16 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

DUBLA MASURA – DNA si judecatorii aserviti folosesc abuziv rapoartele specialistilor in dosarele de executie judiciara. Curtea de Apel Alba Iulia a statuat ca nu exista proces echitabil atunci cand rapoartele specialistilor DNA sunt admise in detrimentul expertizelor independente. Curtea despre achitarea primarului Falca: „Prima instanta a procedat legal cand a inlaturat concluziile specialistului DNA”. In Dosarul Telepatia s-a ignorat jurisprudenta (Decizia)

Scris de: Razvan SAVALIUC | pdf | print

27 August 2014 16:46
Vizualizari: 17884

Iata o dovada ca DNA si o mana de judecatori au generat o executie judiciara in „Dosarul Telepatia”, dosar in care pe baza raportului unei specialiste a DNA s-a retinut existenta unui prejudiciu stiintifico-fantastic de peste 60 milioane de euro, ca rezultat al privatizarii Institutului de Chimie Alimentara. Amintim ca in acest dosar, raportul specialistei DNA Aurelia Nicolae de 60 milioane euro a fost agreat de judecatorii de la Tribunalul Bucuresti si cei de la Curtea de Apel Bucuresti, refuzandu-se administrarea unei expertize independente, in scopul de a se ajunge la confiscarea averii lui Dan Voiculescu si inchiderea televiziunilor din Trustul Intact prin confiscarea sediilor acestora.

Lumeajustitiei.ro va prezinta proba ca procurorii DNA – care prin lege ar trebui sa apere legalitatea – au ignorat cu rea-credinta legea si jurisprudenta in materie si au fortat si obtinut de la judecatori care au achiesat la manevrele lor, constatarea unui prejudiciu de peste 60 milioane euro, exclusiv pe baza unui raport de constatare tehnico-stiintifica a unei specialiste angajate a DNA (Aurelia Nicolae), care ar fi trebuit sa fie combatut de o expertiza independenta.


Prin aceasta manevra, DNA a ignorat autoritatea de lucru judecat, respectiv a sentintei penale definitive de achitare a primarului Aradului Gheorghe Falca (finul lui Traian Basescu) din dosarul 4015/108/2007, confirmata atat de Curtea de Apel Alba Iulia (care a respins apelul DNA) cat si de Inalta Curte (care a respins recursul DNA). In sentinta definitiva de achitare a primarului Falca s-a retinut ca nu poate fi primit un raport al specialistilor DNA in fata unor expertize independente, intrucat s-ar incalca garantia unui proces echitabil prin aceea ca un raport al unui angajat al DNA, aflat in subordinea si sub controlul procurorilor de caz este susceptibil de lipsa de obiectivitate si impartialitate.

Astfel, s-a retinut cu autoritate de lucru judecat ca proba cu raportul specialistului DNA nu poate fi primita in conditiile existentei unor expertize independente, care garanteaza un proces echitabil, intrucat specialistul DNA nu este un expert impartial, ci „un functionar public care isi desfasoara activitatea sub directa conducere, supraveghere si control nemijlocit al procurorilor din DNA”.

DNA nu poate produce probe in acuzare prin proprii angajati!

Concret, in acest dosar s-a retinut faptul ca primarul Aradului ar fi savarsit acte de coruptie, constand in faptul ca a ajutat o firma sa cumpere niste imobile si terenuri ale municipalitati, pe fondul unui schimb de locuinte dintre primar si actionarii firmei care au achizitionat activele. Pe baza unui raport tehnico-stiintific al unui specialist al DNA, in rechizitoriul DNA intocmit de vestitul procuror Doru Florin Tulus (foto 2) s-a acuzat ca primarul Gheorghe Falca a luat mita prin schimbul de locuinte, si ar fi creat prin abuz in serviciu un prejudiciu prin generarea unui pret inferior la vanzarea activelor dupa cum urmeaza:

- un pretins avantaj patrimonial de 115.500 euro rezultat din diferenta de pret a casei primita la schimb contra unui apartament proprietate personala;

- un pretins prejudiciu pentru municipalitate de peste 2 milioane euro, rezultat din pretul vanzarii unui teren de 52.000 m.p. si pretul obtinut de firma cumparatoare in urma vanzarii terenului mai departe unei alte firme care a construit un Mall pe acest teren;

Ambele diferente majore de valori au fost stabilite de specialistii DNA din subordinea procurorului sef sectie Doru Florin Tulus, pe a caror rapoarte s-a bazat in totalitate acuzarea. In timpul judecatii, s-au administrat doua expertize independente, cu experti judiciari alesi din tabloul expertilor independenti, care au concluzionat urmatoarele:

- referitor la schimbul de imobile, expertiza independenta a aratat ca primarul nu a obtinut niciun avantaj intrucat valoarea caselor era foarte apropiata, iar pentru diferenta dintre ele de 20.000 euro primarul Falca a platit o sulta de 20.000 euro la momentul schimbului;

- cu privire la diferenta de valoare de 2.000.000 euro a terenului de 52.000 m.p., expertii independenti au contrazis raportul specialistului DNA, aratand ca municipalitatea a vandut la pretul de 16 euro/m.p. - pret extrem de mare in raport de valoarea acestuia de circa 11 euro/m.p. rezultata din aplicarea normelor de calcul legale. Expertii independenti au aratat ca specialistul DNA nu a tinut cont de legile in vigoare la calcularea pretului terenului, ci a inventat diferenta de 2 milioane de euro invocand o asa-zisa valoare de piata a terenului izvorata din pretul cu care firma care a achizitionat terenul de la primarie (peste 800.000 euro) si pretul cu care l-a vandut mai departe unor dezvoltatori imobiliari care au construit un centru comercial (peste 2,8 milioane euro). Cu alte cuvinte, prejudiciul stabilit de specialistul DNA nu avea nicio baza stiintifica sau legala, intrucat pe baza unei asemenea „expertize” chiar daca diferenta de pret la revanzare ar fi fost de 10.000 euro sau 10.000.000 euro, prejudiciul ar fi fost retinut functie de aceasta diferenta, fara sa se tina cont ca intr-o afacere imobiliara conditia de baza a reusitei este profitul.

Curtea: „Un specialist trebuie sa fie mai ales independent de subiectii procesuali!”

Astfel, pe baza acestor doua expertize independente, intrucat luarea de mita si abuzul in serviciu sunt conditionate de existenta unui avantaj/prejudiciu, retinandu-se ca nu exista niciun avantaj si niciun prejudiciu, toate cele trei instante, de fond, de apel si recurs (la ICCJ) au decis ca solutia de achitare este cea corecta, inlaturand raportul tehnico stiintific al DNA pentru urmatoarele considerente:

Iata un extras elocvent din Decizia penala nr. 15/A din 28.01.2013 a Curtii de Apel Alba Iulia (Dosar nr. 4015/108/2007): „In legatura cu solicitarea DNA, formulata prin declaratia de apel, de a fi retinute concluziile specialistului propriu in detrimentul expertilor judiciari, Curtea considera ca se cuvine sa arate urmatoarele:

Una dintre garantiile unui proces echitabil este si administrarea probelor, in faza de judecata, in mod public, contradictoriu si nemijlocit. Atunci cand este vorba despre administrarea unor mijloace de proba ce necesita cunostintele unor specialisti din alte domenii decat Dreptul, una dintre modalitatile prin care se asigura respectarea dreptului la un proces echitabil este si aceea ca respectivii specialisti sa fie recunoscuti, autorizati in specialitatea pertinenta si, mai ales, independenti de subiectii procesuali.

Curtea constata ca statutul specialistului DNA este reglementat de prevederile art. 11 din OUG 43/2002, fiind numit prin ordin al procurorului sef al DNA, avand calitatea de functionar public si desfasurandu-si activitatea sub directa conducere, supraveghere si control nemijlocit al procurorilor din Directia Nationala Anticoruptie. In acest context al subordonarii specialistului fata de procurorul DNA, desi constatarea tehnico-stiintifica efectuata de specialistul in discutie constituie mijloc de proba, in conditiile legii, astfel cum dispune art. 11 alin. 3 din OUG 43/2002, dublat de contrazicerea concluziilor specialistului DNA de concluziile altor doua expertize intocmite in faza de judecata de catre experti independenti, Curtea apreciaza ca prima instanta a dat o justa aplicare prevederilor art. 63. alin. 2 din Codul de procedura penala atunci cand a inlatura concluziile specialistului DNA in legatura cu imobilul ce a facut obiectul vanzarii din speta”.

Decizia Curtii de Apel Alba Iulia a ramas definitiva prin respingerea de catre ICCJ la 17.06.2013 a recursului declarat de procurorii DNA: „Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, Serviciul Teritorial Alba Iulia impotriva decizie penale nr.15/A din 28 ianuarie 2013 a Curtii de Apel Alba Iulia Sectia Penala si pentru Cauze cu Minori, privind pe inculpatii Falca Gheorghe, Demeter Francisc, Vasil Radu Gavril si Popa Florica Mioara”.

In „Dosarul Telepatia”, DNA s-a facut ca nu stie de autoritatea de lucru judecat, si i-a determinat pe judecatorii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea sa retina prejudiciul de 60 milioane euro stabilit abuziv de specialistul DNA

In pofida faptului ca prin lege procurorii sunt obligati sa respecte si sa aplice legea, la apelul din vara lui 2014 din „Dosarul Telepatia”, procurorii DNA, impreuna cu judecatorii Camelia Bogdan si Alexandru Mihalcea de la Curtea de Apel Bucuresti (care au primit dosarul prin nominalizare si nu prin repartizare aleatorie), s-au opus oricarei expertize independente si au procedat la retinerea prejudiciului si dispunea confiscarii, exclusiv pe baza raportului specialistului angajat al DNA, Aurelia Nicolae, care a retinut un prejudiciu aberant, de peste 60 milioane euro.

Atat procurorii DNA, cat si judecatorii CAB aveau obligatia sa tina cont de jurisprudenta in materie, confirmata cu autoritate de lucru judecat de insasi Inalta Curte. Exista de asemenea si jurisprudenta CEDO in materie, care vorbeste despre obligatia statelor de a asigura administrarea unor expertize independente in procesele penale. S-a preferat insa respingerea tuturor probelor in aparare, si executia judiciara a 12 oameni, si dispunerea confiscarii inclusiv a unor bunuri a unor persoane care nici macar nu au fost parte in proces(GRIVCO, Antena 3 etc). Mai mult, confiscarile s-au dispus aberant fara sa se tina cont nici macar de ipotecile de rangul I instituite de Reiffeisen Bank pe unele imobile. Executia a fost totala!

In ambele cazuri, si cel al primarului Gheorghe Falca si cel al „Dosarului Telepatia”, procurorul sef sectie Doru Florin Tulus a fost procuror semnatar al rechizitoriului, iar acuzatiile s-au cladit exclusiv pe rapoartele unor specialisti -functionari din subordinea directa a procurorului Tulus.

In dosarul Gheorghe Falca, achitarea s-a dat prin inlaturarea raportului specialistului DNA, primarul Aradului fiind cunoscut drept finul lui Traian Basescu, care in aprilie 2014 a declarat public: "Falca a avut dosare, a castigat in instanta. Nu poti sa stigmatizezi un om pentru ca a avut dosar, il stigmatizezi daca a fost condamnat.”

In „Dosarul Telepatia”, in care cap de afis era inamicul lui Traian Basescu – Dan Voiculescu, s-a dat condamnare si s-a retinut un prejudiciu aberant de peste 60 milioane euro, exclusiv pe baza raportului specialistului DNA, refuzandu-se cu obstinatie administrarea oricarei expertize judiciare independente.

* Cititi aici Decizia Curtii de Apel Alba Iulia, prin care s-a statuat ca un raport al unui specialist al DNA trebuie inlaturat in fata unei expertize independente

Comentarii

# Finul lui Traian Basescu date 27 August 2014 17:11 +13

Sentinta e din 2013. Asadar s-a incalcat principiul securitatii raporturilor juridice.Aceeasi Marie cu alta Palarie in functie de gradul de rudenie.  RUSINE!!!!!!! 8) 8) 8) 8)

# vasile date 28 August 2014 09:44 +5

Ca sa ai parte de un proces echitabil in Romania, musai trebuie sa fii finul lui Basescu, ca altfel nu se poate. Voiculescu daca era destept se face finul lui Basescu si scapa de 10 ani.Cum s-au uitat toate instantele de judecata cu mare atentie la dosar, au cerut experti independeti si i-au dat castig finutului. Mazare de 10 tipa pe toate drumurile ca vrea si el un expert independent , ca nu vrea sa fie judecat pe expertiza facuta de DNA, dar nimeni nu vrea sa-l asculte. Rusine justita din Romania.

# ADEVARUL date 28 August 2014 10:58 +2

VASILE VEZI SA NU MORI PROST,E CA SI CUM I-AI ZICE ASASINULUI CARE ITI TINE PISTOLUL LA TAMPLA...SA-TI FIE RUSINE PORCULE :lol: NU STIU CE REZOLVI NEBUNULE.SE PARE CA NU IEI IN SERIOS PERICOLUL IMEDIAT SI GRAVITATEA AMENINTARII UNEI JUSTITII DE CUMETRIE,CORUPTE SI SLABE,FAPT VALABIL PENTRU MAJORITATEA ROMANILOR.SE AJUNGE LA SITUATII ABSURDE,IN MEDIUL ADMINISTRATIEI PUBLICE SA NU SE RESPECTE SI SA NU SE AIBA MACAR HABAR DE CUM TREBUIE SA SE FACA O LICITATIE,PENTRU CA IN LOC DE MAGISTRATI AVEM GAOZARI CEUSISTI-BASISTI-SATANE,NU SE DORESTE SI PACE NORMALITATEA...CAND AR MAI PRIMI COVESI 200 DE MII INTR-UN MINUT?NEVER!IAR BASESCU,MARELE BASESCU NU ESTE DECAT UN ESCROC CRETINOID,UN ANTREPRENOR DE SUCCESURI IN MAFIA IMOBILIARA SI A FIERULUI VECHI,UN GUNOI BASIST :-)

# Ghost date 27 August 2014 17:15 +9

Romania este tara tuturor posibilitatilor . Aici se creeaza un prejudiciu fals unei persoane pentru a acoperi un alt prejudiciu real.

# DOREL date 28 August 2014 13:37 0

Foarte subtila observatia ! Parerea mea ..

# avi avi date 28 August 2014 15:47 0

nu mai fratilor,SUA este tara tuturor posibilitatilor,Romania este tara in care totul/orice este posibil.In rest observatia lui Ghost este vlabila si din pacate eprima un trist adevar.

# janette date 27 August 2014 17:25 +10

Si atunci..  suntem sau nu egali in fata legii ?  Consider ca am ajuns. ca cetateni ,bataia de joc a unor persoane cocotate pe functii importante si care fara a fi corecti  si cu discernamant impart dreptatea. De ce dragii nostri reprezentanti evita sa vorbeasca despre coorectitudinea unor sentinte. De ce ne spun ca au incredere in justitie si in judecata CORECTA a celor care impart DREPTATEA?....  De frica dragilor, de frica.  //

# Alex date 27 August 2014 18:01 -11

Ca o sinteza: Se afirma clar si vertiginos ca acest articol va prezenta o dovada zdrobitoare impotriva cazului Dan Voiculescu. Apoi de fapt se prezinta niste experti indipendenti, fara nume, fara a prezenta calitatea lor, etc, care nu au cazut de acord cu expertii DNA intr-un alt proces. Voi sunteti idioti? Ce legatura are asta cu orice? E un proces acolo, daca se schimba expertii, vin cu alte preturi. Nici macar nu era diferenta asa mare intre expertii DNA si cei independenti.

# Suca date 27 August 2014 18:05 +12

Daca nu intelegi ce se scrie, de ce umblii pe acest site? Sau te prefaci?

# Şucaru date 28 August 2014 18:25 -1


Citeza pe Suca
Daca nu intelegi ce se scrie, de ce umblii pe acest site? Sau te prefaci?
"umbli", nu "umblii". Nimeni din cei 11 care ţi-au dat plus la comentariu nu a observat că eşti agramat? :lol:

# obiectiva date 27 August 2014 18:14 +8

a murit dinu patriciu, URMEAZA baSSescu traian ! asa e ...destinul... pe care l-am vazut eu !

# obiectiva date 27 August 2014 18:20 -4

iar securistii aia care au dat ordin sa fie ucis pisicul copilului, se vor duce si ei dupa pisic !!!! cu tot cu taranoii aia care ii mi-au omorat pisicul , asa pisic nu am vazut in viata mea, numai in copaci statea, numai la picior mergea si se tinea dupa noi cand mergeam in gradina, mai ceva ca un catel....era curatel si se spala toata ziua, se juca cu mingiutele ca un veritabil fotbalist, sa nu mai spun ca politia este complice cu taranoiul ucigas, care acu` 20 de ani si-a decapitat propriul catel in fata fetitei lui de 6 ani pe atunci, taranoi infect la care ginerele vine cu masina politiei, ca de aia se plang aia ca nu au bani de benzina, sa se incarce cu produse de la socri...politia utilizeaza masinile in INTERES PERSONAL.....politia in fata, politia la stanga, politia la dreapta...VA DUCETI DRACU ` CU TOTII DUPA VIVI ! 

# remember date 27 August 2014 20:33 +2


Citeza pe obiectiva
a murit dinu patriciu, URMEAZA baSSescu traian ! asa e ...destinul... pe care l-am vazut eu !
Iti inteleg supararea cu pisicul mai mult decat iti imaginezi dar sa nu iti imaginezi ca securistul ucigas de pisici sau ginerele lui sunt singurii declasati din sistem!!!Daca esti intreg la minte,daca esti un om educat, daca ai bun simt daca iti doresti independenta personala in deciziile pe care le ei (bune sau rele) nu poti sa-ti alegi meseria de securist.Dovezi: sunt cu duiumul.Toti securistii sunt vanatori, pasionati de arme si de tehnicile uciderii,toti securistii sunt obsedati si perversi sexual (ma refer la cei potenti!!! :lol: :lol: ) :lol: :lol: altfel nu se explica apetitul lor de as baga nasul in intimitatile altora.Oricum ar fi, imi pare pentru pisicul tau si sper ca el si bassescu sa primeasca de la viata ce merita.

# obiectiva date 27 August 2014 20:44 0

aiu inteles gresit, taranoiul l-a ucis la ordinele securistilor via politia romana...taranoiul nu e securist, NU e decat un hot si bandit, in fiecare an se baga in tarlaua noastra.....e un criminal nebun....ATAT ! sarise acu` vreo 20 de ani, cand abia se mutase, o pasare de la noi la el in gradina, i-a bagat un cocean p egat si l-a scos pe tartita bietei pasari...E NEBUN ! asta trebe ` bagat in camasa de forta....iar nevasta-sa a sarit cu toporul tot la inceput l amama, ca cica era tarlaua ei, la  restituirea terenului....de fapt, ei nici NU sunt proprietari acolo, e altcineva, ei doar folosesc pamantul....si profita de pe urma lui...NU AI CUM SA IMI INTELEGI SUPARAREA......

# obiectiva date 27 August 2014 20:46 0

EXACT in acea zi, a crimei, a aparut pe Luju un utilizator NOU cu numele pisicului...VIVI.....strange ! 

# obiectiva date 27 August 2014 21:33 0

iar in 2010, daca Imi scapam copilul din ochi, ii faceau la fel ca pisicului ! de unde stia porcuror MIHAI MIHAELA, geniul magistraturii romanesti, surclasata de camelia bogdan si de analfabetii de la tribunalul si curtea de apel bacau, sectia penala, lista neagra pe care o  pregatesc sa o arat intregii lumi ca NU STIU SA CITEASCA NOILe CODURI PENALE SI SA APLICE LEGEA PENALA DE DEZINCRIMINARE ??? de la botosani, ce faceau parintii mei la tara in alt judet, la 400 de km departare ???  :eek: PLUS CA TARANOII sunt si baSSisti, ca AU REFUZAT sa mearga la referednumul din 2012, si imi spuneau de sus, cu dispret, ca ei STIU CA TOT SE INTOARCE BASSESCU INAPOI LA COTROCENI, cu tot votul nostru.....da` le-a placut cand ponta le-a dat cei 25 % din salariile de politisti inapoi ??? 

# varus date 29 August 2014 10:41 0


Citeza pe obiectiva
EXACT in acea zi, a crimei, a aparut pe Luju un utilizator NOU cu numele pisicului...VIVI.....strange ! 
Chiar dubios...o fi stafia pisicului care se joaca cu mintea ta....

# obiectiva date 29 August 2014 11:12 0

dimpotriva .este razbunarea TARANOIULUI CA I-AM RESPINS PROPUNERILE INDECENTE SI AVANSURILE AMOROASE !!!!!!!! auzi, nebunul, imi facea invitatii la el, sa ii vad baia cand nevasta-sa era in statiune.........DUPA ce imi sugera cu un an inainte ca el NU violeaza, ci face tot jocul ca sa ii cada la pat femeile !!!! DRACU` IL AI ! 

# obiectiva date 29 August 2014 11:14 0

tin in mine acest SECRET DE 3 ANI.....cu nervi si furie....... NA, CA ACUM L-A AFLAT TOATA COMUNIATATEA LUJU !

# varus date 29 August 2014 17:13 0


Citeza pe obiectiva
dimpotriva .este razbunarea TARANOIULUI CA I-AM RESPINS PROPUNERILE INDECENTE SI AVANSURILE AMOROASE !!!!!!!! auzi, nebunul, imi facea invitatii la el, sa ii vad baia cand nevasta-sa era in statiune.........DUPA ce imi sugera cu un an inainte ca el NU violeaza, ci face tot jocul ca sa ii cada la pat femeile !!!! DRACU` IL AI ! 
toi barbatii fac avansuri amoroase femeilor. daca nu se ajunge la viol e ok. omul nu a incalcat nicio lege...

# obiectiva date 30 August 2014 06:08 +1

se vede ca esti paralel cu realitatea. NU toti barbatii fac curte femeilor, unii fac altor barbati, altii fac copiilor, asa se gandeste in JUNGLA din care provii tu, in tarile civilizate exista norme care prevad ca aceaste ``avansuri amoroase`` se numesC HARTUIRE SEXUALA ! sa ii faca TARANOIUL avansuri amoroase fiica-tii si maica-tii......si nevestei tale ! NU MIE !!!! eu ii interzic si iti interzic si tie sa ma mai CITEZI ! cu asa gandire, ma faci sa vomit si sa te IGNOR !

# varus date 29 August 2014 09:34 -1


Citeza pe obiectiva
aiu inteles gresit, taranoiul l-a ucis la ordinele securistilor via politia romana...taranoiul nu e securist, NU e decat un hot si bandit, in fiecare an se baga in tarlaua noastra.....e un criminal nebun....ATAT ! sarise acu` vreo 20 de ani, cand abia se mutase, o pasare de la noi la el in gradina, i-a bagat un cocean p egat si l-a scos pe tartita bietei pasari...E NEBUN ! asta trebe ` bagat in camasa de forta....iar nevasta-sa a sarit cu toporul tot la inceput l amama, ca cica era tarlaua ei, la  restituirea terenului....de fapt, ei nici NU sunt proprietari acolo, e altcineva, ei doar folosesc pamantul....si profita de pe urma lui...NU AI CUM SA IMI INTELEGI SUPARAREA......
intrebare: esti din botosani? apropo : gaina care avea coceanul bagat pe gat a mai trait sau a ajuns supa?

# obiectiva date 29 August 2014 11:27 0

se vede ca ai IQ de 7 de pui astfel de intrebari .....

# varus date 29 August 2014 17:14 0


Citeza pe obiectiva
se vede ca ai IQ de 7 de pui astfel de intrebari .....
de fapt cu rusine trebuie sa afirm: ai gresit...iq-ul meu e doar 1...

# dankh date 27 August 2014 18:20 -15

Autoritate de lucru judecat in materia admiterii sau respingerii unor probe?rad de nu mai pot.....slugi voiculesciene....la puscarie cu cei corupti care au impovarat statul asta

# unul din lumea cea mare date 27 August 2014 19:00 +2

ptr dankh//iar vorbisi meseriaso ca sa te faci de ris si sa iei rosu???moda cu ,,autoritatea de lucru judecat,,TOT DE VOI A FOST INTRODUS....... deci vorba chinezilor,,ai grija ce/ti doresti caci ar putea sa vi se indeplineasca,,SI UITE CA INCEPE SA SE INDEPLINEASCA!!!!!!!!astept sa va vad JUDECATI PUBLIC.PREZIC ca GUNOIASUL ponta daca,,cistiga,, nu/si termina primul an de PRESEDINTE!!!!!!!

# dragos date 27 August 2014 18:47 +11

Aici inculpatul era Falca. Dincolo Voiculescu. Falca TREBUIA achitat. Legea este folosita numai dupa cum serveste unui interes. Cei care o aplica nu sant magistrati, ci judecatori. A fi magistrat inseamna sa ai calitati si integritate morala, orientare catre cetatean, etc. La noi, nu se face act de justitie ci se regleaza conturi.

# Valeriu Mangu date 27 August 2014 19:09 -10

Articolul "Vai de capul nostru cu un asa prim-ministru!", pe: http://ascunzisuri-constitutionale.eu

# ADEVARUL date 27 August 2014 20:56 +7

SITEMUL JUDICIAR ARE O SINGURĂ PROBLEMĂ:NU ARE MAGISTRAȚI,ARE IN SCHIMB CÂRPE,MĂTUROAIE,LOPEȚI,SCAUNE ELECTRICE,PUȘCĂRII ȘI CÂȚIVA CIOBANI CU BOTE,PENTRU A-I MÂNA PE OAMENI IN PENITENCIARE,SĂ POATĂ EI FURA,SCĂPA DE CONCURENȚĂ :)

# esti un prost date 28 August 2014 08:11 -5

8) avem si va trebui sa-i respecta :sad: 

# esti un prost date 28 August 2014 08:13 -5

8) avem si va trebui sa-i respecta :sad: 

# radu date 27 August 2014 21:08 +7

Si cum crede cineva ca se poate vorbi de justitie corecta cand in fruntea ei se afla trei lichele : Stanciu, Kovesi si Bordea ?!

# avi avi date 27 August 2014 21:16 +2

CORECT,RADULE

# visu date 27 August 2014 21:53 +1

Egalitatea de arme presupune ca infractiunilor astora sa li se raspunda cu fapte sociale de aceeasi tarie, nu cu diplomatia prost inteleasa a arbitrului jucator, pisicut sau care s-o mai vrea!

# TITULESCU date 27 August 2014 23:49 +7

A VAZUT TOATA TARA CE S-A INTAMPLAT SI CUM S-A JUDECAT ,CE S-A INTAMPLT CU JUDECATOAREA RESPECTIVA ? STATUL ROMAN O TRIMITE INTR-UN LOC UNDE SA-I DEA POPORUL ROMAN SI MAI MULTI BANI? DACA ASA CEVA S-A INTAMPLAT CU UN OM CUNOSCUT AL ROMANIEI DAR CU UN AMARAT CARE VINE SI EL LA JUSTITIE CAM CE I SE POATE INTAMPLA? E CEVA DE NEDESCRIS SI INIMAGINABIL UNDE S-A AJUNS CALCANDU-SE PE MEMORIA MORTILOR DE LA REVOLUTIE CARE IN NICIUN CAZ NU AU MURIT PENTRU REVENIREA TORTIONARILOR IN ALTA FORMA.TOTUSI ASA CEVA SUSTINE EUROPA SI S.U.A ,DE PROCES CA ASTA NU A AVUT PARTE DOAR VOICULESCU CI DE ANI DE ZILE LUCRURILE STAU ASA SI OAMENII AU GASIT USILE INCHISE LA PRESA , VEDETI SI PRESA A AJUTAT LA FORMAREA JUSTITIEI ASA CUM E EA ACUM.A TACUT PREA MULT.

# Vrem O STATUIE DEDICATA EROILOR JUSTITIEI ROMANE : ! date 28 August 2014 08:42 -11

Vrem O STATUIE DEDICATA EROILOR JUSTITIEI ROMANE : ! Laura Codruta Kovesi, Livia Stanciu , Monica Macovei ,Daniel Morar, Oana Haineala, Horia Georgescu, Ionut Matei ,Ghica, Danilet,Tulusi, Papici,Mariana Alexandru, medicul legist Mihai Onciu, CAMELIA BOGDAN, MIHAI MIHALCEA , PROCUROR EMILIAN EVA , EXPERT AURELIA NICOLAE etc si ultimul pe lista cu voia dumneavoastra TRAIAN BASESCU CARE AU REDAT DEMNITATEA UNUI NEAM INTREG!!! GLORIE VOUA NEINFRICATILOR ! INJURATURILE NU V-AU TULBURAT, SCUIPATURILE NU V-U OPRIT , AMENINTARILE NU V-AU CLINTIT , MANA NU V-A TREMURAT ! DUMNEZEU SA VA DEA SANATATE !

# unul din lumea cea mare date 28 August 2014 15:24 +1

pentru Vrem O STATUIE DEDICATA EROILOR JUSTITIEI ROMANE : ! // CU CERTITUDINE VA TREBUIESTE UNA.......DAR DIN RAHAT ....CA SA FIE DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA VOASTRA!!!!!!!!!!

# TITULESCU date 28 August 2014 13:29 +6

PENTRU,, VREAU O......'' : AI UITAT SA SCRI NUMELE LUI VISINESCU SI AL LUI FICIOR, IN REST LISTA E COMPLETA SI ITI ARATA NIVELUL DE INDIVID.

# Caius date 28 August 2014 16:22 -3

In mod gresit se invoca in cuprinsul articolului o asa zisa autoritate de lucru judecat ! Redactorul ori nu are habar ce este autoritatea de lucru judecata ori incerca sa-i confuzioneze pe, si asa prea mult, ametitii cititori. Ce s-a prezentat in articol ar putea constitui practica judiciara insa nici aceasta nu-i izvor de drept.

# Abel date 28 August 2014 16:28 +1

e foarte corect afirmat. pentru DNA achitarea lui Falca constituia autoritate de lucru judecat si procurorii de sedinta ai acestui parchet trebuiau sa ceara administrarea unei expertize judiciare. Alegand sa construiasca acuzarea doar pe raportul propriului specialist procurorii au incalcat grav legea si jurisprudenta. Autoritatea de lucru judecat in privinta obligativitatii administrarii unei expertize independente le era data procurorilor si judecatorilor si de numeroase decizii ale C.E.D.O.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 15.07.2024 – „Deep State” stia de atacatorul lui Trump (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva