23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

CERBU A AJUNS SEF LA PCA BUCURESTI – Continua ascensiunea procurorului care a intrat cu bocancii in casa familiei Birsan, cu incalcarea imunitatii judecatorului CEDO Corneliu Birsan. Viorel Cerbu a castigat concursul de numire in functia de procuror-sef al Parchetului Curtii de Apel Bucuresti, urmand sa isi preia scaunul de conducator dupa ce i se incheie mandatul procuroarei Luminita Palade. Anterior, Cerbu s-a visat anchetator de magistrati la SIIJ, insa candidatura i-a fost respinsa

Scris de: E.D. | pdf | print

16 June 2019 13:11
Vizualizari: 7932

Procurorul Viorel Cerbu, cel care i-a facut dosarul de coruptie judecatoarei Gabriela Birsan, fosta presedinta a Sectiei de contencios administrativ si fiscal din Inalta Curte de Casatie si Justitie (in care au mai fost bagati alti trei judecatori supremi), finalizat cu o achitare pe linie in 2018, a promovat in functia de procuror-sef al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Functia este extrem de importanta, daca tinem cont de numarul dosarelor instrumentate de acest parchet, si mai ales, de faptul ca procurorul care urmeaza sa preia conducerea acestei structuri s-a consacrat prin abuzurile pe care le-a facut in cazul judecatoarei Birsan si a sotului acesteia, fostul judecator CEDO, Corneliu Birsan, in casa carora a intrat cu bocancii intr-o perchezitie neautorizata, in conditiile in care locuinta acestora se afla sub imunitatea functiei detinute de Corneliu Birsan la CEDO, scotocind prin dulapurile judecatoarei Birsan, doar-doar va gasi ceva compromitator.


Nu a gasit si la scurt timp a predat dosarul colegului sau procuror din DNA de la acea data, Lucian Papici, care a si trimis dosarul in instanta, incasand la comun rusinoasa achitare din mega-dosarul Birsan.

Ei bine, Viorel Cerbu (foto), procuror cu peste 22 de ani de experienta in magistratura, a promovat concursul pentru numirea in functii de conducere a procurorilor la parchetele de pe langa curtile de apel, tribunale, tribunale specializate si judecatorii, organizat in perioada 12 aprilie-20 iunie 2019, la care a candidat pentru functia de procuror general.

Conform informatiilor pe care le detinem, Viorel Cerbu urmeaza sa isi prea mandatul incepand cu luna iulie 2019, cand ii va expira mandatul in aceasta functie procuroarei Lia Palade.

Anterior acestui moment, procurorul Viorel Cerbu si-a incercat norocul si la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, insa candidatura sa a fost respinsa.

Viorel Cerbu, sus, sus, tot mai sus

Totusi, noua functie pe care o va ocupa Viorel Cerbu nu trebuie sa suprinda, tinand cont ca de-a lungul timpului acesta s-a plimbat printre parchete, senzatia generala fiind ca atunci cand nu reusea sa avanseze, ori nu ii mai convenea ceva, pleca la un alt parchet.

Se impune sa ne amintim ca procurorul Viorel Cerbu s-a plimbat intre anii 2011-2018 intre DNA-DIICOT-PCA Bucuresti, revenind in cele din urma la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, unde a si castigat scaunul de procuror-sef pentru un mandat de 3 ani. In viitor, date fiind datele statistice pe care le prezentam mai jos, sa nu ne suprinda ca Viorel Cerbu sa candideze pentru functia de sef al vreunei directii specializate din Parchetul General, ori chiar la sefia PICCJ.

Astfel, Viorel Cerbu a fost numit in iunie 2008 in functia de procuror-sef adjunct al Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul DNA, functie in care a fost reivestit, in iunie 2011.

Doi ani mai tarziu, procurorul Viorel Cerbu a solicitat incetarea activitatii in DNA si revenirea la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti, incepand cu 1 decembrie 2013, nefinalizandu-si cel de-al doilea mandat in cadrul Sectiei.

La cateva zile de la revenirea in PCA Bucuresti, Cerbu a fost declarat admis la DIICOT, incepandu-si activitatea in structura specializata la data de 21 ianuarie 2014. Apoi, ce sa vedeti, la 7 luni de la momentul in care a ajuns procuror in DIICOT, Procurorul General al Romaniei de la acea data, in speta Tiberiu Nitu, l-a propus pe Cerbu pentru a fi numit in functia de procuror-sef al Serviciului de prevenire si combatere a traficului ilicit de droguri din cadrul DIICOT – ST Centrala, numirea care s-a si produs incepand cu data de 28 august 2014.

Ce s-a intamplat sau nu s-a intamplat in DIICOT, nu stim, cert este ca intre timp, Cerbu a ajuns seful Sectiei de combatere a traficului de droguri din DIICOT, pentru ca in noiembrie 2018, sa solicite Consiliului Superior al Magistraturii sa ia act de solicitarea sa de incetare a activitatii la DIICOT, precum si a incetarii delegarii din functia de procuror sef al Sectiei si continuarea activitatii la PCA Bucuresti.

Astfel, de la data de 19 noiembrie 2018 Viorel Cerbu a activat in cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, al carui sef tocmai ce a fost numit.

Asta da ascensiune!

Comentarii

# DODI date 16 June 2019 17:07 0

Spre deosebire de hăhăilă (care și-a paradit totdeauna lingușitorii), SRI nu uită (și nu iartă) pe cei care l-au ajutat în paradirea altora. Și asta pe vremea cretinului de la Cotroceni care rage zilnic despre independența justiției, doar-doar or uita să se apropie de el și de metresa lui.

# santinela date 17 June 2019 07:41 +6

Dupa ce a facut familiei Birsan, asta in loc sa fie la puscarie el este promovat. Ciudat ce face famlia Birsan.Pai il umpleam pe cu reclamatii peste tot,ii aratam respectul cu degetul in fiecare dimineata cind merge cica la "munca" si alte cele ,pina se lasa dracului de meseria pe care si asa o face de ris !

# marius date 17 June 2019 10:56 +1

1. din cate stiu judecatorul autorizeaza perchezitia, nu procurorul; 2. chiar voi spuneti ca rechizitoriul nu a fost facut de Cerbu, iar dna Barsan afirma, intr-un material publicat tot de luju, ca acest procuror a plecat de la dna pentru ca a refuzat sa o trimita in judecata; 3. tot voi spuneti ca a fost un examen în urma caruia s-a plasat pe primul loc. fara comentarii....

# Adrian date 17 June 2019 13:49 -5

Cine a avut prilejul sa lucreze cu dl. Cerbu...stie foarte bine ca este un profesionist desavarsit... Respect si mult succes! Daca ar fi toti procurorii ca dumneavoastra...cu siguranta de justitie ar fi mult mai usor de realizat! (Politist anchetat de DNA pentru compunei ale unor denuntatori dirijati de Zeita)

# romanul date 18 June 2019 08:17 +2

"..stie foarte bine ca este un profesionist desavarsit.." Serios? Ia citeste ce a facut" profesionistu" tau: "procurorului care a intrat cu bocancii in casa familiei Birsan, cu incalcarea imunitatii judecatorului CEDO Corneliu Birsan." Asta de "profesionist" ce era! Si asta a mai fost si elev al Domnului Birsan! Un ... care nu a invatat nimic! Si pe asta il respecti si iti doresti mai multi de soiul lui! Doamne-fereste, asta trebuia dat afara, dar repede! :sad:

# DIMITRIU CALIN date 25 March 2021 01:39 0

LA PARCHETUL DE PE LANGA CURTEA DE APEL BUCURESTI REPREZENTAT DE DOMNUL CERBU V. SI DOAMNA BALANESCU C. AM ADMINISTRAT PROBE MATERIALE CONCRETE PRIVIND FURTUL DIN PROPRIETATEA STATULUI A TERENURILOR DIN STR CALEA RAHOVEI NR 243 SI DIN STR ZAHARIA CARCALECHI NR 2, SECTOR 5, BUCURESTI CARE VALOREAZA PRIN RECONVERSIE PECUNIARA 1.000.000 EURO. TOATE PROBELE DIRECTE, OBIECTIVE SI LEGALE LE-AU ASCUNS PRIN NECERCETAREA FAPTELOR EVIDENTE DE CORUPTIE SI PENALE SI PRINTR-O SFIDARE FLAGRANTA A DREPTURILOR DE PROPRIETATE ALE STATULUI, AU LASAT PREJUDICIUL COLOSAL IN PATRIMONIUL UNOR IMPOSTORI CARE N-AU AVUT NICIUN DREPT PENTRU CELE DOUA IMOBILE ALE STATULUI. INCREDIBIL CUM ROMANIA POATE FI ATACATA DE LA ACEST NIVEL DE CEI CARE AR TREBUI SA PROTEJEZE INTERESELE STATULUI SI PARADOXAL, DUPA ATATA RAU FACUT SA PRIMEASCA SI PENSII SPECIALE.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva