24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

AVEM DOVADA – Proiectul de OUG de taiere a pensiilor magistratilor este semnat la metadata de autor: "Valentina Robu". Intamplator, Valentina Robu este numele secretarului general al Casei de Pensii. Documentul poarta data 26 octombrie 2022, adica la doua zile dupa dispozitiile cioclilor de la Banca Mondiala, care ne ordona cum sa ne facem politica financiara si in ziua intalnirii premierului Ciuca cu Ursula von der Leyen. A inceput exodul din magistratura: zeci de cereri de pensionare in 24 ore

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

27 October 2022 20:20
Vizualizari: 22220

Magistratura este in flacari dupa ce Lumea Justitiei a publicat in exclusivitate proiectul de ordonanta de urgenta prin care se doreste taierea pensiilor magistratilor si modificarea conditiilor de pensionare si dupa ce oficialii Ministerului Muncii s-au inteles cu reprezentantii Bancii Mondiale in problema "arzatoare" a asa numitelor pensii speciale care revin magistratilor, militarilor, dar si politistilor, astfel incat sa fie indeplinit "jalonul" asumat prin PNRR. In ultimele 24 de ore au fost inregistrate pe banda rulanta cereri de pensionare care vor fi discutate de CSM in sedintele viitoare, judecatorii si procurorii au lasat totul de-o parte pentru a-si elibera adeverintele si actualizarile necesare stabilirii cuantumului pensiei inainte ca ingrozitoarea Ordonanta de urgenta care circula de miercuri, 26 octombrie 2022, in sistemul judiciar si in mediul politic sa-si produca efectele.


 

Colapsul din magistratura este ignorat de autoritatile care nu si-au asumat autoratul "Proiectului de Ordonanta de Urgenta privind reducerea cheltuielilor cu pensiile de serviciu cu respectarea jalonului 215 din Programul National de Redresare si Rezilienta" (PNRR). Cert este ca, oficial, documentul nu apartine niciunei institutii, nu este insusit de nimeni, dar el exista, deja nu mai este negat, iar magistratii stau cu sufletul la gura pana vineri, 28 octombrie 2022, cand ar urma sa aiba loc sedinta de Guvern in care exista informatii ca urmeaza sa fie pus in dezbatere proiectul de OUG care cioparteste "pensiile speciale" si obliga magistratii sa ramana in sistem pana la varsta de 63 de ani femeile, respectiv 65 de ani barbatii.


In fata acestei grozavii care a terifiat magistratura, in conditiile in care nimeni nu a si-a asumat proiectul de OUG, Lumea Justitiei a aflat cine s-ar afla in spatele proiectului de Ordonanta si de catre cine apare acesta ca fiind redactat.


Din verificarile pe care le-am efectuat, documentul intitulat "Proiectul de Ordonanta de Urgenta privind reducerea cheltuielilor cu pensiile de serviciu cu respectarea jalonului 215 din Programul National de Redresare si Rezilienta" apare la metadata ca fiind creat in data de 26 octombrie 2022, la orele 08:08, data la care a fost accesat pentru a fi modificat pentru ultima oara (vezi facsimil 1). Documentul a fost creat sub numele de autor "Valentina Robu" care, intamplator sau nu, este numele secretarului general al Casei Nationale de Pensii Publice (CNPP), Vasilica Valentina Robu (vezi facsimil 2).

Documentul, astfel cum reiese din imaginea de mai jos, poarta numele de "Proiect OUG pensii de serviciu cu militari" in care sunt incluse prevederile referitoare la pensiile magistratilor (click aici pentru a citi).


Proiectul de OUG a fost pregatit pentru PNRR si Banca Mondiala


Din informatiile pe care le detinem, "ordinul" de creare a proiectului de OUG a fost dat direct din Ministerul Muncii, dupa raportul trimis in 24 octombrie 2022 de reprezentatii Bancii Mondiale, si, din datele pe care le avem, dupa intalnirea de mai bine de o ora in care autoritatile au discutat cu reprezentantii sistemului judiciar despre necesitatea taierii pensiilor magistratilor, judecatorii si procurorii prezenti argumentand rand pe rand de ce acest lucru nu este posibil si de ce va crea haos in sistem.

Mai mult, in ziua de 26 octombrie 2022, premierul Nicolae Ciuca (foto stanga) a avut o intrevedere cu presedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen (foto dreapta), in cadrul careia au purtat discutii despre stadiul implentarii PNRR, un capitol important reprezentandu-l obligatiile asumate in cadrul PNRRComponenta 8: Reforma fiscala si reforma sistemului de pensii – care prevede taierea pensiilor magistratilor (vezi facsimil 3).Acesta poate fi si motivul pentru care, la un semn, s-au activat toate institutiile pentru a pune pe masa Guvernului in cel mai scurt timp (conform calendarului asumat pe care trebuie sa il respecte, pentru ca Romania sa nu piarda banii europeni) proiectul care prevede taierea pensiilor magistratilor.


In continuarea demersului nostru de verificare a autenticitatii documentului, am stat de vorba cu mai multe persoane din mediul juridic, dar si politic care, fara a avea vreo legatura, ne-au confirmat sub anonimat informatiile pe care le facem in prezent publice, precum si faptul ca, la randul lor, aveau stiinta de faptul ca proiectul de ordonanta "a plecat de la Casa de Pensii" avand autor "Valentina Robu".


Secretarul general al CNPP Valentina Robu este plecata in delegatie in Maroc


In fata acestor realitati, Lumea Justitiei a incercat sa ia legatura cu Vasilica Valentina Robu, secretarul general al Casei Nationale de Pensii Publice, care ar corespunde "autorului" documentului privind proiectul de OUG pentru taierea pensiilor magistratilor. Am contactat-o pe aceasta la numarul de telefon public, indicat pe site-ul Casei Nationale de Pensii Publice, insa Valentina Robu nu a putut fi gasita. De asemenea, nu am reusit sa luam legatura cu aceasta nici prin intermediul biroului de presa al institutiei, care la randul sau a incercat sa o contacteze pe aceasta.

 

Cateva zeci de minute mai tarziu, am fost contactati de la cabinetului secretarului general al CNPP de catre sefa acesteia de cabinet, care ne-a comunicat ca in prezent Valentina Robu se afla in delegatie in Maroc, fiind plecata inca de la inceputul acestei saptamani: "Este in delegatie in Maroc, dar se intoarce luni. A plecat de luni, in 23 cam asa, pana pe 29".


In aceasta situatie, tinand cont ca Valentina Robu apare ca fiind plecata in Maroc, a accesat cineva calculatorul acesteia de la birou pentru a redacta proiectul de OUG? Sau Valentina Robu din CNPP a redactat proiectul de pe calculatorul personal, in timp ce se afla in delegatie in Maroc? Nu de alta, dar coincidentele sunt mult prea mari.

Avand aceste date si tinand cont de importanta acestui document, se impune ca institutiile statului sa vina de indata cu clarificari.

Comentarii

# Gica contra sistemului date 27 October 2022 20:18 +105

Mare paguba in ciuperci. Judecătorii ținuți ca boul de belciug de Securila, cu scheletii din dulap ai fiecăruia vor fi înlocuiți cu alții tineri recrutați tot de el de pe băncile INMului, adică la care Securila le-a dat de mici sa suga.... tata. Aia vechii au retrocedat toată România (de vreo trei ori suprafață ei), au "albit" marii rechini ce au distrus Tara și, oricum nu mai erau buni ca făcuseră glaucom citind la plicuri galbene. Pentru dezastrul actual al Tarii sunt respunzatori și asa ziși magistrati cărora le-a spus-o bine Bashescu, ca s-au suit degeaba in turnul de fildeș ca tot ca scofa-n copac arata. Pe-ăștia tinerii o să-i dirijeze mafioții aia din UE pana o sa stingem lumina și o sa tragem obloanele la prăvălia numita Romanica și o sa spunem cu toții, am avut odată o tara, acum am ajuns precum palestinienii. Și n-am fi nici primul și nici ultimul popor din istorie. Asa se întâmplă cu oaia care nu-și păzește blana.

# Cetatean date 27 October 2022 22:32 +102

Perfect adevărat Gica contra!Adevarul este ca pentru citirea plicurilor galbene le trebuie pensie fără număr,ca doar ei pot citi asa ceva....si pierderea de timp cu deschisul lor este un mare efort.Da nu mai bine dau ei copy paste după ceea ce zice procurorul,si poate facem economie la buget nu le mai dam salarii si pensii asa mari!

# obiectiva date 27 October 2022 23:13 0

ALERTA DE GRAD ZERO ``Și nu numai. Ei pot cumpăra, închiria sau chiar expropria proprietățile private ale persoanelor fizice și juridice, putându-le ocupa chiar și fără plata prealabilă a unor indemnizații sau despăgubiri către proprietarii de drept. Aceștia din urmă ar urma să fie siliți să se conformeze în termen de zece zile de la primirea notificării. Legea nu a trecut de Senat, însă ea va fi analizată de Camera Deputaților, care este for decizional``.https://jurnalul.ro/special-jurnalul/parcurile-eoliene-offshore-care-te-pot-lasa-fara-acces-la-casa-si-teren-913135.html?fbclid=IwAR31F6I4Twn7rAvwA8yOIw_enQQMhdKuR4DmhYpvDHNrhePMQzXtzXaZgcs

# Daniela date 28 October 2022 01:25 +62

:-x Ce sa judece acești impostori in " sereleurile" in care sunt, din Corporația România? Se fac că judeca dar au actele de studii anulate, Judecătoriile erau și sunt fara personalitate juridica, nicio "instituție"NU are act de înființare și toate sunt înscrise în registrul international U.P.I.K...Pacat că le- am făcut jocul acestor impostori nenorociți care au nenorocit vieți, destine...Guvernul înregistrat și el, CSM, Curtea Constituțională, adevărat Deep- State, pe care noi l- am întreținut prin complicitate tacită...Ce te judecau ei, ce te judeca vânzătorul sifonar, tot aia! Am sa atașez linkuri cu DOVEZI uluitoare...A, cum rămâne cu pensiile? Au fost somați din 2020 sa se oprească...

# maxtor date 28 October 2022 01:51 0

sclavu si-a depasit conditia:nimic nou.

# petru. date 28 October 2022 09:47 +1

Daniela,vrem link-ul cu dovezi.ok?

# Rezervistul date 28 October 2022 10:46 +76

Ghici cât le va da Ciucă indexare pensionarilor militari de la 1 Ian 2023 ?Nici 10%, nici 15% cât vorbesc ăștia că le dă civililor pe contributivitate Le da ciuciu adică 5,1% cât prevede legea pt ei acum cf L223/2015 adică o mizerie dacă punem la socoteală că inflația pe 2022 este de 15% Aștept să mă contrazică cineva

# EMA date 22 July 2023 14:29 0

Care este pregatirea initiatorului acestui proiect de OUG? Nu este economist? Unde a absolvit?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva