20 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

AVOCATII O SOMEAZA PE SCUTEA SA INCETEZE CU PROSTIILE – Rezolutia adoptata la Congresul avocatilor dupa circulara prin care sefa PICCJ Gabriela Scutea preseaza procurorii sa nesocoteasca deciziile CCR privind prescriptia speciala: “Congresul avocatilor solicita Procurorului General sa nu mai impuna sau sa recomande reprezentantilor parchetelor sa interpreteze si sa aplice efectele Deciziilor CCCR intr-un mod nelegal... S-a adus atingere prestigiului justitiei” (Rezolutia)

Scris de: George TARATA | pdf | print

21 June 2022 12:42
Vizualizari: 4318

Avocatii o someaza pe sefa PICCJ Gabriela Scutea (foto) sa nu mai incite procurorii la incalcarea legii. Uniunea Nationala a Barourilor din Romania a dat publicitatii marti, 21 iunie 2022, rezolutia adoptata la Cogresul avocatilor ca raspuns la criculara prin care Procurorul General al Romaniei Gabriela Scutea solicita procurorilor din subordine sa nesocoteasca deciziile CCR privind prescriptia speciala.


 

Astfel, avocatii ii solicita lui Scutea sa renunte la demersurile prin care incearca sa le impuna procurorilor sa interpreteze si sa aplice efectele deciziilor Curtii Constitutionale privind prescriptia speciala intr-un mod apreciat inclusiv de catre Asociatia Magistratilor din Romania ca fiind nelegal, cu incalcarea Constitutiei Romaniei si a politicii penale infaptuite de statul roman. De altfel, precizeaza avocatii, prin circulara sa, sefa PICCJ Gabriela Scutea a adus atingere prestigiului Justitiei.

Precizam ca rezolutia a fost adoptata in unanimitate la propunerea avocatei Flavia Teodosiu, prodecanul Baroului Bucuresti.


Prezentam rezolutia adoptata la Congresul avocatilor in legatura cu circulara Procurorului General Gabriela Scutea:


“Urmare publicarii Deciziilor Curtii Constitutionale nr. 297/2018 si nr. 358/2022 si a efectelor pe care acestea le produc cu privire la drepturile si libertatile omului, Congresul avocatilor din 17-18.06.2022 solicita Ministerului Public si Procurorului General al Romaniei sa nu mai impuna sau sa recomande reprezentantilor parchetelor, 'in temeiul principiului controlului ierarhic superior, intr-o structura care nu poate fi decat piramidala' sa interpreteze si sa aplice efectele Deciziilor Curtii Constitutionale antereferite, intr-un mod apreciat inclusiv de catre Asociatia Magistratilor din Romania ca fiind nelegal, cu incalcarea Constitutiei Romaniei si a politicii penale infaptuite de statul roman, solicitand reprezentantilor parchetelor sa nu aplice efectele declararii neconstitutionalitatii articolului 155 alin. (1) din Codul Penal chiar si in cazul constatarii implinirii prescriptiei raspunderii penale in cauze privind infractiuni de coruptie care afecteaza interesele financiare ale Uniunii Europene, cu efectul continuarii judecatii, aspecte care incalca grav legea nationala, Constitutia Romaniei dar si principiile fundamentale ale Conventiei Europene a Drepturilor Omului.

Urmare acestui demers, devenit public, al Procurorului General al Romaniei, Congresul avocatilor a constatat ca s-a adus atingere prestigiului justitiei.

Totodata, Congresul avocatilor solicita avocatilor membri ai Barourilor din Romania sa isi exercite profesia in limitele legii si cu respectarea principiilor profesionale in sensul promovarii si apararii drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale omului”.

 


Comentarii

# Remus date 21 June 2022 12:51 +402

Someaza COLECTIVUL, caci Scutea a semnat ca primarul, seara dupa 20.00, conform semnaturii electronice de pe documentul publicat de Clujust. Nu stim cine a intocmit acel document. L-au semnat colectiv ca sa nu isi asume raspunderea. Practic tzidula respectiva instiga la nerespectarea ordinii constitutionale.

# M date 21 June 2022 13:08 +440

Dar avocatii plangere penala pentru instigare si alte infractiuni de ce nu vor sa faca? Asta este solutia corecta , plangere penala impotriva lui Scutea si imediat suspendarea din functie

# Mari date 21 June 2022 13:08 +128

Scutea la puscarie! :D :D :D

# Jacomo Casanova date 21 June 2022 13:27 +222

Auzi...nu stie lumea cine a intocmit documentul. Cum cine? " Campul tactic" este autorul.

# Paraschivescu date 21 June 2022 13:53 +169

Aparent nu inteleg cat de grav este ca Ministerul Public sa instige la nerespectarea ordinii constituționale. Statul de drept este o ficțiune juridica, fundamentată tocmai pe ordine constituțională. De la dreptul de proprietate la dreptul la viață, toate au ca unic reper garanția data de legea fundamentală. Ce a făcut Scutea este extrem de grav. Puțini înțeleg. Lucrurile nu pot rămâne așa.

# coco date 21 June 2022 14:07 +601

Sa vina TudorelToader s-o dea afara in suturi ca pe ailalta

# CARCOTAS date 21 June 2022 15:13 0

Plângeri pot face legal doar victimele conduitei nelegale a reprezentantilor prokuraturii. Avocații nu sunt victimele. Cei cu dosare sunt victime, ei pot să facă plângeri.

# Bogdan Gzuse date 21 June 2022 15:43 +193

Care prostii bre nenea/tanti avoceţi? Scutea este un procuror torţionar în toată regula! Nu diferă cu nimic de Lazăr. Scutea, Lazăr, faraoanca'n boscheţi şi alţi 3.000 de procurori ar trebui băgaţi în ocnă pentru o sută de ani!

# Băran Gheorghe date 21 June 2022 15:53 +101

CSM, garantul independentei justitiei ce face??!! Cotetul Supus Misterios nu ia atitudine cand se face instigare la nesupunere la lege ?!?! Sa dispui in alta ograda insemna imixtiune , abuz .... etc. CSM trebuia sa se autosesizeze.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.05.2024 – Dosarul 10 august a nimerit la un judecator #rezist

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva