1 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BLACK HOLE LA BRD (II) – Ingineria banilor fictivi. Procurorii DIICOT s-au aruncat dupa fenta denuntatoarelor Dana Bajescu, fost director al Grupului Dorobanti BRD si a cumnatei sale, Alice Monac, fost director al Agentiei Europa, unde s-a dat o gaura de 19,1 milioane euro prin clientii-sageata ai afaceristului Cristian Relu Aparaschivei. Cititi uluitoarea declaratie a politistului Nicoresteanu despre cum i-au aranjat angajatele BRD sa primeasca 3 milioane euro, fara sa aiba un leu (Documente)

Scris de: L.J. | pdf | print

16 September 2018 16:33
Vizualizari: 15445

In editia din 11 septembrie 2018, Lumeajustitiei.ro a declansat seria de dezvaluiri privind o gaura uriasa, de peste 53 milioane de euro, data Bancii Romane de Dezvoltare BRD – Groupe Societe Generale, de un grup de angajati din interiorul Grupului Dorobanti, aflati in legatura cu persoane din afara bancii, si care au speculat faptul ca pot pacali vigilenta conducerii bancii si controlul intern.

Putem opina ca fosta sefa a Grupului BRD Dorobanti, Dana Bajescu, fosta Bacila - (foto dreapta), impreuna cu cumnata sa Alice Monac, fosta Bajescu - (foto stanga)  plantata ca sefa a Agentiei Europa din subordinea ei, au desavarsit cu afaceristul Cristian Relu Aparaschivei una din cele mai igenioase metode de pacalire a Comitetului de Credite din Centrala BRD sa aprobe credite de cate 3 milioane de euro, pe baza unor fise sintetice inselatoare, speculandu-se o procedura simplificata de acordare a creditelor de valori mari din BRD. Dupa ce conducerea BRD era indusa in eroare si dadea aprobarea de plafon, conditiile de creditare din normele bancii erau flagrant neindeplinite: se foloseau bani fictivi, generati in calculatorul Agentiei Europa, cu care se mima depunerea de catre clientii-sageata a garantiilor de 10% din valoarea creditelor (conditie contractuala) dupa care, imediat cum transferurile de creditare de cate 3.000.000 euro ajungeau in conturile clientilor-sageata, banii erau scosi prin diferite metode. In final, peste un an, cand banca constata creditul “neperformant” si se incerca valorificarea imobilelor depuse drept gaj, se descoperea ca imobilele ipotecate erau in mod nesimtit supraevaluate si ca nu se puteau recupera mai mult de cateva procente din prejudicii.


Procurorii DIICOT s-au dus dupa fenta “denuntatoarelor”

Din 2013 si pana in prezent, ingineria pe care o vom expune cu documente in continuare nu a fost depistata nici de controlul intern al BRD (care a crezut ca are de-a face cu credite neperformante generate de neatentia angajatilor si nu si-a imaginat ca banii erau furati chiar de angajatii Grupului Dorobanti), dar nici de procurorii DIICOT, care se invart in jurul cozii din 2013 si pana in prezent.

Pentru a crea confuzie, grupul de angajati din Grupul Dorobanti: Dana Bajescu, Alice Monac & Co, s-au transformat in denuntatoare benevole si i-au acuzat pe cei din Comitetul de Credite din centrala BRD ca doar pe aprobarea lor se dadeau creditele, amestecand in mod voit, in “denunturile” lor credite neperformante corecte de la Agentia Primaverii, cu creditele frauduloase de la Agentia Europa, condusa de Alice Monac, cumnata sefei Dana Bajescu.

Astfel, procurorii DIICOT au fost indusi in eroare, ei mergand pe pista sefilor din Comitetul de Credit din Centrala BRD (care aprobau creditele de la Agentia Europa pe baza exclusiv a unor fise sintetice inselatoare, fara ca vreunul sa participe la incheierea contractelor de credit, constitutirea garantiilor si verificarea aporturilor personale ale clientilor – care nu erau in atributiile lor), pista trasata de “denuntatoarea” Dana Bajescu.

Procurorii DIICOT au mers pe fenta si nu au verificat veridicitatea datelor din fisele inselatoare si responsabilitatea pentru faptul ca se raporta in mod fals conducerii BRD ca pentru clientii-sageata existau:

-garantii imobiliare serioase, corect evaluate;

-avans de 10% din valoarea creditului adus de clienti din resursele proprii;

-faptul ca acei clienti ar fi fost beneficiarii reali ai creditelor;

In realitate, o simpla verificare a fiecarui credit in parte ar scoate la iveala ca dupa aprobarea de principiu data de conducerea BRD:

-contractele de credit erau incheiate si semnate de angajatele Grupului Dorobanti condus de Dana Bajescu, care trebuiau sa respecte normele bancii;

-garantiile imobiliare erau infime, dar supraevaluate in mod fraudulos;

-avansul de 10% pe care clientii trebuiau sa il aduca anticipat, din resurse proprii, si stipulat ca atare in contractele de credit, era generat fictiv in calculatorul bancii. Clientii nu veneau cu banii de acasa;

-clientii-sageata nu erau beneficiarii reali ai creditelor, functionarii bancii fiind cei care scoteau banii in numele lor, pe baza unor formulare de retragere de numerar semnate in alb ori cu semnaturi falsificate grosolan, ori prin viramente bancare in contul afaceristului Cristian Relu Aparaschivei, cel care ii aducea pe clientii-sageata la banca;

-toti clientii-sageata au declarat invariabil la audierile de la parchet ca nu au primit niciun ban din credite, ca nu au avut bani de avansul de 10% (aproape 300.000 euro fiecare) si ca niciodata nu au fost la ghiseul bancii sa retraga vreo suma, nestiind ce se intampla cu creditul, ba mai mult, unii au si produs dovezi ca atunci cand se pretindea ca erau prezenti la ghiseul bancii sa scoata bani, erau de fapt in strainatate; unii au declarat ca erau pusi sa semneze teancuri de formulare de retragere in numerar in alb, anticipat acordarii creditului;

-grupul organizat din interiorul Grupului Dorobanti a BRD a inclus de la directori si pana la casierite, intrucat formularele electronice de primire de bani, la ghiseu (exemplarul care ramane la banca) nu era semnate de clienti, fiind de cele mai multe ori nesemnate, iar uneori cu semnaturi grosolan imitate;

Procurorii DIICOT, din 2013 si pana in prezent nu au mers pe aceste piste, fiind ametiti cu denuturile inselatoare impotriva conducerii bancii si de numele sonore de la varful BRD, asa cum fac in general unii procurori, interesati in a iesi in fata cu "trofee" cat mai sonore, ca sa se remarce profesional.

Un exemplu graitor al nesinceritatii asa-zisei denuntoare Dana Bajescu – in fapt sefa ingineriilor – este ca desi aceasta se prezinta azi ca o biata victima, care cica nu facea decat sa puna in practica aprobarile Comitetului de Credite din Centrala BRD, in fapt ea era cea care pacalea Comitetul de Credite cu fisele inselatoare sa semneze - cine nu ar fi semnat daca vedea pe fisa sintetica prezentata ca toate conditiile din normele bancii erau indeplinite si banca ar fi castigat intr-o atare situatie?!? - dupa care ea si acolitii ei erau cei care nu constituiau garantii valide, confectionau aporturi ale clientilor cu bani fictivi, si permiteau ca banii din conturi sa fie sifonati catre altii, nu catre clientii reali. Culmea, aproape toate formularele de retragere de numerar semnate de clientii-sageata in alb ori care au semnaturile acestora imitate grosolan, apar ca fiind completate cu mana lor de functionarele bancii.

Si ca sa ne edificam cu privire la cat de sincer raspundea procurorilor DIICOT “denuntatoarea”Dana Bajescu, directoarea Grupului Dorobanti a BRD, suspecta in cauza, in 2015, atunci cand i se puneau de catre avocatul BRD intrebari concrete despre ingineriile financiare din Grupul pe care il conducea si mai ales daca ii facea vizite la birou afaceristului Cristian Relu Aparaschivei, cititi facsimilul urmator:

Identitatea clientilor sageata si reteta de succes

Iata in continuare identitatea celor 7 clienti-sageata, adusi de afaceristul Cristian Relul Aparaschivei la BRD Grupul Dorobanti – Agentia Europa, care au primit fiecare cate 3.000.000 euro:

-Anastasia Coconete (mama fostului sef Serviciu Protocol din Ministerul de Interne, Marius Coconete) credit de 3 milioane euro, acordat la 23.10.2009;

-Stefan Muntean, credit de 3 milioane euro, acordat la 12.11.2009;

-Ionut Victor Nicoresteanu (angajat la Serviciu Protocol din Ministerul de Interne, condus pe atunci de Marius Coconete), credit de 3 milioane euro, acordat la 10.12.2009;

-George Gabriel Lisu, credit de 3 milioane euro, acordat la 26.04.2010;

-Niculae Ciumeti, credit de 3 milioane euro, acordat la 26.05.2010;

-Constantin Eurgen Pop, credit de 3 milioane euro, acordat la 22.07.2010;

-Georgiana Mirela Pop, credit de 1,5 milioane euro, acordat la 27.12.2010;

Total: 19,1 milioane euro

Pentru toti acestia, Dana Bajescu a intocmit fise sintetice inselatoare, pe care le semna si apoi le prezenta Comitetului de Credit din Centrala BRD (care dadea aprobarea finala de plafon, fara sa gandeasca macar ca li se prezenta o situatie falsa cu privire la garantii, avansul de 10% si alte cerinte).

Dupa inducerea in eroare a conducerii BRD, Dana Bajescu si cumnata ei sefa Agentiei Europa, Alice Monac, acordau creditele clientilor-sageata adusi de afaceristul Cristian Relu Aparaschivei. La momentul semnarii contractelor de gaj, garantie, si credit, cerintele cerute de normele bancare nu se mai respectau. Alertele date de controlul bancii erau “stinse” la varful Grupului Dorobanti.

Clientii-sageata semnau fara sa stie prea bine ce semneaza, actele erau gata pregatite cand acestia veneau la banca... ii asteptau functionarele amabile si bine instruite... pentru garantiile de 10% banii se generau fictiv in contul clientilor din calculatorul Agentiei, apoi toti banii din creditele acordate erau sifonati din conturi. Toti clientii-sageata au declarat ca nu au pus mana pe bani si nu au facut retrageri la ghiseele bancii. Unii au recunoscut ca in schimbul ajutorului dat afaceristului Cristian Relu Aparaschivei, au primit diverse sume de bani sau avantaje nesemnificative, de ordinul a cateva mii de euro.

Nu doar in privinta celor sapte credite pe persoane fizice de mai sus s-au sifonat banii din BRD. Mai exista o inginerie similara facuta prin trei companii, chiar la Sucursala Dorobanti, in urma a trei credite pe persoane juridice, acordate in perioada iulie 2009 – mai 2010, unde tot Dana Bajescu si afaceristul Aparaschivei sunt actorii principali, si unde s-au creat “suveici”, care au creat trei surse proprii false a trei companii, care in realitate erau bani scosi din creditele celor sapte clienti-sageata de la Agentia Europa pentru a se mai sifona alte 8,8 milioane euro. Plata dobanzilor la aceste trei credite pe companii s-a realizat tot din creditele acordate clientilor-sageata cu bani fictivi din Agentia Europa - dar despre aceasta afacere intr-o alta editie!

In mod premeditat, pentru crearea unor confuzii intentionate si fabricarii unor alibiuri, in scopul manipularii anchetatorilor DIICOT, “denuntatoarele” au amestecat creditele acordate corect unor clienti reali de la Agentia Primaverii (credite pe bune cu beneficiari si garantii reale), cu creditele acordate fraudulos clientilor-sageata de la Agentia Europa.

Iar procurorilor DIICOT li s-a servit de catre toti participantii la fraude acuzatia ca aceste credite au fost acordate ca urmare a aprobarilor, inclusiv verbale, de includere a clientilor-sageata in categoria clientilor VIP, venite de la conducerea din Centrala BRD. Adica ceva de genul ca nu mai trebuia respectata nicio norma bancara, daca aprobarea venea de sus. O inventie sfruntata, menita sa acopere propriile fraude comise la perfectarea contractelor de credit, constituirea garantiilor, producerea de bani fictivi si sifonarea banilor din conturi, fapte comise toate la Grupul Dorobanti, si nu la Centrala in care evident ca nimeni din conducerea BRD nu avea vreo participatie.

Ca sa se creeze aceasta manipulare a anchetatorilor DIICOT, cu “aprobarea de la Centrala” ori cu “aprobarea verbala” avem informatii ca s-au distrus probe si s-au trimis documente falsificate la DIICOT. Sunt semnale ca pentru a se disimula urmele fraudelor au fost falsificate sute de documente.

Invariabil insa, pentru a-si justifica incalcarea normelor bancare, toti angajatii din Grupul Dorobanti dadeau vina pe conducere, in sensul ca “aprobarea venea de sus”, “clientului i s-a deschis un cont de VIP la cererea venita de sus”, fiind evident ca aceaste legende nu pot avea niciun suport. Asta intrucat creditele de valori mari se aprobau si decurgeau din Decizia de Creditare a fostului presedinte al BRD Patrick Gelin, emisa in decembrie 2015, care se corobora cu Norma si Procedura de Creditare N2139 (cu derogare pana in 2009 si pe Instructiunea din 2010). Acest fapt insemna ca aceste credite de valori mari puteau fi acordate in baza unor garantii materiale lichide si valoroase, coroborat cu garantii financiare diversificate, care dadeau solvabilitate clientului (depozit colateral, venituri estimate din dividende etc). Pe de alta parte, deschiderea unui cont de client nu a generat si nu poate genera un credit oricat de VIP ar fi clientul, pentru ca nicio norma bancara nu prevede scutirea de garantii ori constituirea de garantii false.

Asa-zisele “denuntatoare” si “martore” nu au suflat o vorba la ancheta despre ingineriile financiare oribile comise in banca, in cercul Grupului Dorobanti.

De ce procurorii DIICOT nu au verificat pana in prezent modul in care s-au constituit garantiile ori cum s-au fabricat depunerile de garantii cu bani fictivi, din partea clientilor-sageata, care in fapt erau generati in calculatorul Agentiei Europa? Sau cine sunt cei care au scos banii la ghiseele bancii in locul clientilor-sageata? Iata intrebari, deocamdata fara raspuns:

Prezentam in continuare o declaratie relevanta data in 2015 la DIICOT de un client-sageata, politistul Ionut Victor Nicoresteanu, absolvent al Academiei de Politie, si fost angajat in Ministerul de Interne, din care veti intelege cat de grave sunt lucrurile:

(va urma)

Comentarii

# FORZA LUJU - BANI FICTIVI...BANI FICTIVI date 16 September 2018 17:03 +15

Incredil. Credite pe baza de bani fictivi creati in calculator. Milioane de euro fictivi...pentru ca sa acorde credite. Bejescu e foarte tare. Trebuie promovata la o organizatie internationala...?!...ar putea ajuta tarile sarace...productie de bani fictivi :lol: . Bravo Luju

# Curtea cu Jurati date 16 September 2018 18:03 +9

Pe timpul lui taica Ceausescu le astepta Curtea Martiala fara drept de apel.

# DOREL date 16 September 2018 23:53 +9

Nenorocirea e ca, pana acum, la DIICOT nu gândea nimeni cu capul lui, erau și ăștia simplii executanți și nimic mai mult. Sa speram ca Felix Banila va citi articolele din Luju și va reuși sa puna ordine. Și, b): sugestie pentru șeful DIICOT: singura soluție e/sunt șuturile în f..., ca ăștia dacă nu iau șuturi nu fac pasul înainte! Părerea mea..

# DODE date 16 September 2018 17:08 +2

Saracu politist a zis ca nu are suma asta uriasa...si borfasele i au bagat banii in cont. Luju prezentati schema completa. Ne poate ajuta si pe noi Bejescu ? De 10 ani le pitesc....si procurorii nu le au gasit ? Luju nu se nseala niciodata. Abia asteptam ce va urma...

# Fenosa date 16 September 2018 17:12 +7

Denuntatori ? Delatori...gunoaie. Adica au ascuns banii creati fictiv si au dat vina pe altii. Astea sunt mafioti de talie internationala. Pai mai gunoaielor de ce nu ati denuntat ce ati facut voi...ci banii fictivi...si probabil multe altele...cum oare procurorii s au lasat vrajiti de delatoare ? Chiar nici unul nu le a prins ? Curios... :D

# Bravo Luju date 16 September 2018 17:15 +10

Sincere felicitari ! Profesionisti documentati. Jos palaria

# Barbu date 16 September 2018 17:49 +3

Felicitari dl politist. El a denuntat corect. La sfarsit spune clar ca nu a inteles ce era cu ordinele ales....si nu poate explica situatia. Ce e criminal...cu cata usurinta a zic Monac ca da ea aia 245.000 euro...bani fictivi. Era banca ei si a lu cumnatasa 8) . Era poker acolo.

# Gilu date 16 September 2018 19:01 +8

Nu mai exista procurori competenti si cinstiti in Romania ? Sa apelam la cei din Coreea de Nord ,care intai impusca si apoi verifica ?

# Mrrr saxobeat date 16 September 2018 19:29 +3

Ar trebui specificate si enumerate faptele care intra in siguranta nationala:Coruptia,terorismul si traficul de droguri, astea sunt. Coruptia: de ex. Un criminal da mita judecatorului si procurorului si scapa, o tara straina da mita politicienilor si ia toate resursele tarii pe nimic. Asadar coruptia este cel mai mare pericol pt siguranta nationala. Coruptia care este in justitia romaneasca si politic este cel mai mare pericol pt siguranta nationala. Astea au ruinat tara.coruptia a vandut tara bunastarea drepturile si libertatile romanilor pe nimic straineziei. Grupurile de crima organizata de la nivelul institutiilor de forta in special DIICOT care a favorizat toti infractorii straini sa fure tara asta, DIICOT este institutia care a permis vanzarea/ruinarea resurselor,fabricilor si defrisarea masiva a padurilor de catre strainezia( austria), DIICOT s-a facut ca nu vede anularea datoriei FDGR a lui klaus de 19miliarde euro. DIICOT SI SRI trebuie desfiintate.cauza:coruptia

# Mrrr Saxobeat date 16 September 2018 19:38 +1

Protocoalele secrete ilegale din ce cauza au fost posibile? Din cauza coruptiei. Din ce cauza nu sunt anulate? Din cauza coruptiei si mafiei din politic +justitie. Din ce cauza au fost posibile toate ilegalitatile din justitie? Din cauza coruptiei. Din ce cauza Ro a fost vanduta pe nimic? Din cauza coruptiei. Coruptia exista in toate institutiile de forta DNA DIICOT SRI ICCJ CSM politic si din cauza coruptiei nu se face absolut nimic. Nu se iau masurile cuvenite. Maior zburda liber. Culmea e ambasador. De ce zburda liber? Din cauza coruptiei partidului aflat la guvernare si a tuturor partidelor inclusiv PNL USR. Toti astia trebuie desfiintati. Nu se poate sa mai platim din bugetul tarii acesti tradatori de neam,trantori care nu vor altceva decat raul romanilor. Toate tarile isi apara proprii cetateni, numai Ro nu. Rusine coalitiei ca de 2 ani nu au declarat ILEGALE protocoalele si nu auanulat efectele. Huooo.asteptati verdictul straineziei. Nerusinati platiti regeste degeaba

# Agentul VIP date 16 September 2018 20:25 +9

Bejescu facea bogatani cu bani fictivi...cu sute de mii de euro.Bravo Bejescu. Cati ai facut asa Bejescu ? Si ai fraierit pe toti ca altii ii faceau VIP ? Ti-a tinut 10 ani... Bejescu. Delatori murdari. Era mare murdarie acolo la voi in Dorobanti Bejescu. Deh, erati ciumeci de Dorobanti.

# Poker face date 16 September 2018 21:35 +4

La BRD Dorobanti era poker, alcool, bani care curgeau la greu... BANI FICTIVI. Multi cunosteau mafiotismele astea. Dar toti erau omertati...ca sa le curga banii prin buzunare. Nenorociti. Cum e posibil sa ascunzi 10 ani astfel de inginerii. Mai ales ca au fost vericati de control ...de la Paris. Nu cred ca exista in vreo banca din lumea asta o gasca asa unita de infractori.... in interorul unei agentii. Luju sunteti cei mai tari procurori...ONESTI...din Romania.

# CONFORMITATE date 17 September 2018 00:37 +2

Conformitate. Uitati-va la la delatoare cum nu raspunde nimic in declaratia ei. Pai era pe mânā cu sefu conformitātii din BRD Dorobanti...CRAIU...crai mare. :-) In nicio banca din lume nu e possibila creare de sume imense de bani fictivi fara sa se declanseze alerte. La sume mici ...da :D . Dar la imensitatile astea de sute de mii de euro...inseamna ca a fosa retes de infractori organizati ca la carte. :eek: Fiecare cu rolul lui.  8)

# PROFESIONALISM date 17 September 2018 01:35 +5

1. BANI FICTIVI. La "depunera" banilor de sute de mii de euro se declansa o alerta ce era cunoscuta de casiera, consiliera , directoare agentiei, seful conformitatii, directoarei mari a grupului Dorobanti, Directia centrale de Conformitate. Aceasta alerta putea fi anulata pe filiera inversa pana jos...sau se oprea la Directoarea mare din Dorobanti. 2. BANI FICTIVI. La "retragerea" banilor de sute mii de euro care au stins frauda cu bani fictivi depois, se declansa o altā alerta ce era cunoscuta pe aceeasi filiera de jos in sus si de sus in jos...se anula. 3. Casierii stiau ca banii nu exista, consilierii la fel, directoarea la fel, directoarea mare la fel... SI NIMENI NU A SCOS O VORBA ? SI AU MINTIT CA BANII ERAU DEDUSI DIN CREDIT ? SI AU FOST CREZUTI FARA VERIFICAREA EXTRASULUI DE CONT ? DE 10 ANI ? 4. Probabil ca sunt si MARTORI pe acest lant infractional. FELICITARI.

# Adina date 17 September 2018 07:46 0

Eu sunt un client vechi al BRD, am fost in Bucuresti cred in aprilie 2018, iar pe doamna din stânga am văzut-o chinuindu-se cu butonarea la tastatura pentru a-mi elibera un extras de cont, eu fiind din Iași si necunoscând nici cum arata o cerere de eliberare a acestuia, a cotrobait după asa ceva, la solicitarea mea, spunând ca este noua ca lucrător in banca. Era pe Agentia centrala BRD, cred din Victoriei. Dna din dreapta s-a apropiat de ghiseu, spunând ca este director de operatiuni venit in control, nu a mai văzut-o pe cea din stânga, nu intelege de ce nu cunoaste nici cum arata tastatura specifică operațiunilor de ghiseu deservire clienti BRD, nu stiu exact ce însemna ca organizare. La eliberare extras, a zis ca nu poate semna, titulara e in concediu, iar ea e in trecere, după spunând:"Ce pretentii are asta - sefa - nici nu sunt angajata aici". Nu cred ca sunt rude sau afini, se poate verifica înregistrarea cu afirmațiile ei ciudate. A zis ca "am venit sa culeg doar parole conturi"

# BANI FICTIVI =BANI FALSI date 17 September 2018 08:18 +1

Falsificare de moneda si punere in circulatie in sistemul electronic bancar. Sunt 2 posibilitati de falsificare de moneda : falsificarea fizica si falsificarea electronica...cazul din BRD din Agentia Europa.

# Adina date 17 September 2018 08:49 +2

Rectific si spun ca asta mi s-a întâmplat in decembrie2017, in preajma înmormântării Regelui Mihai si ceremoniei de la București, cred ca era pe Primăverii. Ori din cate am inteles atunci, doamna sefa venise in control si găsise credite neperformante mari, politicieni sau alte vedete de pe Primăverii, care apăreau corect asa apare in articol. Ori tipa nu era angajată si s-a asrzat cred la biroul titularei, a zis ceva de xeroxari ca e domeniul ei, in timp ce titulara era la discutii cu cumnata venita in control, deci poate ea a bolmojit apoi operatiunile dr la Ag. Europa, nu stiu, oricum erau camere de luat vederi. Se vede ca n-are mai mult de 25 de ani, ce director de sucursala in Bucuresti??!, a spus ca nu e lucrător in banca, dar ce era de înțeles de la o astfel de afirmatie...

# Dorina date 17 September 2018 09:09 0

Nu ai cum sa scapi neatins in aceasta tara!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva