28 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AU SALVAT TERENUL TELEVIZIUNII ROMANE – Avocatii de la Musat & Asociatii au castigat pentru SRTV procesul declansat de o persoana care ceruse reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor pe care sunt amplasate cladirile TVR. Gheorghe Buta, Co-Managing Partner: „Ne bucuram ca am reusit sa impiedicam riscul de pierdere a terenurilor, ce ar fi avut un impact deosebit de grav asupra activitatii desfasurate de serviciul public de televiziune”

Scris de: A.P. | pdf | print

20 October 2016 15:07
Vizualizari: 9534

Renumita casa de avocatura Musat & Asociatii a anuntat, joi 20 octombrie 2016, o noua victorie pentru Societatea Romana de Televiziune. Echipa formata din avocatii Andra Mihalache si Coralia Alecu - ambii, Senior Associate Musat & Asociatii, si coordonata de dr. Gheorghe Buta (foto), Co-Managing Partner Musat & Asociatii, a castigat definitiv, pentru SRTV, procesul initiat de o persoana care a solicitat instantelor de judecata reconstituirea dreptului de proprietate asupra terenurilor pe care este amplasata Televiziunea Romana.

Dupa mai bine de 5 ani de la debutul procesului, Tribunalul Bucuresti a respins recursul formulat de partea adversa impotriva sentintei pronuntate de prima instanta de judecata, prin care se respinsese cererea de reconstituire a dreptului de proprietate asupra terenurilor pe care se afla sediul si studiourile Televiziunii, aceasta solutie ramanand astfel definitiva.


Decizia instantelor de judecata in aceasta speta este salutara pentru Societatea Romana de Televiziune, in contextul problematicilor deosebit de complexe privind reconstituirea dreptului de proprietate a imobilelor preluate in mod abuziv de regimul comunist, dar si a numeroaselor acte normative care reglementeaza aceasta arie de practica. Ne bucuram ca am reusit sa impiedicam riscul de pierdere a terenurilor pe care este amplasata Televiziunea, ce ar fi avut un impact deosebit de grav asupra activitatii desfasurate de serviciul public de televiziune”, a declarat Dr. Gheorghe Buta, Co-Managing Partner MUSAT & ASOCIATII.

Victoria MUSAT & ASOCIATII se inscrie intr-un lung sir de reusite importante obtinute pentru Societatea Romana de Televiziune, printre care, mai recent, si arbitrajul comercial international desfasurat in fata Tribunalului Arbitral din California - castigat in acest an de MUSAT & ASOCIATII impotriva New Films International Inc., care a emis pretentii in cuantum de 5 milioane de euro.

Despre MUSAT & ASOCIATII

MUSAT & ASOCIATII este una dintre primele case de avocatura infiintate in Romania, dupa 1 ianuarie 1990. Avand 16 parteneri si peste 100 de avocati si consilieri, MUSAT & ASOCIATII acorda servicii de consultanta in toate sectoarele avocaturii de business, incluzand fuziuni & achizitii, privatizari, drept bancar, energie & resurse naturale, concurenta, drept societar, telecomunicatii & IT, dreptul muncii, fiscalitate, piete de capital, drept imobiliar, dreptul mediului, litigii & arbitraje comerciale.

MUSAT & ASOCIATII este recunoscuta ca fiind unul dintre pilonii avocaturii de business din Romania, iar publicatiile internationale de specialitate (Chambers & Partners, International Financial Law Review, Legal 500 etc.) recomanda cu regularitate firma ca fiind unul din liderii pietei avocatiale, multi dintre avocatii firmei fiind la randul lor nominalizati de aceste publicatii ca facand parte din elita avocaturii de business din Romania.

In 2015, MUSAT & ASOCIATII a castigat premiul „Firma de avocatura a anului in Romania”, distinctie acordata anual de reputata publicatie britanica „The Lawyer” firmelor de avocati din Europa care au obtinut performante deosebite in anul de referinta.

In anul 2013, MUSAT & ASOCIATII a fost desemnata „Casa de avocatura a anului in Romania” de catre International Financial Law Review, fiind pentru a doua oara cand MUSAT & ASOCIATII isi adjudeca acest valoros premiu, dupa distinctia primita in 2011, anul in care Romania a fost inclusa pentru prima data in lista tarilor nominalizate pentru premiile International Financial Law Review (IFLR).

De asemenea in 2012, MUSAT & ASOCIATII a fost recompensata cu premiul Gold Award la categoria „Cea mai buna casa de avocatura din Europa Centrala si de Est”, distinctie acordata de International Legal Alliance Summit & Awards 2012, pentru rezultatele excelente inregistrate in Romania de echipa de avocati MUSAT & ASOCIATII, in ceea ce priveste evolutia portofoliului de mandate in practica de fuziuni & achizitii si strategia de management adoptata.

Totodata, renumita publicatie Chambers Europe a decernat firmei MUSAT & ASOCIATII trofeul „Romanian Law Firm of the Year”, pentru casa de avocatura cu cele mai bune performante in Romania, in cadrul galei „Chambers Europe Awards for Excellence 2011”.

MUSAT & ASOCIATII acorda in mod regulat consiliere juridica celor mai cunoscute si respectate corporatii din Romania, inclusiv o treime din Top 100 si jumatate din Top 500 mari companii, precum si institutiilor publice si financiare locale in tranzactii corporative si financiare sofisticate si in proceduri complexe de rezolvare a disputelor. Portofoliul firmei cuprinde peste 2.500 clienti, majoritatea din categoria investitorilor straini.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva