4 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

CORINA SI-A TRAS SPP – Exclusiv: la fel ca Laura Kovesi, sefa Inaltei Curti Corina Corbu umbla dupa ea cu garda de corp de la SPP: “Presedintele ICCJ beneficiaza de masuri de protectie asigurate de catre Serviciul de Protectie si Paza”. Corbu refuza sa faca publice motivele pentru care a primit bodyguarzi de la SPP. Oare chiar se teme de ceva Corina Corbu sau paza de la SPP e doar o fita? Persoanele care beneficiaza de serviciile SPP sunt decise de CSAT

Scris de: George TARATA | pdf | print

6 June 2021 14:29
Vizualizari: 5892

Va amintiti cum marea sefa DNA Laura Kovesi umbla peste tot cu garda de corp de la SPP? Ei bine, la fel face si presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, judecatoarea Corina Corbu (foto).


 

Concret, Corina Corbu beneficiaza de protectie din partea Serviciului de Protectie si Paza. Informatia a fost confirmata chiar de ICCJ intr-un raspuns acordat Lumea Justitiei.

 

Iata intrebarile Lumea Justitiei catre ICCJ:

1. Daca presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie, doamna judecatoare Corina Corbu, beneficiaza de serviciile oferite de Serviciul de Paza si Protectie (SPP)?

2. Daca raspunsul la intrebarea anterioara este afirmativ, va rugam sa ne comunicati motivele pentru care doamna presedinta a ICCJ Corina Corbu a solicitat/primit serviciile SPP?

3. In baza caror prevederi legale beneficiaza doamna presedinta a ICCJ Corina Corbu de serviciile SPP?

 

Inalta Curte ne-a raspuns urmatoarele (vezi facsimil):

Presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie beneficiaza de masuri de protectie asigurate de catre Serviciul de Protectie si Paza, in conformitate cu prevederile Legii nr. 191/1998 privind organizarea si functionarea Serviciului de Protectie si Paza, cu modificarile si completarile ulterioare”.

 


Sa fie teama sau doar fita?


Totusi, desi am solicitat Inalta Curte nu ne-a dezvaluit motivele pentru care Corina Corbu a ajuns sa umble dupa ea cu bodyguarzi de la SPP. Ceea ce ne face sa ne intrebam daca presedinta instantei supreme chiar se teme de ceva anume, daca exista amenintari la adresa ei sau daca paza de la SPP reprezinta doar o simpla fita. De asemenea, Inalta Curte nu a precizat nici daca sefa ICCJ a fost cea care a cerut paza de la SPP sau a primit-o in mod automat.


Persoanele pazite de SPP sunt stabilite prin Hotarare CSAT


In raspunsul acordat Lumea Justitiei, ICCJ mentioneaza, asa cum am vazut, ca asigurarea pazei SPP pentru Corina Corbu se face in baza Legii nr. 191/1998 privind organizarea si functionarea Serviciului de Protectie si Paza. Ceea ce inseamna ca protectia Corinei Corbu de catre SPP a fost stabilita prin hotararea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), asa cum prevede art. 14. alin (2) si (4) din Legea 191/1998 privind organizarea si functionarea Serviciului de Protectie si Paza, hotarare secreta evident.


Art. 14 alin (2): “Persoanele indreptatite sa beneficieze de protectie si obiectivele a caror paza se asigura de catre Serviciul de Protectie si Paza se stabilesc prin hotarare a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii”.


Art. 14 alin. (4): “Cu aprobarea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, Serviciul de Protectie si Paza poate asigura protectie unor demnitari si fosti demnitari, altii decat cei prevazuti la alin. (2), precum si altor persoane, la cererea acestora”.

Comentarii

# Ghro date 6 June 2021 19:32 +13

Interesant, cum e formulat textul ala... Poate luju face putina analiza sa aflam care sunt canalele prin care "alte persoane" pot depune niste cereri de paza SPP la CSAT, adica daca ei isi bat joc de noi, nu vad de ce n-am putea sa ne batem si noi joc de ei, bombardandu-le (ooops) sedintele cu niste petitii din astea. Parca vad ca ne trimit la balamuc, ca pe tipa aia din Constanta (parca)

# DODI date 6 June 2021 23:55 +10

Prostia și mârlănia trebuie păzite. Să nu se deștepte. Cazul lui ciolaniSS este grăitor. Și folosit de model de alții (altele) la fel de inteligente. NB: A nu se confunda cu Inteligent service.

# escu date 7 June 2021 09:29 +2

He, he, he, la câte nu sunt buni niște oameni bine dotați de la SPP. Întrebare, întrebătoare, SPP-iștii, la fel ca la Luluța sunt masculi(ni) sau Corinuța a preferat genul feminin?

# Drona date 7 June 2021 13:52 0

"Persoanele care beneficiaza de serviciile SPP sunt..." cele mai dispuse la vanzarea romanilor catre furtinationale si ocupatorul murican... oare de ce a refuzat Dragnea sa-i intre SPP-ul cu bocanci-n viata privata? Toate boarfele astea neo-marxiste sunt pazite de jigodiile securiste...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.02.2023 – Tot Buda e sef la CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva