14 aprilie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

De ce protestez?

Scris de: Av. Silvia USCOV | pdf | print

8 martie 2021 18:36
Vizualizari: 1684

Intrebata fiind astazi de un jurnalist de ce protestez, am raspuns: “pentru independenta avocatului, pentru independenta magistratilor, pentru independenta justitiei, pentru cetatenii Romaniei, sa aiba parte de o aparare eficienta (...)”, invocand totodata cauza simbol Robert Rosu, care ne-a adus in prim plan multe dintre deficientele sistemului de justitie.


 

Intrebata fiind ieri de un jurist de ce protestez, i-am raspuns printr-o alta intrebare: pe cine protejeaza secretul profesional al avocatului? El mi-a raspuns ca pe avocat, eu i-am raspuns ca pe cetatean. Trageti voi concluzia.

Intrebandu-ma pe mine insami de ce protestez, mi-am raspuns ca eu cred in oameni. Chiar daca raul se interpune, tot la ei ma intorc mai devreme sau...mai tarziu. Unii numesc naivitate ceea ce pentru mine este religie. Chiar daca, trebuie sa recunosc, imi este in fiecare moment pusa la incercare si probabil si eu pun, la randul meu, la incercare increderea altora. Pana ce nu ne vom intoarce privirea catre ceilalti, nu ne vom cunoaste pe noi insine. Si invers.

“Dreptatea apartine acelora care cred in ceva, nu scepticilor...” (Octavian Paler)

Prin urmare, nu protestez pentru sisteme sau pentru alte chestiuni cu o terminologie juridica incurcata, ci pentru oameni. Chiar si pentru oameni care nu inteleg ca protestez pentru ei.

Inchei spunand ca sunt mandra de colegii mei avocati ce si-au purtat astazi cu demnitate roba pe treptele Palatului de Justitie, in ciuda tuturor lucrurilor care ne sunt potrivnice.

Este un privilegiu si o onoare.

 


Comentarii

# Gilly date 9 martie 2021 10:22 -16

Nu mai bine asteptati motivarea ICCJ si abia apoi vedeti de ce si impotriva cui protestati?Nu de alta dar articolul dvs. nu m-a convins!Protestati ca sa protestati!

# ae din dealul feleacului date 9 martie 2021 18:18 +2

Tulai Silvie,#Gilly are dreptate!Protestul nu e doar de dragul de a protesta,precum nici arta nu e pentru arta ,ci arta cu tendinta(Titu Maiorecu).Cit priveste "cazul Rosu"asteptati motivarea;pina si D_l Tuca Florentin(seful lui Rosu)a terminat cu "literatura"si a trecut pe meserie.

# Discutăm vorbe ca să vorbim discuții date 9 martie 2021 21:10 +5

După principiul sacrosant „Ne-am aduncat aici ca să avem de unde ne împrăștia” astăzi observăm o formă revalorizată: „Protestăm ca să ne aflăm în treabă”. Și una și alta dintre acțiuni având aceeași eficiență practică: efectul frecției galenice la un picior din lemn de ulm. SKTR!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.04.2021 – Ionut Matei se face notar

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva