25 September 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BISNITA PENTRU FARAOANCA – Liderul PER Danut Pop ii spulbera pe politrucii UE care fac sluj in fata inculpatei Laura Kovesi: „Dosarul Microsoft a fost ingropat, ca multe alte dosare grele menite sa acopere furturi uriase si cazuri de coruptie la nivel inalt... Marii justitiari au fost doar complici... Sefia EPPO e o functie pur politica, poate cea mai clara expresie a bisnitei politice europene, tip de negociere puternic contestat chiar de catre ei ca fiind practicat in Parlamentul Romaniei”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

24 July 2019 18:56
Vizualizari: 8246

Oribila este slugarnicia politrucilor din Uniunea Europeana care tin cu tot dinadinsul sa o propulseze pe inculpata Laura Kovesi (foto 1) la conducerea Parchetului European (EPPO), printr-o „bisnita politica” pe care aceiasi politruci o critica in cazul Parlamentului Romaniei. Totul in ciuda faptului ca in mandatul lui Kovesi, DNA a ingropat principalele dosare de coruptie ale epocii. Acuzatia a fost formulata miercuri, 24 iulie 2019, de catre presedintele Partidului Ecologist Roman, Danut Pop (foto 2), politicianul dand ca exemplu cauza Microsoft.


Nu mai devreme de luni, 22 iulie 2019, filiala din Ungaria a corporatiei americane a acceptat plata a 25 de milioane de dolari (22,29 milioane euro), inclusiv o amenda penala de 8,75 milioane de dolari (7,79 milioane euro) catre Comisia pentru Garantii si Tranzactii Financiare (SEC) din SUA. Gigantul este vizat de o investigatie lansata de autoritatile din Statele Unite ale Americii vizand acte de coruptie comise la vanzarea unor produse software in Ungaria. Este important insa de precizat ca desi Microsoft a acceptat plata daunelor si a amenzii penale, nu a recunoscut comiterea vreunei ilegalitati, dupa cum relateaza Gandul.info.

In acest context, economistul Danut Pop le cere slugilor europene ale Laurei Kovesi sa explice cum se face ca desi Faraoanca ar fi fost minunata la conducerea Directiei Nationale Anticoruptie, Romania inca este aratata cu degetul cand vine vorba despre jusatitie si stat de drept. De asemenea, politrucii UE sunt datori sa ne spuna cum stabilesc ei criteriile de prelungire a MCV-ului asupra Romaniei, Mecanism de Cooperare si Verificare cu care o tot tin langa de 12 ani incoace. De asemenea, este necesar ca birocratii de la Bruxelles sa ia atitudine in legatura cu groaznicele abuzuri comise in baza protocoalelor SRI, precum si in ceea ce priveste paradelile „unitatii de elita” DNA Ploiesti.

Redam postarea de pe Facebook a liderului PER Danut Pop:

Pentru ce o apreciaza europenii pe Kovesi, in realitate?

Citeam astazi despre cazul Microsoft, evolutia dosarului din Ungaria si nu am putut sa nu ma gandesc la cum in Romania dosarul a fost ingropat, ca si multe alte dosare grele menite sa acopere furturi uriase si cazuri de coruptie la nivel inalt. Micile "capturi" cu care DNA se lauda sunt texte pentru naivi. Marii justitiari din Romania care s-au perindat la butoanele institutiilor si care s-au crezut un fel de Corrado Cattani de Romania, nu au fost altceva decat complici, au pastrat dosarele la sertar, alaturi de cei din clasa politica, neoficial slugile celor din culise, care stiau tot si orchestrau jocuri mizere impotriva bunurilor Romaniei. Astazi, tot ei se murdaresc la gura de atata "stat de drept" si vand gogosi credulilor. Tot astazi, cei mai importanti lideri europeni ii fac culoar liber Codrutei Kovesi pentru functia de procuror-sef european, taman pe motivul statului de drept si ca gest simbolic pentru lupta impotriva coruptiei din Europa de Est. Trebuie din start inteles ca vorbim despre o functie politica, pur politica, poate cea mai clara expresie a bisnitei politice europene, tip de negociere puternic contestat chiar de catre ei ca fiind practicat in Parlamentul Romaniei.

Cred ca se impune ca reprezentantii organismelor UE sa ne explice clar procedura pur politica de numire a procurorului- sef european, acceptata la nivel inalt si sa ne spuna cum se face ca, desi ei o vor pe Kovesi din motive profesionale, in baza rapoartelor de activitate ale DNA, deci coruptia din Romania "este sub control" sau chiar "a scazut", spre tara noastra inca se mai arata cu degetul cand vorbim despre justitie si stat de drept. Apoi, ar fi etic, sa ne spuna cum stabilesc ei criteriile de prelungire a MCVului, avand in vedere ca au trecut deja 12 ani de la aderare si Romania este, de departe, tara cu cele mai multe achitari la CEDO, iar in final, tot acestia sa se pozitioneze public pe problematica protocoalelor secrete (subordonarea institutiilor publice catre SRI) precum si pe cazurile procurorilor de la Prahova. Dupa ce sunt lamurite chestiunile de mai sus, abia atunci putem vorbi despre statul de drept din Romania. Cu aceasta ocazie, poate il si definim.

Comentarii

# Retrocedarile din Romania nu au interesat-o pe LCK date 24 July 2019 20:10 +8

Simplu ca buna ziua sa verifici ca afirmatii conform carora In Romania s-a retrocedat mai mult teren in acte decat are tara - (afirmatii care apartineau ministrului cu Agentia Nationala de Cadastru si Publicitate Imobiliara aflata in coordonarea ministerului pe care conducea - solicitand celor 42 de prefecturi sa prezinte totalul suprafetelor retrocedate in titlurile de proprietate emise prin ordinele prefectilor! LCK+DMA+Parchetul+... se prefac ca n-au inteles... DE CE? Pentru ca toata "lumea buna s-a bucurat pe usa din dos" de legislatia retrocedarilor!? Dupa 2004 Primarii si prefectii au utilizat noile documente desecretizate: planuri utilizate in perioada cand Romania facea parte din alianta militara Tratatul de la Varsovia si care nu au fost utilizate anteror in administratia publica - incepand cu 1991 administratia retrocedase terenurile folosind planurile cadastrale civile? Adica, dupa 2005 si Legea 247 -au aparut modificari de titluri de proprietate si despagibiri nelimitate?

# adria nicol date 25 July 2019 11:55 +4

Cauzele sustinerii lui Kovesi trebuie càutate curajos . Aceastà institutie , DNA ; este creati unor minti care au crezur si cred cà DREPTURILE OMULUI SUNT UN LUX ! Nuamai niste minti bolnave de comunism , dar admirîndu-l religios în secret , putea inventa un parchet totalitar care sà se subsituie abject PARTIDULUI COMUNISt, FORTA CONDUCATOARE ÎN RPR!. Persoana KOVESI A FOST ALEASA si numita de un indid pus presedinte nu prin voturi Xi prin "numàràtoare" , individ avînd un pasiv intelectual , cultiral si moral Incompatibil cu orice post în adinistratia unei democratii ! El a numit-o pe KOVESI DUPA "CHIPUL SI ASEMANAREA SA" : DE INDIVID AMORAL , CAPABIL DE FAPTE ABJECTE (VEZI EPISODUL GEOANA) . KOVESI A EXECUTAT CEEA CE I S-A ORDONAT ! EA A FOST MANIPULATA TOT TIMPUL , SINGURA EI FANTEZIE ERO(T)ICA FIIND CATUSELE , OPERATIUNNE CE A DUS LA DISTRUGERA IDEII DE DREPTURI INVIOLBILE SI LA DISTRUGEREA DEMNITATII OMULUI ! MANIPULATA ,DAR CONSTENTA ,KOVESI POARTA O IMENSA RESPONSABILITATE ÏN DEGRADAREA CONDITIEI UMANE ÏN ACEASTA TARA ! IATA PE CINE VOR SA ÎMPINGA PE SCAUNUL DE PRECUROR SEF EUROPEAN SI UNII SI CEILALTI ! RASPUNDEREA LE APARTINE DEOPOTRIVA !

# Dorina date 28 July 2019 04:44 0

Domnule Cutarica Dan ? Vorbesti Asa in dodoi !! Da Domnule nume de Tilhari , nu generaliza !! Toti sunte-ti de 30 de Ani incoace !!! Va acuzati intre voi din cauza ca unu ieste Mai Tilhari ca Altul !!! Esti credibility Cind dai numele Tilharilor !! Asa sunt doar Borge de Fumoar !! Va trenura izmenele pe Voi de frica sa fiti Corecti si cinstiti !! Animalelor Umane !!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.09.2022 – Comisia a mai terminat o lege

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva