13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CONCURS LA FUNCTII DE CONDUCERE PENTRU MAGISTRATI – Cititi listele INM cu magistratii care candideaza pentru functii de conducere in instante si parchete. Printre procurorii admisi se regaseste si procuroarea Maria Militaru de la PICCJ, cea care a instrumentat dosarul lui Cristian Cioaca. Militaru vizeaza functia de procuror general adjunct al PCAB

Scris de: E.D. | pdf | print

14 October 2013 16:27
Vizualizari: 12493

 

Institutul National al Magistraturii a publicat listele finale ale candidatilor care indeplinesc conditiile legale de participare la concursul sau examenul pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor de la curtile de apel, tribunale, judecatorii, precum si la parchetele de pe langa acestea. Judecatorii si procurorii au putut sa depuna cererile de inscriere in examenul organizat de Institutul National al Magistraturii in perioada 13 septembrie 2013 - 4 octombrie 2013, inclusiv.


Potrivit listelor publicate de INM, in tabelul privind procurorii candidati care indeplinesc conditiile legale de participare la concurs se regaseste si numele procuroarei Maria Miliaru de la Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, aceeasi care a semnat, impreuna cu procurorul Romulus Dan Varga, rechizitoriul in care au dispus trimiterea in judecata a politistului Cristian Cioaca, acuzat de uciderea sotiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Procuroarea Maria Militaru candideaza in acest concurs pentru obtinerea functiei de procuror general adjunct al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

INM precizeaza in anuntul privind concursul pentru numirea in functii de conducere a judecatorilor si procurorilor de la curtile de apel, tribunale, judecatorii, precum si parchetele de pe langa aceastea ca examenul se organizeaza in vederea ocuparii unui numar de 118 functii vacante de presedinte si vicepresedinte la instante si 99 de functii vacante de procuror general, procuror general adjunct, prim procuror si prim procuror adjunct la parchete.

Potrivit calendarului stabilit de INM, prima proba din concurs va avea loc in perioada 27 octombrie 2013 – 3 noiembrie 2013, si va presupune testarea psihologica, evaluarea capacitatii candidatilor de a lua decizii si de a-si asuma raspunderea si verificarea rezistentei la stres.

Cea de-a doua proba va fi sustinuta de candidatii inscrisi in concurs in perioada 8 – 19 noiembrie 2013, cand judecatorii si procurorii vor trebui sa sustina proiectul referitor la exercitarea atributiilor specifice functiilor de conducere.

In data de 24 noiembrie 2013 va avea loc ultima proba din concurs, sustinerea testarii scrise privind managementul, comunicarea si resursele umane.

Candidatii declarati admisi pentru sustinerea concursului au trebuit sa corespunda anumitor criterii stabilite de CSM, prin Hotararea nr. 320 din 27 aprilie 2006, precum:

-sa faca dovada ca au obtinut calificativul "foarte bine" la ultima evaluare, nu au fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani, indeplinesc conditiile de vechime prevazute de lege si au cel putin un grad profesional corespunzator instantei sau parchetului pentru ale caror functii de conducere candideaza;

-sa depuna o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 si nu au colaborat cu acestea.

*Cititi aici lista finala a candidatilor judecatori

*Cititi aici lista finala a candidatilor procurori

 

 

Comentarii

# fifi date 14 October 2013 23:11 +1

Sa depuna o declaratie ca nu au facut parte din serviciile de informatii inainte de 1990 si nu au colaborat cu acestea? Dar de ce doar inainte de 1990? De ce sa nu depuna una la zi? :lol:

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva