25 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Asociatia de Dialog si Solidaritate a Avocatilor, la prima conferinta: „Vom lupta pentru ca drepturile avocatilor sa fie respectate si sa fim vizibili!”

Scris de: L.J. | pdf | print

12 December 2011 17:00
Vizualizari: 6989

 

Avocatul Daniel Fenechiu (foto) a deschis, luni, lucrarile la prima conferinta organizata de Asociatia de Dialog si Solidaritate a Avocatilor (ADSA) a carei presedinte este, asociatie care va milita pentru respectarea drepturilor avocatilor, dar si pentru o permanenta specializare a acestora. La deschiderea lucrarilor conferintei, pe tema “Persoana fizica si Familia in reglementarea Noului Cod Civil” ar fi trebuit sa participe si decanul Baroului Bucuresti, Ilie Iordachescu, insa acesta a anuntat in ultimul moment ca nu poate ajunge de la inceputul conferintei, pentru ca a fost ”retinut la ICCJ, intr-un recurs”. Asadar, cel care a facut oficiile de gazda a fost avocatul Daniel Fenechiu, care a multumit tuturor pentru prezenta si i-a dat cuvantul lui Vasile Nemea, consilier al Baroului Bucuresti.


Avocatul Daniel Caraman: ”Trebuie sa recastigam prestigiul profesiei, dar acesta nu poate fi redobandit decat prin performanta, pe care noi trebuie sa o oferim”

Nemes a amintit, in contextul intrarii in vigoare a Noului Cod Civil, ca “majoritatea ii plangeau pe judecatori, uitand ca, inainte ca un dosar sa ajunga pe masa unui judecator, acesta este pregatit de avocati. Daca ambele parti au avocati buni, atunci judecatorul nu face decat sa complineasca pe ici pe colo, munca lui este mult usurata.” In linistea lasata in sala, Nemes a simtit nevoia unui repros prietenesc, adus “confratelui Fenechiu”: “Dupa cum stiti, noi toti trebuie sa facem pregatire profesionala continua. Baroul face si el ore in sensul acesta, dar sala e mica, noi suntem multi si tot asa. Va vine sa credeti ca Fenechiu nu s-a precupat sa acrediteze aceasta manifestare?”

Explicatia lui Fenechiu nu s-a lasat asteptata, acesta aratand ca: “nu am cerut acreditarea pentru ca nu eram siguri ca o sa fim in stare sa organizam un asemenea eveniment.” Avocatul Fenechiu a amintit apoi ca asociatia are de gand sa ii premieze pe “avocatii care se disting”. Ca atare, a anuntat Fenechiu, primul premiu al Asociatiei a fost acordat avocatei Ema Aron (foto 2) pentru initiativa sa de a constitui, pe Facebook, grupul avocatilor. Ema Aron s-a ridicat zambitare, s-a apropiat de “scena”, unde si-a primit distinctia: o cupa aurie. Intr-un scurt discurs, presarat de emotii si de telefonul care tocmai in acel moment si-a gasit sa sune, Ema Aron le-a multumit colegilor pentru premiu si a promis ca va avea si alte initiative pe viitor.

Urmatorul vorbitor a fost Ingrid Zaarour, al carei discurs a fost mult mai transant fata de cele ale colegilor sai: “Avocatul este astazi lasat la o parte, el poate sa fie tinut pe holuri sa astepte ore intregi, poate sa fie jignit de judecator. Vrem ca drepturile noastre sa fie respectate, iar avocatul sa fie avocat. Vrem ca drepturile noastre sa fie respectate si noi sa fim vizibili. Va rog, si pe dvs, si pe toti colegii nostri, trimiteti-ne spete in care ati fost nedreptatiti, vrem sa va aparam, sa luam atitudine. Intentionam sa facem intalniri profesionale periodice, sa discutam orice dificultati avem, chiar si in contradictoriu, sa discutam spete, de ce nu, sa ne unim pentru a incerca schimbari legislative”.

La finalul discursului lui Zaarour, a luat cuvantul un alt membru fondator al Asociatiei, avocatul Daniel Caraman. Acesta a recunoscut ca “ne-a luat 6 luni pentru a deveni o entitate vizibila, marturisesc ca am avut emotii ca initiativa noastra nu va avea efect, tocmai din acest motiv nu am acreditat aceste ore, am considerat ca este o conferinta pilot. Dar, va promit ca de acum inainte o sa avem astfel de conferinte lunar, pe teme mult mai largi decat cele de astazi. Trebuie sa recastigam prestigiul profesiei, dar acesta nu poate fi redobandit decat prin performanta, pe care noi trebuie sa o oferim. Clientul isi pune viata in mainile noastre, iar noi trebuie sa ne ridicam la responsabilitatea oferita”.

In cadrul conferintei a tinut o pledoarie si avocata Silvana Racoviceanu (foto 3) care a discutat despre “persoana fizica. Apararea drepturilor nepatrimoniale”, urmata apoi de Alexandra Weisman, care a tinut un discurs despre “ocrotirea persoanei fizice”.

 

Comentarii

# judec date 12 December 2011 18:53 -2

pentru recastigarea prestigiului profesiei trebuie sa va lasati de manarii,sa va infiintati,sa nu mai mintiti clientii si sa le cereti onorarii pt ceva ce nu faceti,si mai puneti mana pe carte ca mi-e rusine cand va aud in sala de judecata ce prostii spuneti

# 2% - 10% date 12 December 2011 19:06 +1

Citez... ""Va rog, si pe dvs, si pe toti colegii nostri, trimiteti-ne spete in care ati fost nedreptatiti, vrem sa va aparam, sa luam atitudine." Lasati-ne cu abureala. Sau voi sunteti superavocatii atomici? Mi se rupe...inima de jale cand citesc bazaconiile astea. Pe colegii avocati din celalat barou cine ii apara??? Se apara singuri de idioteniile voastre, pentru ca se pricep.

# Dracu' date 12 December 2011 20:44 -2

,,Ilie Iordachescu, insa acesta a anuntat in ultimul moment ca nu poate ajunge de la inceputul conferintei, pentru ca a fost ”retinut la ICCJ, intr-un recurs”. cand va fi retinut pe la alta Institutie, pentru organizare de examene in afara legii si incasare de taxe si zeciuieli?

# csatal2000 date 12 December 2011 21:01 +3

considerănd ca un exempl..... corect ,este o colegialitate între noi voi si restul sau etc...! iar cu majoritate ce se va alege...cu ei ce se va întîmpla....! este firesc ca este la moda în ţată ca toate lumea face ce doreste si cum crede ca este bine pentru el sau pentru ei.. ! doar pentru un anumit grup sau....? sau cum doriti doar cert este ca nimeni nu găseste locul său cuvenit ......!doreste o alternativă....!

# cora date 12 December 2011 22:45 +1

sa fim seriosi, ce sa caute iordachescu la circul lui fenechiu. fiecare are circul lui, spectatorii, din pacate, inca  platesc prostia.

# corect date 12 December 2011 22:48 +6

dupa cum tine microfonul si dupa cum e imbracat arata mai mult a manelist decat a avocat. vai de capul lui.s-a molipsit de microfonie de la stapinul lui,marele pinocchio ddd, maestrul minciunilor si a birfelor.

# iuri date 12 December 2011 23:56 +5

e un prefacut acest individ josnic.

# manoli adriana date 13 December 2011 00:56 -6

Felicitari Domnule Fenechiu pentru initiativa! Conferinta a fost mai mult decat interesanta, iar pentru cei care vorbesc pe la colturi ascunzandu-se sub diferite id-uri, ii poftesc la urmatoarele conferinte organizate de ADSA poate mai invata si ei ceva. Iar daca nu conusc care este rolul acestei asociatii, sa intre pe site-ul ADSA si sa citeasca.

# vasile zgabeata pt. adita lu manoli date 13 December 2011 21:31 +4

multumim tovarase nicolae ceausescu....bla bla bla.  ti se pare cunoscut pupincurismul??? brava neam de slugi, faceti osanale de la mic la mare pina va ajunge limba de 1 metru.

# dedede date 13 December 2011 09:17 +4

Daca nu dai si diplome de excelenta pentru frumoasele rezultate in campul muncii, n-ai facut nicio branza...La urmatoarea "adunare"...

# Cristi P. Sturzu date 16 December 2011 13:06 +2

Stimate colegule Fenechiu, sper sa ma inviti si pe mine candva la o intrunire similara, eveniment pentru care o sa pregatesc un speech interesant cu urmatoarea tema: Persoana juridica. Infiintarea persoanei juridice. Nulitatea persoanei juridice. Daca am timp, fac si o sensibila divagatie pe tema barourilor, iar apoi va las sa deliberati daca sunt eligibil pt. a ma inscrie in ADSA. Nu cer onorariu. Totul e gratis, doar in luna Cacadourilor!

# jurist date 16 December 2011 13:17 +1

esti tare nene. master fenechiu sa te vedem cum raspunzi colegului. ai tupeu?? daca nu ia lectii de la dan diaconescu, direct sau mai putin direct. :D

# neretroactivitatea legii date 16 December 2011 15:42 +1

Cristi eu propun sa-l trimitem pe mesterul F si pe clica lui sa reia cursurile de drept de la anul 1. cind va sti ceva despre persoane, despre neretroactivitatea legii, despre puterea de lege a hotararilor judecatoresti atunci o sa-l consideram egalul nostru. pina atunci, il vom accepta ca pe unul care a trecut ca gisca prin apele dreptului.

# Cristi P. Sturzu date 16 December 2011 17:19 +1

Nu cred ca e cazul. Colegul Fenechiu e un bun profesionist al dreptului, dar ca fiecare, are si el scaparile lui. "Lor" nu le convine ca dl. Bota a sclipit cu 6 zile inaintea lor. De aici vine toata ranchiuna si toata "mâhnirea cea de la Cluj". Ceilalti, cei multi si mici, oameni de rand, ca noi, sunt asmutiti impotriva noastra si impotriva tuturor, doar ca sa ne invrajbeasca si sa distruga identitatea acestei minunate profesii, avocatura. Deci, frati romani, profesati cu demnitate, cu energie si cu profesionalism. Magistratii corecti trebuie sa fie impartiali. Daca au "ceva" de impartit cu UNII avocati, sa imparta ca si pana acum. Fiti buni colegi si ripostati doar daca se impune. Si feriti-va de flacara violet...

# Totti date 16 December 2011 18:33 +2

Cristi, din pacate Fenechiu nu se considera coleg cu noi. Esti mult prea civilizat fata de acesta si nu cred ca merita. Tot timpul s-a manifestat radical impotriva noastra. Eu, cel putin, nu dau 2 bani pe acest individ.

# lluci date 16 December 2011 21:52 +2

doi bani, scump mult prea scump pentru asa un personaj perfid.

# Vali date 20 December 2011 00:50 +2

Va trebuie un PR-ist. Si un stilist. Nu se pupa imaginea cu titulatura. Wax.

# uuuuuuuu date 28 December 2011 23:36 +1

personajul asta poate fi caracterizat cu un simplu cuvant: GUZAN!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.07.2024 – DNA nu e de nasul lui Ardelean

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva