22 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

BLACK HOLE LA BRD (XVII) – Procurorii DIICOT din dosarul “Credite pentru VIP-uri” nu i-au cautat din 2013 pe functionarii din Grupul BRD Dorobanti, care au sustras banii din conturile clientilor-sageata, cu documente semnate in alb ori cu semnaturi falsificate pe imprimatele de ridicare de numerar. Nu s-a facut nicio expertiza grafologica pe tipizatele bancii, pentru a fi depistati cei care au completat formularele de retragere a milioane de euro sifonate din conturile clientilor (Documente)

Scris de: L.J. | pdf | print

12 July 2019 16:41
Vizualizari: 11782

urmare din editia din 10 iulie 2019...

Surpriza de proportie in dosarul DIICOT nr. 144/D/P/2013 cunoscut sub numele “Credite pentru VIP-uri”, in care BRD a sesizat parchetul cu privire la producerea unui prejudiciu de peste 53 milioane euro, din care peste 19,1 milioane de euro au fost sifonati prin conturile a sapte clienti-sageata, cu concursul nemijlocit al fostei directoare Dana Bajescu a Grupului BRD Dorobanti si a cumnatei sale Alice Monac, fosta directoare a Agentiei Europa.


Din 2013 si pana in prezent, in pofida numeroaselor declaratii ale celor sapte clienti-sageata - care au marturisit la DIICOT ca dupa ce li s-au acordat credite de cate 3 milioane euro la fiecare, banii nu au fost incasati de ei, ci de alte persoane - procurorii nu au facut niciun fel de cercetare pentru a stabili cine dintre functionarii BRD au furat banii din conturile clientilor. Nu s-au facut cercetarile de rigoare nici macar acolo unde clientii-sageata au depus probe care atestau ca nu se aflau in Romania, atunci cand apareau in evidentele agentiilor din Grupul BRD Dorobanti ca se aflau fizic la ghiseele bancii si scoteau zeci sau sute de mii de euro la cate o retragere.

Faptul ca procurorii DIICOT nu au vrut sa mearga pe urma banilor scosi ilegal din conturile clientilor-sageata, ne face sa credem ca exista anchetatori care au interesul ca adevaratii hoti sa fie scapati, iar vina sa fie aruncata pe directorii din Centrala BRD, care erau inselati sa semneze niste aprobari de principiu/ de plafon, pe baza documentelor inselatoare intocmite de fosta directoare a Grupului BRD Dorobanti Dana Bajescu si alti functionari din subordinea sa.

Precizam ca in plangerile facute de BRD la parchet, juristii bancii au retinut ca fosta directoare Dana Bajescu era cea care prezenta Centralei BRD fise inselatoare privind creditele de nevoi personale de cate 3 milioane euro solicitate, in care se prezentau situatii nereale.

Asa cum Lumea Justitiei a aratat in editiile anterioare, directorii romani si straini din Centrala BRD dadeau doar o aprobare de principiu, pentru plafonul de 3 milioane euro (pe care orice alta persoana le-ar fi dat in locul lor, cata vreme li se prezentau fise inselatoare din care rezultau ca solicitantii de credite de nevoi personale prezentau garantii imobiliare consistente; ca au depus in banca 10% din valoarea creditelor ca aport personal, precum si ca sunt beneficiarii reali ai creditelor). In realitate, celor din Centrala BRD li se prezentau sinteze inselatoare care ascundeau ca garantiile imobiliare erau supraevaluate, ca avansurile de 10% (cash-ul colateral) erau generate fictiv in computerul agentiilor din Grupul Dorobanti de o grupare organizata de functionari ai bancii.

Dupa ce BRD a facut plangere penala, fosta directoare Dana Bajescu si cumnata ei Alice Monac, fosta directoare a Agentiei Europa, au dat denunturi la indigo cum ca au acordat creditele pentru ca ele au avut aprobare de la Centrala BRD si ca cei din Centrala ar fi responsabilii, cand in realitate ele intocmeau fisele inselatoare, semnau contractele de credit cu garantii care nu acopereau mai nimic din valoare creditelor si atestau in mod nereal ca respectivii clienti au depus din aport personal 10% din valoarea creditelor solicitate si ca sunt beneficiari reali ai creditelor.

Culmea, procurorii DIICOT au mers pe aceasta fenta, dirijand ancheta numai spre conducerea din Centrala BRD, fara sa doreasca sa cerceteze ca nu directorii din Centrala perfectau actele de credit frauduloase, fara garantii indestulatoare si, cel mai grav, au ocolit cea mai importanta etapa a anchetei: cine scotea programat banii din conturile clientilor-sageata, fara stiinta acestora.

Daca in editiile anterioare am aratat cu exemple clare cum clientii-sageata au declarat la DIICOT ca nu s-au atins de banii din cont, ca nu ei i-au scos, ca nu se aflau de multe ori in tara cand apareau ca ar fi fost fizic la ghiseele bancii, si ca la semnarea creditelor erau pusi sa semneze teancuri de tipizate de retragere in alb, in editia de azi va vom arata ce usor se pot falsifica tipizatele BRD astfel incat sa se creada ca detinatorii conturilor au scos banii din ele.

Pentru RECONSTITUIREA metodei de furt a banilor din contul clientului-sageata George Gabriel Lisu – pe care l-am dat exemplu in editia anterioara - am pornit de la documentele de retragere folosite in BRD si care se regasesc la dosarul cauzei, iar retragerea de numerar pe care am folosit-o pentru RECONSTITUIRE se circumscrie perioadei cand Lisu era la Amsterdam, conform documentelor prezentate procurorilor DIICOT de catre acesta (documente prezentate in facsimil in editia anterioara).

Astfel pentru reconstituire am folosit :

- foaia alba A5 semnata in alb, ce urma sa fie scoasa la imprimanta de la ghiseu “Ridicare Numerar” ;

- documentul tipizat semnat in alb, “Retragere Numerar/Cash Withdrawal” dar completat cu scrisul functionarilor din BRD;

- data aleasa, 7 mai 2010 cand LISU George se afla la Amsterdam;

Ce se intampla in Agentia Europa din Bucuresti cand clientul George Lisu se afla la Amsterdam?

A - RECONSTITUIREA utilizarii documentului A5 “Ridicare Numerar”

- In ziua de 7 mai 2010, documentul (foaia alba A5 cu semnatura) semnat probabil in alb de Lisu George in data de 26 aprilie 2010 la perfectarea creditului, a fost introdus ilicit in imprimanta bancii de unul din membrii gruparii organizate din BRD Dorobanti – (vezi facsimil 1)

- Unul din membrii guparii organizate din Agentia Europa a introdus foaia alba A5 semnata in alb in imprimanta de la caserie. Apoi a introdus ilicit in calculator suma de 35.000 euro, debitand contul clientului cu respectiva suma. Apoi a dat PRINT si a rezultat documentul de mai jos intitulat Ridicare Numerar(vezi facsimil 2)

Observati pe documentul de Ridicare Numerar de mai sus, ca in stanga jos apare editat mentiunea casiera B.... Editarea functiei si numelui se facea automat, consecinta a introducerii parolei de operare (individuala si netransmisibila).

- documentul Ridicare Numerar editat ilicit in numele clientului - client aflat nu la ghiseul Agentiei Europa din Bucuresti, ci la Amsterdam - a fost luat de casiera, a fost stampilat si semnat de aceasta in partea din stanga jos, asa cum este prezentat mai jos – (vezi facsimil 3)

Rezultatul obtinut: Documentul de retragere astfel editat, arata perfect ca si cand ar fi unul procedural si legal.

B - RECONSTITUIREA utilizarii tipizatului (Retragere Numerar/Cash Withdrawal)

- tot in data de 7 mai 2010, cand clientul Lisu se afla la Amsterdam, unul din membrii gruparii organizate din BRD Dorobanti a introdus ilicit in circuitul bancii documentul tipizat de Retragere Numerar, pentru aceeasi suma de 35.000 euro, ce avea in alb semnatura clientului George Lisu, semnatura obtinuta probabil tot la momentul acordarii creditului in 26 aprilie 2010. Acesta arata ca mai jos (vezi facsimil 4)

- in aceeasi zi de 7 mai 2010, documentul tipizat Retragere Numerar/Cash Withdrawal semnat in alb, a fost completat olograf, atentie, de o functionara a BRD din Agentia Europa (nu este scrisul clientului Lisu), cu nume, suma si celelalte campuri ale tipizatului... dupa care a fost semnat de casiera B.... de consiliera de clientela V.... si de directoarea M.... ca mai jos (vezi facsimil 5)

- dupa editarea si completarea olografa a celor doua documente de mai sus, coroborata cu operarea ilicita in sistemul informatic al BRD de membrii gruparii, cei 35.000 euro au fost practic furati din caserie, din contul clientului Lisu, in numele acestuia, care in realitate nu era prezent fizic, aflandu-se la Amsterdam, casiera inregistrand suma in borderoul de casa al agentiei si creand aparenta unei operatiuni corect procedurale (operational, informatic, contabil) ; totul aratand perfect legal.

Cei 35.000 euro au fost retrasi la orele 12.53 - informatia orara apare in document la rubrica Nr. (sub mentiunea Ridicare Numerar)

Tot in aceeasi zi de 7 mai 2010 s-au mai retras inca 10.000 de euro la ora 17.13, adica atunci cand PROGRAMUL DE LUCRU ERA TERMINAT CU PUBLICUL, iar clientul Lisu era tot in Amsterdam, iar functionarele agentiei erau singure in banca.

Ia uitati mai jos cum apare in scriptele BRD, tot in data de 7 mai 2010, aceasta operatiune de retragere de 10.000 de euro(vezi facsimil 6 si 7)

Cum de vajnicii procurori ai DIICOT nu au vazut aceste inginerii si au mentionat in ordonantele emise ca toate retragerile au fost facute de clienti, desi acestia au declarat la unison ca nu ei au scos banii? De ce nu au fost luate in seama apararile lor?

Privind la documentele de retragere de mai sus totul pare ca ar fi fost aievea operat de client - care insa se afla in respectiva zi la Amsterdam - dar si de casiere, consilierele de clientela si director.

Asadar la un control neavizat:

- s-ar fi putut reprosa ceva celor doua casiere? NU

- s-ar fi putut reprosa ceva celor doua consiliere de clientela? NU

- s-ar fi putut reprosa ceva directoarei agentiei? NU

- s-ar fi putut reprosa ceva “controlorilor“ caseriei? NU

Functionarele care au devalizat creditele si-au lasat “amprentele“ acolo, adica SCRISUL OLOGRAF SI SEMNATURILE, fapt ce le poate permite procurorilor DIICOT – daca vor sa cerceteze – sa-i depisteze pe cei care au bagat mana in conturile clientilor-sageata.

Prin Ingineria Informatica s-au furat peste 1,6 milioane de euro, prin 47 de retrageri ilicite, care aveau doar o aparenta de legalitate, deoarece atat pe documentele editate, cat si pe documentele tipizate apar semnaturile clientilor, fara sa fi fost cercetata insa modalitatea reala de realizare a acestor semnaturi.

Sintetic cele 2 inginerii se prezinta in felul urmator(vezi facsimil 8)

Intrebari: Cum se face oare ca din 2013 si pana in prezent, procurorii DIICOT care s-au succedat in instrumentarea acestui caz, nu au audiat-o niciodata pe fosta directoare a Grupului Dorobanti, si nici pe cumnata ei Alice Monac, care a condus Agentia Europa, despre aceste retrageri din conturile clientilor-sageata, in conditiile in care toti acesti clienti au declarat ca nu ei au scos banii si, atentie, ca atunci cand au fost pusi sa semneze creditele de cate 3 milioane euro, au semnat cate un teanc de formulare in alb?

De ce nu s-au dispus masuri de identificare a functionarilor BRD care au completat formularele in numele clientilor-sageata?

De ce nu s-au dispus expertize grafologice care sa stabileasca daca semnaturile de pe formulare apartin clientilor-sageata, precum si de identificare a functionarelor BRD care au completat cu scrisul lor formularele de retragere de numerar?

De ce procurorii nu si-au pus aceste intrebari nici macar in conditiile in care multe din formularele de ridicare de numerar si retragere de numerar nu aveau semnatura clientilor, iar in unele cazuri nici macar a casierelor sau a altor functionare ale bancii?

De ce oare?

(va urma)

Comentarii

# Florian C. date 12 July 2019 17:12 +91

O reconstiture facuta ca la carte. Furt de mare clasa realizat de functionarele din agentie, creand mega-aparenta ca banii erau scosi de clienti...doar ca acestia erau plecati din tara. Se pare ca procurorii nu au mijloace de investigare a furturilor din conturi ci mai degraba de disimulare a lor si fara doar si poate de acoperire a celor care le-au comis. Aici au acoperit adevaratii hoti de euro din conturi. Oare este o eroare incalificabila a procurorilor sau sunt mana-n mana cu hotii...? De vazut. Se va face dreptate din 2020 si vor plati toti adevaratii infractori.

# Catalin ex BRD date 12 July 2019 18:23 +32

Pentru oamenii corecti din Sucursala Dorobanti nu mira nimic din hotomaniile comise de aceasta Bajescu, cumnata si gasca lor. Aveau de fiecare data de mesterit cate ceva in secret si se susoteau in biroul sefei sau intre ei. Furau din conturi, dadeau credite pe naspa, le plateau clientii vacantele...ea nu venea mai devreme de 11 la birou..ca mergea zilnic la coafor. Dehhh, viata de Dorobanti. Lux. Cea mai tare zona din Bucuresti dar si din Romania. Nu-i ajungea nimeni la nas...si ameninta pe toti pe care ii facea sa plece din Sucursala ca daca scapaa vreo vorba o sa-i faca oriunde ar fi ...ca are pile mari in Politie. 

# CRIMA PERFECTA date 12 July 2019 20:55 +21

Era imposibil ca sa le prinda cineva de schema. Un ziar de investigatii a reusit o reconstituire incredibila si parchetul nu. Sefa aia din Dorobanti era o prea mare profesionista a raului. Era si normal sa arunce vina pe sefii ei, ca nimeni nu s-a  prins de ce facea ea cu adevarat cu prietenele ei pe acolo. Ce e si mai si, este ca nici una nu s-a spart in acheta.Fratie de mafioti. 

# Ion date 15 July 2019 12:07 +21

Incredibila reconstituire. Geniul raului in banca asta.

# Colombo / Folow the money date 16 July 2019 10:04 +25

Reconstituire ca lumea. Cadranele negre din episoadele trecute : FOLOW THE MONEY. Banii cash se stie deci cine i-au luat si apoi si redistribuit (o parte). Banii  din cele 5 contracte (neprecizat de Luju) au fost gasiti. Baniii ajunsi in contul lui Aparaschivei gasiti. Banii ajunsi la firme gasiti.Banii trimisi din firme in afara tarii, conturile trebuie sa existe la BRD sau in extrasele de cont ale firmelor. INGINERIILE barosancelor din Dorobanti gasite (prea multe). VIVA LA MUSICA. De ce a trebuit 6 ani de ancheta ? Raspunsul e la barosancele din Dorobanti, care stiu cum e tragerea de timp pentru prescriere.

# Ionel date 16 July 2019 10:31 +18

Inginere. Numai inginerii peste inginerii. Astea au facut Politehnica cu Dragnea.

# Ioana - fosta beredista date 16 July 2019 10:41 +10

imi pare rau sa spun dar astia din dorobanti cu atatea inginerii “ingenioase“ era de spitalul 9 de pe vremuri.

# Bancher date 16 July 2019 10:44 +12

Ce sa mai spui mai mult ? Oameni care se fac de pomina furand fara niciun scrupul. HAI SIMONA ! Asta e Romania !

# hotii calificate date 16 July 2019 11:23 +11

Bine ca mai exista LUJU sa demanteleze ingineriile evreiesti din sucursala BRD,in veci la bulau cu totii,cu barosaneala voastra fara scrupul.

# Cristian date 12 July 2019 17:50 +15

Da. Lucrurile se schimba fata de episodul trecut. Am zis ca era de gaga cand furau si nici macar semnaturi nu erau. Dar aici e dramatic. E furt calificat perfect. Nici naiba nu putea sa-si dea seama. Vorbesc de controlul din banca. Individele si-au luat niste spagi uriase furand de “drept“ probabil pentru ingineriile alea cu bani fictivi, de care nici naiba nu s-a prins si prin care apoi acordau creditele. Megaprofesioniste. Tari de tot hotomancele si procurorii si mai tari. Le-or fi dat si lor ceva verzisori ca sa scape si sa bage pe altii din banca la inaintare. E simplu. Tehnica de manelisti. Tara lui Papura Voda. 

# Amaranda date 14 July 2019 12:43 +16

Nu e de gaga ci e trist. Sa furi in halul asta si de atatea ori ? Ce faceau astea in banca ? Dor ciordeli in fruntea cu sefa lor. Pai cate credite or mai fi paradit asa ? Normal ca nu i se intampla nimic si ca vor sa o puna pe altul in capul listei din banca ca sa fie facut in locul ei. Cand o fi la judecata pa ea s-o scoata cu o suspendare si altii sa parnaiasca in locul ei. A cotizat la greu. A dat peste tot. Cine a lucrat in Dorobanti stie ce hram poarta individa.Este o individa fara niciun scrupul. 

# Avocatul Poporului date 15 July 2019 11:52 +12

Bine ca mai exista LUJU ca sa putem sa aflam cum se faceau pe bune nenorocirile prin banci, ca procurorii au meteahna sa creada numai in teoriile spuse tot de autorii infractiunilor, ca sa scape sau sau sa fie scapati.De ce oare nu au gasit vajnicii procurori ingineriile acestei bancherite ? Ca sunt multe rau....

# Avocatule date 16 July 2019 10:39 +9

Ai dreptate !

# O victima actuala a lui Bajescu date 17 July 2019 20:16 +45

Da, au perfecta dreptate Cristian,Catalin ex BRD,Amaranda! Aceasta individa ameninta pe toata lumea cu pilele ei din Politie...si din alte parti de la Taticu! !A aranjat sa dea vina pe oameni nevinovati carora le/a distrus viata lor si a familiilor! Pentru Oamenii Ei- care au slujit/o,care stiiau despre hotiile ei a aranjat sa aiba calitatea de martori! O fiinta aroganta,infatuata,perversa si hoata! O femeie atat de mica! Ce stia ea? furaciuni si aranjamente si daca nu erai ca Ea, cumnata Monac,prietena Cretu E.etc erai trecut pe lista neagra,deveneai sclavul care tb sa produca profit,erai jignit,marginalizat! Ma intreb oare cum doarme avand in vedere cati oameni a nenorocit? Chiar daca a cumparat procurori,politisti si alti salariati ai statului cred ca ar trebui sa se gandeasca ca nu orice si oricine este cumparabil! Rusine Bajescu Dana! Si nu, NU ai fost o mare directoare la BRD asa cum te/ai crezut ci O MARE RUSINE ptr BRD

# O victima actuala date 17 July 2019 20:57 +36

De ce ati cenzurat referirea la betiile frecvente pe care le facea si la relatiile sexuale intretinute- de cele mai multe ori OBLIGATORIU cu unii din angajatii bancii? Cei care au lucrat in BRD rog sa confirme!

# Rog contactati LUJU - victimele lui BAJESCU date 19 July 2019 12:25 +33

Daca aveti probe sau stiti aspecte importante despre talhariile acestei persoane singura publicatie pe probe nu pe vorbe si care apara oamenii nedreptatiti este LUJU. Gasiti pe internet contactele.

# George date 16 July 2019 11:11 +10

inginerii peste inginerii...cu bani fictivi, cu retrageri de parca erau facute de clienti dar furati de hotii din BRD Dorobanti, cu megasuveici,...le-a stat caul numai la inselaciuni. Ce oameni ? Plecati cu sorcova !

# Dixy date 13 July 2019 12:32 +1

Black Hole în contabilitate? Juriștii, economiștii, contabilii, analiștii, nu au auzit despre Balanta de încasări și plati? Balanta de Verificare?  Cum se citeste o Balanta? Depozitul cash colateral nu a fost înregistrat în balanța?Ordinul de plată nu era atașat la contract?De unde au intrat cei 10%?și dacă nu a existat creditare cum au scos balanța? Asigurătorul băncilor plătește daunele de 53 mil euro pe fise de analiză tip povești? Balanta de verificare este un tabel care se listeaza, in general, lunar. Poate fi listat, insa, si pentru o zi sau pentru un an. Perioada pentru care se listeaza se numeste "perioada curenta". Coloanele balantei de verificare sunt urmatoarele : - Conturi contabile - Rulaje Precedente - Rulaje Curente - Total Rulaje (divizata in "debit" si "credit" in care sunt insumate Rulajele precedente si Rulajele curente ); - Solduri finale (divizata in "debit" si "credit" in care este inscrisa diferenta dintre Total Rulaj pe Debit si Total Rulaj pe Credit).

# Iulia date 13 July 2019 15:50 +2

Orice unitate bancara, ATM sau casierie este impanzita de camere video. Nu stiu care este procedura interna a bancii sau legislatia cu privire la inregistrari, dar daca filmarile au fost arhivate pe suporti electronici si au fost pastrate suficient timp, puteau fi solicitate de anchetatori (desi sunt slabe sanse ca acestea sa existe). Se putea verifica daca clientii au trecut sau nu pe la casierie in ziua mentionata pe formularul de ridicare de numerar.

# Doar in vise date 13 July 2019 19:56 +12

E o utopie Iulia. Au trecut 10 ani, iar controlul filmarilor era la Grup. Cum oare sa fi pastrat Bajescu video ce potlogarii facea ? In plus sistemul informatic al BRD e varza, dand posibilitatea in cadrul grupului sa se opereze ilicit fara sa fie identifice unitatea. Iar DIICOT-ul precum vezi nu a descoperit nicio inginerie cu toate ca faptele s-au petrecut cam demult  (bani fictivi, retrageri in numele clientilor, etc). Pe asta a mizat Bajescu, sprijinita probabil de diverse persoane neoneste.

# Ionut date 15 July 2019 07:37 -31

Ancheta interesanta, cu direcție doar agenția. Părerea mea este ca vedem doar o treime din adevăr în aceasta ancheta. Restul este împărțit probabil între servicii și centrala. Nu va dați seama de dimensiunea afacerii: 54 mil EUR. Cine crede ca doua maimuțe au pus la cale aceasta manevra e naiv rau. Eu asa vrea sa se meargă mai departe cu ancheta pentru ca de vreo 10 episoade se repeta conținutul. Cel mai ușor este sa urmărești banii. Sa vedem unde sunt. Succes!

# Fenta lui “Ionut“ date 15 July 2019 11:37 +21

Asa vrei tu sa se crezi ? sau pe bune ai urmarit episoadele ? Reconstituirea e o noutate maestre. Daca cumva le urmareai episoadele  ai fi vazut ca maimuta nu era orice fel de maimuta ci mare sefa peste 30 de unitati, ca banii fictivi prin care generau creditele nu puteau fi depistati, ca tot cashul a fost scos de maimuta pe care tu o iei aparent in deradere (probabil ca s-o protejezi...saraca maimuta) si banii transferati au fost identificati de procurori. Iar cat priveste suma de 53 de milioane e probabil preluata gresit, deoarece toate sumele adunate nu fac atat. Iar fenta cu SERVICIILE e deja prea rasuflata.CAM ATAT !

# DAAAA date 16 July 2019 10:29 +15

Se oftica ca au lost demantelati si prinsi cu ingineriile. Si acum o baga cu vrajeli. Sa arate ei unde s-au dus cashul ca alti bani din conturi se stie unde sunt.

# Stanila date 16 July 2019 21:29 +8

Curios ca toate ingineriile nu au fost gasite nici de banca nici de procurori.Ori prea tari******rile din Dorobanti (geniile intunericului :D ) ori  prea slabi profesional nea procurorii..sau mai bine zis trantori.

# Ionut date 16 July 2019 18:38 0

Nu cred ca aveți mai mult de 25 de ani, nu cred ca lucrati/ați lucrat în vreo banca mai mult de 2-3 ani. Altfel ați fi știut ca NU POȚI SA FACI singur sau în echipa ce au făcut astea doua. În secunda 2 ești mâncat, ești după gratii. Normal ca oamenii simpli, angajații din casierie se uita la astea ca la D-zeu (mama ce smechere sunt ele, cât le duce capul, etc). Ce draq mah, pe bune acum, sunteți prosti? Dar e bine sa va gândiți asa, wow, ce femei deștepte........

# Amaranda date 16 July 2019 19:46 +11

Bajescu este geniul raului.mare profesionista cunostea de la casierie pana la garantii internationale si credite totul. Da. A fi destept nu inseamna sa fii si onest. A fi desptept nu inseamna ca ai si caracter. Si-a folosit desteptaciunea in scop distructiv.

# Te inseli date 16 July 2019 19:40 +17

Erai dupa gratis daca descoperea cineva infractiunile astea uriase. Ce transpare de la LUJU este ca anchetatorii nu au gasit NIMIC din ce au prezentat in episoadele lor. Asadar daca ingineriile au fost ascunse cum sa bagi la parnaie pe cineva? Daca toate ingineriile lor nu se cunosc, ce si cum sa faci ? Foarte slabi controlori dar si anchetatori. iar apropos de 2-3 ani experienta...mai trebuie sa ai in vedere dimensiunea bancii, independenta uriasa pe operational ce o avea bajescu si experienta ei uriasa, care i-a permis sa fie mega-diabolica. Repet, nimeni nu a gasit nimic din ce vezi.

# Iulia date 16 July 2019 23:22 +12

Asa este. isi dau cu parerea neica nimeni dar care nu price o iota din ingineriile astea oribile. O gramada de mari atotstiutori care habar n-au...sau au un habar  superficial dar cu aere de mari cunoscatori, chiar zeflemisti. Asta ne e tara. Ei n-au legatura cu realitatea...dar nu mai contenesc cum ca le-ar sti pe toate. Daca BRD pastra inregistrarile video, era altceva.Dar cand omu ala era plecat...si directoarele scoteau maldare de bani e clar ca lumina zilei.

# Ionut date 16 July 2019 21:02 0

Ultimul comentariu pe aceasta tema: a fost acum vreo 2 seri pe PRO TV filmul "Doua pistoale". Excelent film, fără nicio legătură cu realitatea, desigur ;-).

# LUMINA date 20 January 2020 03:00 +45

TOTUL E ASA DE CLAR. CRIME, CRIME , CRIME ...FINANCIARE . CINE APARA ASTFEL DE CRIMINALI FINANCIARI ( gen BAJESCU DANA) ? SPAGARII ? PROBABIL CU ALTE MILIOANE !!!!!!!!!

# Lulu date 20 August 2020 11:09 0

https://www.sursazilei.ro/sapte-sefi-din-brd-urmariti-penal-dupa-ce-aproape-ca-au-distrus-o-companie-romaneasca-din-industria-vinului/

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.06.2024 – Pleaca o judecatoare care a desfiintat un abuz pandemic

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva