18 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CANDIDATII PENTRU LINIA A DOUA DIN MARILE PARCHETE – Iata procurorii care se lupta pentru functiile de prim-adjunct al PICCJ si adjuncti ai PICCJ, DNA si DIICOT. La functia de prim-adjunct PICCJ exista un singur candidat, functia de adjunct PICCJ este disputata de doi procurori, iar pentru cele doua functii de adjuncti DNA s-au inscris trei candidati. Situatie ciudata la DIICOT: sunt disponibile doua posturi de adjunct, dar la selectie participa un singur candidat (Lista)

Scris de: George TARATA | pdf | print

30 May 2023 18:14
Vizualizari: 6672

Ministerul Justitiei a publicat lista cu candidatii pentru functiile de conducere din marile parchete. Este vorba despre functia de prim-adjunct al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, de adjunct al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, doua functii de adjuncti ai Directiei Nationale Anticoruptie si doua functii de adjuncti ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism.


 

In total, pentru cele sase posturi disponibile s-au inscris sapte procurori. Unul pentru functia de prim-adjunct al PICCJ, doi pentru postul de adjunct al PICCJ, trei pentru cele doua posturi de adjuncti ai DNA si doar unul pentru cele doua functii de adjuncti ai DIICOT.


Situatia se prezinta in felul urmator (vezi facsimil):


-pentru functia de prim-adjunct al PICCJ candidatul este: procurorul Aurel Sebastian Valean de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Oradea (foto 1).


-pentru functia de adjunct al PICCJ candidatii sunt: procuroarea Maria Militaru de la Parchetul General (foto 2) si procurorul Nicolae Solomon de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, fost membru CSM (foto 3).

 -pentru cele doua functii de adjuncti ai DNA candidatii sunt: procuroarea DNA Monica Erika Danciu (foto 4), procurorul DNA Paul Silviu Dumitriu (foto 5) si procuroarea Tatiana Toader de la Parhetul Curtii de Apel Bucuresti, fost membru CSM, in prezent delegata in functia de adjunct al DNA (foto 6).

 -pentru cele doua functii de adjuncti ai DIICOT singurul candidat este: procuroarea DIICOT Claudia Curelaru, delegata in prezent in functia de adjuncta DIICOT (foto 7).Interviurile in fata comisiei de selectie de la Ministerul Justitiei vor avea loc in zilele de 7 si 8 iunie, pentru ca apoi candidatii selectati sa fie audiati de Sectia pentru procurori a CSM, care va da un aviz consultativ, numirea in functie urmand sa fie facuta de presedintele Romaniei Klaus Iohannis.

 

 

Sursa foto 1: ebihoreanul.ro

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva