21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PROTESTUL INM-ISTILOR ADUSI CU JAPCA - Elevii de la INM care nu au fost inca numiti de Presedintele Romaniei in functiile de judecator sau procuror au fost adusi sa protesteze in fata Curtii de Apel Bucuresti, ca sa le scape pielea paratilor din Magistratura. De teama sa nu aiba probleme la examene, tinereii au venit. La protest au fost si onorabilii Danilet, Camelia Bogdan si Veverita (Foto)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

16 September 2018 22:14
Vizualizari: 18649

Cateva zeci de persoane s-au adunat duminica, 16 septembrie 2018, pe treptele Curtii de Apel Bucuresti, reeditand protestul de pe 19 mai  2018 impotriva modificarilor aduse de catre coalitia PSD-ALDE legilor justitiei. Desi manifestatia a fost declarata acum, la fel ca atunci, una a magistratilor, grosul participantilor a fost format din studenti de la Institutul National al Magistraturii (INM). De altminteri, se poate vedea faptul ca unii dintre participanti aveau trollere cu ei - semn ca venisera in Bucuresti doar temporar.


Protestului de duminica al INM-istilor bagati la inaintare s-au aliat si putini magistrati – printre care judecatorul Vasilica Danilet (foto 1 dreapta), fosta judecatoare Camelia Bogdan (foto 1 stanga), procurorul George Bucurica, fost prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Oravita (foto 21 - incercuit cu rosu), judecatorul Dorel Matei, de la CAB (foto 22 - incercuit cu rosu), precum si procuroarea DNA Alexandra Carmen Lancranjan, zisa „Veverita” (foto 19). De altfel, Danilet a purtat la rever celebra insigna reprezentand o mana, pe care scrie: „Toti pentru justitie” – o imagine adesea folosita de catre protestatarii #Rezist.

Magistratii de pe treptele CAB (dintre care n-au lipsit procurori adusi la DNA de la parchete de pe langa judecatorii, doar pe baza de interviu) si-au exprimat nemultumirea fata de ceea ce ei sustin a fi amestecul politicului in justitie si lipsa unui rol mai pregnant pentru Consiliul Superior al Magistraturii. Totodata, pe foile A4 din mainile protestatarilor se puteau citi lozinci din care reiesea revolta lor fata de iminenta evaluare a Procurorului General Augustin Lazar de catre ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Iata cateva mesaje ale demonstrantilor:

„- CSM nu are rol decorativ

- Prezent pentru evaluare

- Justitie independenta

- Respectarea avizului Comisiei de la Venetia

- Separatia si echilibrul puterilor in stat

- Respectul pentru justitie nu e optional”.

Vasilica o trage pe Academiei

Intr-o declaratie oferita pentru qmagazine.ro, Vasilica-Cristi Danilet, de la Tribunalul Cluj, pretinde ca protestele nu trebuie autorizate.

„Protestele in Romania nu trebuie autorizate. Cand avem o adunare in fata unei institutii publice, nu trebuie autorizare de la nimeni. (...) Noi stim legea mai bine decat stiu unii dintre... (...) Nu avem nevoie de autorizatii pentru a sta pe treptele Curtii. (...) Este un protest, cu siguranta. Protestam pentru justitie independenta, pentru eliberarea justitiei de sub parghiile politice”.

Amintim ca Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor prevede la art. 9, alin. 2 ca „judecatorii si procurorii sunt obligati ca in exercitarea atributiilor sa se abtina de la exprimarea sau manifestarea, in orice mod, a convingerilor lor politice”.

Vizavi, pe malul Dambovitei, s-au adunat protestatari atat in favoarea magistratilor (care i-au aplaudat pe cei de pe trepte si au strigat lozinci pro-manifestanti), cat si impotriva lor (care i-au huiduit si au cerut adoptarea raspunderii magistratilor). Dintre acestia din urma au facut parte avocatii Cosmina Cerva si Aurelian Pavelescu (foto 25 - incercuiti cu rosu), din Baroul Bucuresti.

Oricum: in opinia noastra, participantii la evenimentul de duminica trebuie identificati si verificati de catre Inspectia Judiciara. Aceasta trebuie sa spuna cu subiect si predicat daca rasculatii mai au ce cauta in magistratura, intrucat revendicarile lor au frizat procesul adoptarii legilor, care este de competenta puterii legislative (a Parlamentului), in care puterii judecatoresti ii este interzis sa imixtioneze.

Hop si taica Lazar!

Procurorul General Augustin Lazar a simtit nevoia sa intervina, postand pe pagina de Facebook a Ministerului Public un mesaj in care isi sugereaza solidaritatea cu protestul de pe treptele CAB:

„Mesaj al procurorului general

Tanara magistratura din Romania a ajuns la maturitatea si profesionalismul care-i permit sa reziste la presiuni si influente exterioare, dand dovada de o deosebita responsabilitate in apararea, la standarde europene, a independentei institutiilor judiciare.

Independenta judecatorilor si procurorilor nu este un privilegiu al acestora sau o prerogativa personala, ci reprezinta o necesitate pentru a ne asigura ca justitia, ca una dintre puterile statului, prin institutiile sale, este capabila sa isi indeplineasca rolul de a mentine echilibrul puterilor si a corectitudinii relatiei dintre stat si cetateni.

Magistratii sunt obligati sa apere independenta justitiei ca pe o garantie pentru societate, fara de care aceasta nu ar putea exista ca o societate democratica, organizata pe principiile suprematiei dreptului”.

Toader il lasa corigent pe Lazar la drept constitutional

La scurt timp dupa mesajul publicat de Augustin Lazar pe Facebook, ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a scris un status in care arata cum Procurorul General ignora prevederile constitutionale in materie de justitie. Concret: Toader ii atrage atentia lui Lazar ca puterea judecatoreasca nu are nimic de a face cu mentinerea echilibrului puterilor in stat, singurul arbitru in acest sens fiind doar Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).

Mesajul ministrului Toader:

”Sa ne cunoastem si sa ne respectam competentele !

Procurorul general ne transmite faptul ca ‘justitia este capabila sa isi indeplineasca rolul de a mentine echilibrul puterilor in stat’ !

Procurorul general se afla intr-o grava eroare, plasand justitia, una dintre cele trei puteri, in afara puterilor statului, deasupra acestora !

In ipoteza in care una dintre cele trei puteri isi incalca limitele constitutionale, echilibrul se restabileste de catre CCR, prin solutionarea conflictelor juridice de natura constitutionala !

In conditiile in care puterea judecatoreasca a fost parte a unor astfel de conflicte, este lesne de inteles ca nu isi poate judeca propria cauza !

Intr-un final, Augustin Lazar a revenit cu o postare pe Facebook, in care incearca sa se apere in fata acuzatiilor lui Tudorel Toader, dar treptat deviaza discutia catre subiectul procurorilor.

Iata ce scrie Procurorul General:

„Precizari ale procurorului general

 Ministrul justitiei, referindu-se la respectarea competentelor, interpreteaza eronat mesajul pe care l-am postat in ziua de 16 septembrie a.c., formulat in baza principiului separatiei si echilibrului puterilor in stat, rupand din context cateva cuvinte pentru a-si putea formula acuzatia.

Mesajul transmis subliniaza faptul ca justitia independenta este capabila, prin institutiile sale si prin exercitarea prerogativelor in cadrul constitutional, alaturi de celelalte puteri, sa asigure echilibrul puterilor in stat in baza controlului reciproc intre puteri, in interesul societatii si al mentinerii ordinii de drept.

Astfel, de nicaieri nu rezulta intentia mea de a plasa justitia in afara puterilor statului si deasupra acestora, precum si problema depasirii cadrului constitutional si a existentei unui conflict juridic intre puterile statului care, desigur, este de competenta Curtii Constitutionale.

Principiile pe care le-am enuntat in mesaj se regasesc in Carta de la Roma (adoptata ca urmare a Opiniei nr. 9 din 2014 a Consiliului Consultativ al Procurorilor Europeni catre Comitetul de Ministri al Consiliului Europei) si in nota explicativa unde, se subliniaza ca procurorii trebuie sa isi indeplineasca sarcinile fara nicio presiune sau interferenta externa, in conformitate cu principiul separatiei puterilor si principiul responsabilitatii”.


Comentarii

# ana date 16 September 2018 23:12 +20

Au avut autorizatie pentru manifestare ? Daca nu, I-A AMENDAT Politia? Sunt magistrati si TREBUIE SA RESPETE LEGEA !

# Raul date 17 September 2018 11:45 +1

Asta-i generatia de INM-isti care au avut ca subiect "prostituata si sexul oral", atunci cand au intrat in magistratura. Domnul Olaru si ceilalati membri CSM se complac in situatia asta, ca un "neica nimeni" cum ar fi Danilet, sa faca sex oral cu Justitia si, la randul ei, Justitia cu justitiabilii. Pana la urma mai sunt si oameni care au fost folositi de sistem, au facut abuzuri, dar nu au rezistat la umilinta de a lua M.U.I.E. de la Danilet s.a. ca el. Printre ei se afla si Morar, Tulus, Moraru, Papici , Eva s.a., oameni folositi de sistem, dar care au avut o limita.

# Slogan date 17 September 2018 13:32 +2

Lancranjan veverita cea roscata alearga dupa nuci intr-o veselie.

# Pascu Lidia date 17 September 2018 00:07 +14

Nu știu dacă din știință sau din întâmplare,dar au stat pe treptele instituției,Curtea de Apel București,nu pe stradă,să fie luați la goană!Magistrați?Să fim serioși!Mi-e groază,gândindu-mă,că aș putea intra pe mâna lor!????Nenorocirea este că aceștia ajung chiar în funcții de conducere ale unor instituții!????

# lichidator date 17 September 2018 00:52 +2

D. Goe (V.C. Dănileţ) stă în ploaie şi se scarpină la ...

# L. date 17 September 2018 01:06 +3

De acord cu Ana. Sunt magistrati si trebuie sa respecte legea. Daca ei au coborat in strada, desi nu au voie, sa venim si noi cu sloganul ,,rusine lor, rusine magistratilor"! Ce il mana in lupta pe Danilet? Inspectia judiciara trebuie sa declanseze actiuni disciplinare.

# romanul date 17 September 2018 11:51 +3

"Ce il mana in lupta pe Danilet?" Nesimtirea si prostia! Persoane lipsite de caracter!

# ana date 18 September 2018 02:29 +1

Danielet face politica fiind unul dintre levierele procurorilor din CSM. Un activist politic implicat pe retelele de socializare, ajuns la borcanul cu miere din Arhiva SIPA, un "magistrat" care înca nu a fost cercetat si nici judecat pentru încalcarile cu mult mai grave ale legilor decât exclusa din magistratura Camelia Bogdan. VA IMAGINATI CÂTE CLONE DANIELET SI BOGDAN SUNT ÎN JUSTTIE ? FACETI UN EXERCITIU SI PUNETI-VA ÎN PIELEA UNUIA AFLAT ÎN FATA ASTORA ÎN INSTANTA ! VA TREC FIORII ? SIGUR CA DA !

# Edelweiss - Uricar de plângeri penale instant date 17 September 2018 04:11 +6

Câtă dreptate am avut când spuneam că cea mai poltronă specie biologică, din întreg lanțul trofic, este specia iepurească a „magistratului” melcilor, din Wallachia! :eek: Inga la iei „cumințeniile pomântului”: nica întrerupere de activitate a instanțelor! Nica scandări cu „Liubovnika mea e DNA!” (mai puțin a lui danileț, ale cărui tendințe zoofile pot... „produce prejudicii lozincii de mai-nainte! :roll:). Nica pancarte politizate, pe care să-și scrie magiștrii melcilor #jurământul de credință: „Jur să respect ordinele comandanților mei ierarhici, să apăr interesele oligarhice ale Binomului SRI-DNA, să-mi îndeplinesc îndatoririle cu lichelism și ipocrizie. Așa să-mi ajute Domnul Florien Cooldea și Lulutza Nordstjärneorden.” 8) NICA, BRE! Nici o pâlpâire rebelă, nici o scintilație de frondă! Parcă-s o ciurdă de iepuri surprinsă în plină transhumanță de o haită de Lupi Hămesiți! Inga la ei ce priviri de pâcălici au! Amu Io* cui mai fac plângere penală? Lu' mama? :sigh:

# Edelweiss - Obersturmführer des Heeres d.R. date 17 September 2018 04:16 +1

Mey, ieri - 16 sept. 2018, a expirat termenul de supraveghere de la cea de-a doua paradeală judiciară. Art 106 Cod penal spune că .... FREEDOM (By Dan Bălan!) https://www.youtube.com/watch?v=oXZ5j3k82HY :roll: FREEEEEEDOOOOOOM! :roll: FREEEEEDOOOOOM! :roll:

# Pardalian date 17 September 2018 10:06 -4

Puscarias de Poarta Alba!

# Io* date 17 September 2018 13:00 +1

vezi că ți-ai greșit grafia nicknamelui: PARADILIAN

# un mizantrop date 17 September 2018 13:17 +2

Adica, cetatean roman nesecurist. In Republica procurorilor toti suntem puscariabili, asta e doctrina stapanilor, unii au apucat sa execute..."norocul" lor, ceilalti ne asteptam randul, ce n-ai priceput tu e ca justitia romana nu se mai bazeaza pe lege, filozofia ei se zbate intre "noroc" si "ghinion"...Sa glumesti cu asta, arata ca n-ai fost pe planeta in ultimul sfert de veac

# Edelweiss - Obersturmführer des Heeres d.R. date 17 September 2018 04:25 +1

Na, că de bucuria împlinirii sorocului, am uitat ce-am vrut să zâc: steteam și mă uitam la șoșoii cei poltroni și ipocriți de pe treptele Vesapasianei de Apel București și mă minunam (FĂRĂ NICI UN FEL DE CONOTAȚIE ACȚIONALĂ SAU INTENȚIONALĂ*): fii antent ce fain ar sta priponit, pe trotoarul de vizavi, o oțeală de companie, cal, 7,62 mm, pe afet! Vaileu, ce ispititor arăta în imaginarul visual! :eek: / *nota: bucșa andrei-sebastian - țâgănuș troglodit de bombardament judiciar, potaie scelerată și analfabetă, șăzi ghinișor pe lăbuțele de dinapoi, că nu-i ceea ce crede mintea ta de pitecantrop nevropat și sociopat. ERA DOAR UN GÂND și... „Cogitationis poenam nemo patitur” - spuneau strămoșii mei romani, nicidecum strămoșii tăi indieni!. Șezi, sebi, șezi! Șezi ghinișor, turbăciune!

# Heiliger Geist von Edelweiss date 17 September 2018 04:30 +4

Danileaț îi cântă Cameluței un Despacito rock 'n' roll? :-* Da' mangalița aia cu rochia înflorată, din picturile 3, 11, 16 și 20, de distribuie foi printate la studenții INM, DE CE ARE GENUNCHII AȘA DE TOCIȚI? :sigh: referință: https://ro.sputnik.md/International/20180905/21667630/austria-donmez-vpo-demisia-sexist.html

# Valter Cojman date 17 September 2018 06:00 +4

Infractorii si viitorii infractori din "justitia" romana au iesit in strada. Simt ca vremurile bune in care taiau si spanzurau dupa pofta lor, fara sa raspunda, se apropie de sfarsit si vor plati pentru faptele lor.

# Gilu date 17 September 2018 07:15 +4

Poze cu paiate judiciare ! Unde sunt colegii vostri , Dide , Sandy , Florin Badita ,sa faceti o partida de tras pe nas ? Inapoi la carte nefericitilor ! Vai de capetele voastre seci !

# Baran Gheorghe date 17 September 2018 08:15 +1

Treptele institutiei sunt loc public. Punct

# un oarecare date 17 September 2018 08:45 +1

Ce cauta javrele (DEX punctul 6, oameni lipsiti de caracter) :sad: astea in magistratura?

# Gheorghe a lui Gheorghe date 17 September 2018 09:18 -32

Tudorel Toader: "Rolul procurorilor e să țină de șase, nu să prindă hoți! De anchetarea hoților din politică se vor putea ocupa doar domnii Dragnea și Gâdea, ei au exclusivitate!"

# Statu-Palma-Barba--Cot date 17 September 2018 09:45 +7

Bai nene,ăstia care vor sa devină magistrați ne spun cam asa:Bai proștilor,voi ăstia care ne plătiți c-un purcoi de bani fără sa-i meritam, băgați bine la cap ,noi ,viitorii magistrați, ne biiip-biiip pe ele de Constituție ,de legi,de separația puterilor în stat ,pt ca noi suntem și vom fi legea!Ăstia ,speriați fiind ca nu vor fi admiși în magistratura, sunt gata sa stea capra în fata oricui numai pt a trece un examen? Daca l-au trecut deja,e si mai grav!Pai e clar ca, încă de mici ,sunt învățați sa fie uneltele perfecte ale statului paralel și mafiot.N-ar fi mai bine sa fie opriți acum când încă n-au dinți? Ce ziceți domnule Ministru Toader n-ar fi bine a găsiți o cale cât se poate de legala pt a-i identifica si de a-i opri din marșul lor spre enkavedismul anilor cincizeci?

# Edelweiss - Chemist de Bukowina date 17 September 2018 10:13 +4

Jândarii trebuiau să-i cate pe manifestanți de jointuri! Dacă făceau așa, azi era rezolvată problema celor 100-150 de INFRACTORI ÎN ROBE! :roll: repostare: „am aflat ce anume înseamnă HASHTAG! Apăi se pare că e o ligamentare, semnificând „UN CĂPEȚEL DE HAȘIȘ” Oleacă de Hașiș. Nițel Haș. Sau, tradus într-un slang englezit – HASH TAG. TAG îl putem intui chiar cu banalul „G-translate” Tag = etichetă, replică, capăt liber care atârnă, căpeţel, ureche la gheaţă, epilog citat banalizat, sfârşit de replică, refren al unui cântec. Iar „HAȘ” cam tot natul știe că este termenul care în urban dictionaries semnifică „hașiș” Și este necesar doar un pic de efort pentru a discerne, din multitudinea informațiilor Net-ului, că hașișul, marijuana și cannabisul sunt noțiuni înrudite, tustrele provenind din planta denumită generic „cânepă indiană” – „Cannabis sativa forma indica” Cannabisul reprezintă frunzele cânepii mărunțite și fumate, ...

# Edelweiss - Chemist de Bukowina date 17 September 2018 10:17 +2

... marijuana (Maria + Juana) înseamnă un amestec de frunze, flori și tulpini tinere ale cânepii iar hașișul este produsul cu proprietăți halucinogene superioare, rezultat dintr-o rășină extrasă din florile femele ale canabisului. Substanța activă conținută de familia canabis – marijuana, hașiș este THC (delta-9-tetrahidrocannabinol) care produce efectele psihoactive cunoscute. Așadar, ca o concluzie: HASHTAG e un cod tefelist care vrea să însemne „oleacă de THC”. Nițel HAȘ. Pe cale de consecință, hashtag REZIST vrea să însemne că „rezist la un căpățel de hașiș”. (fie el căpățelul chiar un joint de marijuana, fumat la Casa Activistului sau mai multe căpețele, confiscate de jandarmi de la „oamenii de televiziune de la „UM Realitatea”! Numai THC să aibă, să fie lucizi și motivați :zzz în lupta de salvare a Țării împotriva hoardelor de arahnide din Infanteria Stelară, care dau năvală și asaltează Statul de drept și sistemul judiciar.)” :roll: Forza hashtag! Forza ”haşcăpeţelul”!

# Cristian date 17 September 2018 10:36 +5

Apăi, bre taică Lăzăre, nen'tu Tudorel nu a scos nimic din context, degeaba te tot dai matale lovit în aripă, ci doar a amendat (încă) una dintre gogomăniile pe care matale le-ai debitat. Nașpa e că matale, din postura în care te afli, ești în imposibilitatea de a transmite mesaje corecte fiindcă asta ar însemna să îți dai singur cu tesla în oo. Măgăriile pe care tu și gașca ta de slugi obedienți unui interes total străin ideii de justiție corectă, în slujba românului și a României nu au cum să fie acoperite uzitând de mesaje corecte (sau măcar logice). Ar putea fi doar atenuate cât de cât dar, pentru asta ar fi nevoie de un lucru cu care ursitoarele au fost cam zgârcite cu matale : inteligență. Diabolică, da, dar tot inteligență e și aia. Nea' Lazăre obișnuiește-te cu ideea că matale nu vei fi niciodată Machiavelli ci doar un biet bufon al "regelui". Că doar atâta poți.

# stefi date 17 September 2018 13:29 +2

Da, are dreptate! Lazar e total scos din context... Oare nu are loc la pensie ori vreo sinecura la institutiil de lins lulutza?

# Salvamar date 17 September 2018 11:17 +4

Domnul Lazat este fie idiot, fie analfabet constitutionel - procurorii nu sunt independenti, ci sunt subordonati ierarhic. Asta este valabil in orice stat democrat si civilizat. Politica penala nu o face puterea judecatoreasca, ci puterea politica. Magistratii nu fac legi, ci le aplica. Un procuror si un judecator pot aresta un politician, un politician nu poate aresta un magistrat. Un judecator nu poate fi chemat in fata unei Comisii parlamentare, iar un procuror si daca e chemat nu se duce. Un politician nu-si poate baga nasul intfr-un proces, dar magistratii dau navala in comisia parlamentara pentru legile justitiei sa-si dea cu parerea, chiar daca politicile penale le face parlamentul si nu magistratii. Unde vede Lazar un echilibru intre puterile statului? Culmea, Lazar crede ca Parchetul are sarcina sa mentina echilibrul puterilor in stat...Serios? taica lazar e mai tare ca CCR, dar mai ales este un MARE MITOMAN!!! Asta isi bate joc in fiecare zi de Constitutie si de romani.

# un mizantrop date 17 September 2018 13:25 +2

E mai grav decat parea, manevra asta securista de a scoate studentii in strada am intalnit-o la securistii din ultimul deceniu ceusist si putin inainte, cand, sub pretextul unui "incident" (gen, ascultat muzica rock la Europa Libera) te trezeai cu o foaie angajament pe masa si erai obligat s-o semnezi sub atenta supraveghere a securistului "conferentiar de siguranta nationala" si a profesorului care avea programat curs...Astia sunt viitorii magistrati?! Eu am serioase indoieli ca se poate "reforma" justitia cu acesti obedienti oportunisti, degraba poftitori de privilegii magistrate si de pulpana securista (care sa le faca trebile, la o adica...). Totusi, ce invata astia la INM?!, ca, la infiintare se vehiculau niste scoruri astronomice pentru "cadrele" doritoare?!

# ^^ date 17 September 2018 14:12 +3

Da' Cami se mai pune ca magistrat? :))

# ramona date 17 September 2018 14:56 0

Frumos inceput pentru unii dintre ei,posibil sa-l fi avut prof pe Lazarica,de aia drepturile omului sunt un moft iar grevele ilegale ne arata cum se cred astia toti deasupra legii si mai fac si ceva pe Ea.

# liviu date 17 September 2018 15:00 +4

Sa nu UITAM nici o clipa ca danilet a fost in CSM votat de judecatori .Doar zic.Majoritatea gandesc ca el .

# Guest date 17 September 2018 15:43 +1

Adicatelea, trimisi prin SANTAJ sa ingroase randurile la protest?! Hmmm! Cine sa investigheze asta?

# Hopa ! Malin Bot pe-acolo ! Deci Soros e inche in viata .... date 17 September 2018 18:40 +2

Cine ia adus ar trebui sa aiba planagere penala pt. tulburarea linistii publice macar . Trebuie vazut si de la ce programe au chiulit pt. a se maimutari acolo pe trepte . Iacata-l si pe Onea printre ei . Cami , aia cu spaga , Danilet tanponul lu` Macovei , ce mai , e doar "lume buna" acolo : gunoaie !

# Floare Albastra date 19 September 2018 15:23 0

Of, of... dar judele Matei pare a fi convocat la miting direct de pe ******, are pantalonii neridicati inca... ori asa o fi moda in capul acela ras aproape la zero... ;-)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 20.05.2024 – Inca o palma pentru Justitia din Romania

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva