20 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CAMI A EXASPERAT CSM – Flituita de judecatorii CSM, Camelia Bogdan s-a jeluit la Plen ca fostul secretar general al PSD Codrin Stefanescu ar fi intinat reputatia si independenta sistemului vorbind despre „nemernicii astia” care „ne-au vanat cu catusele in mana”. Plenul CSM s-a enervat: „Formularea repetitiva a unor astfel de cereri pun CSM in postura de a analiza afirmatii referitoare la aspecte asupra carora Plenul s-a pronuntat deja... Minimizarea rolului de garant al independentei justitiei”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

27 January 2020 14:21
Vizualizari: 4540

Judecatoarea suspendata Camelia Bogdan (foto), de la Curtea de Apel Bucuresti, nu inceteaza sa ne uimeasca. Desi si-a luat flit in nenumarate randuri de la Consiliul Superior al Magistraturii in legatura cu cererile de aparare a reputatiei profesionale sau a independentei sistemului judiciar (numaram pe degetele de la o mana ocaziile in care a avut castig de cauza), Cami continua sa asalteze CSM cu asemenea solicitari.Cel mai recent reject si l-a luat vestita judecatoare la data de 17 septembrie 2019 (hotararea fiind publicata in 16 ianuarie 2020), cand, inciudata ca fusese refuzata de Sectia pentru judecatori, Camelia Bogdan a dat fuga la Plenul CSM cu exact aceeasi solicitare – si anume de „aparare a reputatiei si independentei sistemului judiciar” fata de afirmatiile unui politician.

Este vorba despre fostul secretar general al PSD Codrin Stefanescu, care in martie vorbise la o adunare electorala despre „nemernicii astia” care „ne-au vanat cu catusele in mana”. Lumea Justitiei v-a prezentat asta-vara refuzul Sectiei pentru judecatori a CSM de a-i face pe plac Cameliei Bogdan (click aici pentru a citi).

Cu aceleasi argumente cu care esuase la sectie, Cami a dat buzna peste Plen, in sedinta din 17 septembrie 2019. In replica, Plenul CSM i-a aratat usa, notand cu o evidenta iritare faptul ca s-a saturat pana peste cap de toanele judecatoarei suspendate.

Mai exact, Consiliul ii atrage atentia Cameliei ca are treburi mult mai importante decat sa-si piarda timpul ori de cate ori judecatoarei i se nazare ca unul sau altul nu a vorbit cum trebuie despre ea sau despre sistemul judiciar. Iar iritarea atinge punctul maxim in momentul in care CSM avertizeaza ca bombardarea cu fel de fel de frivolitati nu face altceva decat sa caricaturizeze institutia, opinia publica nemaipercepand-o in dimensiunea ei constitutionala – si anume: de garant al independentei justitiei.


Redam principalul pasaj din hotararea CSM prin care solicitarea Cameliei Bogdan a fost respinsa ca inadmisibila:


Plenul Consiliului Superior al Magistraturii are in vedere faptul ca in ultima perioada au fost analizate si solutionate mai multe cereri formulate de catre doamna Bogdan Camelia, judecator suspendat din functie, referitoare la apararea reputatiei si independentei sistemului judiciar, care au fost respinse intrucat s-a apreciat ca situatiile de fapt la care se facea referire nu erau de natura a viza propriu-zis apararea reputatiei si independentei sistemului judiciar.

Drept urmare, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii constata ca formularea de catre doamna Bogdan Camelia, cu caracter repetitiv, a unor astfel de cereri de aparare a reputatiei si independentei sistemului judiciar, de cate ori apreciaza ca in spatiul public apar afirmatii care ar putea viza in mod generic si persoane din sistemul judiciar, fara a rezulta cu claritate acest aspect, ar duce la situatia iminenta de a pune institutia Consiliului Superior al Magistraturii in postura de a analiza de fiecare data posibilitatea afectarii independentei sistemului judiciar ori de cate ori s-ar face afirmatii referitoare la aspecte asupra carora Plenul s-a pronuntat deja.

Procedand astfel, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii ar ajunge in situatia de a uza in exces de acest instrument, ajungandu-se in mod inevitabil in acest fel la minimizarea rolului conferit de legiuitorul constituant, respectiv cel de garant al independentei justitiei.

Avand in vedere caracterul repetitiv al cererii formulate de doamna Bogdan Camelia, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii va respinge ca inadmisibila cererea de aparare a reputatiei profesionale si independentei sistemului judiciar in raport cu afirmatiile facute de domnul Codrin Stefanescu in data de 17.03.2019, in raspunsul adresat primarului Brailei.

 

* Cititi aici Hotararea nr. 196 din 17 septembrie 2019 a Plenului CSM

Comentarii

# unul din lumea cea mare date 27 January 2020 17:44 +4

asta,danilet,sprincenata,koivesi,lazarica,ionut matei,cerbu,papici sint REPREZENTANTII MERMELELEI ROMANESTI PORECLITA JUSTITIE.as mai fi enumerat si altii dar nu treceam de cenzura

# mitica date 27 January 2020 18:26 +3

Credeam ca aceasta individa, camelia bogdan,este deja la puscarie!

# Pintea date 27 January 2020 19:59 +4

Chiar azi m-am gandit la individa asta, credeam ca a disparut de pe firmament!... dar si penibilul CSM nu mai termina o data cu comicaria privind ”apararea reputatiei profesionale” sau ”afectarea independentei justitiei”. Si reputatia si independenta depind de conduita individuala a magistratilor, de corectitudinea si impartialitatea CSM, de onoarea si demnitatea cu care sefii de instante inteleg sa le conduca. Daca astea ar fi valabile, justitia nu ar mai avea o imagine atat de proasta! Orice persoana publica are dreptul sa isi exprime opinia referitor la un act de justitie fara sa fie amendat si fara sa tipi isteric in cdarul CSM! Pentru ca la urma urmei, CSM, ce valoare mai are in ochii cetatenilor? Cum poate apăra ceva ce nici el nu mai are de mult?

# englez date 28 January 2020 06:44 +3

Vai, Doamne, Codrine ai derajat caricatura! Ea cand se juca cu libertatea si viata oamenilor, facea bine! Nu inteleg cum nu-i crapa obrazul de rusine sa mai iasa in public; este de o nesimtire fara margini!

# banditu coroiu date 28 January 2020 07:38 +1

Pai.. la un moment dat platitorii de taxe si impozite ii vor da si individei asteia pensie de serviciu pentru ca, vezi Doamne, pe parcursul carierei nu a putut avea si alte surse de venit.. ca cam asa e lozinca despre pensiile speciale. Si saraca nu a avut cum sa faca alti bani pentru ca este ocupata tot timpul cu redactare de reclamatii, cu excursii platite de ministerul agriculturii si cu distrus colegii de breasla. De ce nu-si face timp cesemeu' lu' peste s-o trimita la locul ei, adica la balamuc, n-am idee.. Spitalizarea ei fortata ne-ar costa pe noi, ca societate, mult mai putin decat pensia pe care urmeaza sa o incaseze. In toata cariera ei, nu a facut decat rau oamenilor care contribuie la mormanul pe care-l incaseaza lunar.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 19.04.2024 – Prima victorie in instanta obtinuta de vanatorul de pedofili

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva