22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

COTETUL SUPERIOR AL MAGISTRATURII – Presedinta Tribunalului Timis, Adriana Stoicescu, scrisoare catre judecatorii din CSM: “In ultima perioada, stirile despre sectia de judecatori a Consiliului contin cuvinte care nu ar trebui sa aiba vreo legatura cu justitia. Am senzatia ca asist la un razboi al carui rost nu il inteleg. Mizele dumneavoastra ar trebui sa fie cele legate de functionarea normala a justitiei, de protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor”

Scris de: George TARATA | pdf | print

24 July 2020 18:53
Vizualizari: 6301

Actualul Consilu Superior al Magistraturii s-a indepartat tot mai mult in ultimii ani de misiunea sa constitutionala, devenind camp de razboi pentru mize dintre cele mai marunte. O simt asta tot mai multi judecatori care se vad abandonati de cei pe care i-au trimis sa ii reprezinte in CSM, insa presedinta Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu (foto), a decis sa isi exprime public nemultumirea fata de ceea ce se intampla in Consiliu. Acolo unde, completam noi, situatia s-a degradat si mai rau in ultimele luni, in care Nicoleta Margareta Tint s-a aflat conducere, ultimele mize fiind hartuirea judecatoarelor Gabriela Baltag si Evelina Oprina. Mentionam ca este vorba despre un mesaj in care presedinta Tribunalului Timis face apel la unitate in interiorul Consiliului Superior al Magistraturii.


 

Intr-o scrisoare deschisa adresata judecatorilor din CSM, publicata vineri, 24 iulie 2020, pe pagina sa de Facebook, Adriana Stoicescu le transmite colegilor sai din Consiliu sa reciteasca proiectele de candidatura si sa isi faca un bilant cu ce au promis si ce au realizat. Sefa Tribunalului Timis subliniaza ca ceea ce se intampla in prezent in Sectia pentru judecatori a CSM nu mai are nicio legatura cu justitia. ”De aceea imi permit sa va intreb daca ne-ati uitat…”, scrie Adriana Stoicescu. In acest context, Stoicescu le aminteste judecatorilor din CSM ca mizele lor ar trebui sa nu purtarea unui razboi, ci cele legate de functionarea normala a justitiei, de protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, de rolul primordial al magistratilor in societate.

 

Prezentam scrisoarea deschisa a presedintei Tribunalului Timis, judecatoarea Adriana Stoicescu, adresata judecatorilor din CSM:


“Scrisoare deschisa adresata colegilor judecatori din Consiliul Superior al Magistraturii

In urma cu mai bine de patru ani ati fost alesi de cea mai mare parte a judecatorilor sa ii reprezentati in cel mai inalt for al puterii judecatoresti.

Ati fost investiti nu doar cu sperantele judecatorilor ci, indirect, cu sperantele intregii societati intr-o justitie demna si, mai ales, dreapta.

Azi, ca simplu judecator, fara sa am pretentia ca reprezint alti colegi, vin sa va rog sa va uitati pe proiectele de candidatura, peste ce ati promis, si sa va intrebati ce ati realizat.

Va amintiti, sper, cu cat entuziasm am participat la intalnirile cu candidatii pentru Consiliului Superior al Magistraturii, cate intrebari au fost puse, cate probleme am ridicat.

Sunt convinsa ca toti cei 9 judecatori alesi in Consiliul Superior al Magistraturii au simtit speranta si asteptarile judecatorilor.

De mai bine de patru ani, consider ca sunt reprezentata de toti cei 9 judecatori, nu doar cei 2 alesi din partea tribunalelor.

De aceea imi permit sa va intreb daca ne-ati uitat…

Pentru ca, in ultima perioada, stirile despre sectia de judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, contin cuvinte care nu ar trebui sa aiba vreo legatura cu justitia.

Am senzatia ca asist la un razboi al carui rost nu il inteleg.

Mizele dumneavoastra ar trebui sa fie cele legate de functionarea normala a justitiei, de protejarea drepturilor si libertatilor cetatenilor, rolul nostru primordial in societate.

Astept sa rezolvam problemele legate de functionarea ECRIS, de digitalizarea justitiei, de repartizarea eficienta a personalului si lista poate continua…

Politicul ne-a a transformat in carne de tun si se foloseste de temele justitiei in fiecare campanie electorala, iar reactiile sistemului judiciar sunt palide.

Inteleg ca 9 judecatori inseamna 9 opinii, cel putin…

Asa cum intr-un complet colegial putem avea pareri diferite, dar nu putem renunta la a solutiona cauza, asa cred ca si dumneavoastra trebuie sa ajungeti la un numitor comun.

Personalitati diferite, viziuni diferite, toate acestea trebuie sa treaca pe locul secund, pentru binele intregului sistem judiciar si pentru a indeplini ce ati promis atunci cand ati fost votati sa ne reprezentati in cea mai importanta structura a sistemului judiciar.

Experienta de judecator, maturitatea, timpul petrecut deja in Consiliu, ar trebui sa fie suficiente pentru a intelege ca nu mai e timp nici pentru orgolii personale si nici pentru experimente.

Este extrem de dureros pentru orice judecator sa vada in presa acuzatii reciproce de nereguli in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, organismul care garanteaza independenta magistratilor.

Imaginea justitiei, oricum afectata, poate fi astfel distrusa complet chiar de noi.

Asadar, lasati, va rog, la o parte, ce va separa si puneti accentul pe ce trebuie sa va fie scopul comun: apararea independentei judecatorilor.

Amintiti-va ca reprezentati toti judecatorii acestei tari si ca acest rol va obliga sa fiti o echipa, indiferent de opiniile diferite si disputele personale pe care le puteti avea.

Amintiti-va ca avem nevoie de voi uniti, nu dezbinati.

Si, mai presus de toate, amintiti-va ca fara un Consiliu Superior al Magistraturii puternic nu poate exista o justitie puternica si, implicit, o Romanie democratica”.

Comentarii

# Ion date 24 July 2020 19:23 +4

Bravo ,felicitări pentru curaj si obiectivitate ,Dna Judecător Adrian Stoicescu! As dori cat mai multi sa aiba curajul distra!

# Parerea mea date 24 July 2020 19:41 +9

Actualul CSM o sa mearga direct la cosul de gunoi al istoriei, pentru toate mizeriile pe care le-a facut de la inceput si pana isi va termina mandatul....o dezamagire totala. <img src=ops:' />

# NM date 24 July 2020 19:44 +3

Ehei ce Lear fi spus doamna președinta acum. Cu ticalosi nu te pui, dacă s-a ajuns sa nu se mai inteleaga între ei va dați seama ce caractere proaste, va dați seama pe mana cui suntem noi acum? Doamna Stoicescu, doamna Roman, doamna Baltag și lista poate continua, aceste doamne inpart cu adevărat dreptatea sunt cu adevărat magistrati, păcat ca sunt inumărați pe degete. Ce facem cu aceasta grupare mafiota cu consecințe deosebit de grave, nu suntem uniți iar în felul asta nu vom merge prea departe

# sic semper tyrannis date 25 July 2020 07:39 +4

Pentru ca Stimata Doamna Judecator avem de-a face cu razboi ocult al securimii mafiote la nivel inalt. Este de asemenea vina romanilor pentru ca refuza sa isi cunoasca drepturile fundamentale ! Refuza si prefera sa traiasca in "bula realitatii lor"! Toti urmaresc televeziunile pentru ca de acolo vine "adevarul". Toate ziarele cu exceptia unor publicatii online sunt cumparate de #securimeasoros. Nu se gandeste nimeni oare ca toate chioscurile de ziare dunt inchise, iar ziarele NU MAI EXISTA LA TARABA pentru a bloca accesul la informatie reala? Pentru ca cei mai multi ziaristi sa accepte banii #soros pentru denaturarea ADEVARULUI. Atat timp cat romanii NU SUNT UNITI IN CEEA CE PRIVESTE DREPTURILE LOR FUNDAMENTALE, DREPTURILE PARINTILOR SI DREPTURILE COPIILOR (NICI DE ASTA NU LE PASA!), CE SA MAI VORBIM DE JUSTITIE? JUSTITIA A DEVENIT UN LUX PENTRU OMUL DE RAND CARE NU ARE ACCES LA EA, IAR DACA FACE UN EFORT FINANCIAR SA ISI CAUTE DREPTATEA IN 80% DINTRE CAZURI PIERDE.

# nae girimea date 25 July 2020 07:44 +3

Cotet ? C ar putea fi si "Cloaca". Sau inca putem sa-i spunem si "Cocina" .

# Parerea magistratilor despre restul lumii date 25 July 2020 13:51 -1

Procurorii DIICOT fac o comparație "plastică" în ordonanța de clasare a dosarului 10 august, vorbind despre protestatarii din Piața Victoriei ca despre o ”cultură iremediabil compromisă”, care trebuie ”întoarsă la stadiul de brazdă”.

# Maria date 25 July 2020 16:51 0

Nu trebuia să că încredeți în brașoveni și în promisiunile lor... Și ce se mai târau de la o instanță,la alta...Și ce mai promiteau în campanie.Totusi as zăbovi pe Bv .E o CAp ce nu a lipsit niciodată din CSM

# Virginica date 26 July 2020 09:42 0

Sper ca Plenul Cotetului sa iasa repede cu o declaratie prin care spune ca Luju a atacat si a zgariat imaginea de virgina a tuturor babelor profesioniste din CSM, care au aparat coruptia din justitie din 1990 (si dinainte) si pana acum. Taica Iliescu si Uniunea Sovietica sunt mandre de voi comuniste batrane. Nu e doar un edec comunist, mai sunt cateva si prin Cotetul Suprem al Justitiei. Sictir.

# Mihai date 27 July 2020 08:22 -1

Intesesanta povestea in conditiile in care chiar domnia sa acopera abuzurile colegilor... cred totusi ca in CSM vrea un loc nu la Curtea de Apel Timisoara desi blatul cu Cretu e facut. Doar de asta caseaza arhiva de interceptari autorizate de Cretu. Un mic troc...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva