12 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AROGANTELE #REZIST SE PLATESC – Procurorul Bogdan Codreanu, cel care l-a amendat cu 2.500 lei pe fostul sef SIIJ Gheorghe Stan pentru ca a refuzat sa ii dea acte dintr-un dosar in care era cercetat penal, a fost trimis in judecata disciplinara de Inspectia Judiciara. Codreanu este acuzat, printre altele, de exercitarea functiei cu rea-credinta, dupa ce a emis amenda intr-un dosar in care se dezinvestise. La pachet, a fost bagat in disciplinar si #rezistentul Claudiu Sandu de la PT Brasov

Scris de: Elena DUMITRACHE

16 septembrie 2019 17:21
Vizualizari: 3402

Am tot spus ca procurorii de la Brasov vor lua calea paraditorilor de la Ploiesti si iata ca, usor-usor, se adevereste. Iar totul incepe cu un disciplinar! Inspectia Judiciara a anuntat luni, 16 septembrie 2019, ca i-a trimis in judecata disciplinara pe doi dintre cei mai cunoscuti procurori ai Brasovului. Este vorba despre procurorii Bogdan Codreanu si Claudiu Sandu (foto) de la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov, care au fost dati pe mana Sectiei pentru procurori in materie disciplinara din CSM pentru savarsirea abaterilor disciplinare prevazute de art. 99 lit. i) teza intai, lit. m) si lit. t) teza intai din Legea nr. 303/2004. Concret, procurorii Bogdan Codreanu si Claudiu Sandu au fost trimisi in judecata disciplinara pentru "nerespectarea indatoririi de a se abtine atunci cand judecatorul sau procurorul stie ca exista una din cauzele prevazute de lege pentru abtinerea sa", pentru "nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul parchetului" si pentru "exercitarea functiei cu rea-credinta".


Acuzatiile extrem de grave aduse de Inspectia Judiciara celor doi procurori sunt de notorietate, Lumea Justitiei prezentandu-le in detaliu inca din luna iunie 2019 (Click aici pentru a citi), si au avut efecte dintre cele mai halucinante, ceea ce, intr-o situatie fireasca, ar atrage excluderea din magistratura a acestora. Ramane insa de vazut ce va decide Sectia pentru procurori in materie disciplinara fata de Codreanu si Sandu, daca le va tine partea, cum a facut si in alte cazuri strigatoare la cer, ori daca va alege sa ii sanctioneze exemplar, asa cum s-ar impune.

Interesele personale ale procurorului Codreanu, girate de seful sau Claudiu Sandu

Astfel, fata de procurorul Bogdan Codreanu de la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov, Inspectia Judiciara a retinut ca, dupa ce a aflat ca este cercetat de Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) (condusa la acea data de procurorul Gheorghe Stan) in legatura cu modul de efectuare a urmaririi penale intr-un dosar pe care il instrumenta, a cerut SIIJ mai multe documente din dosar, sub pretextul solutionarii dosarului, fara a intelege sa se abtina in cauza.

Pentru ca SIIJ a refuzat de doua ori sa ii comunice actele solicitate din dosarul in care era cercetat penal, Bogdan Codreanu a trimis lucratorii de politie din cadrul DGA la Sectia de investigare a infractiunilor din justitie pentru a obtine silit dosarul sau penal.

Vazand insa ca nici asa nu reuseste sa obtina actele din dosar, Codreanu a inteles sa emita ordonanta de amendare a fostului sef SIIJ, Gheorghe Stan pentru ca "nu a prezentat inscrisurile solicitate de un procuror al Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov", respectiv "copii ale tuturor documentelor din dosarul penal nr. ... al SIIJ, inregistrat la aceasta unitate ca urmare a plangerii penale formulate de catre ....".

Mai grav este ca amenda judiciara pe care Bogdan Codreanu a inteles sa o aplice fostului sef al SIIJ, Gheorghe Stan, a fost emisa intr-un dosar in care, atentie, se dezinvestise (Click aici pentru a citi).

Pentru aceasta din urma aroganta a procurorului Codreanu, Inspectia Judiciara l-a trimis in judecata disciplinara acuzandu-l ca si-a exercitat functia cu rea-credinta.

In urma cu fix un an, procurorul Claudiu Sandu #rezista pe scarile Palatului de Justitie alaturi de Danilet, Veverita si procurorul Caracal

In ce il priveste pe prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, Claudiu Sandu, inspectorii judiciari au retinut ca "a dat girul de legalitate" demersurilor procurorului Bogdan Codreanu, parafandu-i actiunile, fara a efectua "controlul efectiv de legalitate asupra masurii dispuse de procurorul cu functie de executie" Bogdan Codreanu, despre care Inspectia a retinut ca a intreprins demersuri "in scopul aflarii unor informatii ce serveau satisfacerii intereselor personale si nu in scopul aflarii adevarului in cauza penala aflata in instrumentare".

Totusi, sa nu neglijam un lucru extrem de important. Trimiterea in judecata disciplinara a procurorilor Sandu si Codreanu are loc intr-o zi de maxima importanta pentru magistratii activisti de tip #rezist. Sustineam aceasta intrucat, ca un facut, in ziua in care Inspectia Judiciara i-a trimis in judecata disciplinara pe Sandu si Codreanu s-a implinit un an de la marele miting sustinut pe scarile Palatului de Justitie din Capitala de o mana de procurori, judecatori, si INM-isti. Acestia, astfel cum ne amintim de la marea desfasurare, au fost manati la protest de persoane precum judecatorul Vasilica Danilet, fosta judecatoare Camelia Bogdan, procurorul Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul Judecatoriei Caracal, procurorul George Bucurica, fost prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Oravita, judecatorul Dorel Matei, sau procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan, zisa „Veverita”. Protestul magistratilor care nu au voie sa protesteze avea la baza nemultumirea acestora fata de "amestecul politicului in justitie" (Click aici pentru a citi). Amestec care, din ce am inteles, era legat de modul de legiferare. In fine, mai are sens sa dezvoltam acum despre amestecul magistratilor in politica?

Publicam in continuare cu titlu de buna amintire imagini de la protestul de anul trecut, pentru ca procurorul Claudiu Sandu de la PT Brasov, si nu numai, sa vada cum se schimba lucrurile de la un an la altul:

Publicam in continuare comunicatul Inspectiei Judiciare de luni 16 septembrie 2019:

"Inspectia Judiciara a exercitat actiunea disciplinara fata de Sandu Claudiu si Codreanu Bogdan, procurori la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov, pentru abaterile disciplinare prevazute de art. 99 lit. i) teza I, lit m) si lit. t) teza I din Legea nr. 303/2004 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

[art. 99 lit. i) teza I]

In cazul procurorului Codreanu Bogdan s-a retinut ca, luand la cunostinta de existenta unei plangeri penale adresate SIIJ, ce viza modul de efectuare a urmaririi penale intr-un dosar pe care il intrumenta, nu a inteles sa formuleze o declaratie de abtinere, efectuand in schimb numeroase demersuri catre SIIJ, sub pretextul solutionarii dosarului mai sus mentionat, in scopul aflarii continutului acesteia.

In cazul prim procurorului Sandu Claudiu s-a retinut ca a dat ”girul de legalitate” acelor demersuri intreprinse de procurorul cu functie de executie, in scopul aflarii unor informatii ce serveau satisfacerii intereselor personale si nu in scopul aflarii adevarului in cauza penala aflata in instrumentare si nu a inteles sa formuleze o declaratie de abtinere de la verificarea rechizitoriului emis in aceeasi cauza.

[art. 99 lit. m)]

In cazul ambilor procurori s-a retinut ca nu s-au conformat dispozitiei cu caracter administrativ, emisa in conformitate cu legea, comunicata ierarhic, refuzand sa trimita documentele solicitate la cererea Parchetului de pe langa Curtea de Apel Brasov de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

[art. 99 lit. t) teza I]

In cazul procurorului Codreanu Bogdan s-a retinut ca a emis un act dupa dezinvestirea sa si sesizarea instantei de judecata prin rechizitoriu, respectiv o ordonanta de aplicare a sanctiunii amenzii judiciare fata de procurul sef al SIIJ, incalcand astfel, cu stiinta, prevederile Codului de Procedura Penala.

In cazul prim-procurorului Sandu Claudiu s-a retinut lipsa controlului efectiv de legalitate asupra masurii dispuse de procurorul cu functie de executie.

Actiunea a fost inaintata Sectiei pentru procurori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii care va decide cu privire la angajarea raspunderii procurorilor in cauza".

Comentarii

# Edelweiss - Ivory Tower Scout date 16 septembrie 2019 17:58 +14

Buey, dar nuș cum se face că toți clienții regulari ai Inspecției Judiciare sunt likeri și foloweri devotați ai Fantomei Londoneze, reclamagioaică vocațională la IJ, infamă și poltronă, care se ascunde în spatele unei adrese de e-mail pe care și L-A PUBLICAT SINGURĂ PE ADOBE CLOUD și a unei adrese de mailbox înșelătoare, semănând cu o adresă de domiciliu, furnizată de un serviciu poștal online din UK. Și pe Ardelean Cristian și pe Codreanu Bogdan îi poți vedea cum bontănesc de zor buttonul like pe pagina descreieratei englezite, cu mințile făcute zbanga de mixul mortal dintre mitomanie cronică și tetrahidrocanabiol. Iar dacă n-ar fi îndeajuns zecile de reclamații la IJ scrise împotriva membrilor CSM Baltag și Savonea, a judecătoarelor Dârdeci, Gîrbovan, Lupea și Stoicescu, mai nou fantoma s-a reprofilat din cvasi-analfabetismul ei judiciar să se erijeze într-un palier jurisdicțional extraordinar.

# Edelweiss - Ivory Tower Scout date 16 septembrie 2019 17:59 +15

Palier superior, de tip idiot util, superior celui de „săgeată” a Fanfaronului Nepereche, de la al cărui grobian nivel al analfabetismului judiciar își permite să comenteze HOTĂRÂRI DEFINITIVE ale unor instanțe românești, hotărâri care îi sunt puse la dispoziție, în mod cu totul nelegal, de o serie de procurori hashtag de la Jibou sau de la Oradea, hotărâri nepublice care au fost comunicate DOAR PĂRȚILOR și care au ajuns la săgeata-idiot util cu o săptămână înainte de a ajunge în presă. Asta este secta hashtag rezist din Ro: o gașcă de derbedei impertinenți care își permit să calce în ștolurile potcoavelor Codurile penale, Legea 304/2004 și ROIIJ-ul, antamând serviciile „neprețuite” ale unei scelerate anonime și prin intermediul căreia ei – borfășeii și golănașii hastag - să pună presiune pe acei magistrații care de-a lungul timpului s-au remarcat ca piloni de stabilitate a sistemului judiciar și vârfuri de lance a combaterii fenomenului terorist de tip neosecurist.

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 16 septembrie 2019 18:58 +8

Pe FB profilutzul ei de liliputtană de CA s-a reactivat sorinica a lu’ marinaș din Craiova, fosta secretară a Forumului Judecătorilor din Oltenia care comite un admirabil paralogism întrebând rethoric: „Păi și dacă fac plângeri contra tuturor procurorilor și judecătorilor, cine îi mai urmărește și cine îi mai judecă? Fractură de logică…” Admirabil! Paralogicianul strigă în gura mare despre fracturi logice. Păi, să analizăm conținutul semantic al pseudoretorismului sorinicăi: a) cine fac plângeri? Și b) pe cine să-i urmărească și să-i judece? Am impresia că asta n-o durmit bine ast-noapte fiindcă o stat de strajă la colicii plodului. Iar dacă n-ar fi deajuns, apare la commenturi ghici cine? Colega din rubricile certificatului de căzătorie a lu’ bogdănel, nimeni alta decât ancutza – croitoreasa cea vitează, care a tot combătut si dă-i si luptă si luptă si da-i vro doi anișori pe baricadele Forumului Judecătorilor din Oltenia până când s-a prins că asemenea activitate e sport extrem ...

# Edelweiss - Ivory Tower Chronicle date 16 septembrie 2019 18:59 +5

... și că riscă să-și piardă bunătate de cozonac judiciar din cauza lu’ gogmanu de barbac-su sau din cauza unui alt android funcționând pe bază de medicamentație regulată – colegul de gintă judiciară a lui Bogdan, nimeni altul decât dragoș. (că*in pentru neinițiați). Așadar Bogdan și cu Dragoș, nedemni tizi ai unor voivozi Mușatini, în fapt doar niște jalnici iepurași de cursă lungă, tremurând din toată epiderma la prima adiere de Inspecție. Și conform teoremei potrivit căreia în spatele oricărui bărbat de succes se află o femeie puternică, și cei doi „viteji” de mucava confirmă o teoremă derivată din cea anterioară: în spatele fiecărui țopârlan poltron întotdeauna se află o țață sadea. O ȚAȚĂ JUDICIARĂ, ofcourse!

# LUJU-le date 16 septembrie 2019 19:22 +10

Dati-le : săpun,periuța și pasta de dinți sa se spele pe mâini și pe dinți, când vorbesc sau scriu despre "Comisia de la Veneția".Si cate o oglinda, bre să vadă ce fete au!Vai ,steaua lor !

# Grupurile rezist produc protestaci plătițiși neprofesioniști date 16 septembrie 2019 23:07 +6

Grupurile astea haștag rezist din justiție produc numai derbedei, protestaci plătiți cu ziua și neprofesioniști. Mai și țipă și că vor libertata da sînt așa de tăntălăi că nu știu nici ce îngroapăm pisica. Dați-l afară, consumă degeaba banii statului acest Bogdănel 8)

# BeBEE Curios fapt, anti#rezist nu se organizeaza !? date 17 septembrie 2019 11:07 +4

Poate ca brambureala cu #rezist din tara e datorata si faptului ca oamenii simpli au uitat sa se organizeze... in fiecare localitate si pana la nivel national... sau sunteti multumiti de... "lipsa de implicare" !?? Daca autoritatile locale si centrale nu creeaza locuri de munca in provincie... ce va retine sa pichetati zilnic primariile solicitand locuri de munca mai aproape de casa !?? Reduceti traficul si poluarea! Consiliile locale si judetene nu pot promova constituirea de Fonduri de Investitii care sa construiasca fabrici...  de conserve - de exemplu - in judete cu productii agricole... banii provenind atat de la persoane private interesate(fizice si juridice) , cat si de la institutii publice... unii pretind ca doresc sa revina acasa romanii din diaspora dar nu fac nimic pentru asta..., romanii s-au invatat sa asiste pasiv ca spectatori ai propriei existente... organizati-va! Nu mai lasati "neghina" din justitie sa faca abuzuri si sa "protesteze" aiurea... 

# BeBEE Metoda: un caiet propriu cu semnaturi de la toti date 17 septembrie 2019 11:49 +4

... pentru fiecare, nu pe net sau pe retele sociale... incepeti cu prietenii, vecinii, cunoscutii... scrieti fara spatii sau randuri goale obiectivul pentru care se strang semnaturile... pe scurt, una sau mai multe propozitii... strangeti semnaturi din nou daca adaugati sau schimbati obiective... scrieti de mana... numerotati si legati caietele... la un moment dat, cand va veti cunoaste mai bine si increderea este reciproca, inregistrati asociatia potrivit legii... Sau legalizati-o de la inceput...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi ajutat Klaus Iohannis de DNA in lupta cu Viorica Dancila pentru functia de presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.11.2019 - Hellvig l-a facut pe Coldea. Nu e bine, doamna Savonea!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva