22 septembrie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CANGRENELE JUSTITIEI – Problemele sistemului nu pier odata cu mazilirea unui ministru al Justitiei. Judecatoarea TMB Madalina Afrasinie: „Schimbarea regilor, bucuria nebunilor... Nimic nu se va schimba cat timp bugetul instantelor si numirea sefilor celor mai importante parchete stau in pixul unor oameni politici, cat timp arhiva SIPA este 'in siguranta' in mainile 'lor', cat timp nu vor fi lamurite toate aspectele din protocoalele care au distrus statul de drept”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

3 septembrie 2021 13:31
Vizualizari: 5887

Revocarea unui ministru al Justitiei (indiferent cum se numeste el) nu reprezinta decat praf in ochii romanilor, cata vreme problemele cronice ale sistemului judiciar raman nerezolvate. Iar aceste probleme il afecteaza in ultima instanta pe justitiabil, prin scaderea calitatii actului de justitie.Avertismentul a fost lansat vineri, 3 septembrie 2021, de catre judecatoarea Madalina Afrasinie (foto) de la Tribunalul Bucuresti, la o zi dupa ce premierul Florin Citu l-a dat afara din Guvern pe ministrul Justitiei Stelian Ion.

Problemele la care judecatoarea Afrasinie s-a referit concret sunt bugetele instantelor, numirea sefilor de mari parchete si arhiva SIPA – toate depinzand de bunul plac al politicienilor. La acestea se adauga nepasarea legata de protocoalele SRI cu Parchetul General, DNA si alte institutii judiciare, protocoale care au nenorocit destine timp de peste un deceniu.


Iata postarea Madalinei Afrasinie de pe Facebook (vezi facsimil):


'Schimbarea regilor, bucuria nebunilor'

Ganduri amare printre randuri

Cat timp bugetul instantelor judecatoresti 'sta in pixul' ministrului Justitiei, om politic, nimic nu se va schimba!

Cat timp numirea sefilor 'celor mai importante' parchete 'sta in pixul' unor oameni politici, ministrul Justitiei si presedinte, nimic nu se va schimba!

Cat timp arhiva SIPA este 'in siguranta' in mainile 'lor', nimic nu se va schimba!

Cat timp nu vor fi lamurite toate aspectele din protocoalele care au distrus statul de drept, cine, cum si mai ales, de ce le-a girat, nu se va schimba nimic!

Cat timp noi ne prefacem ca totul 'este normal', ne meritam soarta!

Actul de justitie nu este despre mine, Judecatorul, ci este despre tine, justitiabilule!

 


Comentarii

# nae din dealul feleacului date 3 septembrie 2021 14:58 +133

Ehei,subtila ultima fraza din postare D-na Jude.Acum sa vedem cine si ce intelege,dar mai cu seama cum vom actiona fiecare si toti deodata;altfel nici o sansa!

# Justitia si serviciile date 3 septembrie 2021 16:14 +56

trebuie "modernizate" la bugete ! Adica reduse la jumate , urgent ! Prea multi paraziti pe buget si prea putini care efectiv lucreaza de dimineata pana seara ...

# Beneaga date 3 septembrie 2021 18:06 +23

Da' de ce traznetu' e asa importanta arhiva asta SIPA? Ce se afla asa compromitator acolo ?

# FOST JUDECATOR date 3 septembrie 2021 21:59 +142

E SPRE MIEZUL NOPȚII, ASCULT MUZICĂ BAROC MIJLOCOIU, GERMANIA, J. J. FUX, AZI A FOST REVOCAT PAIAȚA DE MINISTRU AL JUSTIȚIEI DIN ROMÂNIA, O ȚARĂ CE ÎȘI PIEREDE PUTEREA STATALĂ PE ZI CE TRECE. AZI DUPĂ-AMIAZĂ, PAIAȚA DE PRIM-MINISTRU CUȚU...CÂȚU, CUM L-O MAI FI CHEMÂND, A ANUNȚAT, GRAV, CONTRARIAT, CĂ VA ANUNȚA LIDERII EUROPENI, PARTENERUL STRATEGIC USA ȘI NATO CĂ ÎN ROMÂNIA SE PREGĂTEȘTE ADUCEREA LA PUTERE A UNUI PARTID NAȚIONALIST, ADICĂ SE DEVOALEAZĂ SINGUR CĂ E UN ADEPT AL GLOBALISMULUI...DE CÂND E ROMÂNIA O PUTERE GLOBALĂ, DE CÂND FREGATA MĂRĂȘEȘTI EXECUTĂ MISIUNI ANTIPIRATERIE ÎN OCEANUL INDIAN ? JUSTIȚIA ROMÂNĂ DE CÂND E GLOBALISTĂ, PROPUNE MĂSURI PENTRU MAGISTRAȚII AFGANI...NU NUMAI JUSTIȚIA ROMÂNĂ E ÎN CANGRENĂ, STATUL ROMÂN E ÎN CANGRENĂ, AUZI DOMNULE, CĂ LE TELEFONEAZĂ LA AMBASADE DESPRE CĂ LA BUCUREȘTI VINE PARTID NAȚIONALIST LA GUVERNARE ! INCREDIBIL...ATUNCI CE MAI POATE FACE JUSTIȚIA, PENETRATĂ DE SERVICII ȘI CU O LEGISLAȚIE DICTATĂ ?? SĂ ALUNGĂM MAI ÎNTÂI GLOBALIȘTII...

# Lita date 5 septembrie 2021 10:30 +13

... "nu se va schimba nimic!" ... pentru ca sistemul este atat de stricat si dereglat la nivel de UE si NATO, incat nu mai are capacitatea de autoregenerare si autoreglare, calcand in picioare libertati fundamentale, legi si constitutii, sub pretextul unei pandemii inventate si prelungite la infinit. Pana la urma, natiunile se vor alia si vor pune capat nebuniei globalistilor criminali.

# maxtor date 5 septembrie 2021 14:59 -1

parliamentu sa mute totul la c.s.m......

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.09.2021 – 30 milioane euro, spaga la oamenii lui Iohannis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva