15 iunie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CE TE FACI, NELULE? – Ministerul de Interne spulbera planul ministrului Sanatatii privind obligativitatea luarii temperaturii la intrarea in magazine. Purtatorul de cuvant al MAI confirma ca politistii nu-i pot amenda pe proprietarii magazinelor care refuza sa-si termoscaneze clientii: “Este o recomandare facuta hipermaketurilor, autoritatilor si institutiilor de a realiza acest triaj, dar nu este prevazuta o sanctiune”

Scris de: B.G. | pdf | print

27 mai 2020 15:35
Vizualizari: 9162

S-a terminat cu umilirea romanilor tinuti la coada ca animalele la intrarea in unele magazine, piete sau institutii pentru a le fi luata temperatura cu japca, totul in numele isteriei coronavirus. Planul ministrului Sanatatii Nelu Tataru (foto stanga) privind obligativitatea termoscanarii la intrarea in magazine este dat peste cap chiar de un reprezentant al Ministerului de Interne.


 


Ministerul Sanatatii a anuntat marti, 26 aprilie 2020, printr-un comunicat postat pe site-ul institutiei ca “pe perioada starii de alerta, la intrarea intr-un spatiu inchis, fie din cadrul unei institutii publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va masura temperatura corporala atat personalului propriu, cat si celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienti, consumatori”.

Masura a fost prezentata drept una obligatorie, doar ca lucrurile nu stau chiar asa, ministrul Tataru fiind lasat de caruta chiar de catre Ministerul de Interne condus de colegul sau de guvern Marcel Vela (foto dreapta).

Astfel, comisarul Georgian Dragan, purtator de cuvant al MAI, a declarat pentru Bugetul.ro ca termoscanarea este mai mult o recomandare pentru proprietarii lanturilor de magazine si ca Politia Romana nu-i poate amenda pe cei care nu o aplica: “Este o recomandare facuta hipermaketurilor si, bineinteles, tuturor autoritatilor si institutiilor, de a realiza acest triaj, dar nu este prevazuta o sanctiune”.

Potrivit bugetul.ro, Kaufland Romania si LIDL au facut public faptul ca nu vor mai masura temperatura clientilor la intrarea in magazine. O initiativa laudabila, prin care se pune capat umilirii romanilor. 

 

Iata comunicatul prin care ministerul Sanatatii anunta in 26 mai 2020 obligativitatea termoscanarii:

 

Ministerul Sanatatii precizeaza ca, in conformitate cu prevederile Ordinului privind instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, a triajului epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminarii cu virusul SARS-CoV-2 pe durata starii de alerta, triajul epidemiologic se aplica obligatoriu in cadrul institutiilor sau autoritatilor publice, operatorilor economici si profesionistilor.

Astfel, facem precizarea ca, pe perioada starii de alerta, la intrarea intr-un spatiu inchis, fie din cadrul unei institutii publice, complex comercial, unitate de prestare a serviciilor etc, se va masura temperatura corporala atat personalului propriu, cat si celorlaltor categorii de persoane: vizitatori, clienti, consumatori.


De asemenea, in cazul in care un client are temperatura peste 37,3 grade Celsius, refuza dezinfectarea mainilor sau purtarea mastii de protectie i se poate interzice intrarea in spatiul inchis.

Mentionam ca, la masurarea temperaturii care se va realiza prin termometrul noncontact se va adauga marja de eroare prevazuta in prospectul dispozitivului.

Mai mult, in cazul in care temperatura depaseste 37,3 grade Celsius se poate repeta procedura dupa o perioada de 2-5 minute de repaus.

In cazul spatiilor comerciale, nu se aplica obligatia ca un client sa fie insotit de o persoana din sediu”.


foto: cancan

Comentarii

# B.G? date 27 mai 2020 16:14 +3

B.G cat de greu poate fi? ,,obligativitatea'' este prevazuta in legea starii de alerta dar ,,legiuitorul'' ,,a uitat'' sa stabileasca si o sanctiune pentru nerespectarea acestei ,,obligativitati''. De ce? Sunt cumva idioti cu totii? Sigur ca nu. Joaca ping-pong cu psihicul cetateanului cu presupusa intentie de a-l cali pentru vremurile care vor veni. Si cei mai slabi studenti din anul II de la drept s-au prins cum sta treaba. Le fac cat mai incurcate tocmai pentru a crea zanzanie iar cetateanul sa uite de marea problema, cea a ,,pandemiei'' economice care-a dat iama in firmele autohtone. Asa ca planul n-a fost ,,dat peste cap''. Au pus firmele sa se certe cu cumparatorul pe ,,aplicarea masurilor''. Asa cum anuntau zilnic ,,numarul de amenzi date'' in ultimele 2 luni pentru a tine in case cumparatorul razandu-le in nas proprietarilor de hoteluri ,,care ar fi putut sa functioneze ca doar nu le-a inchis nimeni''. S-ar fi putut face ceva? Sigur ca da, acum 15-20 de ani. Acum e tarziu

# Cetateanul date 27 mai 2020 16:37 +1

TermomeTristule ... marii retaileri s-au prins că o astfel de măsură duce la reticența cumpărătorilor în a mai veni acolo, cu consecința scăderii vânzărilor. Și după cum ne-a învățat marea aglomerație din decembrie ... totul e ok până la bănuți ... când te atingi de ei gata cu reguli, urgențe, independențe, supremații, stați de drepți etc. PS Te-au făcut micuții?

# Praful de pe toba date 27 mai 2020 16:45 +4

Astia faceau misto de cetateni. L-am auzit pe un ,,inalt oficial'' cum explica ca de fapt nu e termoscanare si ca romanii ar trebui sa se obisnuiasca cu termenul de masurare a temperaturii. S-au grabit toti epuizand stocul de aparate apoi s-au pus pe triat cumparatorii aratandu-le acestora la cine-i aparatul. Vrei sa-ti umpli burta? capu-n pamant si ,,respecta'' masurile altfel mori de foame cu banii-n buzunar. Tare nu? Statele puternice se intrec in sume colosale aruncate firmelor autothone in timp ce la noi ciuciu (doar saracia-i mare). Sigur ca astfel piata din Ro care-a mai ramas va fi mult mai usor de cucerit. Mai sunt necesare razboaiele pt. impunerea puterii. Sigur ca nu? Asa e mult, mult mai ieftin si mult mai usor de trecut teritorii dintr-o zona de influenta in alta. Dar noi n-avem treaba cu chestiile astea ,,globaliste''. La noi inca e ,,teorie'' a conspiratiei in timp ce in lume se intampla zi de zi.

# Tipa date 27 mai 2020 17:09 -225

Nu exista ordin care sa oblige la purtarea mastii, la termoscanare, la instituirea regulilor sanitare in biserici. Exista ordine insa acelea nu sunt producatoare de efecte juridice in sensul dorit de ei si in acceptiunea legii.Niste idioti .Practic nu exista ordine.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 14.06.2021 – Hagi si Popescu au fost umiliti, seful DNA Crin Nicu Bologa s-a lefait la VIP (Foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva