vine astfel in continuarea numeroaselor victorii repurtate de acestia in beneficiul numerosilor deputati, senatori, alesi locali, magistrati, care au fost de-a lungul anilor reprezentati de firma de avocatura.

Echipa Musat & Asociatii implicata in acest litigiu a fost coordonata de Gheorghe Buta (Co-Managing Partner MUSAT & ASOCIATII) si formata din avocatii Pauna Neculae (Managing Counsel) si Valeriu Solcanu (Senior Associate).

Despre MUSAT & ASOCIATII:

MUSAT & ASOCIATII este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 16 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, MUSAT & ASOCIATII acorda servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUSAT & ASOCIATII este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile internationale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.

In 2016, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul pentru cea mai mare tranzactie in domeniul energiei pentru asistenta acordata Sterling Resources in procesul de vanzare a operatiunilor din Romania catre Carlyle International Energy Partners, precum si premiul pentru cea mai mare tranzactie din HORECA pentru asistarea Premier Capital in achizitionarea McDonald’s in Romania. Distinctiile au fost oferite de Ziarul Financiar, in cadrul Galei Avocatilor 2016, editia a VII-a.

In 2015, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul “Firma de avocatura a anului in Romania”, distinctie acordata anual de reputata publicatie britanica “The Lawyer” firmelor de avocati din Europa care au obtinut performante deosebite in anul de referinta.

In anul 2013, MUSAT & ASOCIATII a fost desemnata „Casa de avocatura a anului in Romania”, de catre International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara cand MUSAT & ASOCIATII isi adjudeca acest valoros premiu, dupa distinctia primita in 2011, anul in care Romania a fost inclusa pentru prima data in lista tarilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea in 2012, MUSAT & ASOCIATII a fost recompensata cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai buna casa de avocatura din Europa Centrala si de Est”, distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente inregistrate in Romania de echipa de avocati MUSAT & ASOCIATII, in ceea ce priveste evolutia portofoliului de mandate in practica de fuziuni & achizitii si strategia de management adoptata.

Totodata, renumita publicatie Chambers Europe a decernat firmei MUSAT & ASOCIATII trofeul „Romanian Law Firm of the Year", pentru casa de avocatura cu cele mai bune performante in Romania, in cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUSAT & ASOCIATII acorda in mod regulat consiliere juridica celor mai cunoscute si respectate corporatii din Romania, inclusiv o treime din Top 100 si jumatate din Top 500 mari companii, precum si institutiilor publice si financiare locale in tranzactii corporative si financiare sofisticate si in proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienti, majoritatea din categoria investitorilor straini".Comentarii

# DODI date 29 June 2017 12:38 +1

Este îmbucurător faptul că încet-încet pică tărășeniile DNA sau ANI, două instrumente ale sistemului mafiot băsist de subjugare și demolare a celor care nu se conformau solicitărilor de fărădelegi. Problema este că toate aceste victorii înseamnă finalmente timp, nervi, bani și peri albi. Chit că viața politică și socială a unor personaje este distrusă iremediabil. Cât timp trebuie să treacă până Parlamentul va scoate legea răspunderii materiale? Un PSDist (Șerban Nicolae) a încercat și se știe ce a pătimit. Îți vine să crezi că și PSD joacă în aceeași echipă antinațională.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva